Şimdi Ara

Amazon.de'den laptop almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gtx 1070li bir laptop almayı düşünüyorum ama tr fiyatları malum en ucuz 7600 tl monsterda var fakat amazon.de şu ürün

https://www.amazon.de/Asus-GL502VS-FY045T-Notebook-i7-6700HQ-GTX1070/dp/B01KJMUHMY/ref=sr_1_117?s=computers&ie=UTF8&qid=1480858204&sr=1-117

1700 euro yani 6300 tl hemde asus markalı fakat sıkıntı şurada ürünün gümrük vergisi hariç fiyatı 1400 euro acaba bu ürünü sipariş etsek kdvyi de dahil edip 1700 euro diye gümrük bekletip ekstra %50 civarında vergi çıkartır 3 bin tl daha vergi çıkarırlar mı?
    1Amazon.de'den laptop almak

Edit: Ben almadım ama yurtdışından bir arkadaş aynı bahsettiğim kargo şeklinde 1700 euroya ekstra vergi vermeden getirmiş ama amazonda bir yorumda panelin neredeyse her tarafında ışık sızmaları olan olumsuz bir yorum var tamamen şans işi yani ve ekran açıldığında arkadaki fanları bir miktar engellediği için ısınma sorunu var fotoğraflarda bunu görebilirsiniz kimi zaman sıcaklık 97 dereceye çıkabiliyor almak isteyen arkadaşların bilgisi olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragon-black -- 21 Şubat 2017; 0:20:21 >

• Amazon satıcı ise hic sorun olmadan gelir. Vergi nakliye hepsi içinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satıcı amazon.de ama sonuçta bizim ülkede de 1500 euro limiti var burdaki gümrük memuru ekstra vergiye tutarsa o zaman amazon bir şey yapıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragon-black -- 4 Aralık 2016; 23:42:42 >
  • 1500 euro limiti senden duydum ilk kez, eminmisin

• Her bir sevkiyat için kıymeti 1500 Avro’yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır.
    http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyetleri

1500 euro'yu geçerse araştırmalarıma göre ürünün fiyatının %50si kadar daha vergi ekleniyormuş ki bu da yurtdışından almanın avantajını siliyor aksine dezavantaj haline geliyor
  • Satıcı amazon ise bu fiyatına vergiler dahil oluyor benim bildiğim ayrıca internet alışverişlerinde 1500euro değil 75 euro sınırı var sizin attığınız linkteki madde yurt dışından biri tarafından getirilen ürünler için yani kişi yanında 1500euroyu geçmeyecek eşyalar getirebilir.
  • Soru: Vergileri ödenmek suretiyle posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya nedir?
    Cevap: Her bir sevkiyat için kıymeti 1500 Avro'yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;
    - AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
    - Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20
    olarak uygulanmaktadır.

yani 1500 euro'ya kadar kargoyla alım yapılabiliyor anladığım kadarıyla
    http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyetleri

fakat benim sorum ürünün gümrük vergisi hariç fiyatı 1400 euro vergilerle 1700 oluyor buradaki gümrük müdürü, ürünün fiyatı 1700 euro diyip ekstra elektronik ithalat vergisi koyabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragon-black -- 5 Aralık 2016; 1:17:26 >

• AB ülkeleri için %18 gümrük vergisi verip aldığımız ürünler 1500 euro'ya kadar, doğru. Böyle bir sınır var. Sonrasında ticari mahiyet taşıyor diye sanırım %50 civarında vergi ödemek gerekiyordu.

Fakat, 1500 euro sınırı kargo ve gümrük bedeli hariç olan sınır. Sizin istediğiniz ürün de 1400 küsur euro olduğu için sorunsuz getirirsiniz.

edit: Pardon fiyatı yanlış görmüşüm. 1700 euro fiyatı var laptopın. Bu durumda Amazon'un özel bir durumu yoksa baya vergi ödersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 5 Aralık 2016; 5:56:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon gümrük işlemleri için 300 euro daha alıyor işte.Teşekkürler aradığım cevap buydu
  • İlk mesajda ekran görüntüsünde 256 euro vergi gözüküyor onun haricinde mi 300 euro vergi istiyor Amazon

