Şimdi Ara

Altus 600 devir camasir makinasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepsiburada.com da 600 devir altus camasir makinasi var. 390 milyon kusur.

Internette makina hakkinda pek bilgi yok. Bekonun 600 devir makinasina benziyor.

Fikri olan varmi? Devir onemli degil. Bir kere daha sikarim olur.

Almayi dusunuyorum.

• Arkadaşım Carrefour'da Profilo 420 YTL,Siemens 470 YTL kalitede ve özellikte Altus'a bin basar.Halen duruyorsa kaçırma derim.Hem de Carrefour'da peşin fiyatına 18 taksit var.Altus sakın alma.Arçelik ve Beko zaten kötü.Altus'un sacı ve lastik körüğü çok ince.İçinde çin malı parçalar var ve B enerji ve B yıkama sınıflı.(Yani A sınıfı yıkasa C sınıfı düzeyinde enerji tüketiyor)Onu alacağına Bosch veya Siemens A sınıfı enerji ve yıkamalı al.Aradaki fiyat farkını zamanla yaptığın tasarrufla amorti edersin.Hem de çok daha uzun süre sorunsuz kullanırsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Arkadaşım Carrefour'da Profilo 420 YTL,Siemens 470 YTL kalitede ve özellikte Altus'a bin basar.Halen duruyorsa kaçırma derim.Hem de Carrefour'da peşin fiyatına 18 taksit var.Altus sakın alma.Arçelik ve Beko zaten kötü.Altus'un sacı ve lastik körüğü çok ince.İçinde çin malı parçalar var ve B enerji ve B yıkama sınıflı.(Yani A sınıfı yıkasa C sınıfı düzeyinde enerji tüketiyor)Onu alacağına Bosch veya Siemens A sınıfı enerji ve yıkamalı al.Aradaki fiyat farkını zamanla yaptığın tasarrufla amorti edersin.Hem de çok daha uzun süre sorunsuz kullanırsın.

Ah be arkadaşım attığın ne kadar belli oluyor 600 devir nasıl B sınıfı yıkayabilir bana anlatabilirmisin 600 devir bir makinanın yıkama perfomansı D dir. Bu işlerden anlamdaığın belli oluyor. -Cengizumur-Arkadaşım o makinanın içindeki paçalar Türk malı sen kendi kafana göre seç beğnediğini al Beko da da var ona benzer seçenekler
    .Ayrıca arkadaşın söylediği Siemens te Profiloda o makinalarda Altus ve Bekodan farksız al birine vur ötekine sen kendin karar ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 16 Aralık 2006; 11:34:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: acr

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Arkadaşım Carrefour'da Profilo 420 YTL,Siemens 470 YTL kalitede ve özellikte Altus'a bin basar.Halen duruyorsa kaçırma derim.Hem de Carrefour'da peşin fiyatına 18 taksit var.Altus sakın alma.Arçelik ve Beko zaten kötü.Altus'un sacı ve lastik körüğü çok ince.İçinde çin malı parçalar var ve B enerji ve B yıkama sınıflı.(Yani A sınıfı yıkasa C sınıfı düzeyinde enerji tüketiyor)Onu alacağına Bosch veya Siemens A sınıfı enerji ve yıkamalı al.Aradaki fiyat farkını zamanla yaptığın tasarrufla amorti edersin.Hem de çok daha uzun süre sorunsuz kullanırsın.

Ah be arkadaşım attığın ne kadar belli oluyor 600 devir nasıl B sınıfı yıkayabilir bana anlatabilirmisin 600 devir bir makinanın yıkama perfomansı D dir. Bu işlerden anlamdaığın belli oluyor. -Cengizumur-Arkadaşım o makinanın içindeki paçalar Türk malı sen kendi kafana göre seç beğnediğini al Beko da da var ona benzer seçenekler
    .Ayrıca arkadaşın söylediği Siemens te Profiloda o makinalarda Altus ve Bekodan farksız al birine vur ötekine sen kendin karar ver.

Ah arkadaşım senin ne kadar cahil olduğun daha da belli.Bir kere senin o dediğin sıkma sınıfı,yıkama sınıfı değil git öğren de öyle bana laf yetiştir.Ayrıca 600 devir sıkma D değil E sınıfıdır bunu da söyleyeyim.Altus'un makineleri B sınıfı enerji,B sınıfı yıkama ve E sınıfı sıkmalıdır.Profilo/Bosch/Siemens ise A sınıfı yıkama,A sınıfı enerji ve E sınıfı sıkmalıdır.Altus Arçelik ve Beko ile Bosch Siemens ve Profilo asla aynı kefeye konamaz.Bayilere gidip incelesen bile bariz olarak belli.Altus'un lastik körüğü incecik ve sacına hafif bastırsan içe gömülüyor bir de gelmiş o makineyi Bosch Profilo ve Siemens'le aynı kefeye koyuyorsun.Arçelik Türk milletini yurtdışına sattığı fiyatın 2 katına satarak yıllardır kazıklıyor.O Altus'u 100-150 ytl'ye anca mal etmişlerdir siz de alet olun bu üçkağıtçı firmaların ekmeğine yağ sürün.

