Şimdi Ara

Amazon Dolar neden Yüksek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler Amazonda Dolar kuru 3.10 neden 2.91 DEĞİL

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa karip

Beyler Amazonda Dolar kuru 3.10 neden 2.91 DEĞİL

Kuru amazon a cevirtmeyin. Dolar uzerinden alin bankaniz kendisi tl olarak ceviriyor zaten. Amazon yuksek ceviriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

quote:

Kuru amazon a cevirtmeyin. Dolar uzerinden alin bankaniz kendisi tl olarak ceviriyor zaten. Amazon yuksek ceviriyor.

Ben de şimdi bir kaç bi şey almak istiyordum toplam 27 küsür dolar+8 küsür dolar vergi veya kargo toplamından 35.45 dolar oldu.Kendisi çevirirse 108 lira oluyor, eğer dolar üzerinden çekerse şu anda kur 2.86'dan hesaplanırsa 101 tl oluyor.

Demek istediğim, eğer biz para birimini dolar olarak seçersek onlar bizden o andaki kur üzerinden mi çevirirler yoksa kendi sabit kurlarından mı?

Bir de bilgisi olan varsa eğer, bu bizim ev adresimizi girerken Türkçe mi yazcaz yoksa İngilizce mi, yani mesela Harbiye Mahallesi mi Harbiye District mi?Türkçe karakteri zaten algılayamıyor da apartman adı Ölçmen ama Olcmen mi yazcam?Yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SultanAhmet96

quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

quote:

Ben de şimdi bir kaç bi şey almak istiyordum toplam 27 küsür dolar+8 küsür dolar vergi veya kargo toplamından 35.45 dolar oldu.Kendisi çevirirse 108 lira oluyor, eğer dolar üzerinden çekerse şu anda kur 2.86'dan hesaplanırsa 101 tl oluyor.

Demek istediğim, eğer biz para birimini dolar olarak seçersek onlar bizden o andaki kur üzerinden mi çevirirler yoksa kendi sabit kurlarından mı?

Bir de bilgisi olan varsa eğer, bu bizim ev adresimizi girerken Türkçe mi yazcaz yoksa İngilizce mi, yani mesela Harbiye Mahallesi mi Harbiye District mi?Türkçe karakteri zaten algılayamıyor da apartman adı Ölçmen ama Olcmen mi yazcam?Yardımcı olursanız sevinirim.

Dolar uzerinden al. Dolar olarak alinca bankan kendisi ceviriyor tl ye. Amazon biraz yuksek ceviriyor.

Adresi Turkce yaz tabiki. Turkce karakter kullanmadan yaz gitsin. Yeter ki tam dogru adres ver.

• Teşekkürler yanıtınız için dolar üzerinden alırım biraz daha beklerim bi acelem yok şimdilik belki biraz daha düşer dolar kuru
  • quote:

Orijinalden alıntı: SultanAhmet96

Teşekkürler yanıtınız için dolar üzerinden alırım biraz daha beklerim bi acelem yok şimdilik belki biraz daha düşer dolar kuru

son durum nedir dostum

deneme yaptın mı ?
  • ogameci kullanıcısına yanıt
    Malesef denemek içim fırsatım olmadı sonra da unuttum gitti ama denersem bi gün haber veririm size de

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burası bu başlık yeri değil ama ben yine de ekstra bir bilgi vereyim, Amazon kuru yüksek olabilir fakat banka kuru merkez bankasının günlük dolar kuru olmuyor yurtdışı alışverişlerde ne yazık ki. Özellikle Mastercard kullanan ve ekstresi TL olanlar.

Ben 200 dolarlık alışverişimde dolar merkez bankası kuru 2.91 iken işbankası bir önceki gün Vezne kapanış kuru 3.05 olarak bozdurmuştum arada 30TL civarı bir fark vardı. O yüzden bankanız ile de bu konuyu görüşün.
  • Arkadaşlar yaptığım alışverişin tutarı 64$ olmasına rağmen 242 lira çekti halbuki ben dolar üzerinden almak istemiştim dolar kuruna göre 220 lira çekilmesi gerekiyordu eğer amazonun dolar kuruna göre hesaplarsak 233 lira tutuyor yani her türlü fazla bir tutar söz konusu bunun sebebi ne olabilir ve ne yapabilirim?
     Amazon Dolar neden Yüksek Amazon Dolar neden Yüksek

• Rahatsız ediyorum ama bişey sorucaktım.Amazon.com dan ininal kart ile alışveriş yapabiliyo muyuz?

• durmaze kullanıcısına yanıt
    Pardon bişey aorucaktımda.Amazon.com dan ininal kart ile alışveriş yapabiliyomuyz?

• konu yanlış bölüme açılmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: durmaze

Arkadaşlar yaptığım alışverişin tutarı 64$ olmasına rağmen 242 lira çekti halbuki ben dolar üzerinden almak istemiştim dolar kuruna göre 220 lira çekilmesi gerekiyordu eğer amazonun dolar kuruna göre hesaplarsak 233 lira tutuyor yani her türlü fazla bir tutar söz konusu bunun sebebi ne olabilir ve ne yapabilirim?
    İninal yurtdışı alışverişlerinde %10 komisyon kesiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.