Şimdi Ara

Amd 8120 - Aşırı Isınma Sorunu ( 255 C° )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba , amd 8120 8 core işlemcime hız aşırtma deneyecektim , önce ısınmayı kontrol edeyim dedim ve karşıma garip bir sorun çıktı.
    normal kullanımlarda ısı gayet normal , 30 derecelerde geziyor , biraz zorlanınca anlık 50 dereceyi görüp tekrar sogumaya geçiyor.

Ama Tencent Emulator üzerinden Pubg oynamaya çalıştığımda sıcaklık 255'e kadar çıkıyor , evet şaka değil 255 :)

Acaba macundan mı deyip macunu yeniledim , cooler'da temizlendi , fan kontrol edildi ama sorun devam etti

Acaba virus'mü buna sebep oluyor deyip formatladım ama sorun devam etti.

Bios güncellemem eskiydi , sorun bu olabilir mi diye bios'u en güncele değiştirdim ama sorun çözülmedi.

Bios'tan fan hızını iptal ettim , sürekli tam devir çalışıyor ama sıcaklık sorununu etkilemedi.

Isı ölçmek için 2 farklı program kullandım ve ikisi de aynı değerleri verdi , emin olmak için sıcaklık 255'e yükseldiğinde pc reset atıp bios'a girip kontrol ettiğimde de soğumaya geçtiğini ama yinede yüksek bir değer olan 170 dereceyi gördüm.

Teorik olarak işlemcinin 255 derecede yanması lazım ama haftalardır kullanıyorum ve işlemci halen çalışıyor.

Acaba sorun cpu üzerindeki ısı sensörü olabilir mi ? Yani sensor bozulmuş olabilir mi ? Sonra sadece pubg emulatorde yaptığını düşününce bu ihtimalde olası gelmiyor.

Sistem ;

MSI 760GM-P21 (FX) (MS-7641)
    Amd fx-8120 eight-core processor (3.1 ghz)
    HIS Radeon HD 4850 512MB 256-Bit GDDR3

Sizce sorun ne olabilir ? değerli yardımlarınızı rica ederim.

• ısı sensörleri anakart zerindedir.
    onların yanlış ölçme ihtimali var.

ısıyı yüksek değerde aldığında el ile işlemciyi kontrol et.
    ayrıca hız aşıtma yapacaksan kullandığın fan stock fansa aşıtma yapma.
    hatta fx serisinin fanlarını hiç kullanma güzel bi sıvı soğutma al.
  • Şunu ekliyeceğim ben sadece fx 8120 4.2 ghz de sıvı soğutma ile 80 derece idi oyunda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 7 2700X sıcaklık sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.