Şimdi Ara

ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
5.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AAABBBTR42 A kullanıcısına yanıt
    alpha nın kalorifer bağlantısını da yaptırman gerekir servis garantiyi onaylamaz ve bölgende immergas servisi varsa tabii,servisi her yerde yok
    hermetik şofbende eca hgw11 ve baymak bh11 öneririm 650lira civarında bulursun parçası ustası heryerde bulurun,ayrıca eca ve baymak'ın ek garantisini de sorabilirsin fiyatları daha uygun
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Ariston aynı marka model üründen alırsam tekrardan, gaz uygunluk belgesi gerekiyor mu cihaz değiştiğinde istenen?
  • AAABBBTR42 A kullanıcısına yanıt
    evet gerekiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    alpha nın kalorifer bağlantısını da yaptırman gerekir servis garantiyi onaylamaz ve bölgende immergas servisi varsa tabii,servisi her yerde yok
    hermetik şofbende eca hgw11 ve baymak bh11 öneririm 650lira civarında bulursun parçası ustası heryerde bulurun,ayrıca eca ve baymak'ın ek garantisini de sorabilirsin fiyatları daha uygun

    Tavsiyeniz üzerine ECA alayım dedim 11lt'lik modeli 615tl'ye buldum ama şofben grubunda garantiyi uzatmıyorlarmış(!)

    Vaillantın turbomag 14lt'lik modeliniyse 715tl'ye buldum, yıllık 110tl'ye uzatıyorlar garantiyi(bakım dahil mi sormadım)

    Yedek parçası pahalı diyorlar vaillant için doğru mudur? Pişman eder mi? Kalitesi nedir acaba alman sanırım?
  • AAABBBTR42 A kullanıcısına yanıt
    Vaillant parçası pahalı
    Yerli üretim baymak, eca,dd daha iyi
    Baymak ve dd şofbeni sor. İlave garantisi ne kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koşulsuz garanti vermiyor mu uzattığımızda garantiyi acaba? Yani anakart yada eşanjör 1 milyon dolar olsa farkeder mi? Kullanıcı hatası olayına girerler mi?
  • Vaillant'ı da aradım şofben grubuna garanti uzatmıyorlar, sadece bakım sözleşmesi satıyorlarmış..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nctemiz

    Merhaba;

    Yaklaşık 16 yıllık buderus marka kombimi değiştirme zamanı gelmişti.İlk başta tabiki Buderus kombileri incelemeye başladım.Çünkü kombimden memnundum.
    Daha sonra boschun buderusu satın aldığını iki markanın birebir ayı modeller ürettiğini öğrendim.Boschun kombileri daha uygundu.İstikametimi bosch kombilere çevirdim.
    modele bile karar vermiştim. Modülasyonlu olan,on off oda termostatı seçimine gelmişti.Bu arada müdavimi olduğum DONANIMHABER forumdan da araştırmalarımı yapıyordum.Çünkü komşum kombi işi ile ilgileniyordu.Bana o markalarla yerli markaların kullandığı malzemeleri bir iki firmanın ürettiğini arıza durumlarında aynı malzemeye daha fazla ücret ödeyeceğimi söylediğinde araştırmaya başladım.Buradaki araştırma adresim burasıydı .Genede aklımdaki kombiyle devam etmeye karar verdim.Oda termostatı konusunda kullanıcılardan alternatif marka tavsiyesi almak isterken Önce ZEBZA daha sonra DİSİNTEGRATION konuma yorum yaptılar.İşte ondan sonra yönüm birden değişti.Onlara buradan çok teşekkür ederim.Benim sorularıma sıkılmadan cevap verdikleri için saygılarımı sunarım.:)

    Bana İMMERGAS ın markası olan ALPHA marka kombİden bahsettiler.Koşulsuz 7 yıl garantiden bahsettiler.Adamlar bu garantiyi öncelikle piyasa yapmak için verdiklerini biliyorum.Ama açıkcası mallarına güvenmeseler 7 yıl garantiyi ne olursa olsun kalite yoksa vermezlerdi.

     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    Kombiyi kendi servisinden alırsak 1400 küsüratlı satıyorlar.İnternette 1250 ye kadar düştüğünü gördüm.Oda termostatı olarakta mini crd oda termostatını aldım.İmmergas markaydı.onuda internetten 140 tlye aldım.

