Şimdi Ara

Amazondan Aldığım Telefon Kapları(İlk Yurtdışı Alışveriş Tecrübem)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar 30 Eylül 2015 tarihinde Amazon.com sitesinden kendi telefonum ve arkadaşımın telefonu için sipariş geçmiştim nihayet bugün sabah 10 Ekim 2015 tarihinde elime ulaştı kargonun gelmesi 10 gün sürdü diyebiliriz 2 ürünü Türkiyeden almaya kalksam 180 lira para vericektim amazondan kargo dahil 135 liraya (43.93$) (Dolar olarak çektim banka çevirdi aslında 133 lira tutmuştu) getirttim yani nerden baksanız 45 lira kardayım o 45 lirayla cam filmi almayı düşünüyorum neyse ürünlerin toplam fiyatı gümrük sınırını geçmediği için HİÇBİR sıkıntı yaşamadım 10 gün içerisinde geldi (hatta haftasonu kargo istemiyorum seçeneğini seçmeme rağmen bugün yani cumartesi günü geldi) yurt içi kargo aracılığı ile geldi
    Bu resmi zaman tablosu olarak düşünebiliriz  Amazondan Aldığım Telefon Kapları(İlk Yurtdışı Alışveriş Tecrübem)
    Bu resim ise hangi zamanda ürün nerede onun tablosu  Amazondan Aldığım Telefon Kapları(İlk Yurtdışı Alışveriş Tecrübem)
    Ürünlerin genel olarak özelliklerini toplam fiyatını gösteren bir resim  Amazondan Aldığım Telefon Kapları(İlk Yurtdışı Alışveriş Tecrübem)
    Şimdi Gelelim Ürünün Kendisine
    Şu şekilde gelen zarfın içinden çıkan şeyler (zarf babama teslim edilmişti kendisi zarfı çöpe atmış )  Amazondan Aldığım Telefon Kapları(İlk Yurtdışı Alışveriş Tecrübem)
    Sanırım fatura yerine geçen belge bu  Amazondan Aldığım Telefon Kapları(İlk Yurtdışı Alışveriş Tecrübem)
    ------------------------------------------------
    Ürünler tabiki orjinal içerisinden küçük bir kartvizit gibi birşey çıktı üzerinde kod yazıyor sitesinde sorgulatınca orjinal olup olmadığı anlaşılıyor bu hologramın resmi  Amazondan Aldığım Telefon Kapları(İlk Yurtdışı Alışveriş Tecrübem)
    Şu şekilde ikiye ayırılabiliyor ancak ikiye ayrık şekilde kullanılması saçma olur amacı dışına çıkar  Amazondan Aldığım Telefon Kapları(İlk Yurtdışı Alışveriş Tecrübem)
    İçindeki plastiğin iç yüzü  Amazondan Aldığım Telefon Kapları(İlk Yurtdışı Alışveriş Tecrübem)
    Arkasındaki sert plastik çıkmış bir halde plastiğin arka yüzü (saçma bir cümle oldu )  Amazondan Aldığım Telefon Kapları(İlk Yurtdışı Alışveriş Tecrübem)
    Şu şekilde içine 2 adet kredi kartı (ince kartvizit gibi bişey olursa 3 adet) konulabiliyor zaten kabın amacı bu  Amazondan Aldığım Telefon Kapları(İlk Yurtdışı Alışveriş Tecrübem)
    Buda alttaki girişler için boyutundan daha fazla boşluk bırakıldığının kanıtı  Amazondan Aldığım Telefon Kapları(İlk Yurtdışı Alışveriş Tecrübem) yani taktığınız usb kablosu, kulaklık gibi şeylerin uçlarının çıkık kalmaması için ideal birşey (umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır)

Son olarak Ürünlerin Sayfalarını Vereyim
    Türkiye Sitesindeki Note 5 :https://www.bufflabs.com.tr/urun/verus-samsung-galaxy-note-5-case-damda-slide-series-kilif.html
    Türkiye Sitesindeki S6 Edge :https://www.bufflabs.com.tr/urun/verus-samsung-galaxy-s6-edge-case-damda-slide-series-kilif.html
    Amazonda
    Note 5 18 Dolardan 19.49 a çıkmış :https://www.amazon.com/gp/product/B00VN6E84Y?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00
    S6 Edge 19.99 dolardan 16.99 dolara inmiş :https://www.amazon.com/gp/product/B00U0MDPBO?psc=1&redirect=true&ref_=od_aui_detailpages00

Kapların kalitesi tartışılmaz çok iyi kalitede üretilmiş ürünler
    Artıları:
    + Telefonu yüz üstü koyunca 1.2mm boşluk kalıyor yani telefonun camı yere temas etmiyor dolayısı ile çizilmiyor
    + İçine 2 adet kredi kartı koyabiliyorsunuz bu sayede cüzdana fazla ihtiyaç duymuyorsunuz (Benim kullanım senaryom 1 Kredi kartı Birkaç Nakit Para)
    + Düşmeye karşı vs. birçok özelliği var sitesinden okuyabilirsiniz
    Eksileri:
    - Telefon aslında çok ince ancak kabı takınca elinizde takoz varmış gibi geliyor umarım birkaç güne alışırım daha büyük ve daha kalın telefonları beğeniyorum tutuşu daha güzel oluyor
    Başka eksi özelliğini henüz bulamadım bulursam yazarım

