Şimdi Ara

Amatör makine alınırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?Kaç mm lens ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

ama madem ki bütçeniz 500 tl altı. o zaman 230tl'ye canon a590ıs alın. çünkü sx120'nin iki katı fiyatı hak ettiğini düşünmüyorum. a590 fiyatının hakkını daha iyi veriyor bence. samsun ex1 de 700 milyonluk fiyatını hak ediyordu çünkü sıradan kompaktların çok ötesinde bir makineydi. sx120 ise bir kaç makyajla daha pahalı satılıyor. ikisinin çekeceği fotoğraf arasında iki kat fiyatı hak edecek bir kalite farkı olacağını hiç sanmam. hatta hiç bir farkı bile olmayabilir.

yalnız bu makinenin en geniş açı diyaframı iyiyken en zoom diyaframı iyi değil. o yüzden zoom yapmak yerine yaklaşmak daha iyi sonuç verecektir. hem zoom arttıkça elin titremesi fotoğrafı daha çok etkiler hem de diyafram daha az ışık alır. sadece bu makine için değil neredeyse tüm makinelerde imkan varsa zoom yapmak yerine yaklaşıp çekmek çok daha doğru.

• Kardeşim ders kayıtları için İstanbul'a gidecek. Üst komşusu profesyonel fotoğrafçıymış. Belki makine temini konusunda yardımcı olabilir.

Son bir şey sormak istiyorum. Hantallığından ötürü d-slr istemiyordum Fakat bu kompak makinelerde onlardan aşağı yönü yok. örneğin samsung 300 gr civarı.

Şimdi Canon Sx210 IS boyutlarında Manuel f: değeri daha iyi, sensörü büyük hafif kompak makineler yok mudur? Dün akşamdan beri arıyorum bulamadım.

Amatör makine alınırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?Kaç mm lens ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 4 Eylül 2010; 14:44:31 >

• öyle bir makine bulabileceğinizi sanmıyorum çünkü bir fotoğraf makinesinin herşeyini belirleyen sensör boyudur ve kompaktlarda iki temel sensör boyutu var birisi 1/1.7" diğer, 1/2.5". kompaktların çoğu küçük olan 1/2.5" sensör kullanır. bazı üst düzey kompaktlar ise büyük olan 1/1.7"yi. sensör büyük olunca makinenin boyutu, ağırlığı ve fiyatı hepsi birden artıyor.

o yüzden ben 1/2.5" sensör kullanan makineleri birbirinden pek ayırmam, gözümde hepsi üç aşağı beş yukarı aynıdır. aralarında fark yaratan kullandıkları lenslerdir. o yüzden 500 tl altı bütçesi olan birisi 1/2.5" sensörlü bir kompakt, 500-1000tl arası bütçesi olan birisi 1/1.7" sensörlü bir kompakt bakmalı. bir kompakt makine ne kadar iyi olursa olsun 1 milyar üstü vermeyi doğru bulmuyorum. o parayla çok çok ucuz bir dslr alınıp otomatik modda kompakt gibi kullanılıp kompakt makinenin ulaşamayacağı kadar kaliteli fotoğraflar çekilebilir.

o yüzden size tavsiyem, 1/2.5" sensöre sahip f değeri en iyi lensi en uygun fiyata sunan bir kompakt seçin.
    canon a590 böyle bir makine gibi duruyor. araştırırken yurtdışındaki profesyonel sitelerde de iyi bir fiyata alınabilecek iyi bir kompakt olarak değerlendirdiklerini gördüm.
    gerçekten de manuel ayarlar sunan bir makinenin bu fiyata olması çok güzel.

• Canon A590'nın üretimi sona erdirildi ve şuan piyasada 0 olarak bulunması çok zor.Teknosanın sitesinde stokta yok.
  • Aramaktan gına geldi. Ucuz yollu Manueli olmasa da olur kompak bir makina almaya karar verdim yine. Makinemi doğuma yetiştireyim,daha sonra bir d-slr için rahatsız ederim sizi yine.

Kriterlerim
    24-27-28 mm geniş açılı.
    Mp önemli değil.
    Optik zoom önemli değil.
    f: 2.8 civarı başlayan
    Mod ları fazla olan
    Alınası bir makine arıyorum.

fiaytıda 350 TL yi pek geçmeyecen bir makine bulamadım.

Bir kaç makine belirledim ama hiç biri geniş açılı değil.

*Nicon coolfix s570 12mp %44 indirim ile 349 tl. f 2.7-6.6

*Nicon coolfix s230 10mp 269 TL %43 indirim FAKAT f: 3.1-5.9 ve geniş açılı değil. DOKUNMATİK Olması Hoş

*Canon A3150 12.1 f:2.7 - 5.6 447 TL Sanırım Modları fazla

*Canon IXUS 95 IS 10 mp f: 2.8 -4.9 Keşke geniş açılı olsaydı %13 indirim 388 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 4 Eylül 2010; 18:54:33 >
  • Bir kompak makinenin objektifine bakarak geniş açılı olup olmadığı hesaplanabilir mi?

örn: 24mm ultra geniş - 28mm geniş olduğunun hesaplaması nasıl oluyor?
  • Panasonic-Lumix DMC-FS10'e bir bakınhttp://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=3020 burada havale ile 315tl
  • Evet önerdiğiniz makine geniş açılı imiş (28mm) f. 1:2.8 - 6.9 son değerinin yüksek olması beni tereddütte bıraktı. Zoom yapıldığında çok sıkıntı yaratmazsa düşünebilirim.

Benim beğendiğim makine Canon IXUS 95 IS f/ 1:2.8 - 4. 9 arasında dıgıc 4 ccd. Gayet hoş ama sanırım geniş açılı değil. 35mm.
  • Sayenizde Panasonic F3 12MP 2.7 rastladım, hemde 295 TL miş.

Nasıldır sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 4 Eylül 2010; 22:47:37 >
  • Sanırım F2 demek istediniz.Geniş açı değil o ayrıca titreme engelleyicisi yok.
  • Yok F3 dedim hatta linkinide verdim.Sadece fiyatını yanlış vermişim. Benim tek merak ettiğim fs 10 ve fs 11 vario lens (yani lecia) bu durum f2 ve f3 içinde geçerli mi?
    Panasonic Lumix DMC F3 28 mm geniş açılı olduğu objektifin üst kısmında belirtilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 4 Eylül 2010; 22:48:03 >
  • Öneri için teşekkür ederim. İçim ısındı sanırım Panasonic DMC FS 10 alıyorum. Daha iyi önerisi olan yok ise. Hepsiburada, teknosa ya da bimeks ten alacağım.

Yalnız diğer markalar sayfalarca ürünlerini övmüşler bu sitelerde. Panasonic özelliklerini kısaca yazıp geçmiş. Kaç tane modu var nedir ne değildir hiç bilgim yok. Örneğin panaroma modu var mı?

Flaş olmadan iç mekanlarda, gece dış mekanlarda netliği nasıldır? Kullanan arkadaşlar varsa memnun olup olmama durumlarını belirtirlerse sevinirim.

Türkçe kullanım kılavuzu var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 4 Eylül 2010; 23:41:22 >
  • http://panasonic.net/avc/lumix/compact/fh3_fh1_fs11_fs10/specifications.html Burada ayrıntılı bilgi var makine hakkında F3ten en büyük farkı daha hızlı odaklama yapması sanırım.Ayrıca F3de batarya bitene kadar 220 fotoğraf çekerken FS10da 310 fotoğraf çekebiliyorsunuz.
  • Panasonic Lumıx DMC - fs10 aldım. İlgilenen herkese teşekkürler. Konu kilitlenebilir.

http://resim.donanimhaber.com/m_42690450/mpage_3/key_/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.