Şimdi Ara

amd 3600+??? c2d e2160??? hangisi daha iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ikisinin arasında kaldım biri yardımcı olabilirmi acaba??? şimdiden çok teşekkürler...

• En iyisi E4300 Alırsın basarsın bi overclock mis gibi performans alırsın.
  • bunu anlamıyorum al xxxxx bas oc yi belki adam oc istemiyor .....bence dostum topiği takip et güzel bir öneri yaparlar bana kalırsa az biraz daha sabret şu an cpu yükseltme için uygun bir zaman değil ama unutma intel anakartlar biraz daha pahalıdır.3600+ ile uygun bir 690g chipli mobo o işini görür
  • sağolun öneriler için.. sanırım fiyatlar düşecekmiş..bekle diyolar:s
  • arkadaşlar tavsiyelerinizi özenle bekliyorum... oc yapıp en iyi performansı alabileceğim hangisi??? bide fiyat bakımından pek üste çıkamıyorumda o yüzden:( bu arada bişey... bide e4300?? e2160 la pek bi farkı yokmuş sanırım???
  • @comanchee, arkadaş oc yapıp yapmayacağını belirtmemiş diye benimki sadece bir öneriydi. Zaten piyasada bunu yapmaktan daha uygun ve performanslı bir yol yok. E6600 alıp oc yapsan da E4300'ün oc'li haliyle aynı yere geliyor.

@togy_35, oc yapmak istiyorsan E4300 alman senin için en iyi seçim olacaktır ki zaten oc için sormuşsun son mesajda. Oc yaptığında E6600 ile E4300 arasında bile fark olmuyor ki E2160'la da olsun. Yani sen için rahat olarak E4300 alsan hiçbir eksiğin olmaz diğerlerinden emin olabilirsin. İşlemciyi ve ram'i akıllıca seçip paranı ekran kartına saklaman yapılacak en akıllıca şey olur. Oyun oynamayacaksan da ekran kartını orta alıp tasarruf yapmış olursun bi dahaki PC'ne saklarsın paranı. İşlemci önerisi istiyorsan kesinlikle E4300
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gördüğüm testler doğru ise tabiki e2160..dehşet oc kabiliyeti varmış..
  • arkadaşlar çok sağolun evet onları incelemekteydim ama arkadaşında dediği gibi e2160 da oc perf. süpermiş.. öyle görünüyor.. ama bu seferde acaba 60ytl civarı fazla verip e4300 mü alsam diyorum.. bide her anakartta oc yapabilirmiyiz? bu sorun var? ram dikkatli derken mesela twinmos işimizi görmez mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sahinoz31

En iyisi E4300 Alırsın basarsın bi overclock mis gibi performans alırsın.

bencede
  • bide bu e4300 çok düşermi yaa??? fiyatlar düşecek diyolar ama bence çook fazla düşüş yaşamaz gibi.. ama çok kararsız kaldım yaaa
  • Şimdi sen sistemi topladın mı yoksa hepsini mi alacaksın. Sadece işlemci tavsiyesi mi istiyorsun yoksa toplam bir sistem önerisi yapsam işine yarar mı yani?

Şimdi işlemci olarak E4300 zaten 3GHz rahat oluyor ki daha fazlasının çok da performans artışı getirdiği söylenemez oyunlarda. Zaten oyun oynamayacaksan da E4300 fazlasıyla her türlü ihtiyacına yeter oc yapmasan bile. Oc yaptığında zaten E6600'ün stok halini geçiyor. İkisine de oc yapsan da aynı seviyeye geliyorlar çünkü yapılar aynı. Ram konusunda asla para harcama git 2*1GB Veritech DDR2-800 al. Bunlarla çok rahat oc yaparsın çünkü ram frekansını artırmak performansı en ufak şekilde etkilemiyor. DDR2-800 olduğundan da işlemcinin potansiyelini sınırlamıyor. Anakart olarak MSI P6N SLI-FI alırsan ram'i sabit tutma özelliği var yani ram'ler seni asla ve asla engelleyemiyor oc konusunda.

Sana mükemmel üçlü: E4300, MSI P6N SLI-FI, 2*1GB Veritech DDR2-800

Bunların dışında 8800GTS olur ekran kartı olarak, HDD olarak 320GB Seagate 16MB SATA2 NCQ olur. Başka öneri istersen de sorabilirsin ama bu mükemmel üçlüyle istediğin kadar oc yapabilirsin ve en iyi performansı alırsın emin ol

Edit: Dostum fiyat düşer diye beklersen hiçbir zaman alamazsın, zaten E4300 uygun fiyatlı o yüzden al gitsin boşuna harcama kendini de zamanı da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinoz31 -- 2 Temmuz 2007; 10:06:10 >

• valla kardeş öneriler çok güzel ama 550ytl civarı bi bütçe var kasa için:( işlemci+anakart+ram+ekran kartı+hdd lazım bana... kasa falan hallederiz... hatta 550ye bütünlesek hoş olur...
    hdd 250gb seagate 16mb NCQ düşünüyordum...
    gerisinide düşünemiyorum :) usta bide kararsız bi yapım var napsam ne etsem diye düşünüyom.. oc ile ileriye dönük olmalı ama.. bide son oyunların hepsini açmalı makine.. boşuna yeni paralar dökmenin alemi yok.. bide şimdilik normal monitör kullanacağım.. onun için ekran kartı desteklemesi lazım bide lcd alacağım iksinide bağlamak istiyorum.. palit 8500gt sonic işimizi görmezmi??

bide bu 800mhz ram lar çok pahalı yaaa... napcaz? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi togy_35 -- 2 Temmuz 2007; 10:16:51 >
  • 2160 oc li her teste canavar işlemci
  • Nası ram pahalı? Benim dediğim 2 tane 1GB DDR2-800 toplam 80$+kdv. Şimdi seni cidden anlıyorum ben hem ekonomik hem de güzel olsun istiyorsun. Aynen benim gibi yani

E4300 - 120$
    MSI P6N SLI-FI - 120$
    2*1GB Veritech DDR2-800 - 80$
    200GB Seagate SATA2 NCQ - 60$
    LG DVD-RW - 30$
    FSP Bluestorm II 500W - 90$

Böyle olunca kasaya 500$ olmuş oluyor ama bunun dışında da adam gibi PC toplanmaz. Zaten şu anda koyduğum şeyler minimum fiyatlı parçalar. Ekran kartı da şu anda koymadım, oyun için istiyorsan 8600GTS'den düşük almamalısın ama bu da bütçeyi fazla fazla aşıyor zaten. Yani 550YTL ile alacağın sistem bırak ileri dönük olmayı şimdiki oyunları bile zar zor çalıştırır. Eğer ileri dönük temeli sağlam bi PC istiyorsan bu yukarda yazdıklarımı almalısın.

• bütçene uyar mı bilmem

intel E2140-e2160

giga 965p-s3

kingston ddr2 667

bunlarla 3ghz seviyesine rahat çıkarsın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: togy_35

arkadaşlar ikisinin arasında kaldım biri yardımcı olabilirmi acaba??? şimdiden çok teşekkürler...

Amd alma İntel al ama alırsan en aşağı E4300 al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 2 Temmuz 2007; 16:17:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: maybera

bütçene uyar mı bilmem

intel E2140-e2160

giga 965p-s3

kingston ddr2 667

bunlarla 3ghz seviyesine rahat çıkarsın...

kardeşim bu anakart pahalı gibi ya:( mesela 945p-s3 ile oc yapamazmıyız??? yada asus p5ld2-se ile???

e4300 diyosunuz ama çok fazla farkı varmı? performans çokmu düşük olur e2160 da?? bi cache farkı var buda aşırı perf. farkı yaratırmı??
  • Cache falan öyle fazla bi fark oluşturmaz merak etme. Anakart olarak da hepsiyle oc yapılır ama birinde 3.5GHz yapacağına diğerinde 3.0GHz yaparsın ki bu da zaten gayet yeterli, çok fazlasının da bir anlamı yok. Sen 2GB ram al, güzel bi ekran kartı al tamamdır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.