Şimdi Ara

[AMATÖR] KURDUĞUM WEB SAYFAMA NASIL URL EKLEYECEĞİM ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kendi çapımda internetten araştırarak web site yazdım.Henüz ortaokulda olduğum için konuyla pek alakam yok ama yazılımla uğraşmayı seviyorum ve yazılım mühendisliği okumak istiyorum.Her neyse işte yazdığım bu sayfayawww.bilmemne.com gibi url ekleyebilirim.Yanlış anlaşılma olmasın diye söylüyorum başka bir sayfaya değilde karşıdaki kişinin benim sayfama ulaşmasını sağlayan bir URL den bahsediyorum.Cevaplarınızı bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: VoldemortunBurnu

kendi çapımda internetten araştırarak web site yazdım.Henüz ortaokulda olduğum için konuyla pek alakam yok ama yazılımla uğraşmayı seviyorum ve yazılım mühendisliği okumak istiyorum.Her neyse işte yazdığım bu sayfayawww.bilmemne.com gibi url ekleyebilirim.Yanlış anlaşılma olmasın diye söylüyorum başka bir sayfaya değilde karşıdaki kişinin benim sayfama ulaşmasını sağlayan bir URL den bahsediyorum.Cevaplarınızı bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim

a etiketi ve href parametresini ihtiyacların dogrultusunda bi gözden gecir derim

• Yanlış anlamadıysam "domain" yani "alan adı" na ihtiyacın var.

Yani : www.SeninSiteninAdi.com gibi bir adres alman gerekli.

Başlangıç için ".com" yada ".net" uzantılı bir web sitesine sahip olmaya ihtiyacın yok bence.
    Bu şekilde bir site adı alabilmek için para harcaman gerekir üstelik..
    Bedava host hizmeti veren siteler var. byethost gibi.
    Buradan bir üyelik alıp siteni buraya yükleyebilirsin. Otomatik olarak sana bir de domain verilir bu ve bunun gibi sitelerden.
    Ancak site Türkçe değil ve biraz zorlanabilirsin.
    İçerisinde kendi düzenleme paneli ve hazır temaları bulunan ilgini çekebileceğini düşündüğüm bir başka siteyi tavsiye edeyim ben sana.
    Bu arada bu site Türkçe !
    bedava-sitem.com

• html linkler yazarsan google a bulabilirsin şuan unuttum tam nasıl olduğunu ama <a href="asdb.com" /> gibi bir şeydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Arc Reactor -- 21 Kasım 2015; 12:35:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim bedava-sitem.com u kullanacağım... fakat mesela yazılımcı olarak mezun oldum diyelim web üzerinde uğraşırken yine bu tarz siteleri mi kullanacağım yoksa dilleri kendim öğrenerek not defteri gibi yerlerden mi yazacağım ?? örneğin Mark Zuckerberg Facebook u oluştururken java yı kullanırken bu tarz yazılımları mı kullandı yoksa baştan kendisi mi yazdı herşeyi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoldemortunBurnu -- 21 Kasım 2015; 15:26:18 >
  • quote:

Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim bedava-sitem.com u kullanacağım... fakat mesela yazılımcı olarak mezun oldum diyelim web üzerinde uğraşırken yine bu tarz siteleri mi kullanacağım yoksa dilleri kendim öğrenerek not defteri gibi yerlerden mi yazacağım ?? örneğin Mark Zuckerberg Facebook u oluştururken java yı kullanırken bu tarz yazılımları mı kullandı yoksa baştan kendisi mi yazdı herşeyi ?

Bu tarz siteler sizin için yalnızca başlangıç olur. Ücretli barındırma hizmeti veren hosting firmalarını tercih edeceksiniz ileride.
    Not defteri bir süre sonra yeterli gelmeyecektir. Kod yazmayı seviyorsanız "notepad++" da kullanılabilir ancak öyle yada böyle görsel arayüz ve hızlı düzenleme araçlarıyla tüm hayatınızı kolaylaştıracak olan "adobe" firmasına ait "dreamweaver" gibi bir program kullanmaya başlayacaksınız. Yine de sırasıyla gitmekte fayda olduğunu düşünüyorum..

• Pekala bilgilendirdiğiniz için tekrardan teşekkür ederim iyi günler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİTEME HTML KOD NASIL EKLERİM
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• cevabımın yardımı olurmı bilmiyorum ama link vermek için illaki bir domaine ihtiyacınız yok. Bunu linkle tıklayınca aynı klasorden xxx.html / php yad asp gibi bir sayfaya yonlenmesinide sağlayabilirsiniz.

örneğin ;

<a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=113076309&url=hakkimizda.html" data-href="hakkimizda.html">Hakkımızda</a>

yada domaine yonlenmesini isterseniz

<a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=113076309&url=http://www.domaininiz.com" data-href="http://www.domaininiz.com">Anasayfa</a>

yada domaininizede bir başka sayfaya yonlendirmek isterseniz.

<a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=113076309&url=http://www.domaininiz.com/hakkimizda.html" data-href="http://www.domaininiz.com/hakkimizda.html">Hakkımızda</a>

birde şu var yukarıdaki kodlar hedef url yi aynı pencede acmak içindir. Eğerki başka yani yeni bir pencerede açılmasını istersenız "_blank" kodunu kullanmanız lazım yani ;

<a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=113076309&url=hakkimizda.html" target="_blank" data-href="hakkimizda.html" target="_blank">Hakkımızda</a>

• Teşekkür ederim kesinlikle yardımcı oldunuz sağ olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: VoldemortunBurnu

Teşekkür ederim kesinlikle yardımcı oldunuz sağ olun

onemli degil ama bu verdiklerimle yetinmemeni tavsiye eder dahada ileretmeni dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 1 Ocak 2016; 12:19:34 >
  • merak ettigin takildigin her sey hakkinda bana mesaj atabilirsin online oldukca yardimci olmaya calisirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.