Şimdi Ara

Altec MX5021'i emekli edip stereo sisteme geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktan da anlaşılacağı üzere 2+1 90W rms olan Altec Lansing MX5021'i emekli etmeyi planlıyorum. Bu ara stereo sistemlere heves sardım. Aklımda iki seçenek var ama tecrübesizlikten ötürü balıklama bu işe dalmak isteiyorum.
    20 metre karelik odamda müzik (rock, pop, balkan vs) ve film için kullanıcam. Öncelikle tercihim bookself tipi. Odamda pek yer yok çünkü. Ama bir yandan da aklım kule tipine kayıyor. Bütçe olarak 500tl düşünüyorum ve tabiki ikinci el araştırıyorum. araştırmaya başladığımdan beri bir çok marka hakkında bilgiler topladım ama hepsi teorikte kalıyor. Misal wharfadale, dali, jamo vs markalarını pek bilmezdim ama araştırınca pek çok kullanıcı yorumu ile karşılaştım.
    Bütçem biraz kısıtlı olduğundan üst modellere ve bazı markalara bakmıyorum (B&W gibi) Sizce odamdaki altec'i aratmayacak hatta hatrı sayılır fark yaratacak bir hoparlör bulabilir miyim 500tl civarına. Önerileriniz ne olur? Anfi olarak ta HK3380 tarzı bir şey düşünüyorum. EW'de JBL E80+HK3490 ve HD CD player set 2000tl idi. Acaba onumu alsam diye çok düşündüm

Not: İleri de sistemi geliştirmeyi planlıyorum. Örneğin ilk aşamada aktif bir sub ve ilerleyen zamanlarda anfiyi değiştirerek center ve surround hoparlörde ekleyebilirim. Ama şimdilik sadece stereo sistem kuracak bütçem var. Bu nedenle bass seslerinde de başarılı bir model seçmem gerekiyor.

• İşin aslı 500 TL ile amfi+hoparlör bulmanız biraz zor. Onun yerine sayın @cafyon'un da dediği gibi Audioengine A5 olabilir (700-800 civarıydı galiba). Ancak baslar yetmez derseniz yine 2+1 olmasına karşın stereo olarak çok beğenilen AEGO M (639 TL'ye satılıyor şu an) düşünebilirsiniz.

https://www.blmuzik.com/hifi_urun.aspx?product_id=323&brand_id=48
  • Sanırım ayrıca belirtmemişim, sadece hoparlör için 500tl civarı bütçe ayırmayı planlıyorum. Anfi için henüz bir bütçe ve marka belirlemedim. Forumda okuduklarımdan sonra bookself benim daha çok işime yarar gibi geliyor. Elimdekini satıp başka bir 2+1'e geçmeyi düşünmüyorum. Çünkü bendeki altec THX sertifikalı ve 500tl ye kadar alınacak 2+1 lerden pek aşşağı kalır değil zira bazı yerlerde stokları bitmeden önce 500 civarında fiyatla satılıyorhttp://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=936&IID=64815

Asıl amacım daha detaycı ama öncelikle sıcak tonlamalara sahip bir sistem kurmak.

• Boston Accoustics A25/26 model bookshelf hoparlörleri (A25 daha istediğin fiyata yakın olabilir, bass konusunu bilmiyorum) düşünebilirsin. Extreme Audio'da olması lazım, gidip dinleti yapabilirsin. Ben serinin kule olanını kullanıyorum. Eğer serinin bu bookshelfleri kule olanı ile benzer ses karakteristiğine sahipse son derece dinlenilebilir, sıcak ve yormadan çalan, fiyatına göre çok iyi bir hoparlöre sahip olabilirsin. Ha, karar senin kulaklarının tabi, bunlar sadece benim kişisel izlenimlerim. Ancak, Boston a26 ile ilgili whathifi de bir inceleme var. Ona da göz atabilirsin. (a25 onun daha küçük mid-bas ünitesine sahip olanı.)
  • @cevyil: teşekkürler dostum. Söylediğin modeli biraz araştırdım ama ikinci elde pek bulunan bir model (marka) değil. Hatta sıfırına da pek rastlayamadım. Kalitesinden yana sorun yaşatacak bir marka olmadığı açık. Ama ben daha kolay ulaşılabilir bir model tercih etmeyi planlıyorum. Zaman zaman 2. fiyatlarını sıfırına yaklaşsa da ben genede 2. el hesaplı bir model arayışındayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metulen

