Şimdi Ara

[Alındı] hyundai i30 Crosswagon - Skoda octavia yada ne olabilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

babam için araç bakıyoruz. İki araç arasında kaldık. Babamda şuanda accent era var düz benzinli 2009 model 70 bin kmde. Km yaptığı için dizel düşündük. Hem uzun yol hemde şehir içi kullanılacağı için bagajı geniş konforlu performanslı az yakan ayrıca sağlam güvenli uzun zaman sıkıntı çıkartmayacak bir araç almak istiyoruz.Sanırım fazla şey istiyoruz

i30 daha dolu olduğu için ayrıca sağlık personeline indirim olduğu için i30 alacak gibi duruyor ancak i30 crosswagonda style düz vites araç yok ve geleceğe de benzemiyor. Hb alsak uzun yolda sığamayacağımızı biliyorum , era da uzun yolda bagaj full dolu ayrıca sol arka koltuk genelde dolu oluyor 4 kişi oluyor toplamda araçta birde . Crosswagon olarak otomatik elite seçeneği ellerinde var ancak bugun otomatik hb kullandı babam ilk defa otomatik kullandı , alışırım diyor ancak ilerde şanzımanın sıkıntı çıkartmasından korkuyor. Bakım masrafı + kışın kullanım + yakıt yönünden de düşündürüyor .

Octavia olarak 1.6 dizel düz vites olarak ambition ve elegance donanımları var . Ambition donanımı çok boş buldu ancak elegance donanım iyi. Octavia yayada şu nedenlerle karar veremiyor. Yani i30 un daha dolu olması , i30 da bağımsız süspansiyon kullanılması octavia ya da torsiyon bulunması , i30 un garantisinin tam 5 yıl olması + bakım masrafları servisin daha rahat oluşu yüzünden i30 istiyor ancak otomatik seçeneği ile geliyor. Sürekli düz vites kullandı babam ama kararsız.

era dan önce skoda favorit kullandı 15 sene.Skoda firmasınada yabancı değiliz ama i30 daha ağır basıyor babama göre ancak bagaj açısından cw daha iyi olacağı için ve düz viteste getirmedikleri için tam karar veremedi.

aslında bir seçenek daha var hb i30 alıp daha sonradan benim aracımı yani corsayı değiştirmek ama bu seferde yine masraf artıyor.Elindeki paranın hepsinide arabaya yatırmak istemiyor açıkcası ama piyasada çok pahalı.

kia ceed sport wagon a baktık ancak 2.elden dolayı pek güvenemedik ve i30a göre daha pahalı .

Araç olarak ;

i30 cw style ( gelse süper olacak ama gelmiyor)
    i30 cw elite otomatik
    Octavia 1.6 tdi düz vites elegance

bunlar arasında kaldık kısacası.Siz ne önerirsiniz yada başka alternatif ne olabilir ? Okuduğunuz için teşekkür ederim

edit: hyundai i30 cw düz vites style geldi ve alındı, gelmesini biraz bekledik ama babamın istediği oldu sonunda yazan arkadaşlara ayrıyetten teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 23 Aralık 2013; 19:14:22 >

• İ30 güzel araç. Cw'si daha da bi çekici.

Tam otomatiği çok konforlu .

Alınır , keyifle binilir.
  • hocam performans, az yakan, geniş bagaj hacmi,

1.6dci Fluence tam istediğiniz araç.
  • babamın fransız araçlarına karşı bi önyargısı var açıkcası içlerinden sadece megane sport tourer'ı beğeniyordu bir ara . Onunda gtline ı çok güzel ama fiyatı aşıyor mağlesef. Bi alt donanıma bakalım dedim bu seferde kaba ve büyük demeye başladı babam Fluence'ı zaten hiç sevmiyor

Astra sedana baktık birde , oda cosmo yada sport donanım iyi ancak 1.3 dizel motor yeterli değil diye düşünüyor . Zaten bi tane gitmeyen 1.3 75 hp corsamız var

edit: aslında i30 cw elite otomatik ile octavia 1.6 dizel düz vites elegance hemen hemen aynı fiyata geliyor bize i30da ki indirimden dolayı. Biri otomatik biri düz vites ancak bu ayrıntıyı düşünmesek hangi aracı önerirdiniz ? octavia mı i30 mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 11 Kasım 2013; 0:10:44 >

• octavia bagaj konusunda üzmeyecektir, gidip yerinde inceleyin
  • iki aracıda gidip yerinde inceledik. Octavia iç hacim bagaj olarak çok iyi ama torsiyon çubuğundan dolayı babam pek sıcak bakmıyor.İyi bir araç yapıyorsun koy bağımsız süspansiyonunu donanımını. Hep donanımdan böyle şeylerden kısıyorlar diye babam sinirleniyor ama gel gör ki kasaları sağlam.

i30 cw'yide inceledik bagajı onunda yeterli ama ondada otomatik seçeneği olan var bayide şuanda. Düz vites mağlesef yok bayilerin de konuştuğuna göre getirteceklerini zannetmiyorum.

Aslında yeni süperb de çok güzel ancak babam dediğim gibi fazla para yatırmak istemiyor ayrıca süperb ye makam arabası nabcaz diyor

ya kampanyadan yararlanmak için i30 cw otomatik elite alıcaz yada octavia düz vites elegance alacağız gibi duruyor. İki aracında fiyatı hemen hemen birbirine yakın siz olsanız hangisini seçerdiniz ?

i30cw otomatik elite mi yoksa 1.6 dizel düz vites octavia elegance mı ?

