Şimdi Ara

Amazon Yurt Dışı Ekran Kartı Gümrük İşlemleri ve Süreçleri [Vekaletname Verilmeli mi?] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
522
Cevap
47
Favori
39.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
129 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sonuçta baştan aşağı yanlış yazılan veya yarısı eksik bi' isim durumundan bahsetmiyoruz.

Yurt dışı alışverişi ve TR karakteri yansıtmamış sistem vb. şeklinde açıklama yaptığınız zaman dediğim gibi herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Görevli kişilerin de olayı anlaması gerekir. ''Dilekçe gerekebilir'' gibi bi' açıklama neden yaptılar, anlam veremedim?

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

yarın tekrardan arayacağım dediğiniz gibi söyleceğim umarım daha da uğraştırmazlar

• batuhan16007 B kullanıcısına yanıt

Umarım. Amazon Yurt Dışı Ekran Kartı Gümrük İşlemleri ve Süreçleri [Vekaletname Verilmeli mi?] 

• ürünü iade istedim. bir sorun çıkarmı başına gelen var mı ? 20 günlük bekleme süresi 26 sında doluyor. ek para çıkarmazlar inş..

Amazon Yurt Dışı Ekran Kartı Gümrük İşlemleri ve Süreçleri [Vekaletname Verilmeli mi?]

bu vekalete noter tasdiği fala n gerekiyor mu ? ben 3 adet kasa fanı aldım toplamda 320 tl tutuyor adamlar vekalet istiyor . dolandırılmayalım durduk yere . birde bunları kaç günlüğüne vekil tayin edeceğiz ?

• @metro03 Ne gibi bi' sorun? Zamandan bahsediyorsak; iade süreçleri biraz uzun sürmektedir.

@crow in cornfield 3 adet kasa fanı için adetten dolayı vekaletname istenmiştir. Biraz ısrarcı şekilde görüştüğünüz zaman aslında geçirmeleri lazım zira tutar da sınırın oldukça altında.

• Amazon Yurt Dışı Ekran Kartı Gümrük İşlemleri ve Süreçleri [Vekaletname Verilmeli mi?]Burak Demiralpyoutube
    Merhaba, bu videoda 1 mayıs sonrasında 1500 euro olan getirme limiti 150 euro ya düştükten sonra 200$ ürünüm gümrüğe takıldı ve belli işlemlerden sonra ürünümü gümrükten çektim, gümrüktek 150 euro üstü ürün nasıl çekilir onları anlatıyorum iyi seyirler.. Getirdiğim ürünü almak için www.cryptomidas.io sitesinden BURAK promo kodu ile indirimli alabilirsiniz takılmaması için fatura düşük tutulacaktır. Hiveos referans link https://hiveos.farm?ref=211448 Üye olurken promo kod kısmına burakdemiralp yazarsanız 10 dolar hediye kazanırsınız Binance Referans kodu : CPA_00KAV0UBUW Link: https://www.binance.com/tr/activity/referral/offers/claim?ref=CPA_00KAV0UBUW Trbinance Referans kodu: SF97H42D Link: https://www.trbinance.com/account/signup?ref=SF97H42D
    https://www.youtube.com/watch?v=BoRQne6wUHY&feature=youtu.be

Amazon Yurt Dışı Ekran Kartı Gümrük İşlemleri ve Süreçleri [Vekaletname Verilmeli mi?] 

• 47 liralık şey için bana vekaletname yolladılar kafayı yemişler kargo firması kolay gelsin

Avrupa ne kadar rahat zaten ekonomimiz çok kötü üzerine birde devlet ve özel şirketlerle uğraşıyoruz en basit şeyde bile bu kadar uğraşıyoruz bıktım artık hocam ne yapabilirim bu konuda? @REDSTONE

Edit:amazonla görüştüm müşteri hizmetleri pek bilmiyordu

gümrük işini yapan KERRY LOGISTICS TÜRKİYEyi aradım bana profesyonel alet olduğundan gümrüklü diye yalan söylediler 50 liralık alet nasıl profesyonel dedim birde profesyonel amatör ayrımı mı var gümrükte 150 euro altında geçmesi lazım kafalarına göre yasa üretiyorlar yine devlet bir şey yapmıyor

Edit2: Kerry logisticsden Mustafa bey bugün arayacağım demişti telefonda tabiki aramadı hem yasalara uymuyorlar hem sözlerine güvenilmiyor

https://drive.google.com/file/d/16_c4gXihqlL5zxLGUAs_HuJ00e7o_27L/view?usp=sharing

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 21 Haziran 2022; 21:40:3 >

• berk70 kullanıcısına yanıt

PM'den görüşme sağladık zaten ama buradan da yazayım.

