Yüksek teknoloji firmaları yaptıkları çalışmalar ve ayırdıkları ciddi ar-ge bütçeleri sonucunda günümüzde 45nm üretim teknolojisi ile üretim yapabilir hale geldiler. Intel’in kurucularından G.Moore’un yaklaşık 43 yıl önce kaleme aldığı ve Electronics Magazine dergisinde yayınlanan, günüzmüde ise Moore yasası olarak bilinen transistör teknolojisine yönelik projeksiyonun geçerliliğini daha ne kadar koruyabileceği tartışıladursun geçtiğimiz sene 45nm ile nanometrik küçülme konusunda önemli bir sıçrama gerçekleştiren ve yeni üretim teknolojisine kapılarını açan yarı iletken endüstrisinin lider ismi Intel’den sonra 2007 yılını sıkıntı ve problemler ile geçiren bir diğer sektör devi AMD de bu yıl içerisinde 45nm üretim teknolojisi ile hazırladığı yeni işlemcilerini üretim bantlarından çıkarmayı planlıyor. Hannover, Almanya’da devam etmekte olan ve donanım dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olarak kabul gören Cebit 2008 ile birlikte yeni ürün ve çözümlerin yanı sıra firmaların yakın ve orta ölçekli gelecek planları hakkında da çeşitli bilgiler gün yüzüne çıktı.