Şimdi Ara

AM4 Anakartlar Konusu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.310
Cevap
108
Favori
48.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
238 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • faydalı konu, emeğinize sağlık teşekkürler.
  • Harika bir konu olmuş. Bu durumda elimizdeki 1. nesil anakartları çıkartmalı mıyız sizce? Gigabyte GA AB350M DS2 model anakart kullanıyorum. Önerdiğiniz modeller arasında en uygun fiyatlısı hangisi? Amatör düzeyde OC yapmak isterim.
  • Arkadaslar konu sahibi arkadas diger anakartlar cok kotudur almayin demiyor. diyor ki o fiyatta daha iyisi var o yuzden yazdiklarimi oneririm diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erenmemo

    Arkadaslar konu sahibi arkadas diger anakartlar cok kotudur almayin demiyor. diyor ki o fiyatta daha iyisi var o yuzden yazdiklarimi oneririm diyor
    Evet evet te yine de duymak istiyor insan orada yazmayan anakartlar hakkında ki yorumunu da. Olan oldu aldık zaten

    Tuf x470'in yorumunu alırız hocam çok güzel konu elinize sağlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeautifulSwitzerland -- 12 Mart 2019; 14:59:58 >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    20 lira farka başka vatandan msi gaming plus getirtebilme imkanım vardı henüz kullanmaya başlamadım anakartı bi kaç eksik parçam var bakalım kullanalım. benim için zaten çok bişey farkettireceğini zannetmiyorum da işte.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TUF X470 Plus Gaming(mATX'ide aynı ürün) yorumlarımı zaten iki farklı yerde belirttim.
  • Hocam ben şimdi a320 model bir anakart alsam yanına da r5 2600 koysam performans alamaz mıyım ? ( overclock düşünmüyorum )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AM4 Anakartlar Konusu

    A320, PBO desteklemediği için performans bir miktar düşecektir.

    Ayrıca A320 anakartların çoğunda vrm heatsinkide yok uzun süre kullanımda throttle yapabilir.
  • Merhaba arkadaşlar
    Bu ürünü aldım.
    ryzen 5 2600,pny 120 gb SSD, corsair 8 gb 3000 mhz ram, ekran kartı 1060


    Sizce bu anakart nasıl aldık haftaya montajını yapacaz. Ucuz diye paramız yetmiyor diye aldık toplam 380 tl tuttu. Yani sizce gene idare eder mi ne dersiniz. Umarım iyidir bi ümitle kıt kanat aldık

    Önerlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum

    hocam.https://www.nanokatalog.com/Gigabyte-B450M-S2H-rev-10-Soket-AM4-AMD-B450-Micro-ATX-GAB45MS2H-00-G-Anakart,PR-1748749.html
  • lori2 kullanıcısına yanıt
    Donanım işinde herşey fiyatına göre değerlendiririlir. Genel olarak kötü bir ürün olmasına rağmen(vrm tasarımı kötü, push pin heatsink var, vsocda heatsink yok, bios kötü) 380 TL'e göre oldukça iyi bir anakart, pushpin hs olsada en azından kısmen fin verilmiş böylece yüzey alanı artırılmış kısmen başarılı bir heastsink kulalnılmış, MSI ve ASUS'un 500 TL'lik anakartlarının vrmleri tamamen açıkta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 12 Mart 2019; 15:49:46 >
  • 2 çeşit hata yapılıyor bence

    birincisi

    ekran kartına ,işlemciye bütçenin çoğu harcanıp, işlemciyi destekleyen en ucuz 2 bellek yuvalı anakart alınıyor . Örneğin 2 dimmli B450ler.

    oysa tüm parçaların takıldğı yer anakart,anakartın stabil ve sağlam ,fazla ısınmadan çalışması gerekiyor. Belli bir kalitede anakart almak lazım.

    diğeri ise gaming isimlendirmesi

    her gaming anakart kaliteli değildir,gaming isimlendirmesi olan görünüşü şık, malzemesi iyi olmayan matx boyutta gaming anakartlara dikkat etmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem Konak -- 12 Mart 2019; 15:51:4 >
  • Çok faydalı konu olmuş hocam. Özellikle bu bilgileri kimse vermiyor. Hangi inceleme videosu incelense soğutma kalitesi üst düzey bileşenler üst düzey ama gerçeklerle alakası yok anlatılanların.

    Burada özellikle overclock performansına göre değerlendirilmiş sanırım. b450 tomahawk a çok sıcak bakmıştım 2700x için ama o kart ta çok boş geliyor bana. Seskartı kalitesi m2 soğutması optik çıkış vs de olsun istiyorum almışken. Konuyu açmamış olsanız x470 aorus ultra yı bile inceliyordum. Hatadan kurtardınız:D

    3000 serisi ve sonraki seri için şuanki anakartlar ne kadar imkan sağlar bilmiyorum. Destek var tabiki ama dezavantajları da olacaktır. Yine de x470 e sıcak bakıyorum sonra da kullanabilmek için.

    Şuan
    https://www.itopya.com/msi-x470-gaming-pro-carbon-md-ryzen-2000-soket-am4-ddr4-3466mhzoc-rgb-anakart/
    https://www.itopya.com/asus-rog-strix-x470-f-gaming-amd-ryzen-2000-soket-am4-ddr4-3466mhzoc-rgb-gaming-anakart/

    Bu iki ürün arasında kaldım. Pro carbonlarda ac nin farkı sadece wifi bağlantısımı acaba. o da lazım ama stok problemi var ciddi durumda. Ürüne ulaşmak zor o yüzden. Bu kartı alıp kablosuz alıcı da ekleyebilirim üzerine. Aslında öneriniz belli gibi ama yine de x470f çöp bir kart mı onu öğrenmek istiyorum. Ses kartı biraz daha kaliteli gibi anladım o yüzden kıyaslama yapma gereği duydum. Teşekkürler.




  • tebrikler müthiş konu. ayrıca yorumlar da can katmış. vay bee donanımhaber diye eski günleri hatirlatan cinsten...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir konu olmuş emeğinize sağlık. Zamanında yabancı forumlarda çok araştırmıştım. Bilgi sahibi olmayanlar için çok iyi bir çalışma.
  • IslakOtostopçu kullanıcısına yanıt
    X470 Gaming pro carbon ile X470 Gaming pro carbon ac arasında tek fark wifi olması.

    X470F çöp değil ama fiyatına VRM soğutması kötü.

    İkiside ALC1220 kullanıyor yani ses kalitesi aslında aynı belki benchmarklar'da kullandığı ek yongalar nedeniyle ASUS db seviyeleri tık daha iyi çıkabilir onuda insan kulağı algılayamaz zaten onu algılyacak adamında onboard ses kartı ile işi olmaz. (ASUS ses chiplerini rebrand eder S1220A SupremeFX aslında ALC1220'dir)
    https://www.amazon.com/ASROCK-AMD-X470-Chip-Motherboard-X470-Taichi/dp/B07C1Z4RMT/

    Ben olsam bunu alırdım, toplam 1.367 TL'e geliyor, hem senin için AC'side var, VRM'leride diğer ikisinden daha üst seviye model, teknobiyotik 1650 TL'e satıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 12 Mart 2019; 16:32:48 >




  • Keske birde 1. Nesil anakartlari 2. Nesillere guncelleme durumu hakkinda bilgi verseniz. Önerdiğiniz modellere gecmeli miyiz? Gecmezsek nasil sorunlar olur performans mi duser throttle mi olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu anakartlar kaç watt çekiyo.. Sistem tüketimi hesaplayacağım.. Anakartım asrock b450m pro4

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    TUF X470 Plus Gaming(mATX'ide aynı ürün) yorumlarımı zaten iki farklı yerde belirttim.
    Ha x470 gaming plus yazdığınız TUF yani tamam pardon teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeautifulSwitzerland -- 12 Mart 2019; 16:36:28 >
  • Güzel konu olmuş elinize sağlık, MSI B350 Tomahawk'dan Gigabyte X470 Gaming 7 geçmeyi düşünüyordum ama sanırım 3xxx serisi ile gelme ihtimali olan yeni chipseti beklemek daha makul olacak, tabi o zamanlar dolar 8 lira olmaz ise :)
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Bu durumda pro carbon daha mantıklı hale geliyor. Taichi ye marka olarak çok uzağım hocam. Ön yargı olarak msi veya asus önceliğim oldu her zaman. Üst düzey overclock yapmayı düşünmüyorum. Hem deneyimim yok hem de fazla yormak istemiyorum birkaç fps için. 2700x i de stock soğutucuyla kullanmayı düşünüyorum bu yüzden.

    Önceliğim mevcutta ve işlemci upgrade durumunda ihtiyaçlarımı karşılayabilmesi. Overclock anlamında da ufak oynamalarda gelecek işlemciler için de problem yaratmaması. Bu anlamda pro carbon alınabilir derseniz tercihim bu yönde olacak.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.