Şimdi Ara

Amazon'un yüksek bütçeli fantastik dizisi The Wheel of Time'ın çekimleri tamamlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazon'un yüksek bütçeli fantastik dizisi The Wheel of Time'ın çekimleri tamamlandı



    Bildiğiniz gibi Amazon, Amazon Prime Video için iki büyük iddialı yapım hazırlıyor. Bunlardan ilki Yüzüklerin Efendisi dizisi. Diğeri ise Robert Jordan'ın aynı isimli fantastik roman serisinden uyarlama olan The Wheel of Time. Geçtiğimiz saatlerde de The Wheel of Time'dan bir güncelleme yapıldı.



    The Wheel of Time Çekimleri Bitti



    Fantastik eserler arasında büyük bir yere sahip olan seri, bir süredir Amazon tarafından yapım aşamasındaydı. Dizi ile ilgili şu ana kadar iki kısa video paylaşılmıştı. Yüzüklerin Efendisi gibi o da bir hayli gizli tutulan bir yapım. Geçtiğimiz saatlerde ise yapımın hayran sitesi olan WOTSeries.com, dizinin çekimlerinin bittiğini aktardı. Söylediğine göre dizinin oyuncuları kutlama paylaşımları yapmış.



    Ayrıca Bkz.Amazon'dan 9 milyar dolarlık dev satın alma: İddialı yapımlar Prime Video'ya gelecek!



    Dizinin çekimleri Eylül 2019'da başlamıştı, yani bitmesi muhtemel bir durum. Dizinin yayın tarihi ile ilgili bir detay ne yazık ki bilinmiyor ancak çekimler bittiyse bu yıl içerisinde görme ihtimalimiz var. Dizinin yaratıcılığını Rafe Judkins üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Rosamund Pike, Kae Alexander, Naana Agyei Ampadu, Pasha Bocarie, Barney Harris, Johann Myers, David Sterne, Marcus Rutherford ve daha birçok isim bulunuyor.



    The Wheel of Time ya da Türkçesi ile Zaman Çarkı, fazlasıyla önemli bir fantastik eser. Uzunluğu ve derinliği sebebiyle birçok insan okumaktan çekinse de en iyilerden birisi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.




    Kaynak:https://comicbook.com/tv-shows/news/amazons-wheel-of-time-series-reportedly-wraps-filming/







  • kitap serisinde (gerçi asli yazarımız Robert Jordan'ın hayatını kaybedip de fantastik evrenlerde geçen Harlequin pembe seri tadında romanları yazan Brandon Sanderson namlı ılığın eline düşeyazmadan öncesini kastediyorum) baya baya civanmert bir nord tasviri olan ve benim gibi nicelerinin bir dönem edebi idollerinden biri olmuş olan Perrin'i cılız bir marsığa oynatmaları bile başlı başına skandal ya, oyuncu seçiminin geri kalanı daha da fecaat.

    politik doğruculuklarını gondikliyeyim ben bunların... MEH

  • UnicornKnight kullanıcısına yanıt
    Hocam bırak Allah aşkına. Jordan sanki Nobel ödüllük adamdı da. Onun yazdıkları da yeni ergen oğlanların fantazilerine benziyor. Hele on beş sayfa süren tasvirleri her kitapta tekrar edişi yok mu... Yedincisinden sonrasını getiremedim sıkıntıdan. Bıraktığımda son üç kitapta bir gıdım ilerleme olmamıştı.

  • Brandon Sanderson çok iyi bir yazar. Fantastik türünün prensi lakaplı şahane bir insan. Son derece üretken ve özgün içerikleri var. Her serisi bir diğerinden farklı ve sürükleyici. Yazmış olduğu eserler zaten kalitesini ortaya koyuyor. Henüz yazmakta olduğu eserleri de milyonlarca insan heyecanla bekliyor.


