Şimdi Ara

Almanya'dakiler oynasın Türkiye'dekiler oynamasın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu sakın Galatasaray-Fenerbahçe-Beşiktaş şeytan üçlüsüne çevirmeyin. Bunu baştan yazayım.

Almanya'dan son dönemde Mesut Özil çıktı, Nuri çıktı, İlkay falan filan lisete uzayıp gidyor. Bakıyorumda arkadaş her yetişen futbolcuya bir Mesut, Nuri gözüyle bakılıyor. İlla her Alman altyapısından yetişen futbolcu yii futbolcu mu olacak? Birde şu muhabbet var. İşte Almanya'da 5-6 milyon Türk var, Almanlar oradan buluyorlar, biz 75 milyonuz biz bulamıyoruz. Ya öyle mi? Şimdi sayalım;

Emre Çolak
    Necip Uysal
    Recep Niyaz
    Muhammet Demir
    Mustafa Petemek
    .
    .
    .
    Ve bu liste böyle uzar gider. Şimdi bakıyorum bunlara, bu adamlar ne yaparsa yapsın, milli takıma giremiyor. Luis Van Gaal, 18 yaşında adam sokuyor oyuna, daha biz elimizdekileri kullanamıyoruz. Aylarca futbol oynamamış Emre'den medet umuyoruz. Onu geçtim her Almanya altyapısından çıkıpta kendini biraz gösteren adam direk kadroda yer alırken, hatta birçok maçımızda oynarken bizim kendi çıkarttığımız, bizim yetiştirdiğimiz futbolcular daha şans bulamıyor. Ondan sonra Tv kanalarında bas bas bağırırlar bizden futbolcu yetişmiyor diye. Ya arkadaş yetişenlerde oynayamıyor ki. Adam Galatasaray'da Beşiktaş'da kafadan oynuyor hatta ilk 14 kişili kadroda kafadan bulunuyor, bizim milli takımımızda şans bulamıyor. Ben daha diyecek bireşy bulamıyorum. Neyimiz doğru ki zaten.

• Ne olursa olsun bizim kulüplerimizin altyapıları malesef Almanya'nın A'sı kadar olamaz. Bir kere zihniyet farklı. Bizim amacımız günü kurtarmak, tamamen iyi olan kendini kanıtlamış oyunculara yönelmek. Orada zihniyet öyle değil. Nüfusun 3te1i sporla ilgileniyor. Altyapıları konuşmaya gerek bile yok. Adamların 3. ligini bile açıp heyecanla izlediğim maçlar oluyor.

Bizim gibi yerlerinde saymıyorlar. Sürekli gelişiyorlar. Bu açık ve seçik belli. Bunu malesef ki en gerçek anlamda Almanya ile yaptığımız 1-3 biten maçta anladım. Götze'ye gelen top, Müller'e asisti ve Müller'in golü.. İzlemeyenler, hatırlamayanlar açsınlar o golü birdaha izlesinler. O vuruşu yapabilecek adam bence Türkiye'de yoktur.. İşte bu yüzden ALMAN EKOLÜ diye boşuna demiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fraulein

Ne olursa olsun bizim kulüplerimizin altyapıları malesef Almanya'nın A'sı kadar olamaz. Bir kere zihniyet farklı. Bizim amacımız günü kurtarmak, tamamen iyi olan kendini kanıtlamış oyunculara yönelmek. Orada zihniyet öyle değil. Nüfusun 3te1i sporla ilgileniyor. Altyapıları konuşmaya gerek bile yok. Adamların 3. ligini bile açıp heyecanla izlediğim maçlar oluyor.

Bizim gibi yerlerinde saymıyorlar. Sürekli gelişiyorlar. Bu açık ve seçik belli. Bunu malesef ki en gerçek anlamda Almanya ile yaptığımız 1-3 biten maçta anladım. Götze'ye gelen top, Müller'e asisti ve Müller'in golü.. İzlemeyenler, hatırlamayanlar açsınlar o golü birdaha izlesinler. O vuruşu yapabilecek adam bence Türkiye'de yoktur.. İşte bu yüzden ALMAN EKOLÜ diye boşuna demiyorlar.

