Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] (18737. sayfa)
-
-
Evlerde, ofislerde ve dış mekânlarda kullanılan beyaz ışık, içerdiği yüksek orandaki mavi ışık nedeniyle insanların biyolojik saatini etkiler ve uyku düzenini bozar. Beyaz ışığa yüksek miktarda ve uzun süreli maruz kalmak, retinada toksik strese neden olarak görme performansını olumsuz etkiler.
uzun süreler boyunca mavi ışığa maruz kalmak, gözlerde yorgunluk, kuruluk ve hatta; uyku problemlerine yol açabilir. Gece geç saatlerde ekranlardan yayılan mavi ışık, beyinde melatonin hormonu üretimini azaltarak uyku düzenimizi bozar. Bu da uyku kalitesinin düşmesine ve genel sağlık sorunlarına yol açabilir.
bunu bilmediğiimden evdeki ışıklar hep beyaz aldım zamanında
eski floresanlardan kalan alışkanlık sebebiyle
ama artık telefon ekranı bilgisayar ekranı hepsini sarı yapıyorum
ışıklarıda pek kullanmıyorum bozuldukça sarı ile değiştiriyorum
-
Fener konusuna küçük bir ekleme yapmak isterim.
Balığa giderken hep alet çantamda bulunduruyorum. Ama kafa fenerleri, el fenerlerine göre çok daha kullanışlı. Herhangi bir iş yaparken iki eliniz doluysa feneri sabit bir yere koymanız gerekiyor. Bu yüzden her zaman kafa feneri tercih ediyorum. Arabada zamanında aldığım Ledlenser el feneri var onu pek kullanmıyorum.
Geçenlerde yine forum tavsiyesiyle aşağıdaki şarjlı kafa fenerini almıştım, memnunum.
amazonLepro LE Kafa Lambası LED Şarj Edilebilir, 2000 Lux Süper Parlak Kafa Lambası Kırmızı Işık ve 6 Işık Modu, IPX4 Su Geçirmez Hafif Alın Lambası, Yürüyüş, Kamp, Jogging için İdeal [USB Kablosu Dahil]https://www.amazon.com.tr/dp/B07Y21GMKQ?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_HZ3Y3E3EYQ7HCEKE0A2Z_3&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_HZ3Y3E3EYQ7HCEKE0A2Z_3&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_HZ3Y3E3EYQ7HCEKE0A2Z_3&starsLeft=1&skipTwisterOG=1&newOGT=1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hermano -- 26 Ocak 2025; 9:5:45 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
-
D3k2 formunu aldım d vitamini değeri,kan tahlilinde 8 çıktı.
Aynı zamanda nöroloji doktoru da 300.000ui yazdı fakat onu kullanmadım.Günlük yumurtanın üzerine 5 damla damlatıyorum.Magnezyumu da maden suyundan almaya çalışıyorum.Var mı bir hatamız?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayrıntılı cevap için teşekkürler hocam.
-
amazonun samimiyetine güven pek kalmadı...
çekiliş hile hurda olabileceğini düşünüyorum..
hem asıl hem yedekte 3 erkek 2 şer kadın var gibi :)
-
Sağlık açısından sarı ışığın daha faydalı olduğuna dair bir çok haber okudum.
Yatak odası için çok daha yararlı olabilir,ama sarı ışık oturma odasında nedense hep benim uykumu getiriyor.
O yüzden ben hep beyaz ışık tercih ediyorum.
-
bitkiler icin fotosentez yaptirmasi icin isik onerinjz var mi? Dalgaboyu uygun kişin özellikle ev karanlik oluyor. Ben bulamadim.
Hocam saglikli oldugu icin uyku getiriyor işte :)) Doğru yoldasiniz. Gun işiği en sagliklisi diye biliyorum ben de, ama eskiden fakulteyr giderken ben de mavi beyaz isik kullanirdim bu sebeple.
akşam 7-8 de mi uykunuzu getiriyor, yoksa 10-11 de mi? geç saatlerde uykunuz geliyorsa, biyolojik saatiniz, size uyu diyordur. siz ısrarla, uyanık kalmak istiyorsanız, iyi değil tabi. beyaz ışık da, kafein de uykunuzu kaçırabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
80'li 90'lı yıllarda evlerde hep cam akkor şeffaf klasik ampüller kullanılırdı.
Sonradan simit ve çubuk floresan tasarruflu ampuller kullanılmaya başladı.
Yatak odalarına özel renkli boyalı gece lambaları olurdu.
Esasen günümüzdeki kadar seçenek yoktu tabiiki.
Ben 7 yıl kadar önce evimdeki tüm ampülleri tasarruflu ampüllerden led ampüllere geçtim.
-
Sarı ışık veya gün ışığının daha sağlıklı olduğunun farkındayım tabiikide.
Çok şükür her hangi bir sağlık sorunum da yok.Bilemiyorum belki psikolojikte olabilir yorgun olsam da olmasam da sarı ışıklı ortamda uykum geliyor.
Beyaz ışıkta bir sorun yok.Kahve çok tüketmiyorum ama siyah çay çok fazla tüketiyorum.
-
konuyu dağıtmadan şunu yazayım: vücut , uykuya hazırlanırken melatonin salgılar. bu tip aracılar da bu hormonun salgılanmasına yardımcı olarak, uykuyu getirir. ama günümüzde, pek çok etken , bu doğal şeklin bozulmasına sebep olabiliyor. kafein vs gibi uyarıcılar, beyaz ışık gibi uyarıcılar ve benzerleri. ya doğanın işleyişine izin verip, olması gerekene uyacağız, veya şartları zorlamaya devam edeceğiz. seçim insanların.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkür ederim hocam bir soracağım ev halkına ;)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X