• Sagolun arkadaslar. Foruma bir suredir bakmiyordum kusura bakmayin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengizumur

Sagolun arkadaslar. Foruma bir suredir bakmiyordum kusura bakmayin.

Hangi marka satın aldığınız paylaşırsanız sevinirim.
  • Galiba eski makinayi tamir ettiricem. Fiyatlar ucuz olunca Tamir yerine yeni makina alsammi demistim.

Arastirirken ogrendigim bazi seyleri paylasayim.

Bence;

Bir makinadaki sikma devri cok onemli degil. Cunku aslinda 600 devir ile makul bir zaman boyunca yapilan sikma islemi oldukca yeterli. Daha yuksek devirde sikma islemi sonucu cok fark ettirmiyor. Annemde arcelik orbital var. Orbitalin sikma performansi cok iyi ama cokta buyuk fark yapmiyor. Nihayetinde eger illlede cok iyi sikilsin denirse zaten her makinada sikmayi tekrar etme fonksiyonu var. Ayrica cok yuksek devir cok enerji tuketimi ve daha cok dengeleme problemi ihtimali demek herhalde degilmi?

Buna bagli olarak. Sikma performansindaki deger sikma sirasinda nekedar enerji harcandigimi, yoksa camasirin ne kadar kuru ciktigimi demek oluyor, bilen varmi? Eger bu camasirin ne kadar kuru ciktigi demekse, dusuk devirli ve diyelim C sikma performansi grubuna ait bir makina aslinda daha az elektrik yakiyor olabilir.

Makinalarin A, B, C siniflamalarina dikkat etmek lazim diyoruz. Evet dogru ama direkt olarak "ha bu makinanin yikamasi A++" deyip isi birakmamak lazim cunku bu degerler sadece makina belli sartlarda calisirken gecerli. Internetten bulabildigim kullanma klavuzlari genellikle 60 derece normal yikama icin bu degerleri garanti ediyor. Diyelim A++ bir makina diger programlar secildiginde A++ degil. Benim beklentim bir makina genelde verimli olmali sadece belli sartlarda degil degilmi? Hatta benim suphem ureticilerin sadece 60 derece normal yikamada yuksek puan almak ugruna diger sartlardaki yikama verimliklerinden fedakarlik edebilmelerinin mumkun olabildigi yonunde, yani makinalarini boyle dizayn edebilirler diye dusunuyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengizumur

Buna bagli olarak. Sikma performansindaki deger sikma sirasinda nekedar enerji harcandigimi, yoksa camasirin ne kadar kuru ciktigimi demek oluyor, bilen varmi? Eger bu camasirin ne kadar kuru ciktigi demekse, dusuk devirli ve diyelim C sikma performansi grubuna ait bir makina aslinda daha az elektrik yakiyor olabilir.

Makinalarin A, B, C siniflamalarina dikkat etmek lazim diyoruz. Evet dogru ama direkt olarak "ha bu makinanin yikamasi A++" deyip isi birakmamak lazim cunku bu degerler sadece makina belli sartlarda calisirken gecerli. Internetten bulabildigim kullanma klavuzlari genellikle 60 derece normal yikama icin bu degerleri garanti ediyor. Diyelim A++ bir makina diger programlar secildiginde A++ degil. Benim beklentim bir makina genelde verimli olmali sadece belli sartlarda degil degilmi? Hatta benim suphem ureticilerin sadece 60 derece normal yikamada yuksek puan almak ugruna diger sartlardaki yikama verimliklerinden fedakarlik edebilmelerinin mumkun olabildigi yonunde, yani makinalarini boyle dizayn edebilirler diye dusunuyorum.

Sıkma sınıfı makinenin sıkarken harcadığı enerji ile ilgili değildir.Çamaşırlar üzerinde ne kadar nem payı bıraktığı ile ilgilidir.Yani ne kadar iyi sıkıyorsa A'ya doğru yaklaşır.Bence en az 800 devirli alın.600 devirde çamaşırlar belli bir kuvvetle sıkıldığından iki kere sıkılsa da sonuç çok iyi olmayabilir.Bir de devir hızı enerji tüketimi üzerinde çok fazla değişikliğe neden olmaz.İhmal edilebilecek enerji tüketim farkları oluşur.Enerji tüketiminde en büyük payı ısıtılan su alır.A+ makineler diğer makinelerden diğer programlarda da daha ekonomiktir.60 derece programı her makinede bulunduğundan referans olarak alınır.(en çok kullanılan programdır aynı zamanda)Bu iş üzerinde çok duruyorsanız kullanma klavuzlarından diğer programlardaki tüketim değerlerini de karşılaştırabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.