Manisa'nın Akhisar ilçesinde alkollü olduğu tespit edilen bisiklet sürücüsüne 590 lira ceza kesildi.
İddiaya göre, Akhisar 2. Nakliye sitesinden evine plakasız bisikletiyle giden Zafer Can (45), bir otomobil sürücüsüyle tartıştı. Bunun üzerine olay yerine polis çağıran Can'ın alkollü olduğu tespit edildi. 112 promil alkollü olduğu tespit edilen Can'a alkollü araç kullanmaktan 590 lira ceza kesildi.
Kavga ettiği kişiden davacı olduğu için olay yerine polis çağırdığını belirten Can, “İfade vermek için karakola gittim. İfademin alınmasından sonra karakola gelen trafik polisi bana alkollü bisiklet kullanmaktan 590 lira ceza kesti. Ben asgari ücretle çalışan biriyim. Bu parayı nasıl ödeyeceğim” dedi.
Akhisar Trafik Tescil Büro Amirliği yetkilileri ise Can'a Trafik Kanunu'nun 48-5'inci maddesi uyarınca ceza kesildiğini belirttiler.
yok bence polis şöyle düşünmüştür adam alkolluyken delirir filan bisiklet 200'e vurur önüne geçeni biçer yani başka türk polisi neden ceza yazarki ?
alkollü adam bisikletle gitsin işte evine bundan güzel şey mi var
Sonra sürsün arabanın önüne gebersin değilmi
Yok artık bizim orada olmuş haberim yok.
Bnu anca Akhisar'da beklerdim zaten :) Yollarda arabanin 2 kati sayisinca bisiklet var
quote:
Orijinalden alıntı: oguzdh
2 bira içen adam arabanın önüne sürücek kadar sarhoş olmaz. o kadar sarhoş olan adam zaten bisiklet kullanamaz
Bence cok iyi olmus takdir ettim polisleri. O bisikletli alkolun etkisiyle bisikleti yola surse onun yuzunden arabalar kontrolden ciksa kaza olsa kim hesap verecek. Trafigi tehlikeye atacak her turlu cezayi destekliyorum
Ceza gerekli ama aşırı yüksek olmuş bence 1 bisiklet parası.
Alkollüyken attığı imza mükemmel çok hoşuma gitti. Cezayı kabullendiğini de anlayabiliyoruz buradan.
(bkz. imzam)
Madde 103 - Motorsuz taşıtlar ile motorlu bisiklet sürücülerinin hukuki sorumluluğu genel hükümlere tabidir.
Madde 48 - Uyuşturucu veya keyif verici maddeleri almış olanlar ile alkollü içki almış olması nedeniyle güvenli sürme yeteneklerini kaybetmiş kişilerin karayolunda araç sürmeleri yasaktır.
Yav ne kadar saçma bu. artık sokakda alkollü yürürken bile ceza kesicekler.
Gayet normal, bisiklet de bir taşıttır, karayolunda kullanıyorsanız, trafik kurallarına uymak zorundasınız.
Durduk yere hiçbir bisikletçiye ceza yazılmaz bu memlekette, genelde görmezden gelinir çoğu kusur, belli ki problem çıkarmış adam.
quote:
plakasız bisikletiyle
quote:
Orijinalden alıntı: oguzdh
Bişey bilmiyon ya bol keseden at ilkokullu
Bisiklet Bisan 2008 mavi
bisikletin plakası mı olurmuş.
Güzel ülkem Türkiye
Aha, sakın ha sakın arkadaşlar alkollü halde ne bisiklet sürün ne spor yapın, hastaneye bile yetişemeden gidersiniz tık diye.