Şimdi Ara

Allah rızası için bir yardım. (Flash oyunlarda yavaşlama)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bundan 3 ay önce ikinci el bilgisayar aldım. inter pentium dual core e2160 1.8 ghz 2 gb 667 mhz ddr2 ram 128 mb onboard ekran kartı ve 320 gb ide 7200 rpm harddisk.
    Ben flash oyun oynamayı çok seven biriyim. İlk 2 hafta hiçbir sorun yoktu. Sonra flash oyunlar oynarken yavaşlamaya başladı. Hata net üzerinden izlediğim bütün videolarda da genel olarak arka planda sürekli "pıt pıt pıt" ve "cızırt" efektleri oluyordu. Yalnız flash oyunlarla ilgili tespit ettiğim yavaşlık çok ilginçti. Oyun yaklaşık 20 saniye normal çalılıyor. Sonra 5 ile 10 saniye arası hayvan gibi yavaşlayıp sonra yine düzeliyor ve bu sonsuz döngü olarak devam ediyordu. Yani rastgele bir yavaşlık yoktu kesinlikle. Neyse ben dedim ekran kartı yetersizdir belki. Gittim 1gb hd 5570 aldım 128 bit. Atinin sitesinden güncel sürücüyü indirdim. 2 gb rami de 3 gb yaptım. 4-5 gün yavaşlık gitti. videolardaki "pıt pıt" sesi de gitti. Ancak bu sevincim 4 gün sürdü aynı problem hiçbir şey yüklemememe ve silmememe rağmen yine başladı. Dedim chromeyi bırakayım firefoxa geçeyim. Neyse geçtim. Sorun yine düzeldi. Anca sadece 3 günlüğüne. Problem yine başladı ama flash oyunlardaki yavaşlık yine sistemli şekilde rastgele değil. Sonra ben de ekran kartı sürücüsünü sildim başka bir sürüm yükledim. Sorun yine düzeldi ama 5 günlüğüne falan. Sonra kaç kere format attım. Başka sürücüler yükledim. Disk birleştirici yaptım. 3-4 farklı virüs programıyla tarattım. Harddiski bad sektör varmı diye tarattım. Kayıt defteri olsun, ıvır zıvır olsun temizledim. Tarayıcının geçmişini sildim. Çakışma yapacak fazladan eklenti yüklemedim. Ancak şu an itibariyle videolardaki "pıt pıt" ve "cızırt" sorunu olmamasına rağmen. Flash oyunlardaki bahsettiğim sistematik yavaşlama devam ediyor. Eminim birçok arkadaşımızı da bu sorun rahatsız etmiştir. Birçok sitede araştırdım ama işe yarar bilgi bulamadım. Bilen bilmeyen saçma önerilerde bulunmuş, yok ramin yetersiz, yok işlemcin bozulmuş falan. Ben pentium 2 333mhz işlemci 256 sd ramli bilgisayarda oynadım hiçbir yavaşlama olmuyordu flash oyunlarda. Ayrıca birşey daha dikkatimi çekti. Forumlar olsun sözlükler olsun. Sayfanın kenarında köşesinde haraketli reklamları izlediğimde aynı sorunla karşılaştım. 20 saniye akıcı, sonra 5-10 saniye aşırı yavaşlama sonra yine akıcı. Yani flashla ilgili herşeyi ilgilendiriyor bu sorun sanırım. Kaç kere flashı sildim yükledim güncelledim ama yok. En fazla 3 gün düzeliyor ama sonra yine başlıyor. Sorunun; üzülerek,donanımsal olduğunu düşünmeye başaldım.
    Lafı fazla uzattım biliyorum. Bilgili ve ilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum. Eminim bu sorunun çözülmesi birçok arkadaşımızın da işine yarayacaktır.
    İlgilenen herkese çok teşekkür ederim. Tek isteğim zaten 100 kere denemiş olduğum tavsiyelerde tekrar bulunmamanız.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.