Sanırım ayrıca belirtmemişim, sadece hoparlör için 500tl civarı bütçe ayırmayı planlıyorum. Anfi için henüz bir bütçe ve marka belirlemedim. Forumda okuduklarımdan sonra bookself benim daha çok işime yarar gibi geliyor. Elimdekini satıp başka bir 2+1'e geçmeyi düşünmüyorum. Çünkü bendeki altec THX sertifikalı ve 500tl ye kadar alınacak 2+1 lerden pek aşşağı kalır değil zira bazı yerlerde stokları bitmeden önce 500 civarında fiyatla satılıyorhttp://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=936&IID=64815

Asıl amacım daha detaycı ama öncelikle sıcak tonlamalara sahip bir sistem kurmak.

Sayın metulen
    Altec'e bir sözüm yok, genelde çok güzel ürünleri var. Ancak bizim bahsettiğimiz hoparlörler özellikle müzik dinlemek için üretilmiş ve bir çok giriş seviyesi hoparlörden üstün sistemler. AEGO M dinlemedim ama 2 yıldır A5 kullanıyorum. İyi bir ses kartıyla gerçekten çok başarılı. Çok fazla hoparlör dinlemiş biri değilim ama Yamaha NS serisi ile JBL Nortridge serisini dinleme şansı buldum. A5 hepsinden daha iyi. En azından doğrudan elemek yerine gidip dinlemenizi öneririm. Benim söylemek istediğim giriş seviyesi bir sistem aldığınızda, aradığınızı ve paranızın karşılığını tam alamayabilirsiniz. Bir süre sonra orta ve üst seri ürünlerle sistemi yenileyerek daha mutlu olabilirsiniz. Tabi sayın @cevyil'in önerisini de mutlaka dikkate almak gerek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @metulen:ben teşekkür ederim.

2. el piyasasında audiophile.org sitesini takip edebilirsin. Ayrıca, Proav-Beyoğlu'nda Polk Audio tsi ve rti serilerini de deneyebilirsin. Örneğin audiophile.org da polk tsi200 senin istediğin fiyata yakın sıfır diye satılıyor. Denedikten sonra değerlendirebilirsin. Ayrıca, Maltepe' de Hifiturk mağazasında 2. el ürünler bakıp, deneyebilmen lazım. Orayı da bir değerlendir istersen. Bunun yanı sıra, A5 birçok olumlu yorum almış bir hoparlör, ilerde bas eksikliği çekersen bir sub alıp tamamlayabilirsin. Mavi Hi-fi' de dinleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevyil -- 3 Aralık 2011; 16:55:38 >
  • A5 kullanıyorum tavsiye edebilirim. Tek eksisi 50cm yakında telefon varsa arama ve mesaj sırasında sinir bozuyor.
  • Değerli yorularınız için tekrar teşekkürler. A5 modelini inceledim çok şık ve güzel yorumları var belirttiğiniz gibi. Aktif 2 yollu bir sistem ve Kardelen dostumuzun dediği parazitlenme sanırım bu yüzden. yalnız 50W rms demiş fakat kanal başı mı yoksa toplam mı onu belirtmemişler. Sanırım toplam ses çıkış gücü. aktif sistem şuan için düşünmüyorum çünkü harici anfi ile sistemi belki ilerde yükseltebilirim.

AEGO M modeline gelince 2+1 sistemde uydu hoparlör yani mid+tiz frekans veren hoparlörlerden uzaklaşmak istiyorum. Bunun en önemli nedeni daha büyük sürücülere sahip bookself veya kule tipi hoparlörlerin mid seslerinde daha doyurucu olması. Özellikle 3 yolu kule tiplerinde mid ve mid bass birleşimi ses tonu olarak çok hoşuma gidiyor. Gerçi dinlemeden etmeden AEGO M'in uydularına da güzel orta ses veremez gibi bir yorum yapmış olmayayım. Ama dediğim gibi daha önce naçizane birkaç tecrübemden ötürü daha büyük sürücülere sahip stereo sistem edinmek istiyorum. Baktım aldığım sistem bass konusunda özellikle filmlerde beni tatmin etmiyor ozaman elimdeki sisteme uygun bir aktif sub bakabilirim, tabiki gene sizlerin yardımıyla. Ama buna şuan bütçem yetersiz.

• bende de mx4021 var kablolarını modifiye etttim ve ses enteresan değişime uğradı şunu sölemek isterim masa üstünde pc başında bookshelf kullanmak zordur nedeni sahnenin oluşması için kolonlardan 2 metre kadar uzakta olmanız gerkiyor.
    şahsen yaptığım denemelerde bookshelf ile masa üstünde ki masam 1.5 metredir tad alamadım pc başında iken kullanmak mümkün değil
    a5 e gelince oda masa üstünde dinleti yapılması zor kolonlardan benim tavsiyem ae aego m olacaktır. aego m konusunu açıp yayan benim ama almak nasip olmadı oda ayrı bir konudur. aego m ler kablo bağlantıları vidalı normal kolon üsülündedir ve kablo değişimi ilede performansta değişim yaşayanlar var.
    uzun ve teferruatlı bir konudur bu masa üstünde pc kuulanırken dinleti yapacaksanız 2.1 devam edin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: palakash

bende de mx4021 var kablolarını modifiye etttim ve ses enteresan değişime uğradı şunu sölemek isterim masa üstünde pc başında bookshelf kullanmak zordur nedeni sahnenin oluşması için kolonlardan 2 metre kadar uzakta olmanız gerkiyor.
    şahsen yaptığım denemelerde bookshelf ile masa üstünde ki masam 1.5 metredir tad alamadım pc başında iken kullanmak mümkün değil
    a5 e gelince oda masa üstünde dinleti yapılması zor kolonlardan benim tavsiyem ae aego m olacaktır. aego m konusunu açıp yayan benim ama almak nasip olmadı oda ayrı bir konudur. aego m ler kablo bağlantıları vidalı normal kolon üsülündedir ve kablo değişimi ilede performansta değişim yaşayanlar var.
    uzun ve teferruatlı bir konudur bu masa üstünde pc kuulanırken dinleti yapacaksanız 2.1 devam edin derim.

Dediklerinize katılıyorum. Ufak çaplı evde wharfedale 8.1 lerimi denedikten sonra mx5021'de kalmaya karar verdim. Ama 8.1 ler görsellik kısmıyla halen masamda iş yapıyor Yakın zamanda da uyduların kablolarını değiştircem. hama nın bakır 0.75 lik kablosundan aldım. Ama üşendiğime henüz onları bağlamadım. Bakalım ses nasıl değişecek. Bu ara şirketimden HP 8730 verdiler. Mevcut nx9420 yi de kullanmaya devam ediyorum. 8730'u mx5021'e bağladığımda ses korkunç değişti. bazı filmlerde oluşan parazitlenme sıfırlandı, ses berraklaştı. ses sisteminden aldığınız tatta kullanılan laptop yani ses kartı da çok büyük etken oluyor bunu da birkez daha görmüş oldum

• Sesi iyileştirmek istiyorsan öncelikle bir dac al. Pc hoparlörlerine Nuforce U Dac 2 fazlasıyla yetecektir. Sıradan ses kartlarıyla iyi ses bekleme.

http://www.amazon.com/NuForce-uDAC-2-Silver-Headphone-24bit/dp/B003Y5LY1C/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1326833239&sr=8-1
  • quote:

Orijinalden alıntı: metulen

quote:

bende de mx4021 var kablolarını modifiye etttim ve ses enteresan değişime uğradı şunu sölemek isterim masa üstünde pc başında bookshelf kullanmak zordur nedeni sahnenin oluşması için kolonlardan 2 metre kadar uzakta olmanız gerkiyor.

Dediklerinize katılıyorum. Ufak çaplı evde wharfedale 8.1 lerimi denedikten sonra mx5021'de kalmaya karar verdim. Ama 8.1 ler görsellik kısmıyla halen masamda iş yapıyor Yakın zamanda da uyduların kablolarını değiştircem. hama nın bakır 0.75 lik kablosundan aldım. Ama üşendiğime henüz onları bağlamadım. Bakalım ses nasıl değişecek. Bu ara şirketimden HP 8730 verdiler. Mevcut nx9420 yi de kullanmaya devam ediyorum. 8730'u mx5021'e bağladığımda ses korkunç değişti. bazı filmlerde oluşan parazitlenme sıfırlandı, ses berraklaştı. ses sisteminden aldığınız tatta kullanılan laptop yani ses kartı da çok büyük etken oluyor bunu da birkez daha görmüş oldum

enteresan bende 4021 e 0.75 hama değişikliği yapmıştım meraktan aslında vasat bir kablo olmasına rağmen sesi çok açtı midler özellikle çok fark etti tavsiyem hama ile sınırlı kalma zaten değişikliği göreceksin sonrasında acaba farklı kablo ne yapar fikri oluşuyor kendiliğinden
    hocamın söylemiş olduğu dac a gelince biraz önce inceliyordum tesadüf burda çıktı kesinlikle iyi bir parça.
    benim tavsiyem öncelikle 1)format ve kayı kalitesi 2)foobar2000 ve transport pc ayarları gibi ayarlara yönelmek lazım 3) pc de lüzumsuz program yükü olabildiğince az olmalı bunlar oluştuktan sonra dac kesinlikle olması gereken bir aşamadır ama öncelikle bunlar yapılıp değişiklikler görülmeli
    herkese kalay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

Sesi iyileştirmek istiyorsan öncelikle bir dac al. Pc hoparlörlerine Nuforce U Dac 2 fazlasıyla yetecektir. Sıradan ses kartlarıyla iyi ses bekleme.

http://www.amazon.com/NuForce-uDAC-2-Silver-Headphone-24bit/dp/B003Y5LY1C/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1326833239&sr=8-1

İyi ses kısmı göreceli diyelim. DAC alacak bütçem yok şuan. Bu nedenle eldeki ile devam. Dinlediğim MP3 arşivi genelde yüksek kalitelerden oluşuyor. 128Kbps veya 160Kbps olanlar ya eski olanlardır yada pek dinlemediğim. Sık dinlediğim albümler 320Kbps. Player olarak ta iTunes kullanıyorum. Değiştirmeyi de düşünmüyorum.

Yakında gene hamanın daha kalın core lu bir kablosunu alıp denerim olmazsa. Öncelikle şu 0,75 leri bir deneyeyim de

• player olarak foobar2000 çok iyi kullandığın mp3 formatı malum kayıplı formatlardan bazı iyi dönüştürmelerde sesteki bozulma oranı ne kadar azda olsa FLAC WAV APE gibi formatların yerini tutmaz müzik dinlicem diyorsan FLAC a geçmen lazım
    gelelim kablo kalınlığına tiz ve mid sürmek için 0.75mm kablo kalınlığı idealdir bizdeki gibi uydu hoparlörlerden bahsediyorum bookshelf ve benzeri uydularda iş değişir. önemli olan kablodaki bakır gümüş oranı dengesi ve molekül dizilimleridir.
  • quote:

player olarak foobar2000 çok iyi kullandığın mp3 formatı malum kayıplı formatlardan bazı iyi dönüştürmelerde sesteki bozulma oranı ne kadar azda olsa FLAC WAV APE gibi formatların yerini tutmaz müzik dinlicem diyorsan FLAC a geçmen lazım
    gelelim kablo kalınlığına tiz ve mid sürmek için 0.75mm kablo kalınlığı idealdir bizdeki gibi uydu hoparlörlerden bahsediyorum bookshelf ve benzeri uydularda iş değişir. önemli olan kablodaki bakır gümüş oranı dengesi ve molekül dizilimleridir.

iTunes'un ve arabamdaki pioneer'in flac desteği olsa süper olurdu. iphone kullandığım için ve 2000lerin başından beri hep arşivimi itunes'ta tuttum ve başka player'lara bir türlü ısınamadım. Ama bu flac formatı aklıma yatıyor. Kablo olarak 0,75 şuanlık uydularda yeter diye düşünüyorum. Zira kendi orjinal kabloları belki 0,5 lik ve bakır olmayan türden. Eminim ki fark olacaktır. Bookself için atıyrum 50-80W arası anfi ile o kablolar imkanı yok yeterli olmaz zaten :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.