Şimdi Ara

### ALINIK PC TO AMIGA Null Modem Kablo ve Amiga Oyunlar ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İzmir
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satışta: Bu ürün şu anda teklif verilmeye ve satın alınmaya uygun, satıcı ile iletişime geçebilirsiniz. Satın Al
    Bu zamanda bulabilir miyim bilmiyorum ama Amiga 500'e PC'deki Amiga Oyunlarını kopyalayabilmek için sanırım başka çaremiz yokmuş.

Ya da nasıl Amiga oyunu temin edip diskete yazabiliriz bilgi sahibi arkaşlar varsa ve yardımcı olursa minnettar olurum.

Elinde bulunup da satmayı düşünen arkadaştan makul fiyata almak istiyorum.

Bu arada elinde hala çalışır Amiga oyunu olan arkadaşlar da varsa ulaşsınlar. Anlaşırsak elindeki oyunları alayım.

Özellikle aradığım oyunların Listesini de veriyorum:

Apidya
    Batman
    Battle Chess
    Battletoads
    Bram Stoker's Dracula
    Defender Of The Crown
    Dick Tracy
    Doom 2
    Flashback
    Gods
    The Chaos Engine
    Indiana Jones Serisi
    Settlers
    Lemmings
    Monkey island Serisi
    Shadow Of The Beast
    Speedball I-II
    The Amazing Spider-Man and
    Captain America in Dr Doom's Revenge
    Advanced Dungeons & Dragons
    Judge Dredd
    Knight Force
    Turrican I-II-III
    Syndicate
    UFO: Enemy Unknown
    Lionhearts
    Mega lo mania
    Pirates
    Populous
    Prince Of Persia

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blur -- 18 Mayıs 2011; 16:04:03 >

• 20000 küsür tane amiga oyunum var, Şirinyer tarafına yolunuz düşerse hdd getirirseniz kopyalarım.Tabiki bunun için bir ücret talep etmiyorum.

Bu arada yanlış anlamışım, disket olarak yok, ben pc'de oynuyorum emülatörle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quartamin -- 30 Nisan 2011; 13:23:51 >
  • Teşekkürler ancak bunlar PC'de oynamak için Emulator Romları. Bunlardan bende de war ancak Amiga'da oynayabilmek için dediğim kablo lazım!
  • amiga ya hd bağlayabiliyorduk ama amiga 1200varken yapıyordum formatı vs. belli idi ayrıca cdrom direk bağlıyordum zamanında bu şekil bi araştırma yaptınız mı ?
  • Hayır ilk sizden duyuyorum :( Amiga500'ümüz var. Ancak HDD bağlandığında .ADF oyunları oynatacak mı? Hem HDD bağlamak için de ekstra donanım ve aparat lazım olmalı
  • cd rom u problemsiz bağlıyorduk bağlantı yeri sistem içinden yapılıyordu hatat o zmanlar 100$ veriyorduk oyun arşivini cd rom'a aktarmak için :D
    adf halindeki dosyaları diskete sitemdekileri de adf yapan programlar mevcut.
    ama en iyi çözüm hd ile işi halletmek.

burda yardımcı site mevsut hertürlü şema anlatılıyor.
    http://www.amigac.tr.gg/Amiga-Teknik-%26%23350%3Bemalar.htm
    kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim. Bana daha cok ADF'leri orjinal amiga formatlı diskete aktarma ile bilgiler lazım. Eğer kablo gerektirmeden yapılabiliorsa ne ala...
  • Null modem kablo şemasını bulur ve , bu işten anlayan birine makul bir ücretle yaptırtabilirsiniz. Ancak esas sorun yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan çıkar ikilemi ile karşılaştığınızda ortaya çıkacak. Sizin elinizde amigada adfleri yazabilceğiniz bir program içeren bir diskete ihtiyacınız olacak. Bu disket olmadığında üzgünümki null kablonuz olsa bile, bu kablo adfleri yazdırmanız için yeterli olmayacaktır. Sizin bir null kabloya bir de Amiga Cloanta emu paketleri ile gelen Amiga Explorer programının Amiga için olan disketine ihtiyacınız var. Bundan sonra PC ile Amigay bağlar ve seriport ayarlarını yaptıktan sonra disketleri kopyalayabilirsiniz. Kopyalama bugünün ölçüleri ile bayağı uzun sürecektir. Aslında en makulu Adfleri cd okuabilen bir amiga da diskete yazdırmak daha kolay bir yol olur. Bunun için amiganın HDDs i ve Scsi CD okuyucu yeterli olur. Ama bunun için de programları olan bir amigaya ihtiyacınız var. İzmirde bu işlerle uğraşan ve elinde amiga olan arkdaşlar olduğunu sanıyorum. Onlara ulaşabilirseniz bu disket ihtiyacınızı onlar giderebilirler.

• ilginiz için tesekkur ederim. zaten bu işten iyice sogudum. oyun için bile arayan olmadı
  • sorunun cevabını yanlış yerde aradığınızdan, soğumuşsunuz...

commodore.gen.tr'de izmirden çok arkadaş var. Sorularınızın çözümleride var...

http://www.commodore.gen.tr/sss/entry/Amiga_harddiskini_PCde_hazirlamak_COSIUGiI_1.html

disket yollayabilirim...
  • @commodore pm'ledim
  • Bende eski amiga oyunlarını oynamak istiyorum ama rom ve oyunları nereden bulacağımı bilmiyorum.Nerde eski amiga 500 plus'ım.Sensible serisi, cannon fadder, apocalyse, birde komandolu bir oyunum vardı.Bilgisayarcıdan disket çektirdiğimiz ve bozuk çıkan oyunlar aklıma geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 6 Ağustos 2011; 20:20:30 >
  • @Calpi84 netten romları bulup emulatorle PC'den oynayabilirsin rahatlıkla...
  • Turrican I-II-III beni eskilere götürdü şimdi :)
  • Amiga Oyunları konusunda isteyenlere yardımcı olabiliriz 25000 oyunluk arşiv var...

Diskete de çekebiliriz sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrBlack -- 8 Şubat 2012; 13:54:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrBlack

Amiga Oyunları konusunda isteyenlere yardımcı olabiliriz 25000 oyunluk arşiv var...

Diskete de çekebiliriz sorun yok.

dün pm attım ancak henüz cevap alamadım.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_57890364/tm.htm
    linkdeki arkadaşta amiga 1200 ve oyun var
    belki işini görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blur

ilginiz için tesekkur ederim. zaten bu işten iyice sogudum. oyun için bile arayan olmadı

www.amigaturk.com sitesindeki arkadaşlar yardımcı olabilirler.eskiden forumlarına takılıyordum epey.amiga 500+ ve disketlerini(oyun+program,wb vs) üç beş sene öncesinde dışarıya atana kadar.
    ama açıkcası pek kimsenin yardımcı olacağını sanmıyorum diskete çekmek konusunda.çünkü astarı yüzünden pahalı oluyor malum boş disket dvd'den daha pahalı.kemdim hallederim dersen de null kablo ile AdfBlitzer programına ihtiyacın olacak.ben de bir zamanlar çevirmeyi düşündüm sonra vazgeçtim epey uğraşmam lazımdı.aşağıdaki link de senin ihtiyacına yarar bilgiler mevcut.
    http://amigayardim.tripod.com/download.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: gforce2mx

quote:

Orijinalden alıntı: Blur

ilginiz için tesekkur ederim. zaten bu işten iyice sogudum. oyun için bile arayan olmadı

www.amigaturk.com sitesindeki arkadaşlar yardımcı olabilirler.eskiden forumlarına takılıyordum epey.amiga 500+ ve disketlerini(oyun+program,wb vs) üç beş sene öncesinde dışarıya atana kadar.
    ama açıkcası pek kimsenin yardımcı olacağını sanmıyorum diskete çekmek konusunda.çünkü astarı yüzünden pahalı oluyor malum boş disket dvd'den daha pahalı.kemdim hallederim dersen de null kablo ile AdfBlitzer programına ihtiyacın olacak.ben de bir zamanlar çevirmeyi düşündüm sonra vazgeçtim epey uğraşmam lazımdı.aşağıdaki link de senin ihtiyacına yarar bilgiler mevcut.
    http://amigayardim.tripod.com/download.htm

Çok teşekkürler. Aslında kabloyu bulsam gerisi kolay. Yurtdışında çok sayıda benzer kablo da var ama hangisinin işe yarayacağından emin olamadığımdan riske giremiyorum.
    Birisi gösterse linkten şu kablodur diye onu alayım Ebay hariç! misal buyincoins.com'dan bakabilirsiniz çok çeşit var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.