Şimdi Ara

Almanya Apple Store'dan Öğrenciler için taksit imkanı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Almanya'da öğrenciyim ve burada sadece Online olarak Apple Store'dan öğrenciler taksitli alabiliyorlar. 10, 12, 24 ay seçenekleri var. Hatta siz aylık ödemek istediğiniz fiyatıda yazabiliyorsunuz. Fakat ben o detaya girmedim 12 taksit seçeneği benim için iyi oldu. Çünkü burada bankada 12 aylık blokeli öğrenci hesabım var.

Öncelikle beni çok uğraştırdı bu işlemler o yüzden bundan haberi olan yada şimdi olup almayı düşünen öğrenci arkadaşlar için yazıyorum bu konuyu.

- Soyismimde "Ü" harfi var. Bir türlü formu kabul etmiyordu, Apple Müşteri hizmetlerini Almancası iyi olan birine arattığımızda "Ü" yerine "ue" yazılması gerektiğini söyledi. Kısacası Finanzierun formunu doldururken kesinlikle Türkçe Karakter kullanmıyoruz.

- Benim oturduğum sokağın ismi 3 isimden oluşuyor. Örnek vereyim Meiderich-Heinrich-Strasse bunun normalde resmi olarak yazım şekli bu şekilde. Böyle yazmama rağmen yine hata aldım formu dolduramadım. Tekrar müşteri hizmetlerini aradığımızda araya "-" (tire işareti) koymamamız gerektiğini söylediler:) Bu şekilde denedik ve sonunda oldu. Tabi bunları müşteri hizmetlerini direk aramayıp defalarca, günlerce neden yapamıyoruz diye arkadaşımla kafayı kırdık. Müşteri hizmetlerini armak pes edince aklımıza geldi. Aklınızda olsun arkadaşlar bir yerde takılınca Apple olsun başka firma olsun burda benim yaptığım inatçılığı yapmayın arayın olsun bitsin:) 2 hafta uğraştım.

- Ve evet en sonunda uzunca soruların olduğu çook uzun bir online form doldurdum ve imzalamam gereken kağıtları "Mektup ile" yada "Mail ile" diye seçenek sordu ben mail istedim ve 10 dk içinde formlar mail'ime geldi. Çıktısını aldım imzalamam gereken işaretli yerleri imzaladım ve "Postident" yapmak üzere bana kefil olan kişi ile beraber Deutsche Post'a gittik.

Postident nedir? Buradaki bankalar kimlik doğrulama işlemi için Alman postanesini yetkilendirmiş. Ve bu adamlara aldığınız çıktı için bir sayfa var onunla beraber diğer kağıtlarla beraber gidiyorsunuz. Adam pasaporttan siz olduğunuzu onaylıyor ve formlar bankalarda işlem görmeye hazır oluyor. Credit Plus bank size kredi veriyor oraya gidiyor formlar. Ve para her ay sizin hesabınızdan çekiliyor. Eğer siz ödemezseniz çünkü öğrencisiniz bu yüzden sizden 2. bir kreditnehmer istiyorlar. Benim ilk başvurumda eve mektup geldi sizden 2. bir kreditnehmer yani çalışan hesabı olan güvenilir biri istiyoruz manasında bir red verdiler.

Başvuruyu 5 gün önce yaptım yarın sonuçlanır diye düşünüyorum çünkü arada haftasonu vardı.

Ben çok zorluk çektim sinir oldum bu ince detaylara, burada belkide bu şekilde yavaş yavaş ödemek isteyen arkadaşlar olacaktır umarım onlar için bir faydası dokunur ve beklemeden bu işlemleri yaparlar.

İyi forumlar:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.