Şimdi Ara

ALINIK Seagate STAE103 E-Sata Kablosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Seagate FreeAgent GoFlex 2.5'' harddiskim için STAE103 E-Sata Yükseltme Kablosu arıyorum.

Saygılar.
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Hocam merhaba kabloyu bulabildiniz mi nerden buldunuz acaba
  • evet bulabildiysen nerden nasıl temin ettin paylasırsan ihtiyacı olan arkadaslara faydalı olmus olursun.
  • Türkiye'de yok arkadaşlar. Ben bulamadım. Yurt dışı sitelerinde vardı. Sanırım USB 3.0 yaygınlaşmasından dolayı artık üretilmiyor olabilir.

• beyler bi firma var stok haber talebi yaparsak belki getirirler, olmadı ben bi istanbul bilişime sormayı düşünüyorum. onlar bazen getirebiliyor o tarz şeyleri
  • Bulan olursa buradan haber versin beyler. Hep birlikte alalım.

• firma adını reklam yasak diyerekten vermedim isteyenlere pm'den söylerim.

@ugur_akcay aynen aga. şuraya biraz bilgi koyalim da insanlar neden e sata kullanması gerektiğini farketsin ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şirket bilgisayarımda usb 3.0 ve utanmasa usb 2.0 gibi çalışacak. Çok fark göremedim hız olarak. Bu yüzden esata kullanmak istiyorum. Şahsi bilgisayarımda esata girişi var.

• eSATA, harici SATA anlamında, External SATA demektir. Tek başına yeni bir standarttan ziyade, SATA standardı için "dışarıya" bir uzatma olarak düşünebilirsiniz. eSATA arabiriminin çıkış amacı, bilgisayar dışına koyduğumuz harici diskler için sağlıklı ve hızlı bir bağlantı kurmak. Şu anda harici depolama için yaygın olarak kullanılan Hi-Speed USB ve Firewire 400 (IEEE 1394b) gibi arabirimlerin özellikle performans tarafındaki kısıtlamalarından kurtulurken, uygulamada da kolaylık sağlıyor. Aşağıdaki tabloda saf aktarım rakamlarını görüyorsunuz:

Bu rakamlar "arabirim performansı"nı ifade ediyor. Yani bunlara ulaşmak bugünkü disklerle mümkün değil. Ancak eSATA, doğası gereği en yüksek değerine daha yakın sonuçlar verebiliyor, çünkü USB ve Firewire'daki ara "çeviri"ye ihtiyaç duymuyor. USB ve Firewire disk kutularının içindeki diskten gelen veri, bilgisayara iletilmek için ilgili arabirime bağlı olarak farklı bir biçime çeviriliyor, kabloyla bilgisayara iletildikten sonra da işletim sistemi tarafından normal bir depolama alanı olarak görülebilmesi için tekrar eski biçimine getiriliyor. Bu da aktarıma getirdiği ek yük nedeniyle hızı düşürüyor. eSATA'da ise teknik açıdan bir çevirme işlemi gerekmediği için uygulamadaki aktarımın teorik aktarıma oranı daha yüksek kalıyor.

kaynak:http://www.pclabs.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Joe. -- 29 Haziran 2012; 8:28:46 >

• merhaba arkadaşlar adaptör bulundumu acaba ? yana yakıla seagate esata adaptörö arıyorum bulamadım bilgi paylaşacak arkadaşlarım pm atarlarsa çok sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Seagate online chat üzerinden görüştüğüm michael adlı yetkili bu ürünün satışının/üretiminin durdurulduğunu söyledi. İngilizce yazışmayı aşağıda veriyorum.
    Not: You might be able to locate the cable by doing on online search for this model number: STAE103 yani:STAE103 model numarası için çevrimiçi arama yaparak kabloyu bulmak mümkün olabilir. dedi ama ben tüm aramalarıma rağmen bulamadım. daha doğrusu bulduklarım da tükenmiş ve yeniden ithal etmeyeceklermiş. usb 2.0 la devam yani :(

(6:05:30 pm) Please wait, an agent will be with you shortly.
    (6:05:34 pm) Your chat session has started..
    (6:05:51 pm) Michael: Hello, iskender fırat güçlü. Thank you for contacting Seagate Chat Support. How can I help you today?
    (6:06:06 pm) iskender fırat güçlü: Hİ MİCHAEL
    (6:06:15 pm) iskender fırat güçlü:
    how do I buy Seagate FreeAgent GoFlex eSATA Upgrade Cable
    (6:06:53 pm) iskender fırat güçlü: I am writing turkey
    (6:07:38 pm) iskender fırat güçlü: I can not find where to e-sata cable

(6:08:01 pm) Michael: We no longer product the e-SATA cable that your are requesting. This cable has been discontinued.
    (6:08:35 pm) Michael: You might be able to locate the cable by doing on online search for this model number: STAE103.
    (6:09:28 pm) Michael: Also keep in mind this cable requires that you have a Powered E-SATA port on your computer to work properly.
    (6:09:28 pm) iskender fırat güçlü: Thank you for your interest in
    (6:09:59 pm) iskender fırat güçlü: ok. thanks

(6:10:05 pm) Michael: You're very welcome. Have I answered all of your questions today?
    (6:10:32 pm) iskender fırat güçlü:
    yes. of course
    (6:10:43 pm) Michael: Ok, If you need us again feel free to chat back in and we'll be glad to help you out. Thanks for contacting Seagate. Take care and have a great day!
    (6:11:13 pm) The agent ended your chat session.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.