Şimdi Ara

Alt göğüsü kesmek için hareket önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 5 aydır fitness yapıorum.. Üst göğüsü baya bir doldurdum fakat alt göğüs şekilsiz ve yumuşak duruyor... Artık alt göğüsü çizmek istiyorum... Alt göğüsü kesmek için önereceğiniz hareketler nelerdir....

Not; Dips yapamıyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• göğüs kasların bir bütündür. sen normal bench press yaptığında göğüs kasların aktif olarak çalışır. eğer yumuşak duruyorsa muhtemelen yağ oranın biraz yüksek olabilir.
  • Kardeşim ona bakılırsa tüm kaslar bütün fakat.. Benchde üst-ortaya %90 vururken alta %10 vuruyor... Yani bnm direkt alt göğüs çalışıp kesmem için önerilecek hareket lazım...

• decline dumbell press, decline dumbell fly. alt göğüs için güzel hareketler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eskalibur

Kardeşim ona bakılırsa tüm kaslar bütün fakat.. Benchde üst-ortaya %90 vururken alta %10 vuruyor... Yani bnm direkt alt göğüs çalışıp kesmem için önerilecek hareket lazım...

%90 falan değil yavaş salla kardeş incline press flat presse göre max %5-10 daha fazla üst göğüse vuruyor.Göğüsü izole edemezsin kısaca.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dips yapamıyorsan güçsüzsün, güçsüzken iyi bir göğüs bekleme
  • Kim ne derse desin yağ oranın yüksekse ne üst göğüsü kesersin ne alt göğüsü hatların belirginleşmesini istiyorsan 5000 tane izole hareket yap yağ oranın düşmediği sürece o hatlar belli olmaz doldurmak istiyorsan alt göğüs dumbell yapabilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nesalaksacmasorularbunlar

Kim ne derse desin yağ oranın yüksekse ne üst göğüsü kesersin ne alt göğüsü hatların belirginleşmesini istiyorsan 5000 tane izole hareket yap yağ oranın düşmediği sürece o hatlar belli olmaz doldurmak istiyorsan alt göğüs dumbell yapabilirsin

+1907

• dips
  • Dips-Crossover(decline versiyonu),ve tabi bir de hacim lazım.+ Olarak eğer üst göğsünde hacim yoksa alt göğüs pek çalışmayı doğru bulmuyorum kendi adıma kendim yaptım o hatayı hala daha düzeltemiyorum tam olarak.Eğer üst göğsün inatçıysa (ki çoğu insanda öyle) ve bench ve alt göğüs pressleri çok girip incline pek girmiyorsan veya girsen de çok verim alamıyorsan ve göğsün alt tarafı daha çok verim gösterip büyüme meyilli ise göğüs aşağı doğru bombeli bir görünüm almaya başlıyor ve üst göğüs bunu yakayamıyor kolay kolay.
  • flat pause bench
  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bnm üst gögüs baya bir gelişti fakat alt taraf tumuşak duruyor ve göğüs ucumun tshirt giyinve görüesini istemiyorum yani gögüs ucunu aşşağa doğru indirmek istiyorum bunun içinde alt göğüs girmem gerek... Dips giremiyorum salona cable crossover geldi onu yaparsam faydası olur mu ya da pull over fln önerirmisiniz... Declinenın pek bir faydası olmadığını söylüyolar ama bilmiyorum..

• sahbeewah kullanıcısına yanıt
    Dips yapamıhorum reis.. Ya da tekniğini beceremiyorum eklemlere çok yük biniyor maalesef..

• Del Toro kullanıcısına yanıt
    Bench pressden mi bahsediyorsun reis...

• Nesalaksacmasorularbunlar kullanıcısına yanıt
    Hocam höğüs ucumun tshirt giyince görünmesini istemiyorum.. Ucunu aşşağa kaydırmak için ne önerirsin...

• Mike Ross kullanıcısına yanıt
    Hareketin formunu tam beceremiyorum hocam eklemlere çok yük biniyor ..

• Hocam alt göğüse o dediğimiz hareketler gerçekten çok az vuruyor... İnclinen benchden %10 daha fazla üste vurduğu doğrudur ama alt göğüs biraz daha farklı..

• quote:

Orijinalden alıntı: Eskalibur

Hocam alt göğüse o dediğimiz hareketler gerçekten çok az vuruyor... İnclinen benchden %10 daha fazla üste vurduğu doğrudur ama alt göğüs biraz daha farklı..

Hacı bence üst göğüsün iyiyse alt göğüs çalış üst göğüsü doldurmadan alt çalışma.

• Bu sporu yaptikca gogus ucu daha cok belirginlesir. Dips sinav onerebilirim diger hareketleri denemissin heralde ha bi de dogru formda yapmak onemli bench tutar gibi duz kavramicaksin dambili capraz tutcan alt gogus hizasina indircen amac on omuz calismak degil. Benim sana tavsiyem vucut agirligiyla yapilan hareketlere biraz onem ver.

• IsO6 kullanıcısına yanıt
    Hocsm cvp için saolun.. Evt çoğu hareketi denedim ve bnm en çok verim olduğum incline dumbell press oldu ve üst göğüsü baya çıkardım... Fakat alt göğüs için decline yapsamda pek bir his olmadı ve pek işe yaradıgınıda sanmıyorum... İşte önümde ya dips kalıyor ya da pullover ama dipsin ne kdr iyi olduğunu duysamda yapmakda asırı derecede zorlanıyorum ve eklemlerim aşırı derecede ağrıyor... Pulloverı denemedim ama daha çok sırta vurduğu söyleniyor onun içinde...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.