Şimdi Ara

Amatör fotoğrafçılık için fotoğraf makinesi tavsiyesine ihtiyacım var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim uzun uzun düşündükten sonra 100d yi aldım ve kullanmaya başladım şuan alıştırma yapıyorum ekede örnek bir fotoğrafı ekleyeyim :))
     Amatör fotoğrafçılık için fotoğraf makinesi tavsiyesine ihtiyacım var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DnZByhN D kullanıcısına yanıt
    iso yu biraz arttır öyle çek, böyle çok karanlık
  • İso yu 100 yapıp estanteneyi düşürup sabit bir zeminde çekes olmazmi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asig

İso yu 100 yapıp estanteneyi düşürup sabit bir zeminde çekes olmazmi

madem öyle yapılacaksa ne diye iso performansı şöyledir böyle iyidir deniyor o halde neden 100 iso da çekecekmiş, 100 iso da çekeilecekse canon 350d de aynı fotoğraf çekebilirdi. Ayrıca 100 iso da uzun pozlamada tripod kullanmak gerekli. ki bu durumda da gene bir soru akıllara geliyor madem triod ile çekilecekti, o zaman ne den İS özelliği olan lenslere fazladan binlerce tl ödüyorsunuz.

şimdi bakıyorum da şöyle iyi makinedir böyle harika madinedir deyip 14000tl verip nikon d4 alıp sonra o makineye binlerce Tl fazladan para verip aldıkları VR lensler ile tripod üzerinde harici ışık kaynakları sabit şeylerin fotoğrafını çekiyorlarla işte onlara gülüyorum. e arkadaş madem stüdyo ortamında çekim yapacaktık neden o kadar özellik için bir ton fazladan para ödersin.

valla ben sony a6000 ile 2000 iso da gece temiz fotoğraflar çekebiliyorum,tripod kullanmasını da pek sevmem. bu makineyi yüksek iso performansı için almışsam yüksek iso da kullanmaktan çekinmem. ha yüksek iso larda iyi değilse 100 iso da çekeceksem ben o kakineyi alıp duvara yapıştırırım.

• Adamlar profesyonel baskı alıyorlar , metrelerce afiş basıyorlar . Emin ol kafaları seninkinden çok basıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: asig

İso yu 100 yapıp estanteneyi düşürup sabit bir zeminde çekes olmazmi

İmkan varsa isoyu olabildiğince düşük kullanmakta yarar var tabii ki. Isodaki her artış fotoğrafa olumsuz etki yapar. O yüzden isoyu en düşük kullanma şeklinde bir yol izlemeniz iyi olur. D4 gibi bir makineniz bile olsa iso 100 iso 200'den daha iyidir. Nasıl olsa tripod kullanacaksam veya makineyi koyabileceğim bir yer varsa neden en iyi kaliteyi almak yerine daha düşüğüyle yetineyim ki?
  • kusura bakmayında maden 100 iso da kullanılacaksa bu meletler o halde ne demeye iso performansı şöyle iyidir, böyledir diyerek binlerce tl fazladan para verip nikon d4 alıyorsun. 100 iso da tripod ile nikon d700 de aynı kalitede fotoğraf çeker nikon d4 te. nikon d4 ün iso performansından faydalanmayacaksan,AF hızından faydalanmayacaksan ne diye alıyorsunuz.
    insanlara makine önerisi yaparken bu makinenin iso yu iyidir bunu al diyen kişiler,amam isoyu 100 den yukarı çıkarma diyor.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Çıkman gerektiği zaman (tripod vs yokken) çıkarsın zaten. Tripodla çekim yapacaksam niye yüksek iso kullanayım? Basit bir mantık kuruyoruz burada, anlamayacak bir şey yok. Yüksek iso kullanımı zorunluluktan kaynaklanır. Profesyonel fotoğrafçılar da mümkün olan en düşük isoyu kullanırlar. Makinenin iso başarımı iyi diye yüksek iso kullanıp daha düşük kalitede çekim mi yapalım yani?

Ayrıca iso arttıkça dinamik aralık düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 9 Şubat 2016; 16:54:09 >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    o zaman demeyeceksiniz millete bu makinenin iso başarımı böyle yüksektir bu makine iyidir diye. İSO performansı yüksek makineyi neden alıyorum tripod olmadan elde net çekimler yapabilmek için o halde bu özellikler için fazladan para ödemişsem o özellikleri mümkün olduğunca kullanırım, 40 yılda bir yüksek isolarda çekim yapılacaksa insanlara yüksek iso performansı var diye pahalı makineleri önerip kapitalist sermayelere boş yere para kazandırmayın.

şimdi ben dileyimki şuan dünyanıen iyi iso performansına sahip makinesi olan sony a7s i alacağım. İSO performansı iyi diye aldığım sony a7s i gece çekimlerinde 100 iso da kullanacağım öyle mi bu resmen kerizliktir, 100 iso da kullanılacaksa ne demeye aldım o makineyi.

ben şahsen a6000 i iyi iso performansı olduğu için almışsam yüksek AF hızı için almışsam, tripod kullanmadan iyi fotoğraflar çekmek için almışsam bu makinenin bu özeliklerini kullanmaktan kaçınmam. şimdi ben 5 yönlü image sabitleme özelliği olan sony a7 ii almak istiyorum, şimdi bu makineyi aldığımda gene tripd üzerinde image sabitleme sistemini kapatıp fotoğraf çekecek isem niçin a7 ıı alıyorum o zaman.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Anlamak istemiyorsun galiba.

Maksimum kalite için mümkün olduğunca düşük iso kullanılır. Bu bir kuraldır. Kalın yazılmış kısma dikkat. Yüksek iso kullanılmaz" şeklinde birşey söylemiyoruz. Yüksek isonun zorunlu olduğu durumlar vardır (diyaframdan ve fotoğrafın titrem çıkmaması için gereken minimum perde hızından gerekli pozlamayı elde edemiyorsunuzdur) ve yüksek isoya gerek duyulmayan durumlar vardır. Burada bahsettiğimiz şey; gereken pozlamayı perde hızı ve diyaframdan almak. Çünkü isoyu artırmak kaliteyi düşürür. Ben perde hızını istediğim kadar artırabiliyorsam (trpodum vs varsa) mümkün olan en düşük isoyu kullanırım tabi. Aklı başında herkes bunu yapar. Kalın yazılmış kısma dikkat.

Ben bir manzara çekiyorum ve makineyi sabitleyebileceğim bir yer var. O zaman isoyu 100 yaparım ve fotoğrafın çekimi gerekirse 30 saniye sürsün. Maksimum kaliteyi almış olurum.

"Ben bu makineyi yüksek iso kabiliyeti için aldım, elde çekeceğim" gibi saçma bir düşünce içinde olursam da isoya yüklenip elde çekerim ve aynı pozlamayı alırım. Tabi 2. durumda fotoğrafta bolca kumlanma olacak. Yüksek iso kabiliyetli de olsa ilk durumdakine göre kat kat düşük detayda bir fotoğraf verir.

Iso başarımı yüksek makineleri tavsiye etmemizin sebebi de buradaki 2. durum için geçerli. Elde tutarken daha iyi sonuç verir ama onlarda da düşük iso kullanmak her zaman daha iyidir. Kalın kısma dikkat.

Burada senin anlamakta zorlandığın ve bizim anlatmak istediğimiz şey bu aslında. İmkanım varsa düşük iso kullanıp yüksek kalite alırım, imkanım yoksa isoya yüklenirim. İmkanım varken boşuna iso artırıp fotoğrafın kalitesini düşürmem yani. Bu kadar basit anlattım ama anlayamadıysan başkası yardım etsin artık. Benden bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 9 Şubat 2016; 19:12:10 >

• CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    Zaten fotoğrafçılığa giriş gibi oldu bu :) Konu sahibi arkadaş faydalansın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ukala tipi kaale alan var mı merak ediyorum. Aykırı olarak dikkat çekmeye çalışan kompleksli biri sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecanica -- 9 Şubat 2016; 23:56:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VAllaha arkadaşlar yaptığınız tartışma esnasında bayağı bişeyler öğrendim. Verdiğiniz tavsiyelerle süreklide denemeler yapıyorum şuan gece çekimleri için en büyük eksiğim lens sanırım elimdeki lens diyafram açıklığı 3.5 esdantane de yüksek olmazsa fotoğraf neredeyse hiç ışık almıyor o nedenle 1-2 sn lik aralıkta fotoğraf çekiyorum buda her nekadar sabitlesemde bazen zorluk çıkarıyor :))

Ama herbirinize bilgiler için teşekkür ederim özellikle iso kısmı ben hep yüksek iso da çekiyordum ulan bunu buraya koymuşlar kullanalım diye :)) ama hep kumlu görüntü oluyordu şuan daha başarılı fotoğraflar çeke biliyorum bakalım ilerleyen zamanlarda lens tavsiyesi alabilirim :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nikon D3300
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.