Bazen gelen ürünün ne olduğu anlaşılamayıp farklı prosedürler uygulanabiliyor lakin şu aşamada ortaya sunulan sebep sorgulanmaya muhtaçtır.

Profesyonel kullanım amacı olan ürünlerin ayrımıyla alakalı herhangi bir paylaşıma denk gelmedim. Tecrübe edenler varsa paylaşım yapmaları lazım.

Fakat en nihayetinde 50 TL'lik bi' ürün ve buradan yola çıktığımız zaman biraz doğru düzgün kontrol edilirse durum anlaşılacaktır diye düşünüyorum. Siz de bu zaman zarfında görüşmelerinizi devam ettirirsiniz.

Konudan bağımsız olarak 150 euro üzeri tüm ürünler ticari amaçlı mı sayılıyor? Yoksa ekstra vergi mi? Uzun süredir takip etmedim resmi gazetede yazan kafa karıştırıcı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugrpkr kullanıcısına yanıt

1.500 EUR zamanındaki mevzuatlar aynen geçerlidir.

Alıyorsan da 149 euroya kadar al diyorsun yani :)

• ugrpkr kullanıcısına yanıt

UPS beraberinde sadece vekaletname ile işlem sağlanması aynen devam ediyor.

Diğerleri söz konusu olduğunda durumlar (önceden de olduğu gibi) şu şekilde, ilgili mesaj linki: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/150952423

150 EUR üzerinde alınacak ürünün öncelikle TR ile karşılaştırıldığında fiyatına ve sonrasında da önemine göre alınıp-alınmaması alıcının tercihine kalıyor.

• Gümrük artık vatandaş soymaya dönüştü mümkünse almayın 50 liralık ve gümrükte bekletilmemesi gereken şey için bile bekliyorum bir kaç sene önce çok güzeldi aldığın çinden de olsa gelşyordu ancak şimdi amazondan vergi ödeyip alsak bile bekletilebiliyor

KERRYLOGISTICS dolandırıcıları yasal ürün olmasına ve 50 lira olmasına 1 tane almama rağmen geri yollamış

telefonla aradım geri dönüş yapıcaz diyip yapmadılar

e mail attım

sonra geri yolluyorlar benim satın aldığım ürünü hemde indirimden iyi fiyata yakaladığım ürünü

nereye nasıl şikayet edebilirim bunları

50 liraya aldığım ürün şuanda 482 lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 30 Haziran 2022; 2:57:8 >

• @REDSTONE

Aptal yerine koyuyorlar insanı bana kendi yaptıkları exceli atıp bu ürün profesyonel diyorlar hala utanmadan

Böyle bir şey yok değil mi ben hiç görmedim mevzuatta zaten profesyonel olmadığı ve ticaret için olmadığı belli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 30 Haziran 2022; 10:23:55 >

Konu hakkında son durum nedir bilmiyorum ama şikayetlerden pek bir şey çıkmıyor bilginiz olsun (çıksa da genellikle çok uzun zaman alıyor ve ilgili kurum tarafından karara uyulup/uyulmama durumları da cabası oluyor). Bu demek değildir ki hakkınızı savunmayacaksınız ve/veya takipçisi olmadan işlemleri sonlandıracaksınız.

Şu aşamada (ürünün niteliğine de bağlı olarak) en hızlı çözüm yolu; gümrük tarafında (mümkünse ürünün bulunduğu kısımda) yüz yüze görüşme yapmanız gibi görünüyor. Bu şekilde derdinizi anlatarak gümrükten geçirebilirsiniz diye umuyorum.

Hiçbir şekilde geçmediği takdirde tabii ki şikayet ve/veya davaya kadar yolu vardır. Fakat dediğim gibi bu esnada hem olumlu sonuç alınacağının garantisi yoktur hem de kısa zaman içerisinde sonuçlanması mümkün değildir.

Konunun ilk mesajında ve https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/148190720 ilgili mesajımda da görüleceği üzere aylarca hak savaşı vermiş birisi olarak bunları dile getirdiğimi de belirtirim.

• Bir ürün KERRYLOGISTICS ile taşınacaksa genelde iptal oluyor. Dört sefer başıma geldi.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.