     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    Bir tanıdık vasıtasıyla kombiyi birde değişim belgesi dahil 1350 tl ye 5 taksitle aldım.Montajı işyerinden sevdiğim bir abime rica ettim.Uygun miktara hallettik.Montajını yaparken kombinin su giriş ve çıkışları ile tesisatın çıkışları uymadı.O biraz sıkıntı yarattı.Birde bacanın çıkışı için camımız uygun değildi.Neyse sonunda hepsini hallettik.


     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    Servis gelip devreye aldı.Termostatı da bağladı.Termostatın özellikleri eski cihazın termostat ına göre daha fazla
    Servis ayarlarını yapmış fakat ben yoktum.Gelince inceledim amabirşey anlamadım. Oda termostatı bağlıyken kombinin üzerinden hiçbirşey yapamıyorsunuz.Kontrolleri açıp kapatma dahil herşeyi termostat tan yapıyorsunuz.

     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    Kullanma kılavuzunu okuyup özelliklerini anlamaya çalıştım.Fakat bana karışık geldi.Kış gelmediği için ısınma ayarlarını bilmiyorum.Zamanı gelince onuda sanırım çözerim.Tek anladığım.hergün ayrı ayrı olarak sanırım sıcak su ayarını değişik derecelerde ayarlayabiliyorsunuz yada ben öyle anladım..Termostattaki hoşuma giden özellik ortam sıcaklığınıda gösteriyor.Olması idi.


     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    Bunun dışında programlama özelligi var bu özelliğini çok sevdim.Ama nasıl ayarlanır şu an için bir fikrim yok.

     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    Odatermostatındaki düğmeler prog tuşunu bilmiyorum.Ama bazı ayarları yaparken kullandım.Ama ana işlevini bilmiyorum.Programlama yaparken kullanılıyordur.Ama nasıl onu bilemiyorum.Kış aylarında deneme yanılma olarak sanırım öğrenirim.

     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    Mode tuşu prog tuşu gibi ince ayarları yaparken kullanmanın dışında
    -Sıcak su ( Yaz modu )
    -Isıtma ve sıcak su ( kış modu)
    -Programlı kullanım ve kapatma işlevi görüyor. Sağ taraftaki düğmeler gene ince ayarlamalar için ve oda sıcaklığını ayarlamak için ve sıcak suyun derecelerini ayarlamak
    için kullanılıyor.

     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    termostatta ekonomik ve konfor modu olarak iki ısınma modu bulunmakta
    Fakat işlevi nasıl oluyor neden böyle birşey yapılmış bilmiyorum.Sanırım kışın mantığını anlarım.
     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    Sıcak suyu banyoda kullanırken ben sıkıntı yaşıyorum.Musluğu açınca kombi direk devreye giriyor.Sıcak su kısa sürede ( evimiz uzunlamasına banyo ile kombi uçlarda olmasına) rağmen sıcak su kısa sürede geliyor.Sorun buradan sonra başlıyor.Bir süre sonra sanırım kombi suyu yeterli sıcaklığa getirdiğinden olacakki kendini kapatıyor.Daha sonra gene devreye giriyor.Ben o sırada banyoda beklemede kalıyorum.Diğer kombimiz de banyo suyu sıcaklığını otomatik ayarladığında ve birde içinde boyleri olduğundan
    böyle bir sorun yaşamazdım.Yaz ayı olduğu için şimdilik çok sorun yapmıyorum.Ama sanırım su sıcaklığını kışın yükseltince düzelecek sanıyorum.



     ALPHA cb 24 tf kombi incelemesi

    Oda termostatında aydınlatma yok.Gereklimi kişiye göre değişir.Kombide göstergede var.Fakat çok basit hani olurya koyalımda var desinler diye yapılmış izlenimi uyandırdı.En azından bana öyle geldi.

    Kombinin en sevdiğim yönü eski kombim yükseklik olarak da genişlik olarak ta çok daha ufak vede sessiz.Önceki kombi çalışırken uçtaki odadan duyardım.Ama bunda mutkağa girmem gerekiyor. :)
    -
    Önceden kullanamadığımız alana şimdi masamızı koyduk.On numara olmasada 8-9 numaralık kullanımı var masanın mutfağımızda genişledi.

    Bu kombi hakkında doğru düzgün hiçbir fikir ve yorum bulamadım.Üstatlar olmasa alacağımı pek sanmıyordum.Çünkü kapalı kutuydu benim için güvenemezdim.
    genel anlamda cihazı beğendim ve sizlerle paylaşmak istedim.Belki bu kombiyi almak isteyipte fikir almak isteyen olur diyerek, umarım açıklayıcı şekilde yorum yapabilmişimdir.Kullandıkça yorumumu güncellemeye çalışacağım.Tabi forumda bu cihaz ı kullana yada bilgisi olan üyelerimiz de yorum yaparsa bende öğrenebilirim.









