Şimdi Ara

Aliexpress alışverişim ucuz olsun diye ayrı ayrı almalı mıyım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aliexpress'ten almak istediğim 3 parça eşya var. Her biri 60 tl üzerinde. 3 tane de kuponum var, her biri yaklaşık 55 tl indirim yapıyor (toplam 170 tl). Sepetin tamamını aynı anda alırsam 1 kupon kullanacak ve toplam (vergi dahil değil) 172 tl olacak. Eğer her bir ürünü teker teker alırsam 3 tane kupon kullanılacak ve hepsine toplamda 57 tl ödeyeceğim. Fakat şöyle bir sorun var, ürünlerin satıcıları farklı ve her bir ürün ayrı paketle gelecek. Ve bunların vergisi var. Ayrı ayrı alırsam;


    1- Ürünlerin hepsinin alıcı adresi aynı, her biri için ayrı ayrı mı vergi ödeyeceğim? Sonuçta hepsi farklı paketler.

    2- Vergilendirme ödediğim paradan mı hesaplanacak? Çünkü eğer kuponlar dahil edilmezse toplam fiyat 223tl, yaklaşık olarak %50 vergi kesiliyor. 57 liralık alışverişim için 110 tl vergi mi ödeyeceğim?

    3- Gümrük sunum ücreti ve damga ücreti her bir paket başına 8.70 tl. Ayrı ayrı alırsam ödemem gereken vergi 25 lira kadar + 26 lira gsü ve damga ücreti. Fakat bazı forumlarda gümrük memurlarının tembellik yapıp vergi kesmediğini okudum. Nasıl oluyor tam olarak?


    Hepsini aynı anda mı almalıyım yoksa ayrı ayrı mı? her bir pakete ayrı ayrı vergi ödüyorsam neredeyse yaptığım alım kadar vergi ödemek zorundayım. Bir de üstüne indirimsiz fiyattan vergilendirme yapılırsa başım belaya girer, 57 liralık alış-veriş olur sana 170 tl.


    Sizce ne yapmalıyım? