Şimdi Ara

Allah aşkına yardım edin (Elektro gitar)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum sırf bu soruyu sorabilmek için

Ben 17 yaşındayım lise 3 e gidiyorum :D şimdi neden bunu söyledim ,belkide az çok anlamışsınızdır: öğrenciyim
    Öncelikle bütçemin 200 TL olduğunu söylemem lazım (Forumda az çok araştırdım ,bu tip soru soranlara bütçeni artır ikinci el bir gitar al demişler )
    benden bütçe artırmamı istemeyin lütfen güç bela 200 TL topladım :D (amfiyi babama havale ettim bu arada :D )
    Hal böyle olunca elimizde pek bir gitar seçeneği olmuyor galiba ne ben bulunduğum yerde elden gitar alabilirim nede siz bana verebilirisiniz
    O yüzden bu seçenek iptal ben mecburen internetten sipariş vermek durumundayım

Bu arada bu gitarı buldum:http://www.bilio.com/elektrogitar-c1018/manuel-raymond/mre3-p42872392/

Bu uygun gibi duruyor benim gibi başlangıç aşamasındaki biri için uygun olur mu bana çalmayı öğretse acemiliğimi üzerinde atsam beni rezil etmese yeter

Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum Şimdiden teşekkür ederim

EDİT: Ben genel olarak Duman Grubunun şarkılarını dinliyorum galiba clean ton oluyormuş onların şarkıları gitar önerisini buna göre yaparsanız çok sevinirim,o tarza müzik yapmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.TuNnA -- 10 Aralık 2014; 13:42:59 >

• 20 kusur kişi görmüş lütfen bir bilginiz varsa yardım edin lütfen

Bir bilginiz varsa yada tavsiyeniz PM atarakfa yardım edebilirsiniz ama lütfen yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.TuNnA -- 6 Aralık 2014; 23:08:52 >
  • Beyler bir el atsanız yavv

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.TuNnA

Beyler bir el atsanız yavv
    Amfi için minimum 350TL bütçe ayırmazsan pek severek çalmazsın diye tahmin ediyorum.Özellikle düşük bütçedeki ekipmanlarda amfi çok önemlidir.Tonun çok çok büyük bir oranı amfiden çıkıyor.Ülkemizde kolaylıkla bulunabilen ve fiyat/performans konusunda adı çıkmış iki amfi vardır zaten.Bunlar Line 6 Spider 4 15W ve Roland Cube 15W tır.Bunları her mesajımda söylerim.

Linkte verdiğin gitar maalesef çok çok kötü bir gitar.Ben kesinlikle almamanı tavsiye ediyorum.Gerekirse 3-5 ay daha dişini sıkıp daha düzgün bir gitar almalısın.Yinede gitar için bundan başka seçeneğin yoksa da amfi konusunda tavsiyeme uymanı şiddetle tavsiye ediyorum.

Birde şöyle bir seçeneğin var.Elinde amfi seviyesinde ses verecek bir ses sitemi varsa 5+1 falan.Birde orta derece bir bilgisayar varsa.200-250TL ye bir ses kartı alırsın.Bilgisayarına Guitar Rig programını kurup kullanabilrisin.Bunu yaparsan hayatın boyunca ton sıkıntısı çekmezsin.Yüzlerce amfi modellemesine sahip olursun.Tek dezavantajı taşınabilir olmaması.Evden başka bir yerde çalman neredeyse mümkün olmuyor.

Aklına takılan birşey olursa buradan veya PM atarak sorabilirsin.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

• Öncelikle mesaj için çok teşekkür ederim

Amfi işini babama havale ettim ama şu 5+1 olayını yapabileceğimi bilmiyordum , siz söyleyince biraz baktım,araştırdım gerçekten aklıma yattı hemen hemen her tona hakim olunuyor. Bilgi için teşekkür ederim

Elektro gitar konusuna gelirsek ben babamla konuştum fiyatı 300-450 TL arasına çekebilirim en fazla, bu konuda bir tavsiyeniz var mı peki

Bu arada o gitarı koyma nedenim hem fiyatı hem de bir alışveriş sitesinde olumsuz yorum kullanılmamıştı bende başlangıç adına uygundur diye düşünmüştüm.O site ilk mesajdaki site

Yaptığınız yorum için gerçekten teşekkür ederim sayenizde bilmediğim bir şeyi de öğrendim Saolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.TuNnA -- 10 Aralık 2014; 0:03:17 >

• quote:

Öncelikle mesaj için çok teşekkür ederim

Amfi işini babama havale ettim ama şu 5+1 olayını yapabileceğimi bilmiyordum , siz söyleyince biraz baktım,araştırdım gerçekten aklıma yattı hemen hemen her tona hakim olunuyor. Bilgi için teşekkür ederim

Elektro gitar konusuna gelirsek ben babamla konuştum fiyatı 300-450 TL arasına çekebilirim en fazla, bu konuda bir tavsiyeniz var mı peki

Bu arada o gitarı koyma nedenim hem fiyatı hem de bir alışveriş sitesinde olumsuz yorum kullanılmamıştı bende başlangıç adına uygundur diye düşünmüştüm.O site ilk mesajdaki site

Yaptığınız yorum için gerçekten teşekkür ederim sayenizde bilmediğim bir şeyi de öğrendim Saolun
    sana tavsiyem en ucuz gitarı alman ki almışsın. almasaydın cort x1 felan tavsiye edecektim. yada cort g110. amfi roland cube iyidir. zaten gitar çalmayı öğrenmen yıllar alacak.belki sıkılıp bırakacaksın.zara etmesin en kötü. biraz iyi çalmaya başlayınca tarzına göre bir gitar seçebilirsin. ben gitara ilk başladığım yıllada ibanez jem7v jackson ke-1 gibi gitarları kullandım. aradan 10 sene geçti iyi seviyede çalıyorum. şu an rg350exz var.öğrendiğin zaman gidip markaya 1000 lerce lira vermene gerek yok.

• Yorum için teşekkür ederim benimde bu gitarı seçme sebeplerinden biri buydu param çöpe gitsin istemiyorum gerçekten kötü bir gitarsa almam
    Bu öneriniz için teşekkür ederim
    Bu arada henüz gitarı sipariş etmedim

Çok saolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.TuNnA -- 10 Aralık 2014; 0:31:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yorum için teşekkür ederim benimde bu gitarı seçme sebeplerinden biri buydu param çöpe gitsin istemiyorum gerçekten kötü bir gitarsa almam
    Bu öneriniz için teşekkür ederim
    Bu arada henüz gitarı sipariş etmedim

Çok saolun

kötü gitar yoktur kötü gitarist vardır .sen o 100 liralık gitarı iyi bir gitaristin eline ver bak nasıl konuşturuyor.gitarın perdelerinde elektronik sisteminde bir sorun yoksaki 0 gitarda böyle sorunlar olmaz no problem

• Belki 100 kere yazılmıştır 101.yi yazıyorum. Şu tip 5 para etmez gitarları AL-MA-YIN... Gitara başlarken yapacağınız en büyük hata bu tip neidüğü belirsiz gitarları almaktır. Kötü gitar tabiki vardır. Millet şeyinin keyfine kaliteli gitar peşinde koşmuyor. Bu tip manuel raymond, starsun, rockson, xtreme vs. vs. vs. 5 para etmez sunta gitarlardır. Dolap kapağıyla aynı malzemeden yapılmış gitar almış olursun. Bu gitarların manyetiği manyetik, potansı potans, köprüsü köprü değildir. 1 ay çalmaya çalışırsın, 2. ay kıçı başı dağılmaya başlar. Sol telinde bi bend yaparsın Mi ye, Re ye kadar çeker... Switchi temazsızlık yapar, potansları yalama olur, jack temazsızlık yapar, bi süre sonra çöp manyetiklerin yaptığı dip gürültüsünden çaldığını duyamazsın vs. vs. vs. vs. Boşuna bu gitarları 2-3 takım tel parasına satmıyolar. Açık konuşursam git paranı çöpe at daha iyi. Hiç yoktan sadece paranı kaybetmiş olursun. Bu tip gitarlarla çalma hevesin, müziğe karşı ilgin ölür... Birebir Aynı şey 100 liralık neidüğü belirsiz 10wlık amfiler içinde geçerli. Çok samimi konuşursam bunu alıp başlayacağına hiç başlama daha iyi... Öte yandan bilio.com, bilmemnesepeti.com, herşeyvar.com gibi saçma sapan alışveriş sitelerinden enstruman AL-IN-MAZ... Enstruman alıcaksanız adam gibi müzik marketlerin internet sitelerine bakın.

Sonradan pişman olmak istemiyosanız ilk başta acele etmeyeceksiniz. Gitarın amfini bi yere kaçtığıda yok, bir sene para biriktirip gitara bir sene geç başlamanın bir kötülüğüde yok. Bütçeyi çok zorlamam dersen yeni seri squier bullet strat veya jackson js11 lere bakabilirsin. Mağazalarda 350 400 TL civarı sıfır bulunur. Bullet stratların eski serileri dandik ama yeni seriler solidbody. İki gitarda başlangıçta üzmez... Para biriktirebilirim dersen (ki çok akıllıca bişey yapmış olursun) bu sene schecter C-6 deluxe modeli çıktı. Fiyatı 600 TL ama 600 liralık gitar demezsin. Fiyatının çok çok üstünde bi kalitesi var... İnternet fiyatlarıda aldatmasın. Müzik mağazalarında pazarlıkla çok daha ucuza gitarlar alınabilir. Yılbaşıda geliyor. İndirim olur... Ayrıca gitar neyse amfide odur. Dünyanın en kaliteli en güzel en pahalı gitarını boktan bi amfiye takarsan boktan ses alırsın. O yüzden sonradan üzülmemek için amfide de gitar kadar seçici olmalısın. 250 TL ye temiz 2.el line 6 spider 15 veya roland micro cube bulunur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 10 Aralık 2014; 5:00:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Pc ye geçince birkaç link atacağım.Onlarla 5 sene sıkıntısız çalarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Argonath LXI

quote:

Pc ye geçince birkaç link atacağım.Onlarla 5 sene sıkıntısız çalarsın.

Alıntıları Göster
    arkadaş doğru şeyler yazmış bende skylark, starcan, extreme vs almanı tavsiye etmem alıyosan ibanez yada cortun yada washburnun en düşük modelini alabilirsin. ama artık aldıysanda fazla kafaya takma. katılmadığım nokta 1 sene geç başlama olayı. ne kadar erken başlarsan o kadar iyi. başlamaya karar verdiysen hiç zaman kaybetme

• quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

Belki 100 kere yazılmıştır 101.yi yazıyorum. Şu tip 5 para etmez gitarları AL-MA-YIN... Gitara başlarken yapacağınız en büyük hata bu tip neidüğü belirsiz gitarları almaktır. Kötü gitar tabiki vardır. Millet şeyinin keyfine kaliteli gitar peşinde koşmuyor. Bu tip manuel raymond, starsun, rockson, xtreme vs. vs. vs. 5 para etmez sunta gitarlardır. Dolap kapağıyla aynı malzemeden yapılmış gitar almış olursun. Bu gitarların manyetiği manyetik, potansı potans, köprüsü köprü değildir. 1 ay çalmaya çalışırsın, 2. ay kıçı başı dağılmaya başlar. Sol telinde bi bend yaparsın Mi ye, Re ye kadar çeker... Switchi temazsızlık yapar, potansları yalama olur, jack temazsızlık yapar, bi süre sonra çöp manyetiklerin yaptığı dip gürültüsünden çaldığını duyamazsın vs. vs. vs. vs. Boşuna bu gitarları 2-3 takım tel parasına satmıyolar. Açık konuşursam git paranı çöpe at daha iyi. Hiç yoktan sadece paranı kaybetmiş olursun. Bu tip gitarlarla çalma hevesin, müziğe karşı ilgin ölür... Birebir Aynı şey 100 liralık neidüğü belirsiz 10wlık amfiler içinde geçerli. Çok samimi konuşursam bunu alıp başlayacağına hiç başlama daha iyi... Öte yandan bilio.com, bilmemnesepeti.com, herşeyvar.com gibi saçma sapan alışveriş sitelerinden enstruman AL-IN-MAZ... Enstruman alıcaksanız adam gibi müzik marketlerin internet sitelerine bakın.

Sonradan pişman olmak istemiyosanız ilk başta acele etmeyeceksiniz. Gitarın amfini bi yere kaçtığıda yok, bir sene para biriktirip gitara bir sene geç başlamanın bir kötülüğüde yok. Bütçeyi çok zorlamam dersen yeni seri squier bullet strat veya jackson js11 lere bakabilirsin. Mağazalarda 350 400 TL civarı sıfır bulunur. Bullet stratların eski serileri dandik ama yeni seriler solidbody. İki gitarda başlangıçta üzmez... Para biriktirebilirim dersen (ki çok akıllıca bişey yapmış olursun) bu sene schecter C-6 deluxe modeli çıktı. Fiyatı 600 TL ama 600 liralık gitar demezsin. Fiyatının çok çok üstünde bi kalitesi var... İnternet fiyatlarıda aldatmasın. Müzik mağazalarında pazarlıkla çok daha ucuza gitarlar alınabilir. Yılbaşıda geliyor. İndirim olur... Ayrıca gitar neyse amfide odur. Dünyanın en kaliteli en güzel en pahalı gitarını boktan bi amfiye takarsan boktan ses alırsın. O yüzden sonradan üzülmemek için amfide de gitar kadar seçici olmalısın. 250 TL ye temiz 2.el line 6 spider 15 veya roland micro cube bulunur..

Hocam Henüz gitar almadım, ilk başlarda bayağı bir acele ediyordum gitar olsun da ne olursa olsun elimde bir elektrom olsun diyordum ama sizin ve bir kaç kişinin daha görüşü beklemem ve bütçeyi artırmam yönünde oldu , acele etmemeye ve para çıtasını artırmaya karar verdim biraz daha bekleyeceğim ya okullar kapanana kadar yada yılbaşına kadar parayı biriktirebildiğim kadar biriktirmeye karar verdim(Ben biriktirdikten sonra da babamdan da para yardımı alacam)

Yorumunuz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, Saolun

Bu arada hocam bu gitar nasıl? :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.TuNnA -- 10 Aralık 2014; 13:59:31 >

• DeathFor81 kullanıcısına yanıt
    Hocam o gitarı almaktan vazgeçtim fiyat aralığını 200-300 TL daha artıracağım büyük olasılıkla

Cevap için teşekkür ederim
  • Hocam çok makbule geçer teşekkür ederim

(bu arada hocam o ilk linkte ki dandik diye tabir edilen gitarı almaktan vazgeçtim Allah utandırmazsa daha kalitede gitarlar bakıyorum
  • quote:

Hocam çok makbule geçer teşekkür ederim

(bu arada hocam o ilk linkte ki dandik diye tabir edilen gitarı almaktan vazgeçtim Allah utandırmazsa daha kalitede gitarlar bakıyorum
    Gönül ister ki Türkiye'de vergiler bu denli olmasın, istediğimiz gitarlar ulaşılabilir olsun fakat olmuyor. Bundan dolayı ucuz gitarlara yönelme oluyor, bu hataya düşmeyin. Ucuz gitarlar en başta müzik kulağınızı bile bozabilir. Kalite olarak çok kötüler. 200 TL çöpe gider, üzerine biraz daha para eklemeni öneririm. En az 400 TL biriktirmelisin, 200 TL için gitar öneremem. Müzik aletlerine hakaret etmek gibi olmasın ama o seviyede ki gitarlar tamamen ticari anlayış için üretilmiş bir gereği olmayan gitarlar. Başlangıç gitarı adı altında satılan heves makineleridir.

Edit: Fiyatı arttırmışsın yeni gördüm. Ben o civarda sana Jay Turser JT-301 modelini öneririm. Benzerlerinden daha iyi bir ton aralığı var ve daha kaliteli geldi. Denedim, gayet hoş, dayanıklı, güzel tonlu. Youtube'den tonlarına bakabilirsiniz. Şahsen SX'den daha çok beğeniyorum.

www.mydukkan.com
    Türkiye'nin En Çok Tercih Edilen Müzik Marketi mydukkan.com
    http://www.mydukkan.com/urunler.asp?gid=3631

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanKarka -- 10 Aralık 2014; 15:21:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkan.Karka

Gönül ister ki Türkiye'de vergiler bu denli olmasın, istediğimiz gitarlar ulaşılabilir olsun fakat olmuyor. Bundan dolayı ucuz gitarlara yönelme oluyor, bu hataya düşmeyin. Ucuz gitarlar en başta müzik kulağınızı bile bozabilir. Kalite olarak çok kötüler. 200 TL çöpe gider, üzerine biraz daha para eklemeni öneririm. En az 400 TL biriktirmelisin, 200 TL için gitar öneremem. Müzik aletlerine hakaret etmek gibi olmasın ama o seviyede ki gitarlar tamamen ticari anlayış için üretilmiş bir gereği olmayan gitarlar. Başlangıç gitarı adı altında satılan heves makineleridir.

Edit: Fiyatı arttırmışsın yeni gördüm. Ben o civarda sana Jay Turser JT-301 modelini öneririm. Benzerlerinden daha iyi bir ton aralığı var ve daha kaliteli geldi. Denedim, gayet hoş, dayanıklı, güzel tonlu. Youtube'den tonlarına bakabilirsiniz. Şahsen SX'den daha çok beğeniyorum.

http://www.mydukkan.com/urunler.asp?gid=3631

Yorum için teşekkür ederim

Jay Truser markasını ben çin malı diye biliyordum ve çekiniyordum ,keza aynı şekilde SX markasından da çekiniyordum ama bu önerilerinizi de artık listeme ekleme niyetindeyim çünkü fiyat arttıkça kalitede artıyor çin malı diye ön yargı yapmamak lazım sanırsam

Bir hocamız Squier Bullet strat HSS ve Jackson Js-11 önermiş sizde tavsiye eder misiniz ve ya hangisi daha iyidir (bir liste yapıyorum sanırım Konya ilinin merkezinde gitar satan mağazalar varmış,bu listedeki gitarları ekleyip denemeye karar verdim)

Bu arada aklımda ki gitarlar
    Squier Bullet strat HSS
    Squier Bullet Stratocaster
    Jackson Js-11
    Jay Truser JT-300M
    Cort X-1
    Cort G-50
    Cort G-110

Hangisi tavsiyenizdir (Not:Clean tonları iyi olsun istiyorum , dumanın şarkılarını ve bazı türkülerin Rock tarzını çalmak istiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.TuNnA -- 10 Aralık 2014; 17:23:21 >

• M.TuNnA kullanıcısına yanıt

Bu üç gitardan hangisi hoşuni beğeniyorsan gönül rahatlığı ile alabilirsin.Bütçeni biraz daha artırabilrisen birkaç Ibanez modeli de önerebilirim.

Jay Turser ve Jackson JS serisini gördüğün yerde arkanı dönüp koş.6 yıl önce falan Jackson JS20 almıştım.Ona verdiğim paranın yarısı ile daha iyi gitarlar alabilirmişim.

