Yok hepsi yalan olur mu ? Kadir-i mutlak bir yaratıcı var ama senin bildiğin gibi değil sadece Senin ki 4 gün de dünyayı kalan 2 günde bütün kainatı yarattığını iddia ediyor çünkü , ha bir de peygamber göndermediğine neredeyse eminim. Peygamberlik sistemi din yaymak için mantıksız bir sistem olurdu çünkü herkese ulaşmaya insan ömrü yetmiyor. Amazon ormanlarında yaşayan kabilelere 1500 yıl geçmiş hala var olduğunu söyleyememişsin mesela. Amerikaya ilk ilahi din 1492 de ulaşıyor , ama o da tedavülden kalmis 900 yıl önce güzel espiri bence 😀 aztec ler bunu beğendi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 5 Ekim 2024; 7:15:3 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Allah'a olan inancınızı kaybetmeyin. (7. sayfa)
-
-
-
Hakaret çaresizlik ve acziyetin göstergesidir. Sorulara cevap yok tabiki. "Bilim" diye kabul ettiğin otorite her kimse, sana ilk oluşumu nasıl açıklıyor? "Kendi kendine yoktan var oldu" diyenlere inanıyorsun da bilimin, aklın payı ne burada? Akla, mantığa uygun bi şey görünmüyor. Daha ölüme çare bulamayan acizlersiniz, neyin ilahlığını taslıyorsunuz acaba? :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Allah peygamber göndermeseydi insanla nasıl muhatap olup kendini tanıtacaktı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yotundaşi -- 5 Ekim 2024; 22:11:35 >
Gerek var mı sence cidden böyle bir şeye?
Velev ki var yapılabilecek en kötü şey bugün için
7 000 000 000 kişi arasından 1 kişiye kendini tanıtıp taleplerini iletmek diğerlerinin de ona inanmasini beklemek .... farkındaysan o dönemde de ilk başta pek kimse inanmadı mekke döneminde bugün ben desem ki vahiy alıyorum sen hemen inanacak misin?
Mucize vs deme lütfen onun da yoktu... kuranı okudu isen bilirdin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 6 Ekim 2024; 1:6:58 >
Hayır kesinlikle bak bunu da yanlış anladın ben sadece bir tespit te bulundum:) farkında isen sen bile daha kelimesi kullanıyorsun bilim denilen şey sürekli üstüne eklenerek ilerlenen bir şey şimdiden senin gdo lu ürün diye bildiğin ürünlerinin genetiği ile oynayıp hastalık dayanimlarini verilerini falan artirdilar benim omrum yetmez am ben eminim ki bu yüzyıl çıkmadan devasa buluşlara imza atılacak hem bu buluşları insanoğlu değil onun ürettiği yapay zeka yapacak. Süreç sonunda erken dönemde yaasam suresinin uzayacak kedin ama ölümsüzlük için şu an erken . Kaldı ki bundan 1400 sene önce ortalama insan ömrü 30 40 yıl iken bugün 2 katına çıkmış durumda ve bu gelisme kesiinlikle dua okunarak vs gelmedi bilim ile geldi. Peki insanoğlu bu buluşlara imza atarken sen ve senin gibi düşünenler ne yapıyor olacak? Mesih kurtarıcı ve kıyamet mi bekleyeceksiniz acaba hala ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 6 Ekim 2024; 1:18:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
"Sen ve senin gibiler" ne ya, her mesajına ekliyorsun. Bir Müslümanın bilim karşıtı olduğunu sana düşündüren şey ne? O zaman ben de diyeyim "sen ve senin gibiler" akıl ve mantığı devre dışı bırakarak herşeyin kendi kendine yoktan varolduğunu iddia ediyor. Biz ise herşeyin bir mimarı, bir yaratıcısı olduğunu, insanın ilmi çalışmalarla keşfettiği herşeyin Allah'ın büyüklüğünün ve kudretinin birer delili olduğunu söylüyoruz, buna iman ediyoruz.
Bilimi inkarcıların, tesadüfcü materyalistlerin tekelinde sanmak senin gibilerin sorunu. Biz bilimsel keşifler sayesinde yaratanı keşfediyoruz, örneğin bir insan ya da hayvan yavrusunun doğumundaki mucizelere tanık olunca eserin asıl sahibini daha iyi tanıyoruz. Siz ise yoktan var ediyormuşcasına kendinizi ilah sanıyorsunuz. Acınacak bi hal. Bilimsel çalışmalarda kullanılan materyalleri ya da ortaya çıkan keşifleri siz mi yarattınız? İxat etmek, keşfetmek ile yaratmak yani yoktan var etmenin ayrımını yapamayanların akıl ve mantıkla bağı yoktur.
-
Kardeş bence çok gerekli çünkü her sanatkar sanatını tanıtmak ve bilinmek ister zira Cenabı Allah en büyük sanatkardır
"Kardeş bence çok gerekli çünkü her sanatkar sanatını tanıtmak ve bilinmek ister zira Cenabı Allah en büyük sanatkardır" demişsin ama
sadece insan olan sanatkarlar için geçerli bu bilinmek istemek ve bir ihtiyaçtır. Ego tatminidir.
Kadir-i mutlak bir yaratıcının ihtiyaçları olamaz
sizin inandığınız tanrı eksik bir tanrıdır. Zaten 1500 yıl sonra bile hala dinin adını duyuramadığı insanlar yeryüzünde dolaşmakta başarısızdır.
1500 yıl boyunca milyar üstü insan bu dinden hiç bir haberi olmadan ölüp gittiler ne olacak bu insanlar öbür tarafta? bu kadar insan sınava gelmedi mi yoksa bu dünyaya ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 6 Ekim 2024; 20:56:58 > -
tamam kullanmam ya sıkıntı yapma ama beni biraz yanlış tanımışsın her şey yoktan var oldu hele hele de kendi kendine var oldu diye bir iddiada bulunduğumu hatırlamıyorum.
Sen açıkla dedin bende binlerce bilim adamı uğraşıyor dedim.
Bir yaratıcı olma fikrini kökten reddetmiyorum ateistler öyle düşünebilir bu onları bağlar.
Bir yaratıcı olabilir hatta olma ihtimali bence olmama ihtimalinden kat ve kat fazla ama o işte sizin bildiğiniz gibi bir yaratıcı olmadığına inanıyorum.
ilmi çalışmalar bir yaratıcı olduğunu kanıtlasa bile o kişinin Alalh olduğuna hiç bir delil yoktur. Bu sadece Kur'anın ve hadislerin iddiası bunu bana kanıtlayamassın!
Zaten sizin inandığınız tanrı eksik. kızıyor öfkeleniyor lanet ediyor adam kayıyor örneğin ibraniler. ayrıca koskoca bir kıtaya hiç peygamber göndermemiş. 7. yüzyıldı arabistana elçiş göndermiş amerikaya tam 900 yıl sonra hristanlık göndermiş burası gerçekten komik geliyor bence kızılderililer tam hristan oluyor öbür tarafta hoba cehennemdeler neden e o din 900 sene önce kullanımdan kalktı :D
bilimsel keşiflerle ilgili sorun da şu denklemden tanrıyı çıkarınca eşitlik bozulmuyor...
-
Din dediğimiz olgu keskin çizgilerle ayrılan bi olgu değil ki. Kaldı ki hak dinler musevilikle de başlamıyor. İlkel insanların dahi yaşadıkları dönem ve şartlara göre bir rehberleri, iyi-kötü ayrımı yapmalarını sağlayacak ahlaki öğretileri onlara öğreten bir yol göstericileri olduğu belli. İnsanlık tarihine baktığımızda bunun izlerini görüyoruz.
İlkokul 1.sınıftan matematik öğreniyoruz ama üniversiteye geldiğimizde öğrendiğimiz matematik bambaşka. Çünkü gelişmişlik seviyesi farklı. İnsanlığın gelişiminin de temelde bundan bi farkı yok. İslam, insanın kemale ermiş haline hitap ediyor. Hz.Adem ve sonrakiler için Kuran rehber olsaydı insanlık nasıl çoğalacaktı örneğin? Bunun gibi örnekler düşün. Kızılderililerde bile ahlaki kurallar, iyi kötü ayrımı oluşmuş. Din olmasa ahlak neye göre oluşacak, neyin iyi neyin kötü olduğuna neye göre karar verecekti topluluklar? 124 bin peygamberden bahsedilir. Buradan bağlantı kurmak zor değil.
Gelelim Kuran'a. Son ilahi rehberin ulaşmadığı insanların, toplulukların bunlardan sorumlu olmayacağı açıkca bildirilmiş. Bu İncil'in hükmünün geçtiği dönem için de geçerli. Allah yarattıklarını bilmiyor mu? Onları da öğrendikleri hak inançları üzere nasıl yaşadıklarına göre hesaba çekmesi çok mu zor? Ki "fetret devri" yani kendilerine hiç peygamber ulaşmamış, ara dönemde yaşamış topluluklar zaten hiç sorumlu değil. Haşa Allah'ı niye evrende bir zerre hükmünde dahi olmayan insan gibi düşünüyoruz? Lise eğitimi ulaşmamış bi köy düşün. Orada lise çağındaki çocuklar almadıkları bi eğitime göre sınava tabi oluyor mu? Anlaşılması için basit bi örnek. Eskiden toplumlar müstakil yaşıyordu. Küreselleşme ve iletişim arttıkça insanın imtihanının en önemli parçası olan HAKİKAT ARAYIŞI daha da önem kazanıyor.
Şimdi diyebilirsin ki Allah niye her yere ulaştırmamış o zaman? Çünkü Dünyayı geçici imtihanın bir parçası olarak sebep sonuç ilişkisi içinde yaratmış ve insana hür irade vermiş. Bir sonuç ortaya çıkması için mutlaka bir sebebi olması gerekiyor yaşadığımız alemde, dünya hayatında. Yoksa insanlar arasından çıkacak peygamberlere de gerek duymadan direk gökten kimsenin inkar edemeyeceği şekilde iletişim kursaydı, o zaman ne hür iradenin bir anlamı kalırdı ne de bir sonu olan imtihanın.
İlmi çalışmalar ve keşiflere paralel Kuran'daki iz düşümlerine de tanık olup iman eden çok batılı bilim adamı var. Kuran'da, dar bir dairede yaşayan üstelik okuma yazması dahi olmayan bir insanın (yani hz.peygamberin) zihin dünyasının çok ötesinde şeylerden de bahsediliyor. Kuranda hiçbir ayette hz.Muhammed'in annesiyle ilgili bilgi yer almaz. Ama hz.Meryem adına ayetler vardır. O yaratıcı Allah mı, yoksa başka bi varlık mı onun da muhakemesi insanın hür iradesine bırakılmış. Ama sorgulamadan, okuyup araştırıp üzerine kafa yormadan ulaşılacak bilgiler değil bunlar.
Mantık çerçevesinde açıklamaya çalıştım. Direk dini yani fıkıh açısından bahsettiğin durumun izahı için linke bakabilirsin:
www.zaferdergisi.comDünyanın Issız Bir Köşesindeki İslam’ı Hiç Duymayan İnsanın Mesuliyeti nedir? | ZaferDergisi.comhttps://www.zaferdergisi.com/makale/10637-dunyanin-issiz-bir-kosesindeki-islami-hic-duymayan-insanin-mesuliyeti-nedir.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruff N Tumble -- 7 Ekim 2024; 2:42:23 >
-
Yazdıklarının tamamını ve attığın linki n de tamamını okudum . Burada gecen bütün fikirleri zaten biliyorum ben.
Ama mantığım asla bunu kabul etmiyor.
bak düşün yıl olsun 999 632 ile 1492 arasında istediğin tarihi seç.
Maya uygarlığında yaşayan bir insansın islamdan haberin yok dolayısıyla bölgede hangi din var ona inanıyorsun. Veya maya dininin ateistsin hiç farketmez Tarim da hasat bereketli olsun diye her yıl bir bakire genç kız bulup kendi tanrina kurban olarak öldürüp sunuyorsun. Örneğin tecavuz zina uyuşturucu içki kumar sana göre haram da değil ömrün bunlarla geçsin bana attığın linkteki yazıya göre sen fetret ehlisin hooooooop cennettesin.
Ben gariban hayatımı iyilik üstüne kurmuşum kimseye bir zararım olmamış ama sadece bana 40 yildir inanacaksın dediğiniz din mantıksız gelmeye başlamış hoooop cehennemdeyim.
böyle karar veren bir tanrı adil olabilir mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 7 Ekim 2024; 13:24:13 >
-
Kur anda hiç bir yerde İncil Tevrat ve zeburun değiştirildiği geçmez bilakis o kitaplara iman islamin şartıdır. En azından İncil in 4. Asır İznik konsulunden beri değişmediğini bildiğimize göre mevcut incili de okuyup iman etmek zorundasın .tek sorun şu inciller Allah kelamı değil havarilerin kelamıdir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 7 Ekim 2024; 5:15:37 >
Onlar mes'ul değiller
ben de her türlü bk u yiyip mesul olmamak istiyorum ama bu nasıl adalet ?
bu 632den 1492 amerika'nın keşfine kadar olan sürede yaşayıp sınava tabi olmayan sayısı milyarı geçen insanlar ne ayak bu dinin en büyük açığı bence. 1492 de islamiyet te gelmiş değil amerikaya da net olsun diye bu tarih aralığını veriyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 7 Ekim 2024; 12:8:14 > -
O kadarını bilmiyorum, babama sorup bu konuda size dönüş yaparım
Tam tersine asıl bu adalet. Haberi olmayanlar sorumlu olsaydı o zaman adalet olmazdı. Burada sorumluluktan kasıt dini yükümlülüklerdir. Kötülük yapan, başkasına zarar veren vs yine yaptıklarından mesul. Ama mesela alkol tüketmek, domuz eti yemek vs bunların bilgisi kendine ulaşmayanlar mesul olmayacaktır. Akıl, mantık çerçevesinde neyin bu kapsamda, neyin kapsam dışı olduğunu anlamak zor değil. Ayrıca imtihanı tek boyutlu değerlendiriyorsun. O insanlar da farklı şeylerle imtihan olup ömürlerini geçirmişler. Her dönemin kendine has şartları olmuş. Şu an insanoğlunun en rahat olduğu dönemde yaşıyoruz.
Velhasıl herkes kendi yolundan sorumlu. Senin ya da bir başkasının iman etmesinin bana veya başka bir müslümana dünyalık hiçbir getirisi yok.
El CevapyoutubeEy Nefsim! Deme zaman değişmiş. Asır başkalaşmış, herkes dünyaya dalmış, hayata perestiş eder, derdi maişetle sarhoştur.Çünkü ÖLÜM DEĞİŞMİYOR.. Perestiş: Aşırı düşkünlük Derd-i Maişet: Geçim derdi. Firak: Ayrılık Beka: Devamlı olma, kalıcı olma Acz-i Beşeri: İnsanın âcizliği. Fakr-ı İnsani: İnsanın fakirliği. Peyda Etmek: Kazanmak, elde etmek.https://www.youtube.com/watch?v=2jmPQABRLXw
-
Allah Gazzelileri cennetine alacaktır. Böylece Gazzeli müminleri lanetlenmiş Siyonistler ile test edip cennetine alacaktır. Siyonistler peygamberlerine uymayıp Allah'a meydan okudukları için lanetlenmişlerdir. Şunu unutma, Allah rahatlık, bolluk, bereket içinde olanı bollukla test eder. Rahat ve konfor içinde olan aslında test içindedir. Aynı zamanda fakiri de fakirlik ile test eder. Böylece iki zıt kesim de kendi testlerinden geçerler. Ayrıca Mevla insanları ölümle test eder. Yakınlarının canlarını alır ve isyan edecekler mi diye kontrol eder. Bu testleri başarı, sabır ve sükûnet ile geçebilen müminler cennet ile mükâfatlandırılır.
Allah'ın hikmeti sonsuzdur. Gazze'deki kardeşlerimizi çetin bir imtihandan geçiriyor. Bu imtihan onların imanlarını daha da güçlendirecek, sabrını artıracaktır. Zulme uğrayan bu masum insanlar, inşallah ahirette en yüce makamlara erişeceklerdir.
Siyonistlerin yaptığı zulüm ve katliamlar yanlarına kâr kalmayacak. Dünyada cezalarını çekmeseler de ahirette mutlaka hesap vereceklerdir. Allah'ın adaleti er ya da geç tecelli edecektir.
Biz Müslümanlar olarak Gazzeli kardeşlerimize dua etmeli, elimizden gelen yardımı yapmalıyız. Onların çektiği acıları unutmamalı, her daim yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Allah Gazze'deki tüm mazlumların yardımcısı olsun, onlara sabır ve metanet versin.
Bu dünya geçicidir, asıl hayat ahirettedir. Gazzeliler bu dünyada çektikleri acıların karşılığını inşallah cennette alacaklardır. Allah onları Firdevs cennetinin en yüce makamlarına yerleştirsin. Bizler de onların sabrından, metanetinden ve imanından ders alalım.
-
eyw tam ikna oluyordum ki aklıma çocuklar geldi.
Gazzeli çocuklar 3 aylık 5 aylık 5 yaşında veya annesinin karnında ne ile imtihan oldu?
diyarbakırda katledilen narinin imtihani neydi sayın müslüman ?
bunlar cennete gidecek diyorsun
kardeşim benim suçum ne ? veya sen istemez miydin anne karnında doğmadan ölüp sonsuz cennette sayısız huri ile fink atmak ? ne diye sefalet içinde bu hayatı yaşamak zorundasın ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 12 Ekim 2024; 22:28:47 > -
hayır haberi olmayanların cennete gitmesi adalet değil! Aslında adalet olmayan şey tam olarak haberi olmayanların olması!!!
"Kötülük yapan, başkasına zarar veren vs yine yaptıklarından mesul. Ama mesela alkol tüketmek, domuz eti yemek vs bunların bilgisi kendine ulaşmayanlar mesul olmayacaktır":D kaynak ne oturma organın mı ?
"O insanlar da farklı şeylerle imtihan olup ömürlerini geçirmişler." halen de bu şekilde ömrünü geçirenler var senin fikrine göre tek hak din islam değil demek bu açıdan bakarsan islam harici bir yaşamla cennet mümkün .. sana tek bir sorum var. islamın tüm hükümlerini yerine getirsem ama Allah'a inanmasam sence cennete gidebilir miyim ? islamdan haberim var ama güneşin tanrı olduğu fikri bana mantıklı geliyor diyelim..
"Velhasıl herkes kendi yolundan sorumlu. Senin ya da bir başkasının iman etmesinin bana veya başka bir müslümana dünyalık hiçbir getirisi yok. " diğer bir çok müslüman böyle düşünmüyor ama keşke herkes böyle düşünse ben de sokaklarda haykırsam "gerçekten kadiri mutlak bir yaratıcı olduğunu düşünüyorum. ama sizin iman ettiğinizi söylediğiniz yaratıcı o kadar da kadir'i mutlak değil dua edin isteyin benden vereyim diyor ama gazzelili ağzında süt kokulu bebelere kulaklar tıkalı vs..."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 12 Ekim 2024; 22:37:0 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X