Şimdi Ara

Almanca Öğretmenliği Okumaya Değer Mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
56.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,umarım yazdığım mesaja cevap veren olur.Oğlanın kus dil-1 puanı ingilizce eğitim fakültelerine girmeye yetmiyor ancak %50 burslu özel fakülteye gönderebilirim.Ancak puanımız iü eğitim fakültesi Almanca öğretmenliğine rahat bir şekilde yetiyor.İÜ prestijli bir okul olduğu için iş bulma imkanı da yüksek olacağını tahmin ediyorum.Bu konuda bilgisi olan veya Almanca öğretmenliğinde okuyan birinden bilgi alabilirsem çok memnun olacağım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim dil 1 puanım 396. Sınava da Almancadan girdim zaten Almancam oldugu icin ve istanbul üniversitesinde Almanca öğretmenliğine gireceğim. Puanın düşük olduğuna bakmayın derslerini incelerseniz Göreceksiniz kültür öğrenme, deyim öğrenme, Çeviri bilgisi, yazılı ve Sözel Çeviri deneyimi, öğretmenlik ve eğiticilik bilgisi, rehberlik, bilgisayar ve son sene sınav hazırlama değerlendirme Tarzı dersler mevcut. Istanbul Üniversitesi Köklü bir üniversite ve öğretmenlik hiç bir zaman eksilmeyecek bir meslek. Liselerde zaten İngilizce dışında bir yabancı dil olması gerektiği icin en başta rövanşta olan dil Almanca. Bence Şüphe duymayın pisman olmazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bedafb B kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için çok teşekkür ederim.bizimde puanımız trakya ve uludağ üniversitesine yetiyor.IÜ,hacettepe ve marmara üniversiteleri almanca şartı koymuşlar ve bizimkinin dili ingilizce olduğu için 4 büyük üniversiteye girme şansı yok.Tabiki ilk tercihlerimiz ingilizce öğr. özel niversiteler olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: levent17

    Bilgiler için çok teşekkür ederim.bizimde puanımız trakya ve uludağ üniversitesine yetiyor.IÜ,hacettepe ve marmara üniversiteleri almanca şartı koymuşlar ve bizimkinin dili ingilizce olduğu için 4 büyük üniversiteye girme şansı yok.Tabiki ilk tercihlerimiz ingilizce öğr. özel niversiteler olacak.

    benim yas 20 sifirdan hazirlanmayi dusunuyoeum ing ve almancam kotu dil 1 ing puaniyla mesela uludag universitesi almanca ogretmenligine basvurabilirmiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • waleur5 kullanıcısına yanıt
    Evet,biz tercih yaptık.Yalnız iü,Hacettepe ve Marmara üniversiteleri Almanca dilinden girilmesi gerekiyor.
  • Arkadaşlar size tavsiyem Almancamı asla asla gitmeyin hele dokuz eylül hazırlık mı hiç gitmeyin tamam üniversite vs güzel ama geçilmiyo bi sınıfta 18 kişiden 18 mi kalır daha ne deyim aileyi kandırıp gelecek planım yok diyen için fırsattır ben 3 senemi yemiştim
  • Almanca öğretmenlik için kaç net gerekli lys5 den

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bak öylesi mükemmelmiş öyle olsa ilk ben kalırım ama gerçekten öyle olması lazım süpermiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demonspeople

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kuzuri


    quote:

    Orijinalden alıntı: demonspeople

    quote:

    Orijinalden alıntı: Merve_769


    quote:

    Orijinalden alıntı: LuN4TiC

    Tercihler belli oldu, ingiliz dili ve edebiyatı geldi. Almanca öğr. tercih yapmıştım ama sonradan pişman oldum. Allahtan onları alta yazdımda gelmemiş yoksa geliyormuş.

    Arkadaşlar bu sene ingilizceden sınava girdim dil 1 sıralamam 25 bin ve ingilizce tercih yapmak istiyorum. Almancayi yazmalı miyim, yapabilir miyim ? Yazmazsam ingiliz dili edebiyatından bir yerin gelme olasılığı var mıdır ? Kafam çok karışık KKTC de yazmayı düşünüyorum ing öğretmenliği tam burslu tutuyor. Sizce yazmalı miyim ?

    Almanca öğretmenliğini gönül rahatlığıyla yazabilirsin artık anadolu liselerine 2.dil olarak girdi 2013 yılında 1000 başvurudan 400'ü puanı geçip atandı şubat ayında 1200 başvurunun 200 tanesi atandı 2-3 ay içinde tekrar atamaları yapılıcak.Üniversite puanlarının düşük olması ölü bir diplomaya sahip olucağın anlamına gelmez :) Puanlar genellikle 2013-2014 olarak yani 2 yıllık belirlenir ve 2 yıl içinde değiştirilmez 2 yıl sonra tekrar belirlenir hazır puanı düşükken gir bence seneye yükselmeye başlicak :) Hem almanca bilmiyosan okumaya değmez ne demek onu hiç anlamadım ben bölümün amacı zaten almanca ve öğretmenlikle ilgili iletişimi öğretmek.İyi kötü ingilizcen vardır zaten geliştir ve almancada öğren 2 dil etti ataman olmasın kolejlerede gitmek istemedin git çevirmenlik yap.Alman dili ve edebiyatı bitiren bir tanıdığım geçen gün bir fabrikada mühendis maaşıyla iş başı yaptı.Türkiye'deki alman sanayisini göz ardı etmek yanlış olur.

    Almanca ogret. Icin atamalar cogalcak mi ? Kaynak falan var mi hocam

    Yazımdada belirttiğim gibi geçen yıl 420 kişi atandı bu yılda açılan kontenjan saysı 1000 olucağıyla ilgili bir yazı gördüm ;http://www.mebpersonelleri.com/ogretmen-atamalari/2014-agustos-ogretmen-atamasi-brans-dagilimi-kontenjan-sayilari-meb-h6060.html

    Açıkçası Dil(İng-Alm-Frs),matematik,fizik,biyoloji öğretmenliği okuyupta bir insan neden Türkiye'de öğretmenlik yapmak ister onu hiç anlamıyorum.Saygınlık açısından çoğu insan öğretmenlerin sürekli olarak yan gelip yattığında bahsedip duruyoken bir öğretmen bu ailelerin çocuğuna ne öğretebilir ki ? Alınan maaş diğer ülkelerle kıyaslandığında ıran-ırak gibi ülkelerin bir tık üstünde maaş alıyo.Açıkçası ben bitirir bitirmez bölümü yurtdışına yüksek lisans için çıkıp bitirdikten sonra orada öğretmenlik yapıcam bölümü düşünüyosan sanada tavsiyem bu şekilde olur.Avrupada lise mezunları en az 2 dille okuldan mezun olurken Türkiye'de 8 yıl boyunca gösterilmesine rağmen 3 kelime ing. bilmeyen insanlar liseden mezun oluyosa ben bu ülkede öğretmen olsam ne olur olmasam ne olur ?

    Naptiniz su an?




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.