    Kombi havalar soğuyunca ısınmayı devreye aldım.Eski buderus kombimle kıyaslama yaparak anlatmaya çalışayım.

    Eski kombiyi oda sıcaklığı 20 derecede bunu ise evde bebek olunca 23 derecede çalıştırmaya başladım.Eski kombi ( ısı yalıtımı sadece içerden vardı.Dışarda ise geçen yıl ilk yılında kullandım.Bu kombi yi aldığımda dış yalıtım 2. yılındaydı. )en düşük 45 derece onuda çok nadir görürdüm genelde 50-60 arası çalışırdı.

    Bu kombi ise gündüz 30-33 derece arasında çalışıyor.Gece ise 35-40 arası çalışıyor.Bir iki kez 40 ı geçtiğini gördüm.Yanma süresi ise iki kombi birbirinden çok farklı

    Eski kombi tahminen 10 dakka yanardı.Daha sonra pompa devreden çıkmaz suyu dolaştırırdı.Ya gene çalışırdı.Yada pompayı kapatırdı.

    Bu kombi max beş dakika belki o kadar bile değil yanıyor.Sonra sönüyor pompa devreden çıkmıyor,Sonra gerekirse gene devreye giriyordu.Sanırım oda termostatı 0,1 derecelerde ayarlayabildiğinizden bu kadar düşük derecelerde kısa kısa çalışıyor.

    Eski kombi mide kötülemeyeyim:) .Dış Isı yalıtımı yoktu.Sadece içerden yaptırmıştık.Dışısı yalıtımı yapılırken ve bittikten sonra kullandık fena değildi.Ama çok faturada fark göremedik.TAm görecektik kombi bozuldu.Ama sanki bu kombi hassas derecelendirilebildiği için daha avantajlı gibi geldi.Daha yüksek ısıda çalışıyor.Ama daha düşük su sıcaklığında çalışıyor.

    Son edindiğim izleimler bunlar tekrar fatura gelince buradan sizlerle paylaşırım.

    Ha unutmadan ses konusunda ya eski kombimde sessizmiş yada bu kombim sesli değil :)




  • Şu andaki durum nedir? Yeni kombinizden hala memnun musunuz? Tavsiye eder misiniz?
  • mersin123 kullanıcısına yanıt
    Aynen apartmanda evi benim gibi sıcak olan yok bu kış hep kısa kollu tisortle geçirdim. komşular ın evi bu kadar sıcak değil
    10-15 tl de olsa onlardan daha az geliyor.


    Tavsiye ederim.Alın ama oda termostatı ile
  • nctemiz kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Bir arkadaşımın kiraya vereceği evi için kombi bakıyoruz. 7 yıl garanti dolayısıyla Alpha seçenekler arasında. Siz kullanalı bayağı oldu. Hala memnun musunuz. O günden bu güne bir sıkıntı yaşadınız mı?

    Teşekkürler.
  • Selamlar. Bu kombiden bende de var. Ve sıcak suyu sürekli olarak bir sıcak bir soğuk oluyor. Musluğu açıyorum 3 koya suyu tek tek dolduruyorum hepsi ılık. Bunu neden yapabilir.
  • Merhaba suyun tanzikli olmasi gerekli evde iki banyoda biri tasarruflu diğeri ise normal fıskiye var.Tasarruflu olanda çok tanzikli olsada dediğiniz sorunu yapıyor ama normal fıskiye de böyle bir sıkıntı yok



    Servise sorduğumda soğuk suyu açmadan kullanın demişti .Ben en düşük sıcaklıkta yani 35 derecede kullanıyorum.Cok az soğuk suyu aciyorum.Ama tanzikli olarak açıyorum.Sicak suda cihaz çok hassas istenen sıcaklığa gelince kendini kapatıyor.Gene acana kadar geçen sürede soğuk su isinana kadar normal olarak soğuk geliyor.



