Şimdi Ara

Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] (18462. sayfa)

5 sn
375.226
Cevap
8.713
Favori
81.428.259
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1664 oy
Öne Çıkar
Giriş
    çünkü amazon o tavanın piyasası 3000 lirayken, içinde yemek pişip iade edildiği için 500 liraya satıyor, siz de oha müthiş deli indirim yapmışlar, patron çıldırmış olmalı diye yeni ürün zannedip siparişi geçiyorsunuz.. Sonrasında ürün gelip de kullanılıp iade edildiğini anlayınca kullanıp da iade eden adama sövüyorsunuz.. Yahu o adam olmasa zaten o tavayı 500 liraya satmayacaklar, deli mi bunlar 3000 liralık ürünü 500’e satsın..

Neyse, ürünün ederi neyse o fiyattan satıyorlar, bunu kabullenin ona göre sipariş geçin lütfen..Esas hata Amazon’un bu ürünleri sıfır diye satması ya, hiç kimse amazon’a toz kondurmuyor maşallah..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cali4nication C kullanıcısına yanıt
    Buyrun rastgele bir üründen aldım, istediğiniz ürüne bakabilirsiniz:
    Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU]

• Amazon'dan kitap siparişi verip kitapları kötü şekilde gelen oldu mu? Sanki geçenlerde forumda birisinin böyle bişey paylaştığını hatırlıyorum ama emin de değilim...

Edit: Evet birkaç kişi kitapların kötü durumda geldiğine dair paylaşım yapmış, umarım benimkiler öyle gelmez. Başka sitelerle arasında az fark olsa riske girmezdim ama fark da az değil. En iyisi videoya alarak paketi açmak ve kitap çok kötü durumdaysa iade etmek.

Bu arada Amazon Almanya'da, Almanya için biraz kullanılmış ve iade edilmiş ürünleri belirterek biraz daha ucuza listeliyor. Türkiye'de belki de daha fazla iade olduğu için veya karj marjından dolayı da olabilir bilmiyorum, böyle bir şey yapmıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CharlieSelim -- 7 Aralık 2024; 18:35:19 >
  • erakan kullanıcısına yanıt
    Adam qr kod koymuş ürünün altına,gitmiş dsmartla da anlaşmış, belli bir ücret karşılığı almış 1 yıllık free yayın hediyesini..Amazon sence hangi biriyle uğraşacak, dur şu iadelerin dsmartını kullanmışlar mı kullanmamışlar mı bakalım diye?
    Amazonun iadeyi geldiği gibi başkasına göndermesi sorunu anlayamadım, ama diyorsan ki hep tüketici mi suçlu..men dakka dukka diyorum..kötülük eden kötülük bulur.. Amazon ülkeye girdiğinde ne idi,bugün ne durumda? Dünyanın bir sürü ülkesinde var Amazon..gir bak sorunlu müşteriler en çok nerdeymiş.. niye Hindistan,Türkiye gibi ülkeler acaba..bireysel ahlak gelişmedikçe ne yapsan boş.. ayrıca şu tür konuşmalarda komik geliyor artık, mesela şunu n11 de yapamıyorsun..yada trendyolda.. satıcı iadeni aynen iade ediyor karşı ödemeli..ee o zaman elde kalan tek kuşu niye ürkütüyoruz onu anlamıyorum..
    Ayrıca zaten yasa tekrar ertelenmezse, şubatta iade kargo ücretleri artık müşteriye girecek, keyfi iade konusu bitecek..ocak ayında da eticarette satıcı stopajı başlıyor..Amazon tüm satıcılara mail gönderdi..bugünler daha iyi günler yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 7 Aralık 2024; 17:18:43 >

