Şimdi Ara

Almanya'da Tesla fabrikasının genişleme planı protesto edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Almanya'da Tesla fabrikasının genişleme planı protesto edildi
    Tesla'nın Almanya'nın başkenti Berlin yakınlarındaki Grünheide'de bulunan giga fabrikasını ormanlık alanda genişletme planı protesto edildi. Şirketin Avrupa'daki ilk fabrikası "Giga Berlin" yakınlarındaki Fangschleuse Tren İstasyonu'nda toplanan yüzlerce kişi, sloganlar atarak fabrikanın etrafındaki ormanlık alanda yürüdü.



    "Tesla'yı Durdurun" girişiminden yüzlerce protestocu, Tesla'nın fabrikayı genişletme planının, fabrikanın yakınındaki ormanlık alanı yok edeceğini söyleyerek, "Daha az araba, yaşamak için daha fazla alan" ve "Su bir insan hakkıdır" yazılı pankartlar taşıyarak protesto etti.



    Protestocular, politikacılardan vatandaşların tesisin genişletilmesine karşı oylarına saygı göstererek, oylama sonuçlarını uygulamalarını talep etti. "Tesla'yı Durdurun" girişimi üyeleri, ormanın ve suyun artık Tesla'ya satılmayacağından emin olana kadar bölgede kalacaklarını belirtti. Fabrikanın yanındaki ormanlık alanın Tesla tarafından işgal edildiğini savunan aktivistler, bölgede içme suyu alanlarının korunmasını da istedi.



    Tesla’ya destek gösterisi de düzenlendi



    Öte yandan, Tesla'yı bölgelerinde bir ekonomik fırsat olarak gören bazı Grünheide sakinleri de ABD'li elektrikli otomobil üreticisiyle dayanışmalarını ifade etmeye yönelik bir destek gösterisi düzenlendi. Polise göre, yaklaşık 200 kişi Tesla'ya destek gösterisine katıldı.



    Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla, söz konusu 300 hektarlık mevcut fabrikanın yanına tedarik güvenliğini artırmak için depolama tesisleri ile çalışanların çocukları için anaokulu inşa etmeyi planlıyor.



    Tesla'nın söz konusu planının yaklaşık 100 hektarlık alandaki ağaçların kesilmesine yol açacağı iddia ediliyor. Tesisin ihtiyaç duyduğu yoğun su talebi, son 5 yılda kuraklığın vurduğu bölgede yaşayanlar için sıkıntılı bir durum oluştururken, genişleme planının "su koruma bölgesi"ni de olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.



    Grünheide'de şubatta bölge sakinleri arasında yapılan oylamada, fabrikanın genişletilmesine karşı oy kullanılmıştı.



    İlk fabrika alanı için 92 hektarlık alanda ağaç kesimi yapılmış, bu durum çevrecilerin ve Alman kamuoyunun tepkisine neden olmuştu.



    Ayrıca Bkz.Tesla Cybertruck'ın dayanıklılığı alev makinesi ve keskin nişancı tüfeği ile test edildi



    Fabrikada elektrik kesintisi nedeniyle üretim durdurulmuştu



    Bu arada, 5 Mart’ta Gosen-Neu Zittau'da şüpheli bir kundaklama saldırısının ardından yanan bir elektrik direği Tesla'nın fabrikasının bulunduğu bölgede elektrik kesintisine neden olmuştu. Tesla, elektrik kesintisinden dolayı fabrikasında üretimi 17 Mart'a kadar durdurmak zorunda kalmıştı. Elektrik kesintisi Tesla'nın üretim kaybına yol açarken, şirkete yüz milyonlarca euroluk zarar verdiği tahmin ediliyor.



    Aşırı solcu "Vulkan Grubu" Tesla'ya yönelik söz konusu kundaklama saldırısından sorumlu olduğunu açıklamıştı. Alman sanayiciler, saldırının ardından Almanya'da kritik altyapının daha iyi korunması çağrısında bulunmuştu.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/pg/foto-galeri/almanyada-tesla-fabrikasinin-genisleme-plani-protesto-edildi







  • Almanlar otomotiv sektörünü kaybettiklerini anlayınca fonlamaya başlamışlar protesto yapsınlar diye ama 100 yıllık düzenleri gg olacak bundan kaçış yok Almanya'da Tesla fabrikasının genişleme planı protesto edildi 


    ödleri kopuyor kısacası



    Almanya'da Tesla fabrikasının genişleme planı protesto edildiDW Newsyoutube
    Chinese e-vehicle makers flock to the mobility show in Munich with high confidence and even higher production volumes. We’ll hear from correspondent Kristie Pladson. Meanwhile, trade expert Vince Stamer at the Kiel Institute for the World Economy talks us through German export data, which fell in July. Subscribe: https://www.youtube.com/user/deutschewelleenglish?sub_confirmation=1 For more news go to: http://www.dw.com/en/ Follow DW on social media: ►Facebook: https://www.facebook.com/deutschewellenews/ ►Twitter: https://twitter.com/dwnews ►Instagram: https://www.instagram.com/dwnews ►Twitch: https://www.twitch.tv/dwnews_hangout Für Videos in deutscher Sprache besuchen Sie: https://www.youtube.com/dwdeutsch #china #germany #cars
    https://www.youtube.com/watch?si=sNegK6g0AhhD5Wm2&v=CFibm96jz5g&feature=youtu.be


    Almanya'da Tesla fabrikasının genişleme planı protesto edildiDW Newsyoutube
    Chinese electric vehicle maker BYD has just delivered a shipment of around 5,000 of its cars to Europe. The company overtook Tesla as the biggest producer of EVs in the world in 2023: a year in which it almost doubled its profits. Now it has set its sights on the European market and is hoping to beat the likes of Volkswagen in their own backyard. DW Business' Rob Watts speaks to Gregor Sebastian, China Analyst at Rhodium Group. #BYD #China #ElectricVehicle Subscribe: https://www.youtube.com/user/deutschewelleenglish?sub_confirmation=1 For more news go to: http://www.dw.com/en/ Follow DW on social media: ►Facebook: https://www.facebook.com/deutschewellenews/ ►Twitter: https://twitter.com/dwnews ►Instagram: https://www.instagram.com/dwnews ►Twitch: https://www.twitch.tv/dwnews_hangout Für Videos in deutscher Sprache besuchen Sie: https://www.youtube.com/dwdeutsch
    https://www.youtube.com/watch?si=p4RjnMuuHtZw_TOl&v=uEr5h6b-CHg&feature=youtu.be




  • Elon akıllı adamsın ama bu Avrupa inadın neden acaba

    İstedikleri kadar gümrük vergisi yüklesinler kendileri bi halt üretemicekler o işçi ücretleri ve bu slak propestocular yüzünden



    Kay Türkiye, D. Avrupa, Afrika ülkelerine. Buraların yöneticileri sen ne desen anında yapar zaten hepsiyle aran iyi

    İşçilik desen sudan ucuz

    İstedikleri kadar gümrük vergisi yüklesinler yine daha ucuza gelirsin

  • Türkiye'de benzer bir durum olsa avrupa hükütmeleri bik bik öterlerdi. Dizel skandalını sümen altı ettikleri gibi bunu da hallederler

  • Elon yanlış sularsa yüzüyor, halbuki bu coğrafyada siyasal islamcı birine yanlasa olacaklara kendisi bile şaşırır kalırdı, ha arka kapıdan %25 komisyon vermeyi anlayamazdı ama olsun. değerin on katına vatandaşa çakacakları için sorun olmazdı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.