• Kesinlikle Octavia'yı tercih ederdim.
    Octavia'nın 5 litre yaktığı yolda i30 8 litre yakar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai i20 mi Honda jazz mı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    bence octavia ama mümkünse otomatik olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Kesinlikle Octavia'yı tercih ederdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Kesinlikle Octavia'yı tercih ederdim.

+1 ı30 otm.benzınlı gıbı yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MORTALDANCE -- 11 Kasım 2013; 18:55:05 >

• Güzel söylüyorsunuz da boş bir Octavia alınmaz

Dolu bir Octavia kalitelide olsa bana göre pahallı C segmenti bir otomobil olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarinca -- 11 Kasım 2013; 18:59:08 >
  • zarinca Z kullanıcısına yanıt
    Çok yakan bir Hyundai'de alınmaz bence. Seçenekler arttırılmalı o zaman
  • mağlesef c segmentine göre fiyatlar pahalı dediğiniz gibi ama boş bir araçta almak istemiyoruz. O yüzden süperb yi söyledim 70 e ambition u çokda kötü değil ama babayı ikna edemedik fiyat olarak 55 den yukarısı fazla ama yapacak birşey yok . Era ile bi uzun yola gidiyoruz arkada zıplaya hoplaya hoşafımız çıkıyor araç değişim istiyor , 2.ele de babam güvenmiyor. Sıfır araç gerçekten daha iyi oluyor ama fiyatlar fazla. Ayrıca octavia nın otomatiğinede güç yetmiyor . i30da kampanya olduğu için liste fiyatından düşüyor baya .

i30cw dizel otomatik fabrika verilerine göre şehir dışı 4,6 şehir içi 7,5 lt yakıyor. i30 cw düz vites gelseydi şehir içi 5,6 lt yakıyor gözüküyordu en azından babamın istediği olurdu .

Abimde kullanıma göre değiştiği için otomatik i30 alın dedi sakin kullanırsınız aşağı düşer dedi kendisindede i30 hb benzinli otomatik var kullanımıda rahat olduğu için onu önerdi abimde. Ek olarak i30 dizel hb otomatik aracı test ettik konforlu ama kararsısız işte .

peki bu torsiyon çubuk ve bağımsız süspansiyonun farkı nedir ? yani aralarında aşırı bir fark var mı ? bi link görmüştüm golf 7 vardı fotoğraflarla karşılaştırmışlar ikisinide ama fotoğraflar tuhaftı gerçekçi değildi sanki .İkisi arasında aşırı fark olur mu ?

• dizel kazığı yemeyin.
    hyundai lpg garantisi vermeye başladı diye biliyorum.
    elantra araştırılabilir.
  • Başka illerdeki bayileri de araştırın manueli vardır mutlaka. i30 dizel otomatik çok yaktığı söyleniyor.

Ford focus tdcı dusundunuz mu ?

• babam LPG li araçları güvenli bulmuyor hernekadar teknoloji ilerlemiş olsada Birde okadar para veripte lpg taktırmak mantıklı gelmiyor . Elentra'nın ise tipini sevmiyor kaba diyor ayrıca makyaj yiyecek araç ve yakın zamanda dizel motorda konulacak diye biliyorum ama beğenmiyor.

Başka illerden de gidip alması sıkıntı babam diş hekimi ve işleri yoğun benimde vize haftam geldi çattı

Akrabaada yeni focus 3 sedan otomatik lpg li araç var. İçine bindim konforlu araç ama yine onunda tipi hoşuna gitmiyor. Aslında Ford bayisine gidip aracı incelemedik test etmedik, daha önceki ford focusları incelemiş babam galiba güncel kasadan bi öncekini ve dediğine göre içine bindiğin zaman sıfır araç gibi bir görüntüsü yok dedi öyle hissetmiş .Ek olarak dizaynı hoş değil dedi.

Şimdi son durum şu şekilde ;

Octavia yı sordurduk.Ellerinde siyah renk varmış 2 adet. Babam siyah renk asla tercih etmez o yüzden oda yattı gibi duruyor. İstediği renk beyaz eğer bulabilirsek getirtebilirlerse olabilir .
    İ30 da düz gelirse alıcak büyük ihtimalle ama kampanyayı kacırmamak için otomatikte alabilir ama şimdilik otomatik bize uzak duruyor .

Belkide 2014 de gelicek i30 cw düz o zaman da alabilir babam ancak 3-4 bin tl zam yer mi araç onu tam bilemiyoruz . Büyük ihtimalle yer gibime geliyor da işte bu seferde biz zararlı mı çıkarız yada düz vites aldığımız için karlı mı çıkarız bilemedim. Gerçi düz vitesin geleceğide bi hayal bayiler hiç gelmeyecekmiş gibi konuşuyorlar ancak hb satmak istiyorlar yada otomatik .

Baban diğer illerde bulup almaya karar verirse senelik izne ayrılabilir ya da rapor alır bir kaç günlük. Dert edilcek sorun değil aslında bu.

• Bende i30 cw elite var (dizel otm) tavsiye edebileceğim bir araç. Otomatik konusu niye sizi düşündürüyor onu merak ettim. Octavia manuel ile aynı parayı verip otomatik alıyorsunuz. Ayrıca insanların çok fazla yakıyor dediği kıstas nedir? Octavia 5lt yakarken i30 11lt yakmıyor, aracım 11bin km'de genellikle İstanbul şehir için kullanıldı ortalama şu anda 7.1lt...
  • i30'un tüketimi octavia'dan maksimum yüzde 15 fazla olur. tork konvertörlü şanzımanın dezavantajı. yine de sorunsuz şanzıman ve 5 yıl garanti nedeniyle i30 tercihim olur. daha az paraya daha fazla donanım da artısı i30'un.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.