Şimdi Ara

Alkolik Baba (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
11.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: vicuna

quote:

Orijinalden alıntı: Dexter1734

quote:

Orijinalden alıntı: vicuna

quote:

Şuan bunu yazarken her sene her akşam çektiğim fiziksel olarak kalbim hızlı artıyor yüzüm sıcak kollarım soğuk ve yine çaresizlik içinde yazıyorum.Benim babam (baba bile demek istemiyorum)her gün 8 bira içen birisi.Gelip uyusa çok rahatız.Ama annemi esir gibi oturtuyor sabaha kadar hep aynı şeyleri anlatıyor ne ben uyuyabiliyorum annemi düşünmekten ne de annem ben huzursuz olmayayım diye sesini çıkartıyor.Bu durum hep aynı ayrılma noktasına geliyor her seferinde yine ayrılmıyorlar.Annem geçinemeyiz ayrılınca diyor.Lütfen abilerim arkadaşlarım ne yapmam gerek?Onu öldürmeyi bile düşündüm artık bıktım anneme üzülüyorum.Üzerine yürüdüm kaç kere olmadı yalvardım olmadı üniversiteye 2.kere hazırlanıyorum zaten oradan bir kazanamama korkum var bir de bu olay ben kafayı yiyeceğim artık .Keşke ölse diyorum eceliyle ama yok keşke uyusa diyorum geldiğinde bari yok annem ayrılsın diyorum o da olmuyor hep böyle mi olacak ya .Lütfen çaresizlik içinde hiç paylaşmadığım sorunlarımı paylaşıyorum bıktım .Hep aynı döngü ve artık kaldıramıyorum ama elimden hiçbir şey gelmiyor...

bunları ben yazdım sandım... küçük farklar da olsa aynı...

Yalnız olmadığımı bilmem güzel yani en azından destek gibi bir şey oluyor bana ben internette de araştırıyorum okuyorum böyle olayları ve yalnız değilim bu bana moral veriyor,yanımda olduğunuzu bilmek güzel çok teşekkürler.

sabredip beklemekten başka çare yok. maddi durumlardan dolayı annem de boşanamıyor

Benim annemde öyle hocam aynı şekilde zaten takıntılı birisi bu konuda elinden bir şey gelmiyor.Elden de dediğin gibi bir şey gelmiyor...
  • Aynı durumdayım beyler zaten annem bu konularda takınıtılı onun dışında kanser hastalığı geçirdi şeker,tansiyon,kalp hepsi var babamda içiyor geliyor annem uyuyor olsa bile kaldırıyor anlatıyorda anlatıyor mantıksız cümleler,birbirini tekrar eden konular olup olmadık cümlelerden saçma sapan anlamlar çıkarıyor anneme sarıyor bıktım artık annemin şekeri 600 oluyor tansiyonu 23-18 oluyor geçiyorum anlatıyorum ayırmaya çalışıyorum susmuyor adam anlamıyorki durumun ciddiyetini bunları yaşamakdan bıktım.Hep aynı şey bugün gelecek yine aynı şey her akşam kalbim çarpıyor,elim ayağım titriyor hep bi tedirginlik.Normalde melek gibi adam içtimi sapıtıyor.Kaç kere ayırdım şiddet uygulamaz ama evde psikolojik şiddet hat safhada anneme çok düşkün birisiyim zaten onun üzüldüğünü görmek beni çok üzüyor kaç kere konuştuk tamam fazla içmeyeceğim bidaha içmeyeceğim hepsi hikaye
  • oncelikle allah sabir versin kardesim cidden uzuldum durumuna. yukarida bir arkadasin dedigi gibi ezdirme kendini de anneni de madem baban pisirik biri kendi otoriteni koy ortaya. sert ol gerekirse nerde iciyorsa tut getir eve. dinsizin hakkindan malesef imansiz gelirmis insanliktan anlamiyorsa onun dilinden konus. gerekirse hir cikar kavga et boyle sacmaliklar yapmaya kalktiginda. icine bu kadar nefret atarsan cunku baska bir yerde bir baskasina patlarsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün konudışında 2 konuda ergenler alkolü övüp övüp durmuşlar. Bu tarz konuları okumuyorlar sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ciginix

quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Anlıyorum derdini az çok bende yaşadım bu durumları benim babamda alkoliktir neyse ki sağlık nedenleri yüzünden bırakmak zorunda kaldı.

Melek gibi adam içince sapıtıyor kafasında seneryolar kurup kurup ev ahalisine sataşırdı.

Ben çözümü üstüne giderek,kendimi ve hakaret ettiği herhangi bir kişiye karşı muhalif olarak savunurdum.

Çok kavga ettik hem sözlü hem fiziksel kavga sayısını bile hatırlamıyorum ama artık benim geri adım atmayacağımı ve ona karşı koyabileceğimi anladı ondan sonra bir sorunumuz olmadı benim yanımda kimseye sataşmadı,laf söz etmedi.

Hangi ortamda olursak olalım,o ortamda annesi babası dahi olsa ettiği saçmasapan bir lafta yerin dibine sokardım kimseye aldırış etmeden arkamdanda ne kadar saygısız çocuk dendiğini tahmin edebiliyorum az çok yabancıların fakat yakın çevremizdeki insanlar bu durumu anladı ve ben artık karşı çıkmaya başlayınca ve birşey yapamadığını gördüklerinde bana destek olmaya başladılar.

Bana zararı ne oldu dersen; 27 yaşına geldim babamla hiçbir anım yok,babamdan hiçbirşey görmedim zaten hiçbirşey de istemedim bana hiçbir şekilde destek olmadı hiçbirşey öğretmedi ya da gönlümü hoş etmedi.

Ne gördüysem Annemden ve diğer yakın akrabalarımdan gördüm her türlü desteği onlar verdi bana (dayı,hala,yenge,enişte v.s)

Ve bu karşı tarafa laf sokma hastalığı bende yapıştı kaldı istemeden de olsa sevdiğim insanların kalbini kırıyorum istemsiz şekilde daha sonra özür diliyorum durumu anlatıyorum artık onlarda bana karşı anlayışlılar.

Şimdi bana yaptıklarından ve bize yaşattıklarından dolayı pişman ve hatasını telafi etmek için çok çabalıyor yaşı ilerledikçe hatalarını anladı fakat benden her zaman mahkeme duvarı gibi bir surat görecek bunu her ne kadar vicdanım el vermese de yaşadıklarımdan sonra akıl sağlığımı korumak için beynim böyle tepki veriyor.

Hem alkolik hem takıntılı bir insanla aynı evde yaşamak cidden can sıkıcı,Allah sabır versin diyorum hiçbir zaman Anneni,kendini,kardeşlerini hiçbir şekilde ezdirme benden sana tavsiye.

+1

Aynı durumları yaşadım, tek farkı 20 li yaşlarımı geçtiğimde boşanmalarını sağlamıştım. Şimdi aradan yıllar geçti, kafam rahat. Baba sevgisi nedir bilmem o ayrı.

+1 Aynıları bizde var 3 hafta önce içti annemi dövmeye çalıştı ben kolundan tuttum koltuğa ittim napıyosun sen kendine gel gibisinden bağırdım bizi evden dışarı attı annemle üstüm çıplaktı sadece altımda şort vardı arkadaşa mesaj attım o getirdi üst olarak bişeyler şuan yazlıkta kalıyor ayrılıcam diyor ama ayrılmayacağına adım kadar eminim anne diyorum ayrıl ankaraya taşınalım falan ama zor.
    Yazdığımı ciddiye almayacaklar okumasın burdan sonrasını.
    Aşağıda bakkal var orada içer içer eve gelirdi flash tv diye bi kanal var hapishane motifi veriyolar onu dinleyip anneme laf atardı vs. ama umarım ayrılırlar annemin başı kelleşti bu adam yüzünden
  • Arkadaşlar uzun zamandır aranızda yoktum.Durum hala aynı bu konuyu böylesine ciddiye aldığınızı görmek beni çok mutlu etti ve aynı derdi paylaştığım insanların olması beni yalnız hissettirmiyor.Durum hala aynı her akşam içiyor fakat annem işe girdi santral memuru olarak tavda ve geceleri çalışıyor 2 gün mesai 2 gün boşta olarak.Eskisi kadar sorun yok şuan bir sevgilim var ayrıca çok değer verdiğim birisi kendimi şu konuyu açtığımdan bu yana daha iyi hissediyorum ayrıca odyometri bölümünü kazandım ..Geleceği güzel olan bir bölüm iş garantisi var bölümde ...Şuan gerçekten iyi hissediyorum .Bana verdiğiniz destekten ötürü çok teşekkür ederim.
    Ayrıca ''jporta'' dediğin çok doğru ...''icine bu kadar nefret atarsan cunku baska bir yerde bir baskasina patlarsin.'' ben bu sözüne katılıyorum.Ben ciddi ciddi paranoyaklık sorunuyla kafamdaki kuruntularla boğuşuyorum.Kız arkadaşımın beni aldattığını,sanki insan olmadığımı sonra kendime güvenim 0, kız arkadaşıma özellikle bu konuda patlıyorum...Sanki bir amaç için benimleymiş gibi annemin beni mutlu etmesi için para verdiğini bile ciddiye alabilecek konumdayım.Bunlar saçma geliyor bana ama ciddi ciddi moralimi bozuyor ve kız arkadaşıma patlamama sebep oluyor.Bu sorunları bu aile içi olan olaylar yarattı diyebilirim...
  • quote:

Arkadaşlar uzun zamandır aranızda yoktum.Durum hala aynı bu konuyu böylesine ciddiye aldığınızı görmek beni çok mutlu etti ve aynı derdi paylaştığım insanların olması beni yalnız hissettirmiyor.Durum hala aynı her akşam içiyor fakat annem işe girdi santral memuru olarak tavda ve geceleri çalışıyor 2 gün mesai 2 gün boşta olarak.Eskisi kadar sorun yok şuan bir sevgilim var ayrıca çok değer verdiğim birisi kendimi şu konuyu açtığımdan bu yana daha iyi hissediyorum ayrıca odyometri bölümünü kazandım ..Geleceği güzel olan bir bölüm iş garantisi var bölümde ...Şuan gerçekten iyi hissediyorum .Bana verdiğiniz destekten ötürü çok teşekkür ederim.
    Ayrıca ''jporta'' dediğin çok doğru ...''icine bu kadar nefret atarsan cunku baska bir yerde bir baskasina patlarsin.'' ben bu sözüne katılıyorum.Ben ciddi ciddi paranoyaklık sorunuyla kafamdaki kuruntularla boğuşuyorum.Kız arkadaşımın beni aldattığını,sanki insan olmadığımı sonra kendime güvenim 0, kız arkadaşıma özellikle bu konuda patlıyorum...Sanki bir amaç için benimleymiş gibi annemin beni mutlu etmesi için para verdiğini bile ciddiye alabilecek konumdayım.Bunlar saçma geliyor bana ama ciddi ciddi moralimi bozuyor ve kız arkadaşıma patlamama sebep oluyor.Bu sorunları bu aile içi olan olaylar yarattı diyebilirim...

Doktora gidip hafif bir uyku hapı yazdır. Birasina at sizar zaten. (Not: prospektuse veya google a bakarsın. Alkol ile alındığında bir yan etkisi var mı diye...)

• quote:

Orijinalden alıntı: Consciousness

quote:

Arkadaşlar uzun zamandır aranızda yoktum.Durum hala aynı bu konuyu böylesine ciddiye aldığınızı görmek beni çok mutlu etti ve aynı derdi paylaştığım insanların olması beni yalnız hissettirmiyor.Durum hala aynı her akşam içiyor fakat annem işe girdi santral memuru olarak tavda ve geceleri çalışıyor 2 gün mesai 2 gün boşta olarak.Eskisi kadar sorun yok şuan bir sevgilim var ayrıca çok değer verdiğim birisi kendimi şu konuyu açtığımdan bu yana daha iyi hissediyorum ayrıca odyometri bölümünü kazandım ..Geleceği güzel olan bir bölüm iş garantisi var bölümde ...Şuan gerçekten iyi hissediyorum .Bana verdiğiniz destekten ötürü çok teşekkür ederim.

Doktora gidip hafif bir uyku hapı yazdır. Birasina at sizar zaten. (Not: prospektuse veya google a bakarsın. Alkol ile alındığında bir yan etkisi var mı diye...)

Hocam zamanında aynen annem denedi cidden işe yaradı kıpkırmızı oluyordu doktoru da ayartmıştı annem içki yasak filan dedi yoksa komaya girersin filan falan dedi inandı 1 sene içmedi sonra adam ayıktı birisi bana ilaç atıyor bilmem ne filan annem korktu daha da yapamadık onu ...adam paranoyak ve sanırım aşırı sinir paranoyaklık gibi şeyleri bana da geçmiş benim asıl bu halime çare bulmam gerek ...Cevabın için sağ ol
  • Böyle bir konuyu hortlatmak hoş değil ancak bunları okuyunca tek olmadığımı anladım. Kendimi bildim bileli annem kardeşim ve ben aynı durumdayız. Yazılanların çoğu ufak farklarla bizde de oldugu için olanları yazmıyorum. Sadece şunu ekleyeyim. Bizimkinin bildim bileli borcu var. Ev araba almıslıgı ypk ama 100bine yakın borcu var. Sürekli bizim tasarruf yapmamızı istiyor ancak kendisi hergün içiyor 18 yaşımdan beri çalıştığımı babama veriyordum. Ancak artık evliyim. Hala da bırakmıyor ve evlenene kadar neler çektiğimi bilen bilir çevremde. En son evlenmeden 1 ay önce 15bin kredş çekip saydım ellerine 1 hafta önce de bin lira istedi veremem deyince de anneme 'daha geçen kurban alacaktı şimdi param yok diyor bi daha bu eve gelmesib' demiş. Çok üzüldüm ve öfkelendim. Çok geçmedi 2 gün önce de annem artık dayanamayıp geldi. Babam inanmıyordu blöf sanıyordu. Ama dün eşyaları toplayınca sanırım gerçeği gördü ama iş işten geçti. Artık ne olacagını zaman gösterir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.