Yanlış bilgi. Satıcısı veya göndericisi amazon olmayan ürünlerde satıcı gümrük masrafını alıcıya yansıtır. Hatta bazı pazaryeri satıcılı ürünleri sepetinize ekleyip ödeme adımına geldiğinizde herhangi bir kargo ücretinin de eklenmediğini görürsünüz bu kargo ödemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Ürün size ulaştığınıda hem kargo hem gümrük masraflarını ödemeniz gerekir. Yurtdışı ürün alırken kendinizi güvene almak için göndericisinin amazon olduğuna mutlaka dikkat etmek gerekir. Müşteri hizmetlerini ararsanız aynı bilgileri size aktarır başıma geldi oradan biliyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dobruca

Yanlış bilgi. Satıcısı veya göndericisi amazon olmayan ürünlerde satıcı gümrük masrafını alıcıya yansıtır. Hatta bazı pazaryeri satıcılı ürünleri sepetinize ekleyip ödeme adımına geldiğinizde herhangi bir kargo ücretinin de eklenmediğini görürsünüz bu kargo ödemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Ürün size ulaştığınıda hem kargo hem gümrük masraflarını ödemeniz gerekir. Yurtdışı ürün alırken kendinizi güvene almak için göndericisinin amazon olduğuna mutlaka dikkat etmek gerekir. Müşteri hizmetlerini ararsanız aynı bilgileri size aktarır başıma geldi oradan biliyorum.
    Bu şekilde defalarca ürün aldım hiçbirinde ödemedim yanlış ödeme aşamasında sizin için tüm gümrük masrafları ödenir ibaresi çıkıyor fiyat içinde daha yeni tpm modül aldım ve satıcı gönderici yurtdışı firmasıydı ödeme olmadı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• dobruca D kullanıcısına yanıt
    Hocam Amazon ekran görüntüsü atıyorum, amazon’un kendi sayfasında yazan bir bilgi bu, yanlış diyorsunuz..

Eğer size müşteri temsilcisi böyle bir şey söylediyse, başka bir müşteri temsilcisi ile görüşmek isterseydiniz çünkü o müşteri temsilcisi yanlış biliyormuş..

Aksi geçerli ise zaten Amazon müşteriyi aldatıyor demektir çünkü o sayfada başka bir ücret ödemeyeceksiniz yazıyor..

Sen bir giydiğin ürünün,üzerine uyup uymadığını ne kadar sürede anlıyorsun normalde?

Aynısını ben de dedim hocam böyle böyle bir ekran var diye. Orada yazanlar göndericisi veya satıcısı amazon olan ürünler için geçerli pazaryeri satıcılarını kapsamaz dedi.

• Bella Ciao kullanıcısına yanıt
    Keyfi iade bitemez hocam, bitmemeli, aksi durumda sektörü bitirirler.. Uzaktan yapılan satışları kesin satışa çevirirseniz, insanlar pazara gidip görüp dokunup inceleyerek almayı tercih ederler.. Sonuçta hepimiz fotoğraftan ürün seçip alıyoruz, ne geleceğini bilemiyoruz..

Amazon her biri ile uğraşacak, para veriyoruz hocam, ne demek hangi biriyle uğraşsın? Amazon bir hayır kurumu değil ki, burada kar edemediğini hesapladığı an kapatır gider..

Ayrıca elde kalan tek kuş derken ne kasıt ettiğinizi anlamadım? Bunları saf, toy adamlar mı zannediyorsunuz?

• Müşteri hizmetlerine ilettim konuyu, bakalım sonuç ne olur.

• seyyahbey S kullanıcısına yanıt

benim tüm pazaryeri alışverişlerimde de durum böyle oldu. önce ödüyorsun sonra iade alıyorsun. yoksa x satıcı kargoladığında gümrük anlaşması olmadığı için normal posta ile yolluyor. çinde tuçiko miçiko firmasının gümrük anlaşmşası kargo anlaşması falan olma ihtimali dahi yok. adamlar normal posta ile yolluyor. sonra gümrük vb vb .

Madem Amazon'un sayfasını çok bağlayıcı ve doğru buluyorsunuz, alın başka bir sayfa

Linki de bu: https://www.amazon.com.tr/gp/help/customer/display.html?nodeId=G201911100

Sonuç olarak bahsedilen durum doğru, gönderici 3. parti bir satıcıysa kapıda ek ödeme çıkabilir.

6 yıl oldu ülkeye geleli o sayfadaki yanlış bilgiyi düzeltemediler. Ek masraf çıkmaz ibaresi sadece Amazon'un gönderdiği kargolar için geçerli.

Bunu bazı satıcılar mesaj atınca sipariş üzerinden iade yapıyor, ama bu şekilde tüm siparişten bile yüksek vergi çıkarsa sistem üzerinde sipariş tutarından daha fazla iade yapamayacakları için Amazon MH ile uğraşmak zorunda kalınıyor.

İşte bu yüzden yurtdışından gönderici Amazon Lojistik değilse çöp poşeti bile almıyorum. Strese değmez...

oyle bir sey yok. Zirvalamissin kardeş. Piyasa fiyatinin %10, 20 maksimum genel satis poltiikalari. 1000 de 1 olan 3000 lik urunun 500 e anlik dusmesini falan soyleyemezsin burada ornek olarak.

Varsa at görelim

Bem isim gucum yok 24/7 burada urun kovalamiyorum 3000 i 500 den kapmak icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyyahbey S kullanıcısına yanıt

normalde almıyordu ama geçen banada oldu aynısı

bi saat kordonu aldım 100 tlye

kargodan aradılar ödemeli kargonuz var adresiniz yok alabilirmiyiz diye

dedim ne kadar ödeme

280tl deyince dedim kalsın teslim almayacağım

bu nasıl teslim ücreti anlamadım yani

normalde hiçbir para ödemeden geliyordu bu gümrük işlerinden sonra herşey değiştimi nedir

• CharlieSelim kullanıcısına yanıt
    Neredeyse kitaplarımın %30’unu amazondan satın alıyorum. Herhangibir problemde müşteri hizmetleri gerekirse kitap sizde kalsın biz size yenisini gönderiyoruz diyorlar. Bazen de ürünü geri isteyip kendilerini dikkatli bir şekilde paketleme ve kargolama sürecini takip edip ürünü size ulaştırıyorlar. Gözün kapalı bir şekilde kitap alışverişi yapabilirsin hocam.

• Arkadaşlar 65 inç bir TV iadem var daha önce de yazdım 1 hafta olacak kolay gelsin bir türlü teslim almaya gelmiyor. Her gün hem Amazon'u hem kolay gelsini arıyorum şikayet oluşturuyorum. Her gün bugün gelinecek çözülecek deniyor ama hikaye. Adamlar alenen dalga geçip yalan söylüyor. Kuryeler iadenin içeriğini görüyorlar mı? Büyük televizyon 5 kat merdivenden taşınmaz bu şimdi diye mi almıyorlar anlamadım. Yahu siz taşımayın biz taşıyalım yol üstünde arabaya atalım dedim yok arkadaş gelen yok. Tüketici hakem heyeti ve bankaya harcama itirazında bulunmayı düşünüyorum. Ne yapmak lazım böyle bir şey yaşayan oldu mu? İnsana zorla sinir krizi geçirtecekler.

• paradise37 P kullanıcısına yanıt
    Eğer kendi götürme durumun varsa,mng'den iade et..tvlerde kolay gelsin tek şart değilse tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 7 Aralık 2024; 22:51:11 >
  • Bella Ciao kullanıcısına yanıt

Kendi götürme durumum pek yok hocam. İş inada bindi artık. Adamlar resmen dalga geçiyor salak yerine koyuluyoruz. Yok bugün geliyoruz, yok yakınlardayız, yok endişeniz olmasın bugün alıyoruz. Sonuç yalan dolan gelen yok. Amazon'un da bir yaptırımı yok demek ki bunlara güvenerek aldık yaşadığımız duruma bak.

Zaten kolay gelsin getirmişti televizyonu. Alırken getiriyorsun, iadeye gelince yok. Ne güzel iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paradise37 -- 7 Aralık 2024; 23:23:23 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.