am6 değil zen6 duyuruldu yani o da am5 sokete olacak ddr5. arasında fiyat farkı olmasa bile önemli olan sizin durumunuz. b550 tomahawk güzel anakart ve var elinizde. uzun süre gidip am6 ddr6'ya geçmek geçmemek şu anki durum ama zevkine diyorsanız 5700x alın soğutucuyu değerlendirin ama gitmez uzun süre. bir kaç gün önce 9800x3d sistem topladım kuzene. b850 anakart 15 bin lira, 64gb ram 14 bin lira ve elinize geçecek olan bir şey yok sırf işlemciyi çalıştırabilmek için. siz sadece işlemci alacaksınız o ya da bu. ben diyorum ki para harcayıp uğraştığınıza değsin am6 gibi bir hedef de varsa x3d olsun, amd geri çağırsın işlemciyi şimdiye kadar değiştirmen yeni bir şey alman gerekiyordu diye. |
AM4 İşlemci Tavsiyesi (2. sayfa)

-
-
Evet düzeltiyorum Zen6 duyruldu bendeki kafa hep AM6 ya gidiyor. DDR5'i sevemedim. Elimdeki 2x8 crucial lardan bulamazsam ben de trident alacağım 2x16. İkna oldum 5700x3d kovalayacağım. Teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
rica ederim. amd'de 4 slot doldurmak iyi olmuyor bence direkt 2x16 3600 ikinci el bile olsa mesela b-die çipli ram kovalayın ya da ben bir sistemimde crucial 2x16 3600 CL16 kullanıyorum 1.4v CL14 çalışıyor micron çipli memnunum amazon.de'den getirtmiştim 2021'de. ddr4'te seçenek ve efsane ram çok ama ddr5'te 14 bini vereceksiniz ki o da xpg falan olacak çok çeşit yok ikinci elde de çok yaygın değil. elimde 4x8 trident z b-die de var yine amazon.de ve bulunuyor ikinci el ama 2x16 derseniz aramak lazım. crucial 2x16 bulursanız o da süper olur. bir kaç ay önce sıfır gskill neo 2x32gb kit daha aldım ben diğer am4 5800x3d sistemime 6600 liraya ama şimdi nedir bilemiyorum? ddr4 krizi falan diyorlar da bunun ikinci eli de var ve çeşit çok. arayıp da bulamadım gibi bir şey olmaz.
-
Sazan gibi r5 5600 den r7 5700 modele geçtim maşallah 240mm ile şömine gibi(85 derece) oldu gittik birde kaliteli 360mm sıvı soğutucu aldık soğutucuyu yenilemiş olduk. Render performans %15-17 değişti, oyunlarda L3 bellekten dolayı fps te düşüş göreceğimi sanırken ilginç bir şekilde %4-5 fps artı ki böyle bir artış beklemiyordum. Yakın zamanda bunu da verip 5800x alırım artık.
-
5700x3d am6 ya kadar idare eder
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X