Bu amfiyi de alırsan (sahibinden,gittigidiyor vs. gibi sitelerde yüzlerce ikinci eli var.) çok çok uzun süre 5 kuruş masraf yapmazsın.

Amfi zaten dijital olduğu için çöp tenekesi de bağlasan aşağı yukarı aynı kalitede bir ses verecektir.Bu da gitarın manyetik kalitesini daha önemsiz hale getirecektir senin için.Ki bu da düşük kalite gitar alanlar için avantajlı birşey diyebiliriz.

Mesajın başında önerdiğim 3 gitar zaten her tarza gidebilecek Duman'dan tut,Iron Maiden,Black Sabbath'a kadar her tarzı çalabileceğin ton yelpazesi o fiyat aralığına göre en geniş olan gitarlar.Sap rahatlığı da fiyata göre makul durumda.

Daha önce de dediğim gibi işin kilit noktası amfi.Alacağın ses tonu neredeyse tamamen amfiye bağlı.Şu an alacağın gitarda önemsemen gereken öncelikli şey sap rahatlığı sonra da malzeme kalitesi.Gerçi bu fiyatta aşağı yukarı her gitar aynı malzeme kalitesine sahip ama Jay Turser veya ilk mesajda linkini koyduğun gitarlar tabiri caizse çöp diyebileceğimiz gitarlar.Jackson'ın JS serisinin de sapı çok çok kalın.Zaten Hint malı bir enstrümandan asla hayır geldiğini görmedim şimdiye kadar.

Eğer ses kartı olayını da düşünürsen pm den onu da elimden geldiğince açıklarım.Ses kartının 0 fiyatı 350TL cıvarı.Bir de ses sistemine (tatminkar olması için 5+1) ihtiyacın olacak.Tabi kulaklıkla da çalabilirsin ama yine de kaliteli bir kuılaklığa ihtiyacın olacak.Böyle bir sistem de ortalama 450-500TL yi bulur.Fakat binlerce liralık setuplar ile alınan tonları yakalarsın.Ama taşınabilir olmamasını iyi düşünmen lazım.

Edit:İstersen ses kartı ile birkaç kayıt alıp örnek olarak göstere bilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Argonath LXI -- 10 Aralık 2014; 19:20:25 >

• M.TuNnA kullanıcısına yanıt
    yazdığın ton malzeme işçilik olarak aşağı yukarı aynı kalitede gitarlar. sana tavsiyem cort g110. çalımı çok rahattır. hem klavyesi sapı hemde gövde tasarımı. inanılmaz rahat bir gitardır. humbucker olduğu için sert tonlarda alabilirsin. seni 4-5 sene rahat götürür. başlangıç ve orta seviye için bence ideal bir gitar. iyi çalmaya başladıktan sonra daha iyi modellere bakarsın . gitar alacaksan ve bütçe sıkıntın varsa kesinlikle temiz kullanılmış 2. el gitar al. hem yarı fiyatına getirirsin hem satarken zarar etmezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathFor81 -- 10 Aralık 2014; 19:30:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: F355 Berlinetta

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=6469&gid=111#.VIcqCDGsUZc
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=13272&gid=111#.VIcqCjGsUZc
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=617&gid=111#.VIcqDjGsUZc

Bu üç gitardan hangisi hoşuni beğeniyorsan gönül rahatlığı ile alabilirsin.Bütçeni biraz daha artırabilrisen birkaç Ibanez modeli de önerebilirim.

Jay Turser ve Jackson JS serisini gördüğün yerde arkanı dönüp koş.6 yıl önce falan Jackson JS20 almıştım.Ona verdiğim paranın yarısı ile daha iyi gitarlar alabilirmişim.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=9556&gid=91#.VIcq3DGsUZc

Bu amfiyi de alırsan (sahibinden,gittigidiyor vs. gibi sitelerde yüzlerce ikinci eli var.) çok çok uzun süre 5 kuruş masraf yapmazsın.

Amfi zaten dijital olduğu için çöp tenekesi de bağlasan aşağı yukarı aynı kalitede bir ses verecektir.Bu da gitarın manyetik kalitesini daha önemsiz hale getirecektir senin için.Ki bu da düşük kalite gitar alanlar için avantajlı birşey diyebiliriz.

Mesajın başında önerdiğim 3 gitar zaten her tarza gidebilecek Duman'dan tut,Iron Maiden,Black Sabbath'a kadar her tarzı çalabileceğin ton yelpazesi o fiyat aralığına göre en geniş olan gitarlar.Sap rahatlığı da fiyata göre makul durumda.

Daha önce de dediğim gibi işin kilit noktası amfi.Alacağın ses tonu neredeyse tamamen amfiye bağlı.Şu an alacağın gitarda önemsemen gereken öncelikli şey sap rahatlığı sonra da malzeme kalitesi.Gerçi bu fiyatta aşağı yukarı her gitar aynı malzeme kalitesine sahip ama Jay Turser veya ilk mesajda linkini koyduğun gitarlar tabiri caizse çöp diyebileceğimiz gitarlar.Jackson'ın JS serisinin de sapı çok çok kalın.Zaten Hint malı bir enstrümandan asla hayır geldiğini görmedim şimdiye kadar.

Eğer ses kartı olayını da düşünürsen pm den onu da elimden geldiğince açıklarım.Ses kartının 0 fiyatı 350TL cıvarı.Bir de ses sistemine (tatminkar olması için 5+1) ihtiyacın olacak.Tabi kulaklıkla da çalabilirsin ama yine de kaliteli bir kuılaklığa ihtiyacın olacak.Böyle bir sistem de ortalama 450-500TL yi bulur.Fakat binlerce liralık setuplar ile alınan tonları yakalarsın.Ama taşınabilir olmamasını iyi düşünmen lazım.

Edit:İstersen ses kartı ile birkaç kayıt alıp örnek olarak göstere bilirim.

Hocam bana gerçekten çok yardımınız dokunuyor hakkınızı ödeyemem çok saolun

önerdiğiniz amfinin ikinci elleri bana gayet uygun geliyor dediğiniz gibi uzun yıllar beni götürürse çok çok daha iyi olur teşekkür ederim

Önerdiğiniz gitarların duruşları gerçekten hoş duruyor fakat kısa bir araştırmadan sonra bu 3 gitarı pek önermediklerini gördüm özellikle Cort X-1 modelini sapının zorlayacağını söylüyorlar başlangıç için pek uygun değilmiş (tabi bunu söyleyenler ne kadar tecrübeli bu konuları ne kadar iyi biliyorlar bilemem)

Hocam siz bu gitarlardan herhangi birini kullandınız mı ,en rahatı hangisi ,önerdiğiniz bir tanesi var mı (ve neye göre öneriyorsunuz )

Tekrardan teşekkür ederim çook saolun

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathFor81

yazdığın ton malzeme işçilik olarak aşağı yukarı aynı kalitede gitarlar. sana tavsiyem cort g110. çalımı çok rahattır. hem klavyesi sapı hemde gövde tasarımı. inanılmaz rahat bir gitardır. humbucker olduğu için sert tonlarda alabilirsin. seni 4-5 sene rahat götürür. başlangıç ve orta seviye için bence ideal bir gitar. iyi çalmaya başladıktan sonra daha iyi modellere bakarsın . gitar alacaksan ve bütçe sıkıntın varsa kesinlikle temiz kullanılmış 2. el gitar al. hem yarı fiyatına getirirsin hem satarken zarar etmezsin.

Bu gitarın beni rahat ettireceğinden ve uzun süre beni götüreceğinden eminsiniz değil mi
    bazı siteler de önermiyorlar da bu gitarla ilgili deneyiminiz var mı

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.