Şimdi Ara

Amazon.com Alışveriş tecrübesi (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.899
Cevap
132
Favori
401.880
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: polat333

Arkadaşlar Benim kafam yıllık 5 tane sınırına takıldı, bu sınırı nasıl takip ediyorlar ? isim ilemi, yoksa adres ilemi ?
    ...
    örneğin ben kendime fotoğraf makinası aldım, abim kıskandı o da bir tane farklı modelini, veya aynısından bir ürün almak istedi, veya oda gitti kamera almak istedi, bu durumda bir kıstlama olursa doğru olmaz diye düşünüyorum.

"Adres" herhangi bir şekilde takip konusu değil, önemli olan kimlik bilginizdir.

Posta ile gelen küçük zarf/paketlerde fazla sorun olmaz, onları pek de kontrol etmiyorlar ama kutu/koli gibi ürünlerde, teslim alırken kimlik göstermeniz gerekir, TC Kimlik No'nuzu kayda geçerler.
    Hele sizin bahsettiğiniz gibi "kamera" gibi ürünler zaten 100$ tutarını aştığı zaman vergiye de tabi olacağından onlar için gümrük işlemleri de yine kimlik bilgileriniz üzerinden yapılır.

• Merhaba,
    Eğitimlerde kullanmak için
    www.amazon.com
    Amazon.com: Nasco Fort Atkinson Complete MyPlate Kit (48 Piece Set): Industrial & Scientific
    http://www.amazon.com/gp/product/B008N3ETIK
    ürüne ihtiyacım var. Tükiyede bunun 28 parçası 575$a satılıyor. Free shipping diyor. Ben bunu siteden sipariş geçtiğimde %20yi de pttde ödediğimde ürünü almam 540$a maletmiş olurum. Ürünün açıklamalarına bir bakıp yardım eder misiniz? Malum meblağ büyük insan tedirgin oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: alperen89

Merhaba,
    Eğitimlerde kullanmak içinhttp://www.amazon.com/gp/product/B008N3ETIK ürüne ihtiyacım var.
    Tükiyede bunun 28 parçası 575$a satılıyor. Free shipping diyor.

Ben bunu siteden sipariş geçtiğimde %20yi de pttde ödediğimde ürünü almam 540$a maletmiş olurum.
    Ürünün açıklamalarına bir bakıp yardım eder misiniz?
    Malum meblağ büyük insan tedirgin oluyor.

Aslında bu başlıktaki önceki mesajları okumanızda fayda var.
    Sadece Amazon iin de değil yurtdışından alışverişe dair birçok bilgi paylaşılmıştı sonuçta...
    Özellikle "SHIPPING" konularında dikkat edilmesi gerekenler daha önce örnekleri ile açıklanmıştı.
    O kısımlar atlanıyor genelde.

Şimdi sizin bu bahsettiğiniz ürün için "FREE SHIPPING" ifadesi Amerika içinde geçerlidir.
    Alt taraflarda:
    ----------------------------------------
    Shipping: This item is also available for shipping to select countries outside the U.S.
    ----------------------------------------
    şeklinde not da var, yani uluslararası gönderi de yapılıyor
    ANCAK onun tutarı nereye gönderileceğine bağlı olarak hesaplanıyor.

Eğer sepete ekler ve işlemlerinizi devam ederseniz,
    en son sipariş ödemesini tamamlamadan önce
    tüm eklemeleriyle hesaplanmış son halini görebilirsiniz zaten.

Yaklaşık 1.000TL tutan bu ürün için,
    ebatları nedeniyle yine yaklaşık olarak 250TL posta/kargo
    ve hatta yaklaşık olarak da 500TL gümrük depozitosu ödemesi olacağını görebilirsiniz.

Amazon'un kendi gönderi sistemindeki "Shipping" fiyatlandırmaları kısımlarını inceleyebilirsiniz.

Bu arada, direk Amazon'dan Türkiye'ye sipariş etmektense,
    Amerikadaniste.com gibi servisler aracılığı ile de
    önce Amerika içindeki adrese ondan
    sonra Türkiye'ye gönderim yöntemini de kullanmak isteyebilirsiniz.

• ManusH kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim daha önce çin sitelerinden alışverişlerim oldu ancak malum onlar free shipping ve ucuz şeylerdi. İlk defa bu kadar yüksek fiyatlı bir ürün gereksinimim oldu. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz siteyi de inceleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

quote:

Orijinalden alıntı: polat333

Arkadaşlar Benim kafam yıllık 5 tane sınırına takıldı, bu sınırı nasıl takip ediyorlar ? isim ilemi, yoksa adres ilemi ?
    ...
    örneğin ben kendime fotoğraf makinası aldım, abim kıskandı o da bir tane farklı modelini, veya aynısından bir ürün almak istedi, veya oda gitti kamera almak istedi, bu durumda bir kıstlama olursa doğru olmaz diye düşünüyorum.

Gümrük senin abinin kıskanıp kıskanmamasına bakmaz dur şu adamın abisi kıskanmış ona ayrıcalık tanıyalım demez belirli kanunlar çerçevesinde çalışırlar ayrıca adrese değil isim ve soyisme göre kayıt yapıyorlar

abi olayı temsiliydi,
    cevap için teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: ManusH

"Adres" herhangi bir şekilde takip konusu değil, önemli olan kimlik bilginizdir.

Posta ile gelen küçük zarf/paketlerde fazla sorun olmaz, onları pek de kontrol etmiyorlar ama kutu/koli gibi ürünlerde, teslim alırken kimlik göstermeniz gerekir, TC Kimlik No'nuzu kayda geçerler.
    Hele sizin bahsettiğiniz gibi "kamera" gibi ürünler zaten 100$ tutarını aştığı zaman vergiye de tabi olacağından onlar için gümrük işlemleri de yine kimlik bilgileriniz üzerinden yapılır.

Ben daha çok 70 Euro geçmeyecek alışverişlere yoğunlaşmak istiyorum, tabiki yüksek fiyatlı ürünlerde dediiğinizi göz önünde bulunduracağım, teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polat333 -- 23 Temmuz 2013; 12:52:50 >

• merhaba,
    ben 3 cilt su mangadan siparis etmeyi dusunuyorum,
    karsilasabilecegim sorunlar nedir?/
    www.amazon.com/Fullmetal-Alchemist-Vol-Hiromu-Arakawa/dp/1591169208/ref=cm_lmf_tit_1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-12B15139F -- 26 Temmuz 2013; 10:22:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ay içerisinde en fazla 2 ürün getire biliyorsunuz 3.ürün gümrüğe takılıyor (fiyatı ne kadar az olursa olsun) bu yüzden ürünleri tek bir kolide toplayıp göndermelerini isteye bilirsiniz o zaman sorun çıkmaz
  • Konuyu açan üyemize teşekkürler öncelikle.

Ben amazon uk veya amazon de den Xbox One konsol sipariş etmeyi düşünüyorum. Yaklaşık 500-600 Euro fiyat çıkacaktır.

Gümrüğe takılması durumunda %20 sini ödemem yeterli olacak mıdır? Orada el koyma, kaybolma, vermeme gibi durumlar ortaya çıkabilir mi?

Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
  • tidus kullanıcısına yanıt
    %20 gümrük ücreti ve akabinde gerekli belgelerin ücretini ödersiniz vermeme gibi bir durumları olması için gümrük yasalarını ihlal etmesi ve ateşli silahlar kanununu çiğnemesi gibi hallerde olur birde cep telefonları ve sıvı şekildeki üretilen her şeyde el konuluyor parfüm ilaç silah uyuşturucu gibi onun dışındakilerde sorun olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

%20 gümrük ücreti ve akabinde gerekli belgelerin ücretini ödersiniz vermeme gibi bir durumları olması için gümrük yasalarını ihlal etmesi ve ateşli silahlar kanununu çiğnemesi gibi hallerde olur birde cep telefonları ve sıvı şekildeki üretilen her şeyde el konuluyor parfüm ilaç silah uyuşturucu gibi onun dışındakilerde sorun olmuyor

Bir nebze olsun rahatladım teşekkür ederim. Son sorum belirtmiş olduğunuz evrak vs için gümrüğe gitmem gerekli midir? İşim gereği haftaiçi akşama kadar kendime zaman ayıramıyorum gitmem gerekirse sıkıntı olacaktır. Yani evrak için bir yerlere gidip birşeyler yaptırmam gerekiyor mu yoksa bankadan vs hallederek adresime kargolattırabilir miyim?

Ayrıca Amazonda özel global shipping var 2-4 days yazıyor onu seçersem şayet bir hafta içerisinde elime ulaşır mı yoksa o sadece ülkemize girme zamanı olup yine bir ay bekler miyim?

Çok soru sordum kusura bakmayın tüm forumu okusamda mebla büyük olduğu için sorma ihtiyacı duyuyor insan :) Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tidus -- 27 Temmuz 2013; 11:10:14 >

Bazı kargo seçenekleri var mesela UPS,DHL ile gönderiyorlar kargonuzu onlar sizin yerinize gümrüğe %20 ödüyorlar ama kapınıza gelince sizden kafalarına göre %40 bile alabiliyorlar belge konusuna gelince kredi kartı extresi paypal ile ödendi ise paypal dökümü almanız lazım ayrıca gümrüğe takılan ürünler için malesef sizin bu belgeleri tamamlayıp gümrüğe gitmeniz lazım gümrük yerleride genelde eski bildiğiniz PTT oluyor ama şehirde genelde 1 yada 2 tane oluyor zaten ürün gümrüğe takılınca size bir kağıt gelir posta servisi ile onu alır gidersiniz orda ürünün ücretini kargo ücretini düşüp hesaplar %20 vergisini ödersiniz pul parası dosya parası öder çıkarsınız ben 2Tl mi 5Tl mi ne ödedim işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 27 Temmuz 2013; 11:19:10 >

• Çok teşekkürler ilgilendiğiniz için
    aynen arkadaşın anlattığı gibi. bir de üstüne 100 tl nin üstünde ardiye masrafı filan talep ediyor özel firmalar.
  • Merhabalar herkese ;

Ben 2 gün önce verdim siparişimi 3 parça ürün ve 67$ tuttu . ' Not Shipped Yet ' yazıyor ve daha para çekilmemiş kartımdan .

DELIVERY ESTIMATE: FRIDAY, AUGUST 16, 2013 BY 8:00PM yazıyor . Bu tarih elime ulaşacak tarih mi yoksa bu tarihte mi kargolanacak ?

2.Sorum ise ; Shipped ücreti dahil toplam 67$ tuttu . Başka para talep ederler mi ? Mesela kapıya geldiler bi 50 tl daha verin gibisinden ? Yoksa bu kadar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finn Balor -- 27 Temmuz 2013; 17:39:16 >
  • tr'ye giriş yapacağı tarihtir işte size de 20-21 'i gibi gelir.çok uzun süreler yalnız ...neredeyse 25 günden bahsediyoruz.

başka ücret ..vb ödemeyeceksiniz dostum .

@terry134

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 27 Temmuz 2013; 17:41:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: streamin

tr'ye giriş yapacağı tarihtir işte size de 20-21 'i gibi gelir.çok uzun süreler yalnız ...neredeyse 25 günden bahsediyoruz.

başka ücret ..vb ödemeyeceksiniz dostum .

@terry134

Anladım üstadım . 2-4 günü seçince fiyat faiş bir şekilde yükseldi . Ürünlerin fiyatını geçti . Mecbur uzun tarihi tercih ettim. Geç gelsin de güç olmasın . Teşekkür ederim , üstadım cevabınız için.
  • Amazon.de den xbox one ön sipariş ettim fakat 200 Euro ithalat ücreti yansıdı :S Bunun üzerine daha da gümrükte vergi istenir mi acaba?

Versand: AmazonGlobal Express-Zustellung
    Artikel: EUR 419,33
    Verpackung & Versand: EUR 41,99
    Geschenkpapier: EUR 2,60
    ------
    Gesamtsumme ohne MwSt.: EUR 463,92
    MwSt.: EUR 0,00
    Vorauszahlung der Importgebühr: EUR 202,80
    ------
    Gesamtbetrag: EUR 666,72
  • quote:

Orijinalden alıntı: tidus

Amazon.de den xbox one ön sipariş ettim fakat 200 Euro ithalat ücreti yansıdı :S Bunun üzerine daha da gümrükte vergi istenir mi acaba?

Versand: AmazonGlobal Express-Zustellung
    Artikel: EUR 419,33
    Verpackung & Versand: EUR 41,99
    Geschenkpapier: EUR 2,60
    ------
    Gesamtsumme ohne MwSt.: EUR 463,92
    MwSt.: EUR 0,00
    Vorauszahlung der Importgebühr: EUR 202,80
    ------
    Gesamtbetrag: EUR 666,72

dostum o ürünün tr fiyatı ne olacak ki 1600 tl 'ye fit olmuşsunuz..iptal edin diyemem sizin adınıza ama o 200 euroluk fahiş fiyatı görünce direk iptal için elimden geleni yapardim ..Bu arada zaten paketleme , taşıma ve ithalat diye ayrı ayrı soyulmuşsunuz büyük olasılıkla 1600 tl üstüne (yada ürünün kendi fiyatı üzerinnden 420 euro zannedersem) gümrükte de yüzde 20-25 vergi ödeyeceksiniz .. yani ürün süze 666 euro + 110 euro vergi olarak yani 1900 tl'ye gelmiş olacak ..

dediğim gibi kimsenin bütçesi üzerinden ahkam kesmemek lazim belki sizi bu miktar etkilemeyecektir ancak zaten 1000 tl den tr'de satılacak bir ürüne neden 1900 tl veriyorsunuz ben o kısmı anlamaya çalşıyorum.

• Ülkemiz spotunda biraz geç çıkar diye ön sipariş düşündüm ama dediğiniz gibi tahmin ettiğimden çok pahalıya geliyor. İşin ilginci aynı ürün usa amazondan alınırsa ithalat ücretleri dahil 500 dolara geliyor fakat iş Avrupa olunca bi dünya ek masraf koyuyorlar bende anlamadım. Siparişi zaten çoktan iptal ettim ama bu nedeni anlamadım acaba gümrük vergilerini de mi koyuyorlar üstüne diye yazdım ama anlaşılan yontuyorlar :)

Cevap için teşekkürler. Şayet makul bir fiyat bulursam ön sipariş vermeyi düşünüyorum. Ülkemizde 1500 - 1600 TL den az olacağını sanmıyorum. Şu an bazı sitelerde 1600 tl den ön siparişte zaten ülkemizde
  • Konuyu açtığın için teşekkürler

Şimdi ben bu ürünü
    www.amazon.com
    Amazon.com : Tous Tous Kids Boy 3.4 oz : Jazz Perfume : Beauty
    http://www.amazon.com/gp/product/B000CNKC9Y/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER
    alabilir miyim tam olarak 30 dolardan?

Birde paypal kullanabilir miyim?

Edit: Şimdi farkettim sadece Amerika içinmiş :S Nasıl yapıcam bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKerberoS -- 29 Temmuz 2013; 19:06:31 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.