• Amazon faturada orijinal fiyatını gösteriyor diye biliyorum yani 1700 euro olarak gözükür. İki kere İngiltere'den alışveriş yaptım ikisinde de faturada vergi düşülmemiş hali vardı. Forumda Almanya'dan kasa alanlar vardı, onlar da kasalar gümrüğe takıldı çünkü faturada vergisiz fiyat değil orijinal fiyatı yazdığı için demişlerdi. Büyük ihtimalle ekstra vergi isterler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remiles01 -- 6 Aralık 2016; 3:44:54 >
  • dragon-black kullanıcısına yanıt
    Amazon ya da yurt dışı herhangi başka bir alışveriş sitesinden yapacağınız alışverişler için 15481 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, gümrükte referans olarak kullanılıyor. Şimdi sen 1700 Euro kıymetinde bir ürün getirmek istiyorsun, Bunun için 15481 Sayılı BKK'nın 63. Maddesine göre işlem yapılması gerekiyor, yani 1500 Euro'yu geçtiği için yürürlükteki ithalat vergilerini üzerinden işlem yapılır. Bu ithalat vergileri de bilgisayar için %18 KDV ve %2 TRT Bandrol, %0,5 Kültür Fonu Kesintisi vergisi (Bilgisayarda bundan başka ithalat vergisi yok) Senin bilgisayar için durum budur.

Ancak diğer arkadaşların dikkat etmesi gereken husus da 15481 BKK 63. Maddesinden yararlanmak için (yani 1500 Euro'yu geçen ürünler için) yurt dışından satın aldığınız ürünlerin yine 15481 BKK'nın 62. maddesi 2. fıkrası sınırları dahilinde olması gerekiyor.

• ürün fiyatı 1.427,73 € tutarına düşüyor, bunun üzerine gümrük vergisi eklendiğin de ise tutar 1.684,72 € oluyor hocam. gümrükte ürün tutarına bakıyorlar gümrük vergisi hariç olarak hesaplanıyor. amazondan tek sepette 2k üzeri alışverişim oldu rahat olabilirsiniz

ithalat ücreti depozitosu olarak belirtilen 256,99 € dışında hiç bir ek ücret ödemeyeceksiniz, hızlı kargo tercih ederseniz kargo ücreti ödersiniz sadece.

• Yılbaşında indirim olur mu laptoplar da.

17 Inc gtx1070 li güzel bir model düşse ne güzel olur

• quote:

Orijinalden alıntı: ZECKSE

ürün fiyatı 1.427,73 € tutarına düşüyor, bunun üzerine gümrük vergisi eklendiğin de ise tutar 1.684,72 € oluyor hocam. gümrükte ürün tutarına bakıyorlar gümrük vergisi hariç olarak hesaplanıyor. amazondan tek sepette 2k üzeri alışverişim oldu rahat olabilirsiniz

ithalat ücreti depozitosu olarak belirtilen 256,99 € dışında hiç bir ek ücret ödemeyeceksiniz, hızlı kargo tercih ederseniz kargo ücreti ödersiniz sadece.

Amazonda tek siparişte 2k üzeri alışverişin nasıl oldu hocam 2k direk 1500 euroyu geçiyor,ekstra vergi nasıl almadılar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragon-black

quote:

Orijinalden alıntı: ZECKSE

ürün fiyatı 1.427,73 € tutarına düşüyor, bunun üzerine gümrük vergisi eklendiğin de ise tutar 1.684,72 € oluyor hocam. gümrükte ürün tutarına bakıyorlar gümrük vergisi hariç olarak hesaplanıyor. amazondan tek sepette 2k üzeri alışverişim oldu rahat olabilirsiniz

Amazonda tek siparişte 2k üzeri alışverişin nasıl oldu hocam 2k direk 1500 euroyu geçiyor,ekstra vergi nasıl almadılar :)

2 adet 1080 1 adet 6850k aldım hocam bunlara bir de ssd dahil ettim. imzamda ki sistemi amazondan topladım işin garibi ups'in gönderdiği mailde sadece 1 tane ekran kartının girişi yapılmış, vergi olarakta muhtemelen fazla alınan tutarı iade edecekler bana + detay olması açısından ekleyeyim, amazonda şu an baktığım kadarı ile o faturada %20 bir ithalat ücreti depozitosu alınmış bu da o an ki aldıklarıma göre 384 $ ödemişim vergiyi, ups'de 4 iş günü falan sallanmıştı sıkıştıra sıkıştıra teslim almıştım akşamın 8'in de onlardan da her hangi bir ücret talebi olmadı. + en hızlı kargoyu seçmiş olduğum halde ilk ups gümrük maceramı o şekilde yaşamış oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iczeleven -- 7 Aralık 2016; 10:3:44 >

• Valla hocam şanslıymışsınız baya ne diyeyim hayırlı olsun :)
  • Yılbaşında indirim olur mu amazonda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • UP

Satın al dediğimde fatura kısmında :

EUR 1.427,73 - Miktar: 1
    Satıcı: Amazon EU S.a.r.L.

diye çıkıyor türkiyeye gelirken başka bir vergi çıkar mı ya da başka bir sorun çıkar mı
  • 256 euro vergi masrafı da var gözüküyor en son kısımda. Başka da birşey olmaz demiş arkadaş yukarı da

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.