Şimdi Ara

amd 5000 normal(balack değil) overclock ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

amd 5000 2,6 ghz

2 adet 1 gb kingstone 800mhz ram

asus eah 2600pro 512 mb

gigabayte GA-MA69GM-S2H
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-ma69gm-s2h_10.html

COOLER MASTER CENTRİON 460 Watt ATX KASA (GUMUŞ - SİYAH)

bu sistemde şu anda sıcaklık sorunu yok...

ben overclock yapmak istiyroum ancak hiç bir şeklde soğutucu ilave etmek istemiyorum
    zaten takacak yer yok:) full dolu

overcolck u bios altındna yapmak tercihim ancak nasıl yapılacğaını bilmiyorum...Windows altındna oluyorsa da hangi araçları kullanmam gerek?

İşlemcinin hızı 2,8 - 3,00 olsa yeter ancak bunu yaptığımda soğutucuya ihtiyacım olur mu olamaz mı bilmyiorum...

işlemci hızını artırdığımızda ramin hızını mı kısmamız gerekiyor?

ram in hızı mı işlemcinin hızı mı etkli?

bana bilmişyorsan yapam demeyina rkadaşlar:) bir şeklde bir yerden başlamak gerek:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslan5888 -- 25 Temmuz 2008; 9:42:52 >

• Aynı işlemciden bende de var.Bu konuda pek tecrübeli olmasamda fsb 240 yaparak 3.0 ghz e çektim.Ancak sağlam bir cpu soğutucun olması lazım bence.(Anakartım Gigabyte - 770 ds3)İşlemciye voltaj vererekte biraz daha arttırma imkanı olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Abuz

Aynı işlemciden bende de var.Bu konuda pek tecrübeli olmasamda fsb 240 yaparak 3.0 ghz e çektim.Ancak sağlam bir cpu soğutucun olması lazım bence.(Anakartım Gigabyte - 770 ds3)İşlemciye voltaj vererekte biraz daha arttırma imkanı olduğunu düşünüyorum.

üzerinde gelen soğutucuyla kulalnacağım extra soğutucu olamaycak sorun yaratır mı?,

zaten 2,9 olsun yeter:) daha sütüne çıkmak istersem ki siterim o zaman soğutucu şart biliyorum:D

2,8- 2,9 da soğutucya gerek duyar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslan5888 -- 25 Temmuz 2008; 12:01:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: arslan5888

quote:

Aynı işlemciden bende de var.Bu konuda pek tecrübeli olmasamda fsb 240 yaparak 3.0 ghz e çektim.Ancak sağlam bir cpu soğutucun olması lazım bence.(Anakartım Gigabyte - 770 ds3)İşlemciye voltaj vererekte biraz daha arttırma imkanı olduğunu düşünüyorum.

üzerinde gelen soğutucuyla kulalnacağım extra soğutucu olamaycak sorun yaratır mı?,

zaten 2,9 olsun yeter:) daha sütüne çıkmak istersem ki siterim o zaman soğutucu şart biliyorum:D

Bunu anca yavaş yavaş fsb yükseltip her açışta load şekilde ısı değerlerini kontrol etmeniz gerekiyor.Ama stock fan ilede 2.8 de çok sıkıntı olacağını sanmıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Bunu anca yavaş yavaş fsb yükseltip her açışta load şekilde ısı değerlerini kontrol etmeniz gerekiyor.Ama stock fan ilede 2.8 de çok sıkıntı olacağını sanmıyorum.

peki sağolun;) teşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslan5888 -- 25 Temmuz 2008; 14:30:01 >

• quote:

quote:

quote:

arkadaiım yaw:) ben sana önemli soruyu sormayı unututm
    :D

ben bios altından nasıl yapacğaım bu hzı aşırma işlemni??? hangi menü altındna nelerle uğraşacağım??

• del duşuna basıp cell menü olması lazım yada senin kinde farkılıdır bende msi k9n sli platinum var 5000 black serisi ile kullanıyorum şuanda hiç sıkılmadan 3.0 da kullanıyorum 3.2 kadar çıktım fakat 3.0 da bıraktım arkadasım bıos menusunun resmini koyarsan sana yardım cı olurum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://forum.donanimhaber.com/m_1550398/tm.htm

Şurayı okumaya başlayarak o/c işine ilk adımı atabilirsin.
  • verdiğin konuya da baktım arkadaşım şimdi eve geldim,

benm bios bakatım e butür ayarların hiç biri benm biosda yok nasıl olcak buiş???

anakrt : gigabayte ga-ma 69 gm-s2h
  • giggabyte in siteisdnen easy tune 5 i indirdim onda da overclock seçenekği kapalıydı

arkadalar ben nasıl oc yapacam yaww=??? bu pc nin önü nedne kapalı???
    açamanın yolu yok mu acep?
    yoksa açıkda ben mi bilmişyom??

bios daki başlıklar ;

stadart cmos features
    advanced bios features
    integrated peripherals
    power magagement setup
    pnp/pcı configration
    pc healts status

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslan5888 -- 26 Temmuz 2008; 4:21:36 >
  • yardım edebilecek yok mu arakdaşalr::???
  • gigabyte anakartlarda bios a girince Ctrl+F1 e basınca o/c menüsü açılıyor diye biliyorum, bir dene istersen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: beytekin45

gigabyte anakartlarda bios a girince Ctrl+F1 e basınca o/c menüsü açılıyor diye biliyorum, bir dene istersen.

evet öyleymiş şimd ikullanım kılavuzunu okduum oldu:)

fakat bir sorun avr:) pc açılıyor herşey güzel ii, oyun oyanrken biraz fazla takılma odlğunda pc kendine restart atıyor cpu voltajlatıyla ilgili bir sorun avr galiba ya da ram lerin oc yapılamdı ondan...

bu voltajı nasıl ayarlaaycağız? ramlerin oc si ansıl oluyor baya bir karışık o ram lerin odluğu bölm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.