Şimdi Ara

Almanyada Yasayan Veya Yasamis Arkadaslar Yardim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizi köyünüzden alıp Kasabaya götürsek Köyünüzü beğenmezsiniz,
    Kasabadan alıp şehire götürsek bu sefer kasabayı beğenmezsiniz,
    Sizi Başka bir ülkeye götürsek bu Sefer Ülkenizi beğenmezsiniz.

Yazık Gerçekten Yazık.
    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&url=http://e-sinema.org" data-href="http://e-sinema.org">film izle</a>
  • Boşver hocam uğraşma anlamazlar türkiyede üniv bitirsen bile adam gibi hayat süremezsin araba desen dünyanın parası diğer şeyler desen onlarda pahalı çok haklısın dediklerinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 24 Şubat 2014; 0:30:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • git üstad git en iyisini yapıyorsun ilerde çoçugun iyi bir gelecek hazırlarsın sende kendini orada geliştirr almanyanın neeresine gidiyorsun münihte yaşıyorsa eşin bayern münih maçlarına git her zaman gitmek istedgim bir staddı

Orijinalden alıntı: fredydexter

git üstad git en iyisini yapıyorsun ilerde çoçugun iyi bir gelecek hazırlarsın sende kendini orada geliştirr almanyanın neeresine gidiyorsun münihte yaşıyorsa eşin bayern münih maçlarına git her zaman gitmek istedgim bir staddı

Berlin hocam ama Wuppertalede gidebiliriz duruma gore bakacagiz maaşlar ne kadar

• Burjuvalar doluşmuş konuya. Tabi açlık çekmeyen adam ne anlar fakirin açın elinden. Tuzu kuru için güzel tabi Türkiye. Konuyu açan arkadaş haklı. Türkiyede tek maaşla (asgari ücret) geçinmek imkansız. Hocam bilmiyorum hangi şehire gidiyorsunuz ama misal benim akrabalarım Pariste ve orası çok pahalı çünkü imar yasağı var. Almanya nasıldır bilmiyorum.

Orijinalden alıntı: miami_boy

gene 1500 tl ye şükürcü zihniyet gelmiş , bu adamlara bu para bile çok vercen asgari ücreti , hakkaten salak ya bu insanlar hala mühendis avukata hakettiğini vermeye layık görmüyor.

DUAL Intel Xeon E5 2687W @ 4.0GHz - DUAL Corsair H100 CPU Coolers - Corsair Dominator GT 96GB (12x8GB) DDR3 - QUAD ASUS GTX 690 4GB - EVGA Classified SR-X 270-SE-W888-KR MoBo - 8x Hitachi Ultrastar 7K4000 4TB@RAID5 - 4x Intel 520 Series 480GB SSD
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patatesli Çay

Çocuk parası alıyorsunuz, kira pahalıdır, seninde çalışman gerekiyor öyle rahat geçinirsiniz

Babamın sözü geldi aklıma
    Almanya Çalışmayan İnsanı Sevmez

Orijinalden alıntı: miami_boy

gene 1500 tl ye şükürcü zihniyet gelmiş , bu adamlara bu para bile çok vercen asgari ücreti , hakkaten salak ya bu insanlar hala mühendis avukata hakettiğini vermeye layık görmüyor.

Aynen Ben 1500 lira aliyorum eve 800 veriyorum yapamadim memlekete gittim

12 saat kopekler gibi calisiyorum ama genede yetinemedim esim seni goremiyoruz gorsekte uyuyorsun diyor 8 saat calisip 1200 euro alirsin almanca ogrendigindede daha fazla alirsin denildi cocuk parasi ve bana da para veririler mutlu yasariz denildi cocugumu egitmek istiyorum dedi adamlarda egittim 1 yasinda basliyormus 1 yasinda cocuk yuvasina yaziormus bi bezini Aliyorum 30 milyon

Valaha camasir makinesi alcaktim 2ay bekledim almak icin Olmadi Burda Ama Allah var Burda Biraz daha disimi siksaydim iyi olurdu diye umuyorum

Ama Gidip Almanyada

cocuk 3 yasina kadar gelene kadar devlet herturlu destegi evrecekse sana is bulacaksa

Cocuk uzerinden gittgim icin Alman Vatandasi gibi deger veriyolar İs buluyolar para veriyolar

Yani bi gideyim ALAH KERİMDİR

• quote:

Orijinalden alıntı: MalcolM-X-

Ben bu Onumuzdeki Ayin 27 Sinde Allahtan Bisey Olmassa en gec nisan basinda gidicem Almanyaya Ama İcimde Su Korku Var Ben Evliyim

1.Orda Ne is yapacagim

2.Ne kadar alicagim Esim 1400 euro bile yetmiyor diyor benle bebege Acaba Ben Cocugum ve esime 1200 euro Nasil yeticek Ben esimi Calistirtmak istemiyorum

3. SosYal Hayat Nasil

4. Esim diyor Calismasan bile Geciniriz Devlet bana 400 sana 400 180 cocuk parasi diyor + ev kirasi ve eletrik su falan Bunlar dogrumu

5. Amerikayada gidebilirim Oyle bi durumum var acaba Hangisini Tercih Etmeliyim Sizce Lutfen Yardim edin

ben bir kaç kez gezmeye gittim,sadece şunu söyleyebilirim orada çalışmadan geçinmen çok zor hayat orada buradan daha pahalı.Kesin olan şu ki burayı çok ararsın

• quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

quote:

Orijinalden alıntı: MalcolM-X-

Ben bu Onumuzdeki Ayin 27 Sinde Allahtan Bisey Olmassa en gec nisan basinda gidicem Almanyaya Ama İcimde Su Korku Var Ben Evliyim

1.Orda Ne is yapacagim

2.Ne kadar alicagim Esim 1400 euro bile yetmiyor diyor benle bebege Acaba Ben Cocugum ve esime 1200 euro Nasil yeticek Ben esimi Calistirtmak istemiyorum

3. SosYal Hayat Nasil

4. Esim diyor Calismasan bile Geciniriz Devlet bana 400 sana 400 180 cocuk parasi diyor + ev kirasi ve eletrik su falan Bunlar dogrumu

5. Amerikayada gidebilirim Oyle bi durumum var acaba Hangisini Tercih Etmeliyim Sizce Lutfen Yardim edin

ben bir kaç kez gezmeye gittim,sadece şunu söyleyebilirim orada çalışmadan geçinmen çok zor hayat orada buradan daha pahalı.Kesin olan şu ki burayı çok ararsın

Hocam olay Su Burda 1500 Aliyorum Ftihte Oturuyorum 1+1 evde 800 lira veriyorum 4 falan yeme icme cocuk derken kredi kartlarimda birine 400 birine 300 lira hala borcum var Yani insan duzluge cikmiyor

Esim Cocugu almanyada dpogurusak para vercekler dedi Bende Kabul ettim Gitti Gelmedi SONRA arka Arkaya Akrabalari ARADİ

İste Calismasan bile Herturlu devlet isze bakar ev kiranizi veriyor

Cocuk parasi veriyor sen calismama parasi Esime 400 euro issizlik parasi

Vs vs vs Yani mantikmen dusundugunde Super bi sistem Denemek Lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

quote:

Orijinalden alıntı: Where Are You

gidin gidin hepiniz gidin. Ulan Ülke neyinize yetmiyor? en basidinden kariyer.net gibi sitelere girsen çok iyi işler bulabilirsin.(hele birde sokakta arasan...)

hem 2.sınıf insan olacaksın hemde almanların tuvaletlerini felan temizleyeceksin.O Almayadan Başbakan gibi gelenlere bakmayın rezil bir yer.

1 aydir bir tanidiga internetten is ariyoruz. ucreti yazmiyorlar. 1-2 gun sonra telefonla ariyorlar. maasi soruyoruz 1000 tl yol yemek icinde diyorlar. 4 kisilik bir aile bu parayla nasil gecinsin? kacini kiraya versin kacini gidaya harcasin kacini giyime harcasin? bu insan nasil yasasin?
    Turkiyede aylik 3500 TL den azalacagima yabanci bir ulkede garson, bulasikci olmaya raziyim. en azindan insanlar bana saygi duyar, daha rahat olurum.

Haklısın hocam Türkiye de şartlar zor fakat işinde iyi olan kişiler iyi para kazanıyor bir yerden başlamak lazım tecrübe edinmek lazım. Ben o konuda şanslıydım okurken çalışma fırsatı buldum, ne kadar erken işe atılırsa o kadar iyidir.

• Memleketindeki başka bir köye çalışmaya gidiyormuşsun gibi yazmışsın. Irkçılık,almanca,kültür gibi kavramları da düşündün mü gitmeyi karar verirken? Oraya alışamazsan çok büyük depresyona girersin haberin olsun.

Ben avusturya'da oturuyorum,demem lazım ki avrupa türkiye'den katlarca pahalı bir yer. Hani ailede bir kişinin çalışarak bütün aileyi doyurması zor. Onun için hem senin hem de eşinin çalışması lazım. Maaş olarak çok bir şey beklemeyin derim. Dönercide çalışırsın tahmini olarak 1000-1500 euro arası maaş alırsın. Çocuk yardımı olarak devlet para veriyor ama 400 euro mu veriyor onu bilmiyorum. İyice hesabınızı kitabınızı yapın öyle gidin. Almanya'da çünkü sistem çok karmaşık ve katı.

Hayranlık cehaletin kızıdır. İnsanlar ancak anlamadıklarına hayran olur ve taparlar-Jean Meslier
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

gidin gidin hepiniz gidin. Ulan Ülke neyinize yetmiyor? en basidinden kariyer.net gibi sitelere girsen çok iyi işler bulabilirsin.(hele birde sokakta arasan...)

hem 2.sınıf insan olacaksın hemde almanların tuvaletlerini felan temizleyeceksin.O Almayadan Başbakan gibi gelenlere bakmayın rezil bir yer.

1 aydir bir tanidiga internetten is ariyoruz. ucreti yazmiyorlar. 1-2 gun sonra telefonla ariyorlar. maasi soruyoruz 1000 tl yol yemek icinde diyorlar. 4 kisilik bir aile bu parayla nasil gecinsin? kacini kiraya versin kacini gidaya harcasin kacini giyime harcasin? bu insan nasil yasasin?
    Turkiyede aylik 3500 TL den azalacagima yabanci bir ulkede garson, bulasikci olmaya raziyim. en azindan insanlar bana saygi duyar, daha rahat olurum.

3500TL'den az? dur hele daha mühendisler okadar almıyor ayrıca ne haliniz varsa görün.ve ülkeyede başbakan gibi gelmeyin.

tamam iste ben de onu diyorum. Muhendisler neden az ucretle calisiyor? calismak zorunda birakiliyor.
    neden insanlar tabiri caizse kopekler gibi calistiklari halde asgari ucret aliyor? neden her seye zam gelirken asgari ucrete zam gelmiyor?
    neden ifade ozgurlugu, basin ozgurlugu engelleniyor?
    neden siyasiler hakaret ediyor?
    neden insanlarin ozgurluklerine karisiliyor?
    neden internete sansur geliyor?
    daha sayayim mi?

Benim birçok tanıdığım var 1,500 tl maaşla kral gibi yaşıyorlar,yaşanır.Siz harcamasını bilmiyorsunuz.

1500 liraya nerede krallar gibi yaşıyorlar? Krallar gibi yaşıyor dediğinize göre haftada 1 dışarıda yemek yiyorlar, vizyona giren filmleri kaçırmıyorlar, yaz tatillerinde 1 hafta da olsa otelde filan tatil yapıyorlar, bunların yanı sıra çocuklarının sağlığına, beslenmesine ve eğitimine özen gösteriyorlar, araçlarına benzin / mazot / lpg alırken ucuz istasyon aramıyorlar.... 1500 değilde 15000 olmasın o rakam bir sıfır eksik oldu heralde?

• nedense bu çok hoşuma gider (: vakit bulursan bi bakarsın
  • MalcolM-X- kullanıcısına yanıt
    hocam devlet veriyorda orada ev kirası ne kadar yeme içme ne kadar?Orası alacağın paraya göre buradan pahalı..Sen çalışmadığın zaman sana iş gösteriyor bildiğim kadarıyla o işe gitmezsen paran kesilirmi bilmiyorum.Dediğim gibi ben gezmeye gittim.Madem konu açıldı gidiş sebebimi de yazayım.

Benim memleketim kömür madeni bölgesidir,60 lı yıllarda Almanya İşçi aldığı zamanlarda burası maden bölgesi olduğundan maden de çalışmak için yada almanyada çalışmak için buradan bir çok kişi Avrupa ülkelerine gitmiş.

Bunun başında da Almanya gelir.Bulunduğum ilçe 35000 nüfuslu bir ilçedir ve yazın İzin zamanı bu sayı yurt dışından gelenlerle 50.000 leri bulur yani çok Almanyada çalışan vardır. Geldiklerinde hep yüksek model araçlar İşte aşırı lüks yaşantı tavırları vs ben bunları merak ettim yurt dışında ne yazıkki hiç akrabam yok ama çok yakın dostlarım var bu dostlarımın yanına 2001 ve 2003 yıllarında 15 er günlük iki kez gezmeye gittim ve oradaki yaşantıyı az buçuk görme şansı buldum.

