Şimdi Ara

''Aman Tanrım!'' nasıl yazılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tanrı özel isim ama aman da bir şey yok. aman Tanrım! şeklinde de olmuyor. Doğrusu nasıldır? Neden doğrudur?

• Yapay Zekanın Yanıtı

"Aman Tanrım!" Nasıl Yazılır?

"Aman Tanrım!" ifadesi, şaşkınlık, korku veya üzüntü gibi güçlü duyguları ifade etmek için kullanılan yaygın bir ünlemdir. Türkçe'de doğru yazımı şu şekildedir:

"Aman Tanrım!"

"Tanrım" kelimesinin ilk harfi büyük yazılır çünkü bu kelime bir isimdir. Ünlem işareti ise ifadenin duygusal tonunu vurgular.

"Aman Tanrım!" ifadesi yerine benzer amaca hizmet eden başka ünlemler de kullanabilirsiniz. Örneğin:

• "Aman Allahım!"
    • "Eyvah!"
    • "Vay canına!"
    • "Olamaz!"

Metin mesajlarında veya gayri resmi ortamlarda, "Aman Tanrım!" ifadesi genellikle şu şekilde kısaltılır:

• "OMG!"

Ancak, resmi yazışmalarda veya profesyonel ortamlarda bu kısaltmanın kullanılması uygun değildir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tanrı özel isim değildir, 1 tane mi var ? diğer insanlara göre bakarsak hayır. yok bir tane var dersen o zaman Aman Allahım! olur
  • Tanrı'nın küçük yazıldığını henüz görmedim hiç. Oradaki aman niye büyük yazılıyor bir de onu merak ediyorum.
  • Cümleye genelde harflemi başlıyorsun sen?
  • Allah'ın isimleri arasında tanrı yok diye biliyorum hatta tanrı erkek manasınıda yanında taşır.Tanrıçada kadın ilah demek ^^

Önemli olan hangi manada kullandığın boş ver :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Subuo -- 29 Haziran 2010; 11:34:03 >
  • Ben kullanmıyorum altyazı çevirisi yapıyordum kafama takıldı nasıl yazacağım. Aman Tanrım diye yazıyordum bu güne kadar sonra bunun aman bölümü neden büyük diye düşündüm.
  • Cümleye büyük harfle başlandığı için olabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ŞAKA MI BU BE ?
    11 yıl önce açıldı
    YA ÇOK KOMİK DEĞİL Mİ :D
    11 yıl önce açıldı
    Dayı, bu ne ya?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cümleye başlarken cümlenin başındaki kelimenin ilk harfi büyük yazılır.Bunun neresini karıştırdın anlamadım.

Gerçi yaptığın şey kendi açından çok iyi.En azından hatanı araştırıyorsun.Çoğu altyazarlarda çok ciddi imla hataları ve anlatım bozukluğu bulunuyor.
  • İngilizcesi de Amanın Got muş
  • quote:

Orijinalden alıntı: AxiRyzz

İngilizcesi de Amanın Got muş

God
  • şaşırdığında lanet olsun de bitsin.
  • Omg
  • quote:

Orijinalden alıntı: AcreaM

Cümleye büyük harfle başlandığı için olabilir mi?
  • ...
  • omg diye yazılır
  • Cümleye başlarken ilk harf büyük yazılır, bu gayet açık, onu biliyorum ama şöyle bir durumda mesela. Patlayacağız, oh my god! Nasıl yazmalıyım? Aman Tanrım! şeklinde yazmalıyım gibi ama neden ilk harfini büyük yazıyorum onu bilmiyorum.
  • Cidden çok garip durum
    www.nasilyazilir.org
    Aman Tanrım Nasıl Yazılır ? - Aman Tanrım Tdk Yazılışı
    https://www.nasilyazilir.org/aman-tanrim-nasil-yazilir.html

şimdi özel isim diyelim Tanrı nın baş harfi büyük ise; neden Tanrım yazarken Tanrı'm değil peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubocek -- 12 Nisan 2020; 17:10:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.