Ben bu söyledikerine katılsamda yinede biraz daha değişkenli düşünmek gerekiyor. Bizim altyapıdan çıkan oyunculara zerre kadar inancımız ve tahammülümüz olmadığğı için halen daha diğer ülkeler sayıklıyoruz. Bir futbolcu yetenekliyse bu Almanya, Türkiye farkketmiyor. Meseal bak bizim Emre Çolak'a. Neyi eksik ben onu anlamadım neyi eksik. Oynamak için daha ne yapması gerekiyor. Ayrıca bu takımın başındaki Abdullah hoca, bizim milli takımın gençlerini Avrupa şampiyonu yaptı. Onun bu durumları daha iyi bilmesi gerekirken, artık o koltukta ne varsa oturan değişiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Far-Cry

Konuyu sakın Galatasaray-Fenerbahçe-Beşiktaş şeytan üçlüsüne çevirmeyin. Bunu baştan yazayım.

Almanya'dan son dönemde Mesut Özil çıktı, Nuri çıktı, İlkay falan filan lisete uzayıp gidyor. Bakıyorumda arkadaş her yetişen futbolcuya bir Mesut, Nuri gözüyle bakılıyor. İlla her Alman altyapısından yetişen futbolcu yii futbolcu mu olacak? Birde şu muhabbet var. İşte Almanya'da 5-6 milyon Türk var, Almanlar oradan buluyorlar, biz 75 milyonuz biz bulamıyoruz. Ya öyle mi? Şimdi sayalım;

Emre Çolak
    Necip Uysal
    Recep Niyaz
    Muhammet Demir
    Mustafa Petemek
    .
    .
    .
    Ve bu liste böyle uzar gider. Şimdi bakıyorum bunlara, bu adamlar ne yaparsa yapsın, milli takıma giremiyor. Luis Van Gaal, 18 yaşında adam sokuyor oyuna, daha biz elimizdekileri kullanamıyoruz. Aylarca futbol oynamamış Emre'den medet umuyoruz. Onu geçtim her Almanya altyapısından çıkıpta kendini biraz gösteren adam direk kadroda yer alırken, hatta birçok maçımızda oynarken bizim kendi çıkarttığımız, bizim yetiştirdiğimiz futbolcular daha şans bulamıyor. Ondan sonra Tv kanalarında bas bas bağırırlar bizden futbolcu yetişmiyor diye. Ya arkadaş yetişenlerde oynayamıyor ki. Adam Galatasaray'da Beşiktaş'da kafadan oynuyor hatta ilk 14 kişili kadroda kafadan bulunuyor, bizim milli takımımızda şans bulamıyor. Ben daha diyecek bireşy bulamıyorum. Neyimiz doğru ki zaten.

Yetenek olarak ülkemizde de iyi futbolcular yetişiyor ama futbol zihniyeti olarak çürüğüz. Bahsettiğimiz oyunculardan sadece bir iki tanesi kendini geliştirip istikrarını korurken bir çoğu ya büyük takıma gelmenin verdiği gazdan ya da kendi kibirinden sönüp gidiyor. Dikkat ederseniz verdiğiniz örneklerdeki adamlar fiziken zayıflar. Kendilerine bakmıyorlar. Fiziği kuvvetlendirmeye pek çalışmıyorlar. Mustafa Pektemek ise şanssızlıktan önünü göremiyor. adam habire ağır sakatlık geçiriyor.

Almanya da yetişen adamlara bakıyoruz çok büyük yetenekleri olmamasına rağmen belli bir istikrar ve fiziğe sahipler. Kondisyon olarak bizden çok daha üstünler. Bu da Almanya veya diğer avrupa ülkelerinin futbola sadece futbol olarak değil meslek olarak baktığı ve ciddiye aldığını gösteriyor. Futbolcuyu sadece yeteneklerini kullanarak değil onu fizikende güçlendirip istikrarını korumasını sağlıyorlar. Bizde bu malesef yok. Biz futbola çok para kazandıran bir iş gibi bakıyoruz. Maçı bitirip eve gitme derdindeyiz. Kendimizi geliştirelim, fizik olarak doğrulalım, istikrarı koruyalım derdimiz yok. Hatta bizim bir ekolümüz bile yok. Yani Türkiye nasıl top oynar diye sorulduğunda kimse net cevap veremiyor. Defansifmiyiz ofansifmiyiz kontrollü mü oynarız iyi kontraya mı çıkarız meçhul. Hal böyleyken de kadroya ister avrupada yetişmiş ister bu ülkede yetişmiş futbolcuyu koy farketmiyor.