Benim kaldığım şehir krefeld di ve akşam hava karardığında sosyal aktivite bitiyordu.Herkes evin panjurlarını kapatır sokaklarda pek kişi olmazdı.

Ayrıca komşuluk ilişkileri Bizim vatanımız bizim adet ve göreneklerimiz gibi değil.Biz de akşam canım sıkılır çat kapı komşuma gider oturur hoş sohbet eder çay kahve içersiniz ama orada o yok 1 hafta on gün önceden randevu almadan pek misafirliğe gidilmezmiş çünki o rada herkes çalışır vardiya durumuna göre misafir kabul edilirmiş.

Sözün özü bir dilim ekmeğim olsun ama güzel vatanımda olsun

Edit:Ayrıca şunu herzaman üzülerek ifade ederim en kral işte çalış en yüksek maaşı al sular seller gibi almanca bil orada Türkler Almanların gözünde 2. sınıf insan.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• gercekten zor olacak senin adina. Gurbetin cilesi, hasretin demi.. Amerika'ya git en azindan. Orasi almanya'dan iyidir. Gicik bir memleket, tek sevdigim lux arabalarinin bir de nutellanin ucuz olmasi

Orijinalden alıntı: Ucan Ayi

gercekten zor olacak senin adina. Gurbetin cilesi, hasretin demi.. Amerika'ya git en azindan. Orasi almanya'dan iyidir. Gicik bir memleket, tek sevdigim lux arabalarinin bir de nutellanin ucuz olmasi

o nutellanın tadı varya buradakilerde yok inanırmısın.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Orijinalden alıntı: İmkansız

hocam devlet veriyorda orada ev kirası ne kadar yeme içme ne kadar?Orası alacağın paraya göre buradan pahalı..Sen çalışmadığın zaman sana iş gösteriyor bildiğim kadarıyla o işe gitmezsen paran kesilirmi bilmiyorum.Dediğim gibi ben gezmeye gittim.Madem konu açıldı gidiş sebebimi de yazayım.

Benim memleketim kömür madeni bölgesidir,60 lı yıllarda Almanya İşçi aldığı zamanlarda burası maden bölgesi olduğundan maden de çalışmak için yada almanyada çalışmak için buradan bir çok kişi Avrupa ülkelerine gitmiş.

Bunun başında da Almanya gelir.Bulunduğum ilçe 35000 nüfuslu bir ilçedir ve yazın İzin zamanı bu sayı yurt dışından gelenlerle 50.000 leri bulur yani çok Almanyada çalışan vardır. Geldiklerinde hep yüksek model araçlar İşte aşırı lüks yaşantı tavırları vs ben bunları merak ettim yurt dışında ne yazıkki hiç akrabam yok ama çok yakın dostlarım var bu dostlarımın yanına 2001 ve 2003 yıllarında 15 er günlük iki kez gezmeye gittim ve oradaki yaşantıyı az buçuk görme şansı buldum.

Benim kaldığım şehir krefeld di ve akşam hava karardığında sosyal aktivite bitiyordu.Herkes evin panjurlarını kapatır sokaklarda pek kişi olmazdı.

Ayrıca komşuluk ilişkileri Bizim vatanımız bizim adet ve göreneklerimiz gibi değil.Biz de akşam canım sıkılır çat kapı komşuma gider oturur hoş sohbet eder çay kahve içersiniz ama orada o yok 1 hafta on gün önceden randevu almadan pek misafirliğe gidilmezmiş çünki o rada herkes çalışır vardiya durumuna göre misafir kabul edilirmiş.

Sözün özü bir dilim ekmeğim olsun ama güzel vatanımda olsun

Edit:Ayrıca şunu herzaman üzülerek ifade ederim en kral işte çalış en yüksek maaşı al sular seller gibi almanca bil orada Türkler Almanların gözünde 2. sınıf insan.

Hocam Zaten Cok kalmamayi dusunuyorum amcam esin direk gelebilir ama sen amerikaya gelmen icin İlk basta Almanyada bi sure kalman lazim Dedi Vede bende orayi merak ettigim icin gidiyorum Bi gideyim olmadi

Memleketimiz bi yere gitmiyor Geri Gelirim Olmadi Amcamla AMERİKAYA GİDERİM oRDA iSYERLERİ vARDİR

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.