Şimdi Ara

Altyapıları Bizzat Meb Okullarına Kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar biliyorsunuz ki ülkeden sporcu yetişememe sorunu var. Neden Altyapılar yetersiz . vs. Fatih terim ve bakanlık bir sürü iyileştirme çalışması yapıyor ama bazı şeyleri unutuyorlar.

    Spor küçüklükten başlar. Ve sporcu yaşam tarzı küçüklükten öğrenilir. Bir sporu çok nadir 15 den sonra başlayarak yaparsınız. Bizim futbolcuların 15 yaşında öğrendiği spor kurallarını adamlar 7 yaşında öğreniyorlar. Şimdi Amerikada sistem nasıl ?

    Okullarda öğrenim 1 den 12 ye kadar tek okulda yapılıyor. Aıyorum mehmet efendi ilkokulu mehmet efendi ortaokulu mehmet efendi lisesi. Her okulun bünyesinde bir amerikan futbolu ve atletizm sahası basketbol sahası yüzme havuzu (kendinin veya anlaşmalı), tenis kortu vs . var.

    Her öğrenci ilkokulda bir spor dalı veya bir müzik veya sanat dalını seçiyor. Mesela ben futbol veya sazı seçiyorum veya resim. O benim fiziksel kabiliyetim ve isteğime bağlı.

    Atıyorum sınıf 24 kişilik 10 şube var ve 4 yaş grubu var. 12'u erkek sınıfın 6 sı spor dalı 6 sı müzik/resim seçiyor.

    Bu sporu seçen 6 kız ve 6 erkek okulun 6 spor kulübünden birini seçiyor. atıyorum ben futboldayım yani her sınıftan bir kişi 4 yaş grubu ve 10 şube kısaca 40 kişi bir spor dalını seçiliyor. Atıyorum ben Futbolu seçtim. öğrenci sayısına göre takım oluşturuluyor a ve b takımı atıyorum a,b,c,d takımı olsun

    Kısaca bir öğrenci ilkokulda seçtiği bir spor dalında lise bitene kadar 12 sene boyunca eğitim alıyor. bir sporcu nasıl gelişir nasıl beslenir o sporun kuralları ne taktikleri ne hepsini öğreniyor. 12 senede fili yapıp ilk okulun kendi a,b,c,d takımlarında yer buluyor. Sonrada 12 sene boyunca a takımlarıyla okullar arası turnuvalara çıkıyor. buralarda kendini gösteriyorlar.

    Böylece milyonlarca genç devamlı bir spor dalında kendini gösterme ve o spor dalını öğrenmiş oluyor. Tam bir fabrika.

    Ve bu kız futbol erkek futbol kız voleybol erkek voleybol vs takımlarının antrenörlüğünü ve teknik adamlığını bizzat matematik, tarih ve fen hocaları yapıyor Beden eğitimi hocaları burda genel bir kordinatör görevi görüyor.

    Diyor ki tenis takımının hocasına buyrun geometri hocam bu tenis kitabı kurallar vs buda öğrencilere öğreteceğiniz şeylerin programı. Genelde son ders veya derslerden sonra 1 saat öğrencilerle bu eğitimi ve antremanı yapacaksın.


    Olay bu kadar basit. O turnuvaları izleyen kulüplerde parlak oyuncuları alıp bünyesine katıyor en kötü öğrenci okuldan 1 sanat müzik veya spor dalında uzman olarak ayrılıyor. Meb,spor bakanlığı kulüpler o kadar harcama yapaceklarına bu sisteme yatırım yapsalar. Şimdi çok daha iyi yetenekleri keşfetmek çok kolay.

    Yaşanmış bir örnek : Kuzenim zamanında 1 sene ankaragücüne gitti ama mali zorluklardan gidip gelemedi ve bıraktı adam hiç eğitim almadan halı sahada milleti top ediyor. Safkan bir forvet.
    Şu an bu çocuk böyle bir sistem görse yerli benzemaydı. Ama şu an traktör fabrikasında çalışıyor.


    Zor bir şey değil vizyon lazım.







  • Mantıklı.


    Ve tam olarak bu sebepten dolayı olmaz.
  • Özel Okul kurması lazım Klübün. Hem maddi açıdan deli dehşet para kazandırır. Hemde burslu olarak aldığın gençleri yetiştirmek daha kolay olur.
  • aslında ilçe ve il okullar ligi kurulsa olmayacak şey değil ama bizim bürokrasi ona da taş koyar kesin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.