Bakın mesela Almanya Hollanda gibi ülkelere alttan yetişen kim olursa olsun sistemleri değişmiyor. İtalya ha keza öyle. İspanya, Portekiz gibi takımlarda. Bu adamların ne oynayacağı az buçuk bellidir. Ama bizim böyle bir durumumuz yok. Biz yumurta deliğe dayanınca top oynuyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Orijinalden alıntı: Far-Cry

Konuyu sakın Galatasaray-Fenerbahçe-Beşiktaş şeytan üçlüsüne çevirmeyin. Bunu baştan yazayım.

Emre Çolak
    Necip Uysal
    Recep Niyaz
    Muhammet Demir
    Mustafa Petemek
    .
    .
    .

Yetenek olarak ülkemizde de iyi futbolcular yetişiyor ama futbol zihniyeti olarak çürüğüz. Bahsettiğimiz oyunculardan sadece bir iki tanesi kendini geliştirip istikrarını korurken bir çoğu ya büyük takıma gelmenin verdiği gazdan ya da kendi kibirinden sönüp gidiyor. Dikkat ederseniz verdiğiniz örneklerdeki adamlar fiziken zayıflar. Kendilerine bakmıyorlar. Fiziği kuvvetlendirmeye pek çalışmıyorlar. Mustafa Pektemek ise şanssızlıktan önünü göremiyor. adam habire ağır sakatlık geçiriyor.

Almanya da yetişen adamlara bakıyoruz çok büyük yetenekleri olmamasına rağmen belli bir istikrar ve fiziğe sahipler. Kondisyon olarak bizden çok daha üstünler. Bu da Almanya veya diğer avrupa ülkelerinin futbola sadece futbol olarak değil meslek olarak baktığı ve ciddiye aldığını gösteriyor. Futbolcuyu sadece yeteneklerini kullanarak değil onu fizikende güçlendirip istikrarını korumasını sağlıyorlar. Bizde bu malesef yok. Biz futbola çok para kazandıran bir iş gibi bakıyoruz. Maçı bitirip eve gitme derdindeyiz. Kendimizi geliştirelim, fizik olarak doğrulalım, istikrarı koruyalım derdimiz yok. Hatta bizim bir ekolümüz bile yok. Yani Türkiye nasıl top oynar diye sorulduğunda kimse net cevap veremiyor. Defansifmiyiz ofansifmiyiz kontrollü mü oynarız iyi kontraya mı çıkarız meçhul. Hal böyleyken de kadroya ister avrupada yetişmiş ister bu ülkede yetişmiş futbolcuyu koy farketmiyor.

Bakın mesela Almanya Hollanda gibi ülkelere alttan yetişen kim olursa olsun sistemleri değişmiyor. İtalya ha keza öyle. İspanya, Portekiz gibi takımlarda. Bu adamların ne oynayacağı az buçuk bellidir. Ama bizim böyle bir durumumuz yok. Biz yumurta deliğe dayanınca top oynuyoruz.

