Şimdi Ara

ALKOLLÜ İÇKİLER KÜLTÜRÜ (Tamamen Bilimsel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
13.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hangi Üründen Hangi Içki Elde Edilir?
    Üzüm-----------------Şarap ve Rakı
    Erik-------------------Rakı
    Pirinç-----------------Rakı
    Arpa------------------Bira
    Malt Arpa-------------Viski
    Elma------------------Şarap

    İçkilerin içerdikleri alkol oranları (100 ml'de)
    Rakı.......................%45-50
    Şarap.....................%12
    Bira........................%3
    Viski.......................%43
    Votka.....................%40-50

    Dünyada üretilen Rakı çeşitleri:
    Türk rakısı-------------------üzüm------------------------Türkiye
    Mastika----------------------üzüm------------------------Yunanistan,Balkanlar
    Uzo-------------------------- üzüm-----------------------Yunanistan
    Slivovits----------------------erik-------------------------Sırbistan
    Kirsh---------------------yabani kiraz----------------------Almanya,İsviçre
    Applejack-------------------elma---------------------------ABD
    Sake------------------------pirinç-------------------------Çin,Japonya
    Arika-------------------At sütü(kımız)----------------------Orta Asya

    Rakı Kültürü
    En bilinen içeceklerden olan raki aslinda üzüm, incir ve erik gibi meyvelerin alkolle mayalandirilarak damitilmasiyla elde edilen bir içkidir Türk rakisi ve Yunan rakisi Uzo disindakiler anason içermezler ve hammaddelerinin adlariyla birlikte anilirlar.

    Bugüne kadar yayimlanmis olan ansiklopedilerin hemen hepsinde rakinin bir "Türk içkisi" oldugu belirtilmektedir. Avrupa Konseyi Ispirtolu Içkiler Eksperler Komitesi, rakiyi Türk içkisi olarak kabul etmektedir. Ayni Scotch viski ve Fransiz konyagi gibi...

    Evliya Çelebi, Seyahatname'sinde o dönemdeki raki üreticileri olan Arakçiyan" esnafina da yer vererek, muz, hardaliye, nar, saman, tarçin, karanfil, ihlamur ve anason rakilari gibi degisik türde içki çesitlerinden ayrica raki sarabi dedigi, rakilik sarap ya da üzüm sarabindan çekilmis anasonsuz raki yani düz rakidan bahsetmistir. Anlasilan o ki, raki üretiminde bir çok bitki denenmis ve anasonda karar kilinmistir. Böylece rakinin ana karakterinden biri ortaya çikmistir.

    1880'li yillarda Sultan Abdülhamit döneminde, basmabeyinci ve maliye bakanlarindan Saricazade Ragip Tekirdag yolu üzerinde ilk raki fabrikasi olan"Umurca Raki Fabrikasi" kurmustur. Cumhuriyet döneminin yillarina kadar üretilmis olan meyve rakilari (muz, seftali,nar ve dut) üretimden kaldirilmistir. Baslangiçta mahalle aralarindaki küçük isletmelerde üretilen Bogma Raki", içki yasaginin katilastigi dönemlerde kaçak olarak evlerde de üretilmistir. Bogma raki, incir, dut ve erik gibi meyvelerden yapilmis alkol derecesi yüksek anasonsuz bir tür rakidir. Özellikle Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaras çevrelerinde kaçak olarak üretilmistir. 1944 yilindan itibaren üretimi ve satisi Tekel Genel Müdürlügü'nce yapilmistir.

    Aslan sütü adinin, eski küplü meyhanelerden geldigi bildirilmistir. Galata'daki meyhanelerde fiçi yerine içinde adamin basinin görülemeyecegi büyüklükte küpler oldugundan bunlara küplü" adi verilmekteydi. Raki, bu meyhanelerde aslan kabartmali küplerde bulundugundan aslan sütü olarak isimlendirilmistir. Ayrica berrak ve saydam olan rakiya su katildiginda alkol derecesi 37-38 dereceden asagiya düstügünde süt beyazina benzer bir hale gelmesinin de katkisinin olabilecegi belirtilmistir.

    Bir söylentiye göre çilingir sofrasi adini "çesnigir sofrasi"ndan almistir. Böyle bir ihtimal, çilingir sofrasinin küçük tabaklarda hazirlanmasi ve bu sofranin, çesnigir ya da çesnicibasinin sofrasina benzemesinden kaynaklanmaktadir. Bir diger söylentiye göre de alkol, denektasi misali, kisinin degerini ortaya çikardigi ve adeta kisinin kisiligini, bir çilingirin maymuncukla kilidi açmasi gibi, açtigi için sofraya bu ad verilmistir. Meyhane, sarap içilen yer anlamina gelse de çilingir sofrasinda yalnizca içilmektedir. Vefa Zat'a göre: "Bu sofra, rakisiyla, mezesiyle, sohbetiyle, kuruldugu mekaniyla, her seyiyle çesninin üzerine kurulmustur . Bu sofrada yapilan sohbetin kurallari vardir. Genel kural konusma adabina dayanir. Genellikle sofrayi paylasanlarin en yasli olani ilk konuyu seçer ve açar. Sik sik konu degisir, hos, ilginç, çekici ve düsündürücü konular seçilir genellikle sohbetler sirasinda agirligi ortaya çikar kisinin, sofrada kisi agirliginca saygi görür."

    Ilhan Eksen söyle yazar "Dengeli Demlenme ve Raki Mezeleri"kitabinda: Raki sofrasi bir tiyatro sahnesi gibidir. Kimi kendi hayatini oynar, kimi de baska rollere soyunur olsa da her gösterinin (raki meclisinin) basarisi ve tekrarlanmasi takim oyununa baglidir. Yani sevdikleriniz ile yani hem sizi dinlemesini bilecek ve sözünüzü kesmeyecek hem de sizin dinlemekten zevk alacaginiz, yemesi, içmesi, konusmasi, oturmasi, kalkmasi kimseyi rahatsiz etmeyecek, keyif kaçirmayacak insanlarla birlikte olmaniz gerekecektir."

    "Raki sofrasinda en az iki, en fazla alti kisi bulunmalidir. Ideal sayi dört kisidir." der. Bunun nedenini de, konusma ve tartismalara bütün hazir bulunanlarin hem konusmaci hem de dinleyici olarak katilmalarini saglamak olarak açiklamaktadir.

    Ergun Sav, "Raki Sohbetleri" adli kitabinda, "...Raki sofrasinda kadin bulunmali. Sohbetin düzeyi yüksek olur. Edepli olur. En agzi bozuk adam bile kendini toplar. Hanimlar masayi tatlandirir, sohbeti ballandirir." diye yazar.

    O dönemde raki sek içilip, üstüne bir yudum su aliniyordu. Günümüzde, raki soguk olarak, sek içilebilecegi gibi genellikle su ve buz karisimi ile içilmektedir. Ilhan Eksen, üçte bir raki, üçte bir su ve üçte bir de buz karisimini önermistir. Sirayi da raki, su ve buz olarak belirtir ki rakinin tadi bozulmasin.

    Raki genel olarak aksam içkisidir. Içkicilerin "kerahat vakti" dedikleri aksam üzeri saatlerinde yavas vaktin geldigi kabul edilir. Kerahat kötülük anlamina gelse de mezesi, sohbetiyle aksamcilara çilingir hatirlattigi belirtilmistir.

    Adabiyla içenler rakiyi özenle hazirlanmis, bol çesitli az miktarda mezeyle içerler. Mezeler oldukça çesitlidir. Zamanla zenginlesmekle birlikte keyfe göre ve daha çokta ekonomik güce göre çesitleri degismektedir. En sade raki masasinda bile beyaz peynir ve kavun bulunur. Tereyagi, beyaz peynir, kasar peyniri, yogurt ya da cacik, fasulye pilakisi, arnavut cigeri, sucuk, pastirma, kalamar, midye tava, lakerda, karides, pavurya, muska böregi, kirmizi turp ve rokanin bulundugu yesillikler ve salatalar, kavun ve mevsim meyveleri mezelerin bazilaridir. Bir de "yumruk mezesi" vardir ki bu, içerken hiçbir sey yememektir. Bir yudum içki içilir ardindan yumruk yapilmis elin sirtiyla agiz silinir. Aslinda bu bir bakima ekonomik güçlüklerden kaynaklanmaktadir. Ergun Sav, "Rakida, önce raki sonra lokma, sarapta önce lokma sonra sarap..." diyerek siralamaya dikkati çekip, mezelerden rakidan sonra bir lokma alinarak agzin hafifçe silinmesi gerektigine deginmektedir. Raki içmek, giderek büyümek, erkek olmak, güçlü olmak gibi toplumsal bir simge durumuna girmistir. Genellikle erkeklerin tercih ettigi bir içkidir. Rakiyi sevenler baska hiçbir içkinin rakinin yerini tutmadigini söylerler. "Raki temiz içkidir, ertesi gün bas agrisi yapmaz, mideyi bozmaz" derler. Aksam üzerleri ayaküstü bir-iki tek atilan yerlerde içenler, ayaküstü sohbeti yeglerler. Buna "tek-tekçilik" denir. Aksamcilar ise çilingir sofrasi için kerahat vaktini yegleyenlerdir.

    Şarap ve Kültürü
    Sarap, ezilmis veya ezilmemis üzümün, veya üzüm sirasinin tamamen veya kismen alkol mayalanmasina ugramasiyla elde edilen bir üründür. Üzüm türü, kalitesi, mayalanmasi, yapildigi yer, bu yerin isisi, nemi havalandirma sistemi sarabin kalitesini belirleyen etkenlerdir. Elde edilen sarabin eskitilmesi ile olusan aromatik
    kokulu) maddeler bu içkinin kalitesini yükselttigi bildirilmistir. Üzüm özsuyunun kendi kabuklariyla-özellikle siyah üzümlerin kabuklariyla temas ettirilmesiyle kirmizi sarap; eger islem, üzüm kabuklariyla temas ettirilmeden yapilirsa ister beyaz, ister siyah üzümden yapilsin beyaz sarap elde edilir. Beyaz saraplar kolay içimli ve yumusak olurken, kirmizi saraplarin tadi buruktur.

    Sarap kültürü, Avrupa yasam kültürünün bir parçasidir. Binlerce yil süren sarap yapimi, günün her saatinde içilebilen sarap türleri, Avrupa'da "incelmis sarap kültürü"nü yaratmistir. Fransa, Italya ve Ispanya bu kültürün
    temsilcisidirler. Beyaz sarabin beyaz etle, kirmizi sarabin kirmizi etle yenmesi sarap içme adabinin en temel kurali ise de bu vazgeçilmez bir kural olarak görülmemistir Kirmizi sarap oda sicakliginda (18-derecede), beyaz ve roze saraplar tipki sampanya gibi soguk olarak (yaklasik 12 derecede) içilir. Ancak buzdolabi degil, buz kovasi sogutma için ideal görülmüstür. Uzun süre yillanmis saraplarin oksijenle temasini saglamasi ve diplerinde biriken tortularin süzülmesi için karaf kullanilir. Yillanmis kirmizi saraplar, yuvarlak ve genis kadehlerle, yemekle alinan kirmizi saraplar ise yuvarlak ve dik kadehlerle içilir. Pembe saraplar dikdörtgen , köpüklü saraplar ise ince uzun kadehlerle içilirler. Içis sirasi da, yemek öncesi aperatif olarak sampanya ya da sherry daha sonra genç beyaz, genç kirmizi, dolgun kirmizi sarap seklindedir.

    Ülkemizde sarap içenlerin özellikleri vardir. "Sarapçi" denilen bölüm, sarabi daha ucuz oldugu içen, ekonomik gücü sinirli kisilerdir. Bunlar sise ya da bardak ile içip kafayi bulmaya çalisirlar. Ikinci bölüm ise ekonomik olan, sarabin türünü ve kalitesini bilerek içen "agiz tadi keyifçileri" dir. Kaliteli sarabi bilirler, bulurlar ve sarap
    içme töreninin kurallarina uygun biçimde içerler. Kadeh alinir, bardakta bakilir, koklanir, bir yudum alinarak,
    dille damak arasinda gezdirilir ve dolastirilir. Sonra lezzetine varilan bir yudum sarap içilir. Yani sarap içilen
    degil yudumlanan bir içkidir.

    BİRA
    Çimlenmis tahillardan özellikle arpa ve serbetçiotunun mayalanmasindan elde edilen bira %3-4 oraninda alkol içermesi nedeniyle hafif bir içkidir. Ancak gazli oldugundan emilmesi ve kana karismasi daha hizlidir. M.Ö. 4000 yilarinda Mezopotamya ve Misir'da kullanilan bira, eskiçagda ekmekle birlikte önemli bir besin kaynagini olusturmaktaydi. Türkiye'de bira yapimi 1893'de Istanbul'da Bomonti bira fabrikasinin kurulmasiyla baslamissa da önce "arpa suyu" adi altinda bira üretildigi Düyunu Umumiye idaresinin kayitlarindan anlasilmaktadir. Bir ara biranin alkolsüz içki olduguna dair karar alinarak kahve, büfe ve kantinlere girmisse de 1974 yilinda yeniden alkollü oldugu kararina varilmistir! Özellikle 1980 sonrasinda özel sektörün girisimleriyle hizla artan bir oranda
    yayginlasmaya ve çok içilmeye baslanan birada, rakinin engelleyici etkenleri bulunmamaktadir. Böylece her yerde, her zaman ve herkes tarafindan içilebildigi belirtilmistir. Biranin özelligini üç etmen belirlemektedir. Serbetçiotu ve tanenden ileri gelen aciligi, çok iyi islendigini ve gerektigi gibi süzüldügünü gösteren durulugu ve saydamligindan ileri gelen parlakligi ve köpürmesidir. Kokoreç, patates tavasi, sosis kizartmasi ve televizyondaki maçlar biranin yaninda alisilan seyler olmustur. Biracilar sise birayla yetinmezler "sifon birasi" denilen fiçilardan gözlerinin önünde çekilen "taze birayi" ararlar. Bira bardaklarinin birbirinin pesinden dolmasi, köpüklerin fazlasinin tahta bir araçla söyle silinip önlerine konmasi göz zevklerini oksar. Sonrada biraz fistik ve cipsle biralarini yudumlarlar

    VOTKA
    Ilk kez XIV. yy'da Rusya'da ortaya çikan ve o zamanlar tahildan daha sonralari patatesten yapilan votka, önceleri yalniz Rusya, Polonya ve Balkan ülkelerinde içilirken giderek tüm dünyaya yayilmistir. Genellikle tahildan veya melastan elde edilir. Ülkemizde de bira, raki ve saraptan sonra en çok içilen içkidir. Alkol derecesi %50'dir. Anasonsuz oldugu için tadi ve kokusu yoktur. Her zaman içilebilirse de havyar ve füme balikla tercih edilir. Ülkemizde, bira, kola, limon suyu ve visne suyu ile karistirilarak içilir.

    Konyak
    Beyaz saraplarin damitilmasiyla elde edilir. Fransa'da bir kasabadan (Cognac) adini alir. Ayni zamanda Hollanda'dan gelen Brandy adiyla da bilinir Türkiye'de "kanyak" adiyla anilir. Fransizlar için özel bir isim olan konyagin kullanilmasi bazi sorunlar çikarinca Atatürk'ün önerisiyle kanyak adi verildigi rivayet olarak belirtilmistir Genellikle aksamüstü ve aperatif olarak içilen bir içkidir. Avrupalilara göre konyak üstün bir inceliktir. Onlara göre içmek bir egitimse, bira ilkögrenim, sarap ortaögrenim, damıtık içkiler yüksekögrenimdir. Konyak ise lisansüstü örgenimdir. Meraklilari, göbekli kadehi önce avuçlarinda isitip ardindan kadehte toplanan aromayi koklayarak yudumlarlar.

    Cin
    Bir kokteyl içkisi olan cin aslinda Hollanda kökenlidir. Genever adi kullanilir. Bu ardiç agacinin palamutunun adidir. Cin üzümden damitilarak yapilip, içine ardiç palamutunun aromasi konularak yapilir. Halen ABD'de en popüler içkidir. Özellikle Italyan vermutu katilarak yapilan "Dry Martini" en çok içilen kokteyldir. Cin, en çok limonsuyu, buz ve suyla yapilan Gin-Fizz seklinde içilir. Cintonik ise Ingilizlerin gözdesidir. Tonik, Hindistan'da kina-kina'dan elde edilen bir kinindir. Bu nedenle sitmaya karsi korudugu düsünülmüstür. Cin çarpmasi, içimi kolay ancak sert içki oldugunu belirten bir deyimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foxrun27 -- 27 Ocak 2005, 4:08:52 >







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Alkollü İçecekler Kültürü: Tamamen Bilimsel Bir Bakış

    İnsanlık tarihi boyunca, alkollü içecekler birçok kültürün ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Farklı coğrafyalar, farklı sosyal ortamlar ve dini inançlar, alkol tüketimi ve kültürü üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

    Alkolün Tarihçesi

    İnsanlar binlerce yıldır alkollü içecekler üretmekte ve tüketmektedir. En eski alkollü içecek kalıntılarından bazıları, yaklaşık 10.000 yıl öncesine aittir. Antik Mısırlılar, Babilliler ve Çinliler, şarap, bira ve fermente içecekler üreten ilk uygarlıklardandı.

    Alkolün Kültürel Önemi

    Alkol, birçok kültürde önemli bir sosyal ve dini rol oynamaktadır. Şarap, Hıristiyanlık ve Yahudilik gibi birçok dinde kutsal bir içecek olarak kabul edilir. Birçok kültürde, içki paylaşımı dostluk, kutlama ve yas tutma gibi sosyal etkinliklerin bir parçasıdır.

    Alkolün Sağlık Üzerindeki Etkileri

    Alkol, vücudun işleyişini birçok yönden etkileyebilen güçlü bir maddedir. Küçük dozlarda, alkol rahatlatıcı ve sosyalleşmeyi kolaylaştıran etkilere sahip olabilir. Bununla birlikte, aşırı alkol tüketimi karaciğer hasarı, kalp hastalığı ve kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

    Alkol Tüketim Alışkanlıkları

    Alkol tüketim alışkanlıkları, kültürden kültüre önemli ölçüde değişmektedir. Bazı kültürlerde, gündelik yaşamın bir parçası olarak alkol tüketilirken, diğer kültürlerde alkol tüketimi özel günler veya sosyal etkinliklerle sınırlıdır.

    Türk Alkol Kültürü

    Türkiye'de alkol tüketimi, Osmanlı İmparatorluğu'ndan beri önemli bir kültürel unsurdur. Rakı, Türkiye'nin milli içeceği olarak kabul edilir ve genellikle "sek" (sade) içilir. Anadolu'nun farklı bölgelerinde, şarap, boza ve şalgam suyu gibi geleneksel alkollü içecekler de tüketilir.

    Sonuç

    Alkollü içecekler kültürü, insanlık tarihinin ayrılmaz bir parçasıdır. Farklı kültürlerde farklı roller oynayan alkol, hem sosyal hem de sağlık açısından önemli etkilere sahiptir. Alkol tüketim alışkanlıklarını kültürel bağlamı ve sağlık risklerini göz önünde bulundurarak anlamak, bilinçli tüketim için esastır.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • vay be okuyalım bir bakalım, şiii foxrun27 sana diyorum okurken gece gece kafayı bulmayalım

    neyse saol çalışma için okuyorum daha


    evet


    hmm


    vay be demek cin ABD'de popülermiş haaa


    hık hıkkk Beeenn şayhoşşş değilim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: foxrun27
    Ülkemizde sarap içenlerin özellikleri vardir. "Sarapçi" denilen bölüm, sarabi daha ucuz oldugu içen, ekonomik gücü sinirli kisilerdir. Bunlar sise ya da bardak ile içip kafayi bulmaya çalisirlar

    bu tanımlama kopardı beni içelim kovayla içiyorum ben
  • [Deleted by Admins]
  • UZUN MUZUN İDARE ET İŞTE CANIM SEN İSTİYON DİYE KISALTAMAYIZ YA SEN DE BAŞINI OKU SADECE, SONUNA KADAR OKUMAZSIN, İŞİN GÖRÜLÜR OLMAZ MI
    quote:

    Orjinalden alıntı: Ölülere Ölüm

    çok uzun!
  • [Deleted by Admins]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla alkol isteğini körükleyen cinsten bişey..

    Valla bi buzlu rakı yanında açık mezesi.. önümde de bir çipura.. oyoyoyoyoy
  • ehhhh ihtiyar olarak ekleme yapayım
    rakı küçük kadehte sek olarak içilir üzerinede bir yudum su içilir
    rakı sofraya kalafaki ile gelir
    kalafaki bu günki 35 liğin yarısı eder
    4 kalafaki 1 testi eder (içtiğin rakılar hocaaam testiyiyi geçtiii şarkısı varya)
    2 testi bir damacana eder

    1 damacana küfelik eder
    2 damacana eşşeklik eder



    vodka (çok severim)
    kaliteli vodka buğday ve arpadan çekilir(tekel altın başak [bitirdiler ibmeler])
    vodkada sek içilir üzerine 1 yudum meyva suyu içilir
    ağızda fazla ezdirmeden yumusakca akmalıdır gırtlaktan

    whisky (viski)
    3 e ayrılır
    1 malt viski
    viskinin fıçıdan çıkmış halinin su ile yumuşatılmasıyla elde edilir
    karamel katılmaz(son yıllarda karamelli maltlar çok piyasada)
    sek olarak bir çırpıda içilir gırtlaktan hızla geçmelidir
    2 skoç viski
    maltın su ve karamel il alkolunun 45 e kadar çekilmsiyle üretilir
    en iyi yılı 12 dir meşe gül karışımı fıçısı makbuldür
    içimi malta nazaran daha hafif ve yayvandır
    3 bubon
    amerikan sığırlığıdır maltın çok yoğun karamel ile tatlandırılıp çok suyla yumuşatılmasıyla elde edilir içine su soda buz ne istersen katar nasıl içersen içersin zaten bir şeye benzemez (jim beam -jack daniels)

    bu arada sakın ama sakın malt yada skoc a buz soda falan atmayın kızarım size yazıktır günahtır

    afiyet olsun




  • tercihen bira diyorum diğerleri öksürtüyor da
    quote:

    Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant

    ehhhh ihtiyar olarak ekleme yapayım
    rakı küçük kadehte sek olarak içilir üzerinede bir yudum su içilir
    rakı sofraya kalafaki ile gelir
    kalafaki bu günki 35 liğin yarısı eder
    4 kalafaki 1 testi eder (içtiğin rakılar hocaaam testiyiyi geçtiii şarkısı varya)
    2 testi bir damacana eder

    1 damacana küfelik eder
    2 damacana eşşeklik eder



    vodka (çok severim)
    kaliteli vodka buğday ve arpadan çekilir(tekel altın başak [bitirdiler ibmeler])
    vodkada sek içilir üzerine 1 yudum meyva suyu içilir
    ağızda fazla ezdirmeden yumusakca akmalıdır gırtlaktan

    whisky (viski)
    3 e ayrılır
    1 malt viski
    viskinin fıçıdan çıkmış halinin su ile yumuşatılmasıyla elde edilir
    karamel katılmaz(son yıllarda karamelli maltlar çok piyasada)
    sek olarak bir çırpıda içilir gırtlaktan hızla geçmelidir
    2 skoç viski
    maltın su ve karamel il alkolunun 45 e kadar çekilmsiyle üretilir
    en iyi yılı 12 dir meşe gül karışımı fıçısı makbuldür
    içimi malta nazaran daha hafif ve yayvandır
    3 bubon
    amerikan sığırlığıdır maltın çok yoğun karamel ile tatlandırılıp çok suyla yumuşatılmasıyla elde edilir içine su soda buz ne istersen katar nasıl içersen içersin zaten bir şeye benzemez (jim beam -jack daniels)

    bu arada sakın ama sakın malt yada skoc a buz soda falan atmayın kızarım size yazıktır günahtır

    afiyet olsun





  • çok faydalı bi konu

    içelim güzelleşim
  • Öncelikle gerçekten kısa ve öz bir bilgilendirme yapmışsın. Bu yüzden teşekkürler. Fakat birşeyi belirteyim. Çimlenmiş arpaya Malt denir. Ve arpadan değil aslında Malttan bira yapılır. Özel çimlendirme havuzlarında arpalar belirli bir sürede çimlendirilirler ve çıkan çimleri kesilerek üretime gönderilir. Diğer teknik konulara ve yapılış aşamalarına girmemize gerek yok. (Kaynak: Kendim yani GIDA MÜH.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.