Şimdi Ara

Altın fırsatları ( puan - çek - chip para v.s ile ) (1029. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: o.madanoglu Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20.914
Cevap
1.402
Favori
2.268.953
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10271028102910301031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde 2/3 taksit işçiliksiz altın alıp acil nakit ihtiyacında bozuyorum. Ama yarına kadar nakit ihtiyacım olduğu için kredi kartıyla en ucuz altın havale yöntemini nasıl yapabilirim. Bankaların makası da çok yüksek maalesef. FArklı bir şekilde çözme imkanı var mıdır?

• Akbank chip para ile hepsiburada dan altın almak isterken ''Altın ödemeleri sadece bireysel kart ile yapılabilir'' uyarısı alıyorum. Bunun sebebini bilen var mı, Chip parayı başka nasıl nakite ceviririm yönlendiriseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EditörünSeçimi -- 25 Ekim 2024; 10:4:56 >
  • darnglove D kullanıcısına yanıt

Arkadaşa gelir mi, gelmez mi bilmem, ama, aynı kısıtlama olduğu halde daha önceki aylarda geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EditörünSeçimi kullanıcısına yanıt

kart ticari kart mı? şu anda denedim gram ve bilezik alırken chip para kullandırıyor.

• fox_doctor F kullanıcısına yanıt

kart ticari değil,kart numarası girdiğinde chip para seceneği çıkıyor secebiliyorumda,ama satın al dediğimde bu uyarıyı veriyor, hepsiburada bankanızla ilgili, bankada hepsiburada ile ilgili diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EditörünSeçimi -- 25 Ekim 2024; 12:55:21 >
    Bende de var chip para deneyince yazayım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

iyizco dan dönüşüyor sanırım ama komisyon alıyor

• işbankası pazarama kampanyası için, hangi satıcıdan aldıysanız link atabilir misiniz?

• geçen altın.s1 sertifikasına bakayım dedim, 0.01 gramı 33.87 yani gramı 3387 tl, kuyumcu fiyatı 3150.
    50 gr üstü olunca darphane 'den fiziki teslim, binde 3 komisyon, yani oluyor mu sana gramı 3390. ayrıca ptt ile kargo 100 tl civarı. küçük şehirlerde yaşayıp kazıkci kuyumcuya gitmek istemeyenler için seçenek olur mu bilemiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • justdieforme J kullanıcısına yanıt
    Evet bende alabilirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Banada pm

Herkes sorunca bende meraklandım. Bana da pm atar mısınız ?

• Annemde birkaç adet çeyrek vardı, gidip kuyumcuda bozdurmak istemiş içlerinden bir tanesi için kuyumcu bu diğer çeyreklerden 200 tl daha ucuz demiş,bir kaç açıklama yapmış tabi ama annem anlamamış pek,

kuyumcu tanıdık öyle hile hurda yapacak esnaf değil,hatta emin olmak için bir kaç kuyumcuya daha sormuş onlarda aynı şeyi söylemiş.Ben ucuz çeyreğe ve normal çeyreği karşılaştırdım hiç bir farklılık yok ,ayırt edemedim ,gitsem birçeyrek alsam ucuzu verseler bana anlamam yani .Siz bu konu hakkında bişey biliyormusunuz neden o çeyrek daha ucuzdu ve nasıl ayırt edilir

• Arkadaşlar merhaba, Kuveyt turkte bir miktar gram var. Cocuklar için sakladığım. Onları fizikiye cevirmel istiyorum. Gram basına 127 tl zarar cıkıyor. Bu zararı daha aza nasıl indirebilirim. Bir ara Kuveyt Türk ten iar uygulamasına transfer ederek zarar azalıyor diye duymuştum. Bilgisi olan paylaşabilir mi?

• mahmut716 kullanıcısına yanıt

altıns1 hisse olduğu için alış geldikçe fiyatı altından bağımsız olarak primlenir, şuan olduğu gibi. Yani gram altından çok daha pahalı bir ürün almış olursunuz. Ayrıca saflığı 1 değil, 0,995 olduğu için hesapladığınız gram fiyatını bir de 1,005 ile çarpmanız gerek.

Doğru zamanda alınırsa bu ekstra kazanç sağlarken, yanlış zamanda alırsanız, altına oranla daha fazla zarar edersiniz. Alırken ve satarken binde 2 komisyon ödeniyor. Altın fonlarında olduğu gibi kazanç üzerinden yüzde 7,5 stopaj kesintisi altıns1 de yok. Fonlarda olduğu gibi alırken ve satarken ertesi gün açıklanan sürpriz fiyattan etkilenme durumu yok. Ancak aktif yönetilen bir altın fonuna denk gelirseniz, uzun vadede altıns1 i geçmesi olasıdır.

Grafik üzerinden altına kıyasla fiyatının nasıl primlendiği yada zaman zaman ucuz kaldığını görebilirsiniz:

Altın fırsatları ( puan - çek - chip para v.s ile )

altıns1 (sarı), altın (kırmızı), qnb altın byf (turuncu)

Hocam ben de merak ettim. Resmini buraya yükleme şansınız var mı ? Acaba 21 ayar mı ? aklıma başka bir ihtimal gelmiyor

Tamın çeyreği var

Bide cumhuriyetin çeyreği var

Ondan bahsediliyor olabilir

tüm çeyrek altınlar, 1.606 gram civarında has altın içerir (1.75 gram ama 0.910-916 ayarında has altın içerir).
    daha düşük değer olsa, onu tespit etmek için siyah taşa sürtüp anlarlar, ya da makinesi var şimdilerde.

50 yıldan eski çeyrekler tarihi eser niteliğinde oluyor, onlar da daha pahalı olur, ucuz olmaz.

200 tl daha ucuz olabilecek altın türü de yok bildiğim kadarıyla, kulpsuz ise belki kulp takmak için işçilik ücretini düşmüşlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 28 Ekim 2024; 13:58:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ,kuyumcuya sordum normal çeyrek darphane tarafından basılan çeyrekmiş, 200 tl ucuza satılan ise, kuyumcuların merdiven altında ürettiği çeyrekmiş ve ayırt ermesi çok zormuş, ikinci basım altın deniyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EditörünSeçimi -- 29 Ekim 2024; 9:23:15 >
  • Hb de 22 ayar bileziklerde %2 indirim ve 3 taksit gelmiş yine değerlendirmek isteyen varsa bakabilir
    Fiyatlar bana hitap etmedi

• 
Sayfa: önceki 10271028102910301031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.