Şimdi Messi'yi ele alalım mesela. Fizik olarak Mustafa Pektemek'in az hallisi. Bu futbolcu bizim ülkemizde olsaydı Messi olamazdı zaten. Neden işte böyle fiziğ yok, kası yok gibi diyipte futbolu ayakla oynanmadığını sananlardan dolayı. Necp'e bak, bir maçta kaç kilometr koşuyor. Emre Çolak bir maçta kaç kilometre koşuyor. Emre Çolak önüne gelen adama basit çalım atmaya başladı. O da ayrı bir yetenek. Şimdi ne kadar antreman yaparsan yap, ne kadar kendini fizik olarak geliştirirsen geliştir, maç ritmi farklıdır. Bu futbolcuların ritimlerini bulması için oynamaları gerekiyor. Hamit fizik olarak bakıldığı zaman baya iyi görnüyor ama maçlarda yüzünden belli oluyor ne kadar yorulduğu. Bu adam antremana çıksa sabahtan akşama kadar koşar. Şans verilmesi gerekiyor herkese. Ama tahammül yo bizim ülkede. Kendilerne bakmıyorlar diye biirşeyde olamaz zaten. Kulüp onlara çok iyi bakıyor. Bizim sorunumuz zihinlerde. O hendeği umarım kısa zamanda atlarız.

• Listeden Mustafa Pektemek ile Emre Çolağı ayırarak konuşuyorum diğer oyuncular yetenekli fakat daha kendi takımlarında oynamamışlar kapalı kutular.Öncelikle bu oyuncuların oynaması lazım ligte bir şeyler gösterip milli takıma öyle girmeleri gerekiyor.Değişim önce milli takımdan başlamaz değişim alt takımlardan a takımlara ordan lige en sonda milli takıma gelir yoksa sorun hocalardada değil sistemimiz bozuk bakıyorsun Hiddink Oğuz Çetine kadroyu kurduruyor diyenler bugunde başlamış Abdullah Hoca kadroyu Okana kurduruyor diyorlar.Yarın Ahmet gelse kadroyu Mehmet kuruyor diyip eleştircekler.
  • ispanya maclarini hatirlayin o dönemde stoperler sakat ve formsuz olmasina Terim Egemenin yüzüne baktimi ?
    Kisi isim vs vs degismiyor parasal bir cark var kim hoca yada yönetici olursa olsun bu cark kendi icinde dönmeye devam edicek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mustafa sakat ama emre çolak almanyada olsaydı eminim şuan 2. mesut olarak geçiyor olacaktı. Ama tunay ve sercanı kesemiyor. Garip!
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris01

Sataşmak için yazmıyorum, yanlış anlama sakın ama Necip 3 senedir şans buluyor ki 2 senedir ilk 11 çıkıyor.

Şimdi konuya döneyim, Abdullah hocanın seçimlerinde şunu görüyorum ben.Alman alt yapısındaki gerçek yeteneklere mesaj veriyor.Şu anda en büyük hedef Samed Yeşil ve Emre Can.Bu iki çocuğu bir türlü ikna edemediler, gerçi Samed'in hal ve tavırlardan çoktan Alman tarafını seçtiği belli de yine de uğraşıyorlar.Hollanda deplasmanında gurbetçileri oynatarak güven vermek istemiş olabilir.Kimse bu yönünden bakmıyor olaya nedense.

Gerçi Mesut gibi karaktersizlerse ne yapsalar boş.
  • Tek mevzu para Almanya'da sırf altyapiya ve tesislere milyonlarca dolar para harcayan takimlar var biz futbol icin cok yeni bi ulkeyiz kendimizi kiyasladigimiz futbol Alman futbolu biz hic bi zaman ne Almanya ne İngiltere ne de Hollanda olabilicez bunun zihniyetle falan da alakası yok sadece spora Almaya kadar harcayacak butcemiz yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.Zihniyet
    2.Sistem
    3.Medya Abartması

1.TFF ne yapıyor kulüp başkanları ne yapıyor alt yapıya ne kadar önem veriyor hadi geçtim kulüpleri TFF neden amatör liglere yatırım yapmıyor.
    2.Sistem öncelikle berbat bir sistem var hatta sistem bile denmez niye futbolcu çıkartamıyoruz görmüyor musunuz belki Türk tarihinin en önemli oyuncu Selçuk İnan çıktı adamın yaşı 27 elin Alman'ı Portekiz'lisi 20-23 yaşına dünya çapında yetenek çıkartıyor ha sistem neden sorgulanmıyor öncelikle buna bakılmalı alt yapıya önem vermedikleri burdan belli zaten hadi başkanları geçtim o yönetim kurullarında bi tane adam akıllı insan yok ee bu alt yapı hocaları ne yapıyor açıkçası bunların hepsi parasına bakıyor bu yıllardan belli böyle futbol okulları var ne işe yarıyor alt yapıya oyuncu göndereceksin yetenekli adamları yok öyle adam aylık ne kadar para alacağım diye hesap yapıyor amatör liglerde futbolcu olmak için 15-18 yaşında ki gençler bi taraflarını yırtıyor açıkçası işte burda devreye girmesi gereken TFF özellikle kulüplerin scout ekibi olmaması elin Porto'su Hulk'u Japonya'dan bulup 50 Milyon €'ya satıp en çok kar yapan bir kulüp oluyor bizimkiler ise uyuyor dedim ya önce büyük yerden hareket gelcek ama o ülkenin Futbol Federasyon'u yapmıyorya bunu dediğim gibi TR'de bir şey oluyorsa torpille oluyor o saydığın gençlerden kat kat iyi.
    3.Gelelim Medya'ya adamlar 3-5 yetenekli oyuncu buluncada ellerinden geleni yapıyorlar o saydığın oyuncularda medya şişirmesinden ibaret 5-10 sene sonra göreceğiz sırtlayabilecekler mi ben karalamıyorum ama tahmin yapıyorum adamlar yok böyle Messiymiş yok böyle Ronaldoymuş falan geçiniz bunları bu oyuncu seviyesinde olsalar çoktan keşfedilip alt yapılara alınır gerçi Muhammed'in öyle bir olayı olduda verecekleri eğitim zıt oldu.(Muhammed'den bende bir şey bekliyorum emin olun karalamıyorum bu oyuncuları keşke Avrupalara gitselerde Türkiyemizin adını duyursalar eğer beklentiler karşılayamazlarsa çok küfür edilir arkalarından o yüzden gözünüzde büyütmeyin.)

Açıkçası son faktör Türk olmamızdan hani kimse kusura kalmasında futbolcularımızın hiç biri çalışkan azimli kişiler değil yukarıda arkadaş yazmış adam Almanya'da ne kadar ilerideyse burda o adam olduğunca geride kendini geliştirme denilen bir şey yok burda ki içinde bulunduğumuz sistemde öyle anca 4 büyüklere gideyimde adam akıllı bir şeyler yapayım mantığı var ee adam haklıda Burak mesela daha Videoton'u eleyemeyen bir takımda duracağını gider Galatasaray'a dimi.Sistem'le diğer ülkelere göre geriyiz ben futbolcularımız istediğimiz performansı gösteremiyor özellikle lig'de orta seviye ve alt seviye takımlarda olanda bu genç yetenek keşfedeceğine gidip 30-32 yaşında 2.lig oyuncularını almak tabi daha kolay geliyor bu kulüplerinde ki gelişmemesinin olayıda bu zaten sistem kısmında belirttim scout ekibini kur binlerce ülkemizde futbola aç gençler var ee yetiştir bunları göstersinler adam akıllı performans oyna ligin tepisine tamam kolay kolay olmazda en azından 5-6 sene 15-17 yaşında bi geçi topla zaten takımında 3-5 tecrübeli adam olsun tamam düşünün bi şampiyon olsan ki taraftar desteği gerek biletlerden gelirler gerek mağazanız CL'den katılım parası bu şekilde gördük Galatasaray'ın kasasına 250-300 Milyon TL para girdi(Tüm sezon) türk olmamız dedim ya parada etmiyor bizim futbolcularımız şuan belkide Avrupa'nın en önemli nadir orta saha oyuncularından Selçuk'a bile biçilen değer 15 Milyon'u geçmiyor uluslararasında bu futbolcuların bir markası olmuyor bunuda aşmamız lazım kaç oyuncumuz Avrupa'da top koşturuyor adam akıllı bir sistem kurulduğunda en az 5-10 senede kat kat başarılar gelebilir ama spora böyle verilen önem sayesinde bunlar çok zor Londra 2012 bize ders oldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.