Şimdi Ara

Almanya dan Türkiye ye araç getirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Alman vatandaşıyım,Türkiye mavi kartlıyım (oturma ve çalışma iznim var). Almanya dan araç getirmek istiyorum.

1 : Almanya dan araç getirirken nelere ihtiyaç var ? (herhangi bir evrak, izin gerekiyor mu?)
    2 : Almanya dan Türkiye ye gelen araç sanırım türkiye de MA özel plakasını almakta ve bu şekilde kaç sene türkiye de kullanabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Labor omnia vincit. Çalışınca her şey olur...
  • tam tersini yapmak mümkün mü peki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

arac getrme vergıyı yersın en ıyısı parca parca getır burda bırlestır pert arac sase nosu takıp gezersın
    Alman vatandaşıyım diyor. Okuyalım ona göre cevap verelim bence.

Gidip geliyorsan,185 gün şartın tutuyorsa hiç bunlara bulaşma iki yılda bir araç değiştir tekrar getir.

Punto Evo 1.4 Mylife S&S Dualogic 2011
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

Alman vatandaşıyım diyor. Okuyalım ona göre cevap verelim bence.

Alıntıları Göster
    almanyadan gelen mılyon tane turk var onlara sorsa daha kolay olur. Ama burda bir kaza yaparsa yada servıse fln sokarsa kesın dolandırırlar
  • Bizim patronda senin gibi 5-6 sene önce jipini getirtmeye calisti ama arabanin fiyati kadar teminat parasi istemisler o yüzden vazgecip daha düsük model bi araba getirdi. Kendisi Almanya vatandasi ama Türkiye'de sirketi var o yüzden MA plakali arac getirebildi diye biliyorum.

Suan bende Almanya'da yasiyorum ve Türkiye'ye araba getirmeyi düsünüyordum ama eger sen kullanmayacaksin sikintili bir is. Cevirmeye takilirsa gümrüge cekiyorlar diye biliyorum (süren kisi anne veya baban degilse).

2 yildan fazla yurtdisinda yasayanlarda 0-3 yas arasi araba getirirken sadece gümrük vergisinden muaf olunuyor diye okumustum.

Bendeki bilgiler eksik veya hatali olabilir. Eger tam olarak bilen varsa benim icinde güzel olur. Türkiye vatandasiyim ve 2 yildir Almanyada yasiyorum eger 2. el filan getirebiliyorsam kesin dönüs yaparken bende getirmeyi düsünüyorum.

Orijinalden alıntı: -Source-

Bizim patronda senin gibi 5-6 sene önce jipini getirtmeye calisti ama arabanin fiyati kadar teminat parasi istemisler o yüzden vazgecip daha düsük model bi araba getirdi. Kendisi Almanya vatandasi ama Türkiye'de sirketi var o yüzden MA plakali arac getirebildi diye biliyorum.

Suan bende Almanya'da yasiyorum ve Türkiye'ye araba getirmeyi düsünüyordum ama eger sen kullanmayacaksin sikintili bir is. Cevirmeye takilirsa gümrüge cekiyorlar diye biliyorum (süren kisi anne veya baban degilse).

2 yildan fazla yurtdisinda yasayanlarda 0-3 yas arasi araba getirirken sadece gümrük vergisinden muaf olunuyor diye okumustum.

Bendeki bilgiler eksik veya hatali olabilir. Eger tam olarak bilen varsa benim icinde güzel olur. Türkiye vatandasiyim ve 2 yildir Almanyada yasiyorum eger 2. el filan getirebiliyorsam kesin dönüs yaparken bende getirmeyi düsünüyorum.
    Getiren kişi dışında sadece 1. Derece akraba kullanabilir aracı.anne,baba,eş,çocuk.

Türkiye vatandaşlığı olan hiç kimse ma-mz plaka yapamaz.sadece 2 seneliğine araç getirebilirsin 185 gün şartını sağlayarak her iki senede bir.
    Sadece yurtdışından emekli olanlar icin ayrı bir prosedür var.

Punto Evo 1.4 Mylife S&S Dualogic 2011

• emre the king kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler bilgiler için.

Anlaşılan her iki senede bir 185 gün yurtdışında yaşamak araba getirebilmek için. Iki yil sonra getirdiğimiz arabayı trde kayıt altına alabiliriz tr plaka ile. Aracin o anki sifirina göre mi ötv isterler?

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.