    Eski kombimde içinde böyleri vardı.Boyle sorunlarım yoktu.Tanzikli kullanmiyordum.Bunda daha doğrusu böyle tip kombilerde bu sorun normal



    Oda Termostat limi kullanıyorsunuz.İsinmada ve fatura durumundan memnun musunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cglynfrk kullanıcısına yanıt
    Ben çok memnunum gönül rahatlığıyla alabilirsiniz .Oda termostatik ile kullanıyorum.Faturadan dolayı parasını cikartiyor.Eski kombimde apartman ortalamasında gelirdi.Bu kombide 22.4 de derecede gündüz gece sabit çalışıyor.Bir komşuya konuştum.Ona 220 gelmiş bana 145 gelmişti.☺️



    Nazar değer diye korkuyorum.😊😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konu başlığını açan arkadaş ile de görüştüm.
    Bu kombinin 7 sene koşulsuz diye garanti vermesi bizim düşündüğümüz gibi değil 😊
    1- kireçten ötürü esanjör değişimi ücretli ( sizi askiye veya iskiye müracaat edin diyorlar )
    2- Elektrik voltaj dan dolayı kart arızaları ücretli ( sizi Enerjisa ya yolluyorlar )
    3- 2 sene sonunda sizi yıllık bakım yapmanızı istiyorlar aksi taktirde 7 senelik garantinizi kullanamiyorsunuz. Yıllık bakımı tabiki de ustaniza değil onların servisine yaptırmanız gerekiyor 😊

    Şartlar böyleyken Türkiye de yaşıyorsanız tek esanjorlü kombi almak üstelik servis ağı dar olan bir ürün tercih etmek bana anlamsız geldi.

    Kombi güzel olabilir, parçaları kaliteli olabilir ama benim bu kombiyi tercih etmemin tek sebebi 7 senelik koşulsuz garanti sağlamasıydi. Hoş bu yukarıda bahsettiğim durumları sadece Alpha değil hiçbir kombi üreticisi ücretsiz degisim yapmıyor.

    İnsanların bu konuda bilgisi olmasi açısından bu yazının burada kalmasında fayda var. Tercihlerini bu şartlara göre yapsınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • okoroglu kullanıcısına yanıt
    alpha nın bu kurallarını yeni duydum
    ücretsiz değişim yapan üreticiler var yıllar önce kombimin eşanjörü delindi ferroli değiştirdi.forumdan bir arkadaşın anakartı bozuldu airfel değiştirdi.bir süre önce bir yakınımın kombisinin modülasyonlu fanı bozuldu baymak değiştirdi
    değiştirilmez diye birşey yok.özellikle ekstra garantili kombilerde değişim var mesela 3 yıllık eca kombi alıyorsunuz +3 yıl garantide herşey kapsam altında
    gerçi baymak ve ferroli örneklerinde ferroli 5 yıl, baymak ise 7 yıl garantiliydi o dönemler kampanya vardı doğrudan 5 yıl 7yıl garantili alınmıştı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okoroglu kullanıcısına yanıt
    ekleme: immergas markalı kombilerde 10yıl garanti olayı var her yıl servisine bakım yaptırırsanız 10yıl garanti devam ediyor acaba alpha yerine immergas konusunda bilgi almış olabilirmisiniz?
    çünkü alpha nın katalogunda bile koşulsuz garanti yazıyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,
    Dün imergas in yetkili servisinin teknik servis yetkilisi ile görüştüm. Alpha kombinin servis hizmetini siz sagliyorsunuz dedim. Bana özellikle şu durum yaşandığında nasıl hareket ediyorsunuz diye sordum. Ve aynen bana söyledikleri benim foruma yazdıklarım gibiydi. Kısacası o koşulsuz garanti falan hikaye.
    Önceden Ferroli bir zamanlar tek esanjorlü kombi arizalarinda değişim yapıyordu ve bundan dolayı çok zarar etti tr pazarinda. Daha sonra artık onlar da bu değişimi garanti kapsamında yapmıyor diye biliyorum. Hepsi aski , iskiye , Enerjisa ya yönlendiriyor 😊
    Ben 2 seneden sonra her sene düzenli bakım yaptırma şartı olacak sonra da bana 7 sene hizmet verecekler . Neymiş 7 sene boyunca geliş gidiş servis parası alınmıyormuş vs.
    Bunları duyunca sizi tr de seçmek için bana 1 sebep gösterir misiniz o kadar marka varken dedim 😊 Ve telefonu kapattım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    merhaba bu garanti olayı malesef doğru banada aynı olayı müşteri hizmetleri belirtti.Ama ben bu olaya çok takılmıyorum.Kombi faturada harikalr yaratıyor.Her faturada apartman genelinde hem daha sıcağım hemde daha az ödüyorum.Daha ne olsun
  • Alpha cb24 kullaniyorum.5.yil doldu sadece 1 Keziban servis geldi bacadan bir parça onardi ucret almadi.Ben 5yildir kombiye bakim yaptirmadim servise sordum gerek yok dedi.Simdi diger eve yogusmali kombi almamiz gerek time by markayi tercih etmelimiyiz garanti sartlari guncel mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.