@MaedHrOS Bence de bir çeşit network sorunundan kaynaklı gibi. Benim Fire TV Stick 4K - 1st Gen (2018) cihaz router'a 3 metre uzaklıkta ve 300'ün üzerinde sonuçlar çıkıyor hep. ![]() |
|
yanıtlarınız için teşekkür ederim, ben de biraz araştırdım, bu bilinen bir sorun ve çok çeşitli çözüm yolları önermişler hiçbiri yardımcı olmadı, fabrika ayarlarına döndürünce düzgün çalışmaya başladı. bir süredir belirli aralıklarla bu sorunun çözümünü arıyorum, ancak fabrika ayarları ve kullandığım birkaç uygulamanın yeniden kurulumu toplamad 1 saatimi almadı bile. özetle wifi ile ilgili herhangi bir sorunu sadece fabrika ayarlarına döndürmek çözebiliyor. |
arkadaşlar selamlar çok severek sorunsuzca kullandığım fire cihazlarımı satılığa çıkardım ihtiyacım kalmadığı için. fire cube 3. nesil ve fire stick max 2. nesil cihazım var ilgilenenler iletişime geçebilir sarı sitede de ilan vermiş bulunmaktayım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
önceki mesajımda bahsettiğim network sorunu 2 hafta sonra tekrar geri döndü, cihaz açıldığında internete bağlanamıyor, bağlı görünse bile "home screen currently unavaliable" hatası alınıyor. tekrar wifi silmek, farklı ağa bağlanmak, kapatıp açmak vs klasik çözümler denendi ama nafile, restart veya kapatıp açmak da işe yaramıyor, tek işe yarayan elektriğini kesip 5 dakika bekleyip tekrar takınca 10-20mbit bağlantı gelebiliyor ama tepki süresi falan çok düşük oluyor, modemimde ip sabitleme, wpa ayarlarını yapılandırdım, ağ parolamı değiştirdim, önerilen çeşitli wifi kanalları arasıda geçiş yaparak denedim, 2.4ghz ve 5ghz networklerini ayrı ayrı denedim.. zaten bütün bunlar olurken router tarafında amazon fire tv 550-600mbit civarlarında bağlı görünmesine rağmen, cihazda ya internet hiç olmuyor ya da 10-20mbit civarında tepki süresi çok düşük bir internet oluyor. epey memnun kullandığım cihazın durduk yere bu hale gelmiş olması can sıkıcı, fabrika ayarına döndürdükten sonra ne oluyor da 10 gün sonra kafası karışıyor anlamış değilim. |
|
merhaba; kullandığım router şu an asus ax56u, birçok wifi cihazım var hiçbiri bu şekilde sorun çıkartmıyor. zaten bu konu ile ilgili reddit de bol bol bahsetmişler yıllardır,kesin çözüm buldum diyeni de göremedim malesef. router üzerinde bir sürü ayar denedim, mac filtresinden tutun da, mac adresini ip adresine bind etmeye kadar ama bir türlü cihazın fabrika ayarlarına döndükten birkaç gün sonra tutarsızlaşmasına engel olamadım. ya cihazın wifi modülünü çok güçlü birşey enterfere ediyor ya yazılımında bir ayar dengesizleşiyor gibi geliyor bana, içerisindeki 2-3 uygulama mağaza dışından kurduklarım bir daha fabrika reset kullanmak zorunda olursam bu yazılımları yüklemeden, developer modu açmadan deneyeceğim. benim cihazım 4k max 3. jenerasyon 2024 model cihaz ve 8gb, 5gb kullanılabilir alanın 2gb dan fazlası boş duruyor. |
Merhaba, @MaedHrOS. Demek ki cihazda veya o jenerasyonun yazılımında bir bozukluk var. Nereden aldınız bilmiyorum ama size verilen bilgi oysa, yanlış bilgi vermişler. Sizdeki cihaz Fire TV Stick 4K Max - 1st Gen (2021). Fire OS 7 Son çıkan cihaz Fire TV Stick 4K Max - 2nd Gen (2023) - 16 GB. Fire OS 8 2024 yılında çıkan tek cihaz voice remote ekledikleri eski nesil Fire TV Stick HD. Fire OS 7 |
kusura bakmayın, model ismini kafadan atmışım tamamen, bendeki cihaz muhtemelen iyi ihtimalle 2. nesilin 8gb olanı, daha az iyi ihtimalle 1. nesilin 8gb olanı, tam olarak modelleri nasıl ayırt edeceğimi bulamadım şimdilik. bugün yine buraya yazdıktan sonra uzun uzun kanal testleri falan uğraştım, muhtemelen cihaz enterfere oluyor, böyle işleri pek sevmesem de bir hdmi uzatıcı ile ortalığa çıkarttım bir süredir deniyorum iyi durumda görünüyor, şayet sorun çıkartmaz ise bulunduğu noktadan uzaklarda kullanmayı veya bir şekilde kablolu çözüm üretmeye çalışacağım elimde bulunan powerline adaptörler ile. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besiktasjk87 -- 29 Mart 2025; 11:33:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Arkadaşlar merhaba, myTuner Radio programını arıyorum kullanabileceğim versiyonu var mıdır acaba? Pro versiyonu var kendi mağazasında ücretli. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefce77 -- 13 Nisan 2025; 11:15:24 > |
benim yaptığım gibi hdmi uzatma ile tv den uzaklaştırmayı deneyin, 2 haftadır internet ile ilgili bir sorun yaşamadım, ara ara hız testi yapıyorum, hep full hız alıyorum, diğer servislerde olan sorunlarım da ortadan kalktı. |
|
blutv yerine gelen max uygulaması amazonun kendi app mağazasında mevcut. direk indirip giriş yapabilirsiniz. |
Fire TV Stick 4k için farklı özel rom var mı ? Slimbox , LineageOS gibi... bir zamandan sonra cihaz hantallaşıyor. pek çok gereksiz uygulaması var onları kaldırmanın ve daha lite yapmanın yolu var mı ? tşkrler edit: Önceden yüklenmiş Amazon uygulamalarını ve diğer gereksiz uygulamaları kalıcı olarak kaldırmak veya devre dışı bırakmak istiyorum. cevap;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hkodroidc2 -- 1 Haziran 2025; 20:40:41 > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |