Şimdi Ara

Aliexpressten 2.4₺lik ürüne 14.52₺ gümrük vergisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
3
Favori
17.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 dolarlık ürüne 87 TL gümrük vergisi + gümrük sunum yapıştırılan bir ülkedeyiz.

İstanbul PİM çete dolu. Takipsizlere çöküyorlar. Gidip pasajlarda satıyorlar. Büyük vurgun var.
  • Bende 5 liralık kablo için 15 lira ödedim, artık aliexpress'ten alışveriş yapmayın diyorlar kısacası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Yine az ödemişsiniz.

2 dolarlık ürüne 87 TL gümrük vergisi + gümrük sunum yapıştırılan bir ülkedeyiz.

İstanbul PİM çete dolu. Takipsizlere çöküyorlar. Gidip pasajlarda satıyorlar. Büyük vurgun var.
    yuh artık

• saray doymuyor ayrıca istanbul pim tam vurgun yeri aynı gün aynı yerden gönderilen 2 paket biri değersiz digeri değerli degersiz geliyor diyeri comarlar cöküyor üstüne .Hırsızlar nasılsa ceza almıyor.
  • İstanbul Başakşehir UKİM’e yolunuz düştüyse eğer, bu vergiyi hesaplayanları, önüne gelen paketi (içerisinde ne olduğunu önemsemeden) maket bıçağı ile kesip açtıklarını, vergiyi ne şekilde hesapladıklarını, vergi makbuzunda göstermeden kayıt dışı 5,90tl gümrük vergisi alındığını görebilir.

Bu adamlarla mümkünse yolunuz kesişmesin. Derler ya hani, Allah düşmanıma vermesin, aynen öyle.

Konu sahibi arkadaşım PTT sitesinden belgeleri ile kayıt açtırsın, şanslıysa eğer sorunu çözülür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka gibi olay, Aliexpress'ten 4-5 siparişim vardı hiç biri bana ulaşmadı. Ürünler yola çıktığında " her üründen vergi alacağız " söylemleri ortaya çıktı ve benim ürünler öylece kala kaldı. Desteğe talep açmayı da unuttuğumdan para yalan oldu. Muhtemelen hırsızlar çöktü benim kargolara, haram zıkkım olsun.
  • 1 centlik ürün dahi alsanız 11 lira sabit vergisi var. Yurtdisindan sipariş verirken takipli olarak sipariş vermeyin. Nasılsa gümrükten çıkınca hepsi takipli oluyor. Tek güzel yanı siparişim kayboldu derdi yok. Kaybolsa dahi takipli olduğu için ptt zararı karşılıyor

• Geçen bana da aynısı oldu.

Resmen hırsızlık bu vergi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netkolik21 -- 21 Ekim 2019; 19:24:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bunlarıda yeni yeni duyuyoruz.
    benim kargoma çökecek adamın.
    2 liralık mal için yapacağımı yaparım.
  • Gümrüktekileri pek elinin ayarı yok eşime küpe aldım 0.2 USD den 14 TL gümtük yazdılar, 250 dolarlık kıyafet aldım yazdıkları vergi 22 TL ilginç.
  • https://vergiyedair.com/2019/03/05/gumruk-sunum-ucretine-hazir-olun/

Vergi muafiyeti sınırı hala 22 euro iken 5,2 tl olan gümrük sunum ücreti, 8 tl ye çıkmış demek oluyor bu. Senin ne aldığın devleti ilgilendirmiyor yani. O fiyat 1 centlik ürün için de aynı, 100 dolarlık için de.

Ülkede her şey o kadar akıl dışı ve ilkel ki, insan neresinden eleştirmeye başlasa elinde kalıyor.

• 3 liraya telefon kılıfı alıp 20-25 liraya satanlar sağolsun. bu işte iyi para var deyip bokunu çıkardılar sonunda.
  • Aliexpress den alışveriş yapınca aylar sonra geliyor, bir de üstüne 16TL veriyoruz.

TAMAM almıyoruz, anladık!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redeemertr

Vay be eskiden bi ton şey almıştım, vergi bayağı düşüktü, ne hale gelmiş... yazık bu ülkenin insanlarına, yakında hava alma vergisi çıkaracaklar...
    telefonlarıda yurt dısından uyguna alıp kayıt ettiriyorduk 2012 de 100tl olan kayıt parası 1.500 oldu galiba
    ali express de yalan oldu ki herhalde cogu sey yine uyguna geliyor buraya nazaran en son öyle idi oda kalmadı ise yazık.

yani anlamadıgım tonlarca para veriyoruz neden böyle eksik yarım bırakılıyoruz anlamıs degilim. mtv ye de zam diyorlar şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan..

telefonlarıda yurt dısından uyguna alıp kayıt ettiriyorduk 2012 de 100tl olan kayıt parası 1.500 oldu galiba
    ali express de yalan oldu ki herhalde cogu sey yine uyguna geliyor buraya nazaran en son öyle idi oda kalmadı ise yazık.

yani anlamadıgım tonlarca para veriyoruz neden böyle eksik yarım bırakılıyoruz anlamıs degilim. mtv ye de zam diyorlar şimdi

Alıntıları Göster
    Ben de anlamıyorum o kadar çok vergi veriyoruz ama karşılığında bir şey alamıyoruz, akape resmen halka eziyet etmek için var olan bir partiye dönüştü...

• quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Yine az ödemişsiniz.

Takipsiz gelen kargoların hiçbiri yok piyasada.Vergi ödemeyede razıydım halbuki ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deníz

Takipsiz gelen kargoların hiçbiri yok piyasada.Vergi ödemeyede razıydım halbuki ama...

Alıntıları Göster
    Hocam geçmiş olsun sizin mallar gitti. 12 Haziran'dan bu yana 4 aydan fazla süre geçti. Benim takipsizin refund (geri ödemesi) yapıldı bile. Umurumda bile değil. Muhtemelen benim 2 parça malı sattılar bile.

Gece gece ağır konuşacağım, allah bin türlü belalarını versin. Bu çok kötü bir sistemdir.

Ulan vicdansız troller. Sizin yüzünüzden ne hale geldik. Umarım siz de o ağladığınız duvar dibinde beter olursunuz!

• Takipsiz kargolarımın hiçbiri benim de gelmedi 3 ay 4 ay oldu. Hepsinin iadelerini aldım.
    Takipsiz kargoların üstüne çöktükleri çok net sakın takipsiz almayın.
  • düşün bir ürün alıyorsun vergisi ana ürün maliyetinden daha yüksek.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.