Şimdi Ara

aliexpress ürünü geri göndermek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.355
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba acil yardımınıza ihtiyacım var. Samsung note3 telefonumun ekranı kırıldığı için aliexpress'ten ekran aldım. Gelen ekran aşağıdaki gibi karıncalı bir ekran görüntüsü gelip açılmıyor. Ben de anlaşmazlık açıp paramı talep ettim. Sanırım yanlış bir neden seçtiğim için aliexpress onaylamadı sonra düzelttiğimde satıcı geri göndermem halinde parasını iade edeceğini söylüyor.

    1)Bundan sonra nasıl bir süreç izlemeliyim?
    2)Teklifi kabul etmeli miyim?
    3)Kargo ücretini ayrıca alma şansım var mı?
    4)Eğer geri gönderirisem satıcı bu ürün bozuk değildi sen bozmuşsun deyip paramı vermeme ihtimali var mı?
    aliexpress ürünü geri göndermek
    aliexpress ürünü geri göndermek
    aliexpress ürünü geri göndermek







  • Posta ile geri göndermelisiniz. İade masrafları tarafınıza ait. Aliexpress kargo masraflarını karşılamıyor.

    Daha önce başıma geldi. Ekran sağlam ama anakart sorunluydu.

    Belki ana kartta yada pinlerde sorun da olabilir ekran bozuk da olmayabilir. Ekrana görüntü gelmez yada eksik görüntü gelmesi ekran hatasına işaret edebilir. Bunu en iyi başka bir telefonda da denemek. Bazen ana kart yamuluyor yada esniyor buda çeşitli sorunlara yol açabilir.



    Satıcının bunu deme ihtimali çok düşük.



    Başıma bir kaç kere geldi. En son Shark anten aldım plastik çıktı neyse monte ettim yapıştırdım radyo hiç çekmiyor neredeyse. Satıcıya yazdım benden fotoğraf istiyor nasıl fotoğraf ile gösterebilirim bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı şey benim de başıma geldi. ekran çalışmıyordu,satıcıya mesaj yolladım. bana saçma bir video yolladı, sana gönderdiğimiz ekran bu,çalışıyor gibisinden. ama o ekranın bana yolladıkları ekran olduğuna dair kanıt yok. seri no falan filan hiç birşey görünmüyor. sonra bende ekranın çalışmadığına dair video çekip dispute açtım. alibaba satıcıyı haklı buldu,bende inadına youtube a video çekip koydum. falan satıcı beni dolandırdı diye. olan benim 100 lirama oldu. takipsiz kargo alsaydım ürünü teslim almadım der paramı alırdım. şimdi hiç bir takipli ürünü almıyorum. bozuk çıkarsa alibaba satıcıyı koruyor.
  • İş güç yazamadım hiç. Ben satıcının 91 dolarlık teklifini kabul ettim ve gönderdim. PTT 26,65 TL tuttu. 3-4 hafta sonra satıcıya ulaştı ekranı kabul etti ve paramı geri aldım. Zararım hiç olmadı banka kampanyası da kullandığım için. Sonra gittigidiyordan ucuz bir ekran buldum ve onu aldım onu montajladığımda ekran çalışıyordu. Yani aliexpressten aldığım ekran ya sorunluydu ya da Türkiye versiyonunu göndermedi.
  • Ben de birkaç sorun yaşadım. Anakart almıştım görüntü alamadım. Satıcıya msj attım tamir ettir parasını vereyim dedi. Öyle bir imkanın yok deyince yarı ücret iadesi önerdi. Kabul etmeyip dispute açtım çalışmadığını gösterir video ekledim full refund istedim. 0 refund önerdi satıcı kabul etmedim. Daha sonra aliexpress devreye girince satıcı bu video birşey kanıtlamaz arıza ram ya da cpu da olabilir dedi. Ben de cpu ve rami aynı soket başka bir anakarta takıp çalıştığını gösterir video ekledim. Bu kez cpu ve ram bnm anakartıma uygun olmayabilir dedi. Ben de win10 da donanım özelliklerini gösteren video ekledim. Umarım bu kez fbi dan kanıt istemezsin diye not düştüm. Sürecin sonunda aliexpress paramı iade etti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: schizophren01

    İş güç yazamadım hiç. Ben satıcının 91 dolarlık teklifini kabul ettim ve gönderdim. PTT 26,65 TL tuttu. 3-4 hafta sonra satıcıya ulaştı ekranı kabul etti ve paramı geri aldım. Zararım hiç olmadı banka kampanyası da kullandığım için. Sonra gittigidiyordan ucuz bir ekran buldum ve onu aldım onu montajladığımda ekran çalışıyordu. Yani aliexpressten aldığım ekran ya sorunluydu ya da Türkiye versiyonunu göndermedi.
    turkiyeden cine 26 tl mi tutu kargo ücreti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 9 Eylül 2018; 19:27:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyeden Çin e 26,65 tl kargo ücreti .nasıl
  • burada akşam otobüse verip sabah almaları için 50 lira veriyoruz binlerce km 26 lira çok iyi, üstelik parayı da almışsınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.