Bu yazı hem ilk yurt dışı alışveriş tecrübemi hemde kabın genel bir tanıtımını yapmak için yazılmıştır yorumlarınızı ona göre yaparsanız sevinirim

• bravo hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Rich

Şunca yazıya ve emeğe yapılacak yorum bu sanırım zamanında kendim yurt dışı alışverişinden çok çekinen bir insandım ve içimde ya gümrüğe takılırsa diye endişeler vardı günlerce yurt dışı alışverişlerinin nasıl yapıldığını okudum ve forumda önemli bulduğum şeyleri yer imlerine kaydettim sonra düşündüm ki birgün bende alışveriş yaparsam diğer kullanıcılar belki aradıklarını bulur diye konu açmalıyım velhasıl kelam konuyu açtım sonuç "bravo hocam" hayır konu dışı falanda değil ne diye baltalıyorsun

emege saygı açısından yazdim boş yapma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende yurtdışından alışveriş yapmak istiyorumda açıkcası kafamda tek soru var, banka hesabı olarak en para hesabım var şimdi bu hesaba parayı dolar olarak mı atacağız yoksa tl olarak mı kuru neresi çeviriyor ucuz şekilde nasıl yapabiliriz bu soruları merak ediyorum açıkcası.. :)
  • Maşallah çelik yelek gibi mübarek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: erho95

bende yurtdışından alışveriş yapmak istiyorumda açıkcası kafamda tek soru var, banka hesabı olarak en para hesabım var şimdi bu hesaba parayı dolar olarak mı atacağız yoksa tl olarak mı kuru neresi çeviriyor ucuz şekilde nasıl yapabiliriz bu soruları merak ediyorum açıkcası.. :)

Vadesiz hesabında tl olucak banka kuru neyse ondan otomatik cekim yapar sen başka bişeye karışmıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: satanpist

quote:

bende yurtdışından alışveriş yapmak istiyorumda açıkcası kafamda tek soru var, banka hesabı olarak en para hesabım var şimdi bu hesaba parayı dolar olarak mı atacağız yoksa tl olarak mı kuru neresi çeviriyor ucuz şekilde nasıl yapabiliriz bu soruları merak ediyorum açıkcası.. :)

Vadesiz hesabında tl olucak banka kuru neyse ondan otomatik cekim yapar sen başka bişeye karışmıyorsun

hmm anladıım, kuru yüksekten alma olayları falan var onlar paypalda falanmıydı ki acaba ya? en parada yüksekten almasın bzim kuru :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: satanpist

quote:

hmm anladıım, kuru yüksekten alma olayları falan var onlar paypalda falanmıydı ki acaba ya? en parada yüksekten almasın bzim kuru :D

Bankanın o anki kuru neyse ondan olur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vibex2kullanicisi

quote:

Şunca yazıya ve emeğe yapılacak yorum bu sanırım zamanında kendim yurt dışı alışverişinden çok çekinen bir insandım ve içimde ya gümrüğe takılırsa diye endişeler vardı günlerce yurt dışı alışverişlerinin nasıl yapıldığını okudum ve forumda önemli bulduğum şeyleri yer imlerine kaydettim sonra düşündüm ki birgün bende alışveriş yaparsam diğer kullanıcılar belki aradıklarını bulur diye konu açmalıyım velhasıl kelam konuyu açtım sonuç "bravo hocam" hayır konu dışı falanda değil ne diye baltalıyorsun

emege saygı açısından yazdim boş yapma

Ben yanlış anlamışım ozaman afedersiniz
    --------------------------------------------------------
    quote:

Ben amazondan dolar olarak çekilmesini istedim 133 lira tutuyordu ürünler banka 135 aldı amazondan tl olarak çektirsem 137-140-145 gibi fiyatlarla karşılaşabilirdim en iyisi öyle oldu en azından para paradır diyip en karlısı amazondan dolar olarak çektirme

Yurt dışından alışveriş etmek hem ucuz hemde eğlenceli bir iş ürünü Türkiyeden alıp 50 lira daha fazla verip 2 gün kargo beklenileceğine 50 lira ucuza (benim aldığım 2 ürün için konuşuyorum diğer ürünlerde fiyat farkı azalıp artabiliyor) yurt dışından alıp 10 gün beklerim sonuçta hem orjinalliğinden şüphe etmemiş olurum hemde kaliteli malları alırım daha iyi bu yılbaşından sonra yurt dışından fazlaca ürün sipariş etmeye başlayacağım belki küçük çaplı bir rehber oluşturabilirim
    ---------------------------------------------------------
    quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

Maşallah çelik yelek gibi mübarek :)

Valla almışken iyisini alayım telefonu düşmeye, darbeye karşı korusun hemde fonksiyonel olsun dedim araştırmalarım sonucunda böyle bir kap buldum kullanım senaryom ise 1 kredi kartı 1 adette tüm kağıt para en azından kısa bir vakit için yetecek miktarda para olmuş oluyor ancak tek kötü tarafı telefon giderse paralar ve kartta gider

kusura bakmayın pek anlamadım ben açıkcası dediklerinizden, siz banka hesabınıza tl olarak 137 lira yatırdınız, 133 tl tutarındaki ürünleri aldınız yani öyle değil mi? Birde amazondan dolar olarak çektirme nasıl oluyor çözemedim, banka hesabımızda tl mi bulunması gerekiyor yoksa dolar mı ve ya amazondan neyi seçicez tl mi dolar mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.