Milliyet'te yer alan habere apartman sakinleri tepki gösterdi.
Milliyet Gazetesi'nde 'Dairelerin kapısına Allah yazdılar' başlığıyla yer alan habere apartman sakinlerinden tepki geldi. Zaman gazetesinin haberine göre İstanbul'un Bahçelievler Soğanlı Mahallesi Sefakent Sitesi'nde gerçekleşen hadisenin fazla büyütüldüğünü belirten apartman sakinleri, yazının 5 ay önce yazıldığını belirtti.
Olayın neden şimdi gündeme geldiğine anlam veremediklerini söyleyen site yöneticisi Nilgün Hanım, "Yaklaşık 5 ay önce kimliği belirsiz bir kişi apartmanımıza gelerek bu yazıları yazmış. Büyütülecek bir durum yok. Yan sitedeki komşularımızın kapılarına ise yazılar yeni yazılmış. Biri de olayı gazeteye vermiş." dedi.
Sitede daha çok Alevi vatandaşların kapılarına 'Allah' yazıldığını belirten bir site sakini, bazı daire sahiplerinin bu olaydan dolayı tedirgin olduğunu dile getirdi. Apartman sakinleri, yazıların ne amaçla ve kim tarafından yazıldığını göremediklerini, ancak 'Allah' kelimesini silmeye çekindiklerini vurguladı.
Olayın kötü amaçlı ve provokasyon niteliğinde olduğunu belirten İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, "Allah, rastgele her yere yazılmaz. Bu bir hürmetsizliktir. Vatandaşlarımız rahatlıkla yazıları silebilir. Bu tür yazıları yazanlar provokasyon niyetindeler." açıklamasını yaptı.
Ayrıca konuyla ilgili bilgi veren din adamları, kapıların üzerindeki Allah lafzının acemice yazıldığını ve kelime üzerinde pek çok hata yapıldığını dile getirdi.
Bizim de kapımızın üzerinde besmele yazan plaka var. Suç mu?
Matrix te asansörde neo nun arkasındada Allah yazıyor. onuda bunu yazanlar mı yazmış acaba?
Haberi yayınlayana bak... Zaman... Başka söze gerek yok...
quote:
Orjinalden alıntı: simple
Matrix te asansörde neo nun arkasındada Allah yazıyor. onuda bunu yazanlar mı yazmış acaba?
görüntü var mı? merak ettim dikkat etmemişim.
quote:
Orjinalden alıntı: osstation
quote:
görüntü var mı? merak ettim dikkat etmemişim.
Kahine gittikleri zaman asansöre biniyorlar. Neo nun tam arkasına bak biri Arapça Allah diğerini unuttum ama iki kelime var orda. Zoom yaparsan çok daha iyi görürsün.
millet Türk Bayrağını kırıyor indiriyor yere, istanbulun göbeğinde provokatörler molotof kokteyllerii sokaklarda patlatıyorlar, pkk yanlısı eylem yapıyor, zamanın beyni yıkanmış kişileri oyalama kampanyasına alet olmayın. daha önemli olayları 2. plana atıyorsunuz, HEY ALLAH
quote:
Orjinalden alıntı: hashus1099
millet Türk Bayrağını kırıyor indiriyor yere, istanbulun göbeğinde provokatörler molotof kokteyllerii sokaklarda patlatıyorlar, pkk yanlısı eylem yapıyor, zamanın beyni yıkanmış kişileri oyalama kampanyasına alet olmayın. daha önemli olayları 2. plana atıyorsunuz, HEY ALLAH
Bunları o haber ilk yapıldığı zaman söyleyecektin. Çünki şu anda Zaman gazeteside senin aynı söylediklerini söylüyor. Kişileri oyalama kampanyalarına katılmayın diyor
quote:
Orjinalden alıntı: Burak[Alper]
Bizim de kapımızın üzerinde besmele yazan plaka var. Suç mu?
Ne kadar saçma konuşuyorsunuz. O plakayı kendi isteğinizle koymuşsunuzdur ancak bu yazı o dairede oturanlar isteğiyle mi yazıldı?
quote:
Bunları o haber ilk yapıldığı zaman söyleyecektin. Çünki şu anda Zaman gazeteside senin aynı söylediklerini söylüyor. Kişileri oyalama kampanyalarına katılmayın diyor
ben o zaman bu haberi bilmiyordum demekki düşmemişim bu tuzağa
zamanda şuanda olayı bir atışmaya çeviriyor
oraya hz isanin bi heykelini assan alkışlarlar yanlış anlamayın sakın hristiyanlara karşı bi sorunum yada bişeyim yok, sadece bunları yapanların müslüman düşmanı insanlar olduklarını belirtmek için söledim. geçende bitanesi çıkmış adam metrodamı biyerin beklme istasyonunnda namaz kılmış diye demediğini bırakmamış yok suç mahali bilmemne Allah umarım onlara öbür dünyada iyi davranır. nasıl ödicekler bu yaptıklarının hesabını merak ediyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme