Şimdi Ara

Amazon, ChatGPT rakibi yapay zeka sohbet robotu Q’yu tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazon, ChatGPT rakibi yapay zeka sohbet robotu Q’yu tanıttı
    OpenAI'ın ChatGPT'si, Google'ın Bard’ı ve Microsoft'un Copilot’u var. Ve şimdi Amazon da yapay zekalı sohbet robotu yarışına katılıyor: Amazon Q. Amazon'un bulut bilişim bölümü tarafından geliştirilen sohbet robotu tamamen iş yerlerine odaklanıyor, yani tüketicilere yönelik değil. Dolayısıyla Amazon Q, Copilot, Google'ın Duet AI ve ChatGPT Enterprise gibi diğer kurumsal sohbet robotlarıyla rekabet edecek.



    Amazon Q, strateji belgelerini özetlemeden şirket politikalarıyla ilgili soruları yanıtlamak gibi günlük görevlerde çalışanlara yardımcı olmayı amaçlıyor. Amazon Web Services'in CEO'su Adam Selipsky bir röportajda "Q'nun milyonlarca insanın çalışma hayatında bir iş arkadaşı olma potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz" dedi.



    Amazon yarışa “Q” ile dahil oldu



    Amazon, yapay zeka rekabetinde geride kaldığı algısından kurtulmak için yarışıyor. OpenAI'ın ChatGPT'yi yayınlamasından bu yana geçen bir yıl içinde Google, Microsoft ve diğerleri kendi sohbet robotlarını tanıtarak ve yapay zeka gelişimine büyük yatırımlar yaparak bu çılgınlığa dahil oldular. Amazon ise yakın zamana kadar yapay zeka planları konusunda daha sessizdi ancak özellikle eylül ayında OpenAI ile rekabet eden bir yapay zeka start-up'ı olan Anthropic'e 4 milyar dolar yatırım yapılması firmayı sürece hızla dahil etti.



    Amazon, ChatGPT rakibi yapay zeka sohbet robotu Q’yu tanıttı
    Bununla birlikte halen kurumsal firmalar yapay zekayı iş yüklerinde kullanmaktan çekiniyor zira bu sistemlerde bir güven ve gizlilik endişesi var. Amazon, Q'yu bir tüketici sohbet robotundan daha güvenli ve özel olacak şekilde geliştirdiğini söyledi. Amazon Q, kurumsal müşterilerin kullanıcıları için zaten ayarlamış oldukları güvenlik izinlerinin aynısına sahip olabiliyor. Yani, şirketin hassas finansal verilerine erişimi olmayan pazarlama departmanında çalışan birisi Q’ya bu alanda sorular sorsa bile cevap almayacak veya ne derece ayrıntılı cevap alacağı ayarlanabilecek.



    Şirketler ayrıca Amazon Q'ya Slack ve Gmail ile bağlantı kurmak gibi Amazon'un sunucularında bulunmayan kurumsal verileriyle çalışma izni verebilir.



    Amazon, ChatGPT rakibi yapay zeka sohbet robotu Q’yu tanıttı
    ChatGPT ve Bard'ın aksine Amazon Q, belirli bir yapay zeka modeli üzerine inşa edilmemiş durumda. Bunun yerine, Amazon'un kendi Titan'ının yanı sıra Anthropic ve Meta tarafından geliştirilenler de dahil olmak üzere çeşitli yapay zeka sistemlerini birbirine bağlayan Bedrock olarak bilinen bir Amazon platformunu kullanıyor.





    Amazon Q için fiyatlandırması ise kullanıcı başına aylık 20 dolardan başlıyor. Microsoft, Google ve benzer kurumsal yapay zeka sohbet robotları sunan firmalar genellikle kullanıcı başına ayda 30 dolar ücret alıyor. Amazon Q, şirketin Las Vegas'taki yıllık bulut bilişim konferansında yaptığı duyurulardan birisiydi. Şirket ayrıca yapay zeka için bilgi işlem altyapısını güçlendirme planlarını paylaşırken kendi yapay zeka işlemcileri olan Trainium2 ve Graviton4 işlemcilerini tanıttı.




    Kaynak:https://www.nytimes.com/2023/11/28/technology/amazon-ai-chatbot-q.html
    Kaynak:https://press.aboutamazon.com/2023/11/aws-announces-amazon-q-to-reimagine-the-future-of-work







  • quote:

    Amazon Web Services'in CEO'su Adam Selipsky bir röportajda "Q'nun milyonlarca insanın çalışma hayatında bir iş arkadaşı olma potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz" dedi.


    Milyonlarca insan bedava olarak ChatGPT ve Bard kullanıyor. Siz ise şak diye aylık $20/$25 istiyorsunuz.

  • Yapay zekadan beklentim şunlar:
    3 haftalık hava raporu kendi analizleriyle versin: Görsel, grafiksel
    Ülkenin 3 ay sonraki dolar kuru fiyat tahmini yapsın.
    Bir ürünü en uygun nereden bulabilirim veya o ürünün 1 2 ay sonra en düşük fiyatını tahmin etsin.
    Aradığım bilgiyi kendisi sentezlesin ve sentezlerken kullandığı kaynakları da listelesin.
    .
    .
    .

    Buna benzer istekleri veriyi bana sunarsa vereceğimiz 20$ hak ediyordur. Ama bunları da karşılamıyorsa zaten sohbeti arkadaş ortamında bilgiyi de google üzerinden arayarak bulabilirim. :)))

    Not: Kelime tabanlıysa her şeyi kapsıyorsa isteklerimiz yapacaklarımız çok ama karşılanıyorsa.

  • Liquist kullanıcısına yanıt
    Kurumsal firmalar, çalışanlarının ChatGPT ve Bard kullanmasını istemiyor, bazıları da kullandırtmıyor. Bunun için ChatGPT Enterprise vb. çözümler kullanılıyor. Onlar da ücretsiz değil, aylık 30 dolar civarında.

  • blackkugu61 B kullanıcısına yanıt

    bence takımları geçmiş performanslarını vs analiz edip bana kupon yapmalı hem de bundan iyi bir kara çıkmalı yoksa bu işi yapmasınlar bile


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liquist kullanıcısına yanıt

    Tipik Amazon :))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AWS Cloud Engineer rolündeki çoğu kimseye ihtiyaç kalmadan cloud üzerinde sistem koşturan kimselerin ve geliştiricilerin sorunlarını çözecek hedef odaklı gayet iyi düşünülmüş bir çözüm. AWS için deli divane sertifikasyon kovalayanlar için kötü haber.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.