Şimdi Ara

Amatör Karakalem Çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dostlar, Büt haftamda karakaleme merak sarmış bulunmaktayım. Bugün üşenmeden gittim kendime resim kalemi bide yumuşacık silgi aldım, internet üzerinden elimden geldiğince bu resimi çizmeye çalıştım.

http://img28.imageshack.us/img28/1096/fotoraf0561i.jpg
    orijinali ise
    http://www.geldik.com/anime-resimleri/62393-karakalem-calismasi-nasil-yapilir-resimli-anlatim-kara-kalem-calisma-yapim-teknigi.html

Yeteneğim var mıdır yok mudur ? ya da Ümit var mıdır yok mudur sizin takdiriniz fakat yaparken standart fm ve sigaramla çok büyük keyif duydum.
    Önerilerinizi bekliyorum.

• YETENEK VAR AMA 2 AY ÇALIŞMAN GEREK
  • quote:

Orijinalden alıntı: christopher smith

YETENEK VAR AMA 2 AY ÇALIŞMAN GEREK

Hocam çalışmak zaten her şeyde mecburi. Geliştirebilir miyim acaba, çünkü şimdi arkasına kareler falan çizdim rahat olsun diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucahitsvm

quote:

Hocam çalışmak zaten her şeyde mecburi. Geliştirebilir miyim acaba, çünkü şimdi arkasına kareler falan çizdim rahat olsun diye.

işte onu diyorum geliştirmek için çalışman gerek bu videolardan yayarlanabilirsin http://www.uzmantv.com/karakalem-portrede-gozler-nasil-cizilir

• quote:

quote:

quote:

işte onu diyorum geliştirmek için çalışman gerek bu videolardan yayarlanabilirsin http://www.uzmantv.com/karakalem-portrede-gozler-nasil-cizilir

eyvallah hocam :)

• Objelerin altı oval olmalı, köşeli olmamalı, hemen gölgelendirmeye girilmemeli önce objelerin yapısını kavrayıp sonra gölgelendirilmeye girilmeli. Objede oran, kompozisyon, perspektif halledilmeli. Hepsi için bol bol eskiz çizilmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

Objelerin altı oval olmalı, köşeli olmamalı, hemen gölgelendirmeye girilmemeli önce objelerin yapısını kavrayıp sonra gölgelendirilmeye girilmeli. Objede oran, kompozisyon, perspektif halledilmeli. Hepsi için bol bol eskiz çizilmeli.

Özür dilerim ama eskiz çizilmeli derken ne anlatmak istediğinizi anlamadım. Açıklayabilir misiniz :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Objelerin altı oval olmalı, köşeli olmamalı, hemen gölgelendirmeye girilmemeli önce objelerin yapısını kavrayıp sonra gölgelendirilmeye girilmeli. Objede oran, kompozisyon, perspektif halledilmeli. Hepsi için bol bol eskiz çizilmeli.

Özür dilerim ama eskiz çizilmeli derken ne anlatmak istediğinizi anlamadım. Açıklayabilir misiniz :)

5 dklık seri çizimler, bol bol yukarı aşağı, sağa sola çizgi çalışmaları, yuvarlak çalışmaları, 5 dklık modelden desen çalışmaları, obje çalışmaları vs.
  • quote:

quote:

quote:

5 dklık seri çizimler, bol bol yukarı aşağı, sağa sola çizgi çalışmaları, yuvarlak çalışmaları, 5 dklık modelden desen çalışmaları, obje çalışmaları vs.

Yani direkt resmin bütününü değilde ufak detayları ayrı ayrı yaparak mı başlamalıyım

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yani direkt resmin bütününü değilde ufak detayları ayrı ayrı yaparak mı başlamalıyım

Hayır, önünde bir bardak düşün bunu 5 dkda hızlı bir şekilde tamamlayacaksın ayrıntılara zaman kalırsa geçeceksin. 5 dk bitince başka bir sayfayı açıp başka bir obje çizeceksin.

• İnternetten bakarak çizdiğin resimler sana bişey kazandırmaz. Cismi 3 boyutlu olarak karşında görmen her zaan daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BehindTheMask

İnternetten bakarak çizdiğin resimler sana bişey kazandırmaz. Cismi 3 boyutlu olarak karşında görmen her zaan daha iyidir.

Hocam atıyorum bir gemi çizmek istiyorum, bunu kafamda kuracak ya yeteneğim yok ya da bilgim, bende bakarak çizicem haliyle. Bu durumda bir şey kazanmam mı dersiniz ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BehindTheMask

İnternetten bakarak çizdiğin resimler sana bişey kazandırmaz. Cismi 3 boyutlu olarak karşında görmen her zaan daha iyidir.

Hocam atıyorum bir gemi çizmek istiyorum, bunu kafamda kuracak ya yeteneğim yok ya da bilgim, bende bakarak çizicem haliyle. Bu durumda bir şey kazanmam mı dersiniz ?

Fotoğrafdan bakarsan ışığı nerden almış ne taraf daha koyu tam anlamazsın. Illada gemi çizcem diyosan maket kullan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işi zirvede bırakmalısın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.