    Robert Jordan ise usta bir yazar. Ustalığı daha çok betimlemeler üzerine diyebilirim. Size saatlerce bir sürahiyi betimleye bilir. Okumanız bittiğinde ise gözünüzü kapattığınızda sürahiyi elle tutacak kıvama gelirsiniz. Betimleme bu gibi serilerde can damarıdır. Betimlemesiz, sade, yalın eserlerde hep bir yavanlık, olmamışlık hissi oluşur. Ben Zaman Çarkını okuduktan sonra betimlemenin ne denli önemli olduğunu öğrendim. Daha sonra okuduğum eserlerde de keşke biraz daha betimleme olsaydı diye iç çekmişliğim var.


    Evet yer yer kendini tekrarlıyor. Evet betimlemeler bazen çok uzun gibi gelebiliyor ama okurken alışıyorsunuz ve sevmeye başlıyorsunuz.



    Zaman Çarkı serisini Robert Jordan öldükten sonra Brandon Sanderson tamamlıyor. Şunu söyleyebilirim ki şahane bir şekilde tamamlıyor. Seriyi bitirmiş birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Okuduğum en iyi kült işlerden birisi.


    Gelelim Zaman Çarkı dizisinin oyuncu kadrosuna... Oyuncu kadrosu şu anlık felaket diyebilirim. Kitaplardaki betimelemelerle uzaktan yakından alakaları yok. Henüz açıklanmamış bazı kilit karakterler var umarım onlar iyi olur. Dizinin kötü olacağını asla düşünmüyorum ama oyunculara alışmam epey zaman alacak gibi duruyor.





  • Zaman Çarkı fantastik serilerden ilk başladığım ve son bitirdiğim seridir. Son kitaplara geldiğim zaman bitirmemek için sayfa sayfa okuduğumu bilirim.Fantastik edebiyat sevenlerin mutlaka okuması gereken bir seridir bana göre. Ben de betimlemeleri sevenlerdenim özellikle fantastik eserlerde betimleme çok önemli ki Zaman Çarkı gibi fantastik unsurların çok fazla olduğu bir seride olmasıda bence olağan. Serinin yayın hakkını Amazonun alması bence muhteşem oldu oyuncu seçimlerine laf edebiliriz özeliikle nynave egwene ve perrin karakterleri çok fazla sırıtıyor.Ama senaryo olarak amazonun diğer dizilerinde yakalanan başarı bu seride de yakalanaktır diye düşünüyorum. Umarım fragman en kısa sürede yayınlanırda nasıl bir iş çıkarılmış görebiliriz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fırtınaışığı arşivini yazmış birine de laf atmazsın lan ayrıca perrini idol alacak kadar ne yaşadın faile gelse o bu kadar abartmaz. ayrıca adam 1.90 hayvan gibi

  • Kasım gibi gelecekmiş.

  • mutercim kullanıcısına yanıt
    Yeni ergen oğlanların fantazilerinde , ya da onları yayınlayan kitabevlerinin kaç tanesinin kitaplarının tümünde 2782 karakter birbirleri ile girift ilişkileri bilmem kaç cilt sürecek şekilde nakış gibi işlenmiştir ?
    " Robert Jordan's The Wheel of Time book series has 2782 named characters. " İmdb ve Wiki'de yazılmış.
    Sadece Mat Cauthon'un verdiği anlık tepkinin sonuçlarının bile bilmem kaç cilt sonra görülen kıtalara etkileri dahi başınızı döndürmeye yeterken ..

  • Brandon Sanderson çok güzel bitirmişti seriyi. Zaten hiçbir olayı değiştirmediği, sadece kendi kelimelerini kullandığını yazmıştı zaten önsöz de. İyi ki de öyle yapmış sürekli aynı tasvirleri okumaktan fenalık geliyordu bir süre sonra. Dizi de bazı olayların değiştirdiklerini söylemişlerdi, inşallah kadın erkek ilişkileri yeniden yazılmıştır. 3 tane burnunundan kıl aldırmayan kadının 1 adamı paylaşması çok saçma olmuştu.

  • Zebercet kullanıcısına yanıt

    Kaynak var mı?

  • Takip

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.