Şimdi Ara

Altyapısız Havadan İnternet ( Adsl Alternatif ) Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
9.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Açıkçası ADSL alternatifi olarak küçük bir araştırma içerisine girdim. Bölgemde benzer kablosuz internet sağlayıcılarının bulunduğunu fark ettim. Acaba ne kadar sağlıklı bu sistem. Çatıya ekipman kurarak hizmet sağlıyorlar. Görüşmelerim sonucu 450 liralık bir kurulum ücreti alınıyor ve bu daha sonra çıkmak istediginizde iade edilmiyor , ekipmanları da söküp gidiyorlarmış.Firma 20 mb internet 3 mb upload sunuyor bu şekilde. Ne fiber gördük ne vdls gördük semtimizde 8 mb le sürünmektense tecrübe sahibi arkadaşlar aydınlatırsa güzel olur. Sorun yaşanır mı bu sistem sağlıklı mı ? Vodafone kullanıyorum şuan. Tahahüte son 1.5 hafta kaldı.



  • Bulunduğun Yer ve Firma önemli, çoğu yerde yerel firmalar C veya B Tipi Lisans alarak bu işi yapıyor ki bu kadar parayı ödedikten sonra siz de yapabilirsiniz.

    Bulunduğunuz bölgede uzun süre kullananlardan bilgi almanızı tavsiye ederim. Hatırı sayılır bir para alıp ilk aylarda güzel hız sunuyorlar. Sonradan hız ve ping ler o kadar düşüyor ki lanet ediyorsunuz. Cihazlara iyi para ödediğiniz, paranız boşa gideceği için çıkamıyorsunuz da.

    Şayet altyapı yok, illa alacağım derseniz;
    Kuracakları cihazlar bir adet 5 Ghz Wifi AP ve bir adet routerdir. Bu cihazların sıfırı marka modele göre değişmekle birlikte genelde (mikrotik sxt lite 5) 300-325 TL bandında ve Router 75-100 TL arasındadır. (genelde aboneliği iptal edilen kullanılmış ikinci el cihazları takıyorlar)
    Bu cihazlardan ikinci el olarak temin edebilirseniz size maliyeti %25 ila % 50 arasında yarıya yakın düşük olacak, iptal durumunda cihazlar size kalacaktır.

    Hatta bu cihazdan iki adet alıp altyapı olan bölgeden verip, altyapı olmayan kendi bölgenize yayın yaparak ağınızı oluşturabilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com/bir-kisim-b-ve-c-tipi-lisansli-internet-servis-saglayicilarin-uc-kagidi-aman-dikkat--133545109#133545109



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlimIhsan -- 6 Eylül 2018; 14:24:58 >




  • Firma ile düzgün konuşup anlaşın. Bireysel eve kurulum pahalı olabilir. Ama apartmanlara daha uygun. Ben 20 TL kablo parası ve 50 - 60 bir şey de TP Link Access Point için verdim. Çatıdaki yönlendirici ve anten de onların, sökecekler kullanan olmazsa. Bu yüzden onlara para isteyemiyorlar.

    Bağlantı da gayet iyi bende ama ihtiyacımı karşıladığı için 8 Mbit aldım ve 40 TL ödüyorum. Kesilme kopma yavaşlama yok. Youtube vs. sorunsuz. Yükleme hızı da 2 Mbit ve İnternet'e bir şey yüklerken DSL gibi sayfalar açılmaz olmuyor.

    Tabi firmadan firmaya değişiyor performans. Ve evinizin yine de çıkış yapılan yere uzaklığına ve arada kullanılan altyapıya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar benim için aydınlatıcı oldu.
  • Bende tekirdağ da kullanıyorum. Gayet memnunum. 2 senedir kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde bulunduğum yerde altyapı yok ve bu bölgede bu tarz internet servis sağlayıcıları mevcut. küçük çanak anten gibi birşey bağlıyorlarmış pek bi bilgim yok 12 mbps sınırsız 100 lira diyor ama yağmurda karda falan bu internet nasıl olur sağlıklı çalışır mı pek zannetmiyorum. öyle çok kurumsal bi firmada değiller pek güvenemiyorum turkcell superbox 10mbps limitsizi 159 liraymış bunlara para vermektense turkcell daha mantıklı geldi sorun çıkarsa karşımda muhatap bulurum en azından
  • Iyi bir kurulum ile fibere alternatiftir kablosuz internet.Fakat Kurulum için bu paralar hayal gibi

    Bazı sağlayıcılar paket ücretine göre cihazı kullanıldığı süre boyunca ücretsiz sağlıyor.Bu konuda pazarlık edebilir yada arkadasın dediği gibi clhazi kendiniz alarak kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortllattım ama kusura bakmayın. Bende Airties 5650 modem var bu havadan internet ile bu modem uyumlu mu sizce? Çatıda komşuya ait stx cpe var wan portu üzerinden router cihazına giriyor burdan evin içide kullanıyor interneti.

    Modemim uyumlu ise bende abone olup kullanmak istiyorum bu sistemi. Modem özelliklerinde wan port ve router uyumlu olduğu yazıyor.
  • Srcn81 kullanıcısına yanıt
    Modeminiz desteklemese bile ucuz bir cihaz veriyorlar, ya da siz de edinebilirsiniz.

    Modeminizi tam bilmiyorum ama eminim uyumludur. Sadece WAN portuna gelen kabloyu takıp verilen kullanıcı adı ve şifre ile PPPoE ayarlarını yapacaksınız. Modem çalıştığında Ethernet kablosu üzerinden PPPoE oturumu açacak ve sisteme bağlanacak. Ek bir şey yok. Bazı modemler desteklemeyebiliyor ama eski ürünler bunlar. Artık hepsi destekliyordur.

    Ha kablosuz olarak sinyali alıp kablosuz olarak yayın yapacaksa WISP özelliği gereklidir ki bu mod birçok cihazda yok. Bu sebepten Tekirdağ Kapaklı'daki bir WISP firmasından aldığım modemi, Muratlı ilçesindeki kablosuz sağlayıcı ile kullanamadım. WISP özelliği yokmuş cihazda, öyle olunca da sadece WAN portundan kablo ile bağlanması gerekiyor.
  • Srcn81 kullanıcısına yanıt
    Airties 5650'e wan portundan kurulum yapılır ve wisp ile 100% uyumludur bizzat denedim performans çok iyiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Kablosuz olarak çatınıza cihaz kurulumuyla hizmet verebiliyoruz. Bu sayede altyapı beklemeden boş port olmadan internet hizmeti verebiliyoruz. Dilerseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. http://www.arasnet.com.tr
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam üzerinden baya geçmiş yine ama bulunduğum yerde altyapı olmadığından yerel firmaya bağlantı yaptırdım. Elimde Zyxel wmg3312-b10b Router özellikli modem için ttnet kendi yazılımı tanımlı bu modem bizim sistemde çalışmıyor diyerek tp link’in 844N modemini almamı önerdiler. Yoksa internet çalışmaz dediler. Elimdeki modem Router özellikli fakat pppoe ayarını yapmama rağmen çalışmıyor.

    Altyapısız Havadan İnternet ( Adsl Alternatif ) Yardım !

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • umuth89 U kullanıcısına yanıt

    Biraz kurcalayınca birkaç ayar ile çalışır belki ama operatör modemi ise çalışmama olasılığı da var.

  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Yani üzerinde ttnet yazısı var. Fakat pppoe ayarı yaparken farklı servis sağlayıcılar İçin kullanıcı adı girişine izin veriyor. Xdsl olarak değil Ethernet olarak seçim yapıp devam etmeliyiz bu servis sağlayıcılarda sanırım? Veya şu bölümden bir ayar yaparsan erişim sağlayabilirsin dediğin bir yer var mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mutlaka bir ayar vardır. Log sayfası varsa oradaki hatalar da sorun ile ilgili yönlendirici olabilir. Mod kısmında başka ne seçenek var? Arayüzü bilmediğim için bir şey diyemiyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.