Şimdi Ara

Allah'ın selamını almamak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
5.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kisilikli adam

AS

adam nickinin hakkını veriyor

ben adam S.a derse A.s derim selamün aleyküm derse Aleyküm selam derim yani o kısaltma kullanırsa bende kullanırım ama eğer merhaba derse bende merhaba derim

ne derse karşılığını derim

edit: kendi yazdığımı ben bile anlayamadım la

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GorThaurS -- 1 Nisan 2014; 10:26:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GorThaurS

quote:

AS

ben adam S.a derse A.s derim selamün aleyküm derse Aleyküm selam derim yani o kısaltma kullanırsa bende kullanırım ama eğer merhaba derse bende merhaba derim

SA
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lily Allen

Almak farz vermek sunnet diye biliyorum

ben adamına gore veriyorum Allah kitap bilen biriyse sa diyorum değilse meraba diyorum

Selam almıyolar bazıları çohhta fifi bidakine meraba diyorum bendd

+11111

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İllaki arapça söylemek zorunda değilsiniz.
    yada islami bir kullanış olarak düşünmemek gerekir.
    Kaldıki Merhaba da farsçadır ve benden zarar gelmez anlamındadır.
  • Bu tarz şeylere önem veririm ben ama günaydın diyenlere tav oluyorum açıkçası. Sanki dalga geçerlermiş gibi ben anlamadım güneş aydınlatıyor işte neyin kafası?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GorThaurS

quote:

AS

SA

AS
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHseVeR

Genelde merhaba yerine selamün aleyküm derim bugün gene başıma geldi görüştüğüm kişi cevap olarak merhaba dedi.

Sizce yerine göremi selam verilmeli? ben ne olursa olsun Allah'ın selamını aleyküm selam diyerek alırım zaten almakta sünnettir.

Ben bazen selamın aleyküm diyorum bazen merhaba diyorum ama istem dışı oluyor , birazda şöyle alışkanlık olmuş sürekli girip çıktığım samimi olduğum yere merhaba diyorum topluluğa genelde selamın aleyküm diyorum.

Bazen karşıdaki başını sallıyarak selamın aleyküm diyor bende aynı anda merhaba demiş oluyorum ona cevap gibi oluyor ama art niyetle değil.birazda çevreden alışkanlıkla alakalı.

Niyetle alakalı o yüzden sen içinden ne geliyorsa onu söyle, alanda almayanda herkes kendinden sorumlu

• Adamina gore verilmeli selam vermeyi hak etmeyen ve almayan adamlar var

• quote:

ben adamına gore veriyorum Allah kitap bilen biriyse sa diyorum değilse meraba diyorum

Bana merhaba diyolar o zman Allah kitap bilmeyen biri gibi mi gözüküyorum :) Selamı almama olayı çok karaktersizce birşey , yabancı bir insan bile başka lisanda selam verse onu karşılıksız bırakmamak lazım.
  • Kisiye göre vericeksin mesela kantinde kizli erkekli oturuyoruz kizlara selamlar merhabalar derim erkeklere s.a deriz.duruma gore deisiyor bazen onlar gelip sa diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: bobafett

arapça konuşmaya gerek yok, türkçemiz varken !

Türkçe bir selam söyle bana ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendimiArıyorum

quote:

Bana merhaba diyolar o zman Allah kitap bilmeyen biri gibi mi gözüküyorum :) Selamı almama olayı çok karaktersizce birşey , yabancı bir insan bile başka lisanda selam verse onu karşılıksız bırakmamak lazım.

Ben diyorum adam musluman değilse zaten selam almaz yada almak istemez o yuzden merhaba derim , adam muslumansa sa derim diyorum

sen diyorsun bana da merhaba diyorlar ben dinsiz miyim

....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben dukkanlara girince sa derim ama duzgunce serseri gibi degil %60 almiyo.
  • Önceden herkese Selamün Aleyküm diyerek yaklaşan birisi olarak, artık adamına göre farklı selamlaşma kalıpları kullanıyorum. Mesela camiden çıkan amcaya Selamün Aleyküm amca, Allah kabul etsin derken, muayene olacağım doktorun odasına girerken merhabalar diyorum. Çünkü biliyorum ki adamların selamlaşma anlayışları farklı. Birisine merhaba kalıbı garip gelirken, birisine de Selamün Aleyküm kalıbı garip gelebiliyor.
  • Sizin gibi gençler olduğu sürece İslam dini sırtı yere gelmez Rezil herifler kendine Müslümanım diyen biraz araştırır bu kadar cahillik olmaz.
    Selam vermek sünnet almak ise farz'dır. Selamı kimin verdiği önemli değildir konuşmadığınız biri olsa bile içinizden selamı almalısınız.
    O kadar cahil bir toplumuz ki bazen utanıyorum konuşulanlardan.

• Bana biri sa derse selam veya merhaba derim selamın aleyküm ne öyle kro gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Wittmann M kullanıcısına yanıt
    Irkçı faşist olmalarından iyidir. Yesinler senin müslümanlığını.
  • Adam istediğini der size ne la

• Ben girdiğim her yolda selam veririm vermeye ozen gosteririm

Bunun kadar güzel.bir şey yok.

• inancım olmadığı için selamı almıyorum. zaten normalde de sevmem merhaba,günaydın falan nezaketen diyoruz öyle yoksa geç otur ulan ne konuşuyosun merhaba falan
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.