Şimdi Ara

AMD, 14nm çalışmalarına başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, yönetici CEO Dr. Lisa Su'nun açıkladığına göre AMD, çoktan 14nm litografik süreçte ürün çalışmalarına başlamış. Bu duyuru, şirketin 20 Ocak'ta gerçekleşen karpayı toplantısında AMD'nin beklentiyle bitirdikleri 2014 yılı sonunda yazdıkları 403$ milyon net kayıba karşılık gelecek döneme dair hedeflerinde sergilemeye şevkli olduğu başarı hedeflerinin anlatıldığı toplantıda duyuruldu.

AMD, şu dönemde, 14nm üretim üssü işbirliğinin hangi firma olduğunu belirtmekte acele etmedi. Şimdilik, sadece GlobalFoundries ve Samsung 14nm nodu üstünde çalışmalar gerçekleştiriyorlar; dolayısıyla gerçekçi olarak ikisinden biri ancak AMD'nin üretim üssü olabilir, tabii AMD'nin GlobalFoundries ile geçmiş zamandaki yakın ilişkisini düşündüğümüzde ibre biraz daha o tarafa kayıyor.

2015 yılının ortalarına doğru, TSMC üretimini 16nm üzerine aktaracak, bu sırada GlobalFoundries ve Samsung 14nm ile üretimleriyle bir miktar avantajlı konuma geçecek. Bu 14nm süreçleri, "Erken Düşük Güç"(LPE) ve "Artı Düşük Güç"(LPP) seçenekleriyle gelecek ki; Samsung çoktan LPE tipi üretimini başlatmış bulunuyor.

AMD'nin ürünlerinde 14nm yeniden paketlemeden ilk önce hangileri faydalanacağına dair henüz bir bilgi yok; ancak yarı-özelleşmiş APU işlemcileri ve diğer işlemcilerinin birincil adaylar olması, AMD'nin bu segmentteki işkolunun geçmişte çok karlı olmasından dolayı varsanılabilir. Dr. Lisa Su, AMD'nin gelecek ürünleri ve en güncel yol haritalarını ayrıca AMD Finans Analizi Günü'nde duyuracaklarını açıkladı.

AMD Finans Analizi Günü, şirketin gelecek uzun dönem stratejisini Dr. Su öncüllüğünde yeniden belirlemek için Kasım ayından bu yana bu tarih ertelenmişti. Henüz açıklanmasa da, yakın zamandaki duyumlar bize bu toplantının tarihi için gelecek ayın konuşulduğunu işaret ediyor.
    [Kaynak]
     AMD, 14nm çalışmalarına başladı

• 14 nm üretim süreci uzun zamandır beklenen sıçrama etkisini yapabilir bence dikkatle takip edilmesi gereken bir süreç.
  • biz amd nin watt ısınma degerlerine eyvallah çekeriz amd yeterki yazdıgı performansı verebilsin. intelin tek çekirdek 1.0 ghz işlemcisi amd nin 1.0 ghz işlemcisinden çok daha hızlı. bunu düzeltsinler. tabiki nm önemli bir süreç.
  • 2016-2017'de gelir artık.Beklersen.

Bence şu AMD'yi Samsung falan biri alsın da biz de rahat edelim AMD'de rahat etsin.

Yeter artık pazarlama departmanının hazırladığı afişleri görmek.

Samsung alsın önce tüm pazarlama bölümünü işten atsın.Çok şişiriyorsunuz sizin grafiklerde vaadedilen gerçekleşmeyince rezil rüsva oluyoruz diye.
  • Hiç anlamadığım şekilde, 2012'de zannedersem, GlobalFoundries "solder on interface" için kapıyı kapattı, halbuki FinFET'lerin getirdiği onca zorluğa rağmen SOI'nin kesin olarak daha büyük avantajı olacaktı, deniyor. Bekleyip görelim. GlobalFoundries başaramazsa, hiç olmazsa Samsung da var bu sefer AMD için seçenekler arasında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

biz amd nin watt ısınma degerlerine eyvallah çekeriz amd yeterki yazdıgı performansı verebilsin. intelin tek çekirdek 1.0 ghz işlemcisi amd nin 1.0 ghz işlemcisinden çok daha hızlı. bunu düzeltsinler. tabiki nm önemli bir süreç.

Bu dedigin seyin ardinda milyonlarca dolarlik AR-GE yatiyor. 14nm ile olacak bir sey degil bu.
  • FinFet Bulk yada SOI olabilir. SOI'nin maliyeti yüksek, daha keskin kontrol imkanı var. Intel'inki bulk üretim mesela(alakasız olarak Intel yıllardır bulk üretim yapıyor).

Sıra bunlara gelmeden GF'nin 28 SHP'si AMD'nin yeni GPU'larına 28nm'de idare edebilecek bi küçülme güç düşüşü de sağlayabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Amd de olmasa iyi bir bilgisayar saihibi olamayacaktık. İntelin kazık fiyatlarıyla ancak celeron bilgisayar alabilirdik

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberlere, konulara falan bakıyorum da yarıyıl tatili kötü etkiliyor buraları. Kışın okumak için bile girilmemeli foruma.
  • Ah be AMD gürlüyorsun gürlüyorsun ama bir türlü yağamıyorsun, üzüyorsun bizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersol

Ah be AMD gürlüyorsun gürlüyorsun ama bir türlü yağamıyorsun, üzüyorsun bizi

@m@u konuya bekleniyor
  • bu konu o konu değil karıştırdın sen
  • bu kadar AR-GE,bu kadar tekolojik yatırım,milyon ve hatta milyar dolarlar yatırıma rağmen nasıl oluyorda intel 12nm-10nm-7nm teknolojisine giderken AMD bu kadar geriden gelebiliyor ?

Amd tabanlı bir bilgisayar toplamak istiyorum yıllardır ama gördüğüm kadar ile yine uzun yıllar beklemem gerecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

bu kadar AR-GE,bu kadar tekolojik yatırım,milyon ve hatta milyar dolarlar yatırıma rağmen nasıl oluyorda intel 12nm-10nm-7nm teknolojisine giderken AMD bu kadar geriden gelebiliyor ?

Amd tabanlı bir bilgisayar toplamak istiyorum yıllardır ama gördüğüm kadar ile yine uzun yıllar beklemem gerecek

Üretim teknolojisinin amd yle alakası yok. İntel bağımsız olarak kendi fabrikalarında kendi teknolojisini geliştirir. AMD hep birilerine bağlıdır ve eğer kendinden daha büyük bir şirket aynı talepte bulunursa amd paşa paşa beklemek zorundadır. Çünkü amd nin parası yoktur ve büyük abileri gibi parayı bastırıp işi hallettiremez. Bununla birlikte intel ne isterse onu yapar. para vardır teknoloji vardır pazar liderliği vardır dolası ile huzur vardır.

Yani hayal görmeyelim amd intele rakip oalcak diye ucuza elle tutulur bir şeyler çıkartsın başka şey istemek anlamsız.

• yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Olay son derece basit hocam. AMD yıllık 5 milyar dolardan fazla gelir elde edip, 50-100 milyon dolar civarı net kar sağlıyor. Hatta bazen zarar ediyor. Intel ise 55-60 milyar dolar gelir elde edip 11 milyar dolar net kar elde ediyor. Sadece net karı, kendisinin toplam gelirinin iki katından fazla bir şirketle başa çıkmak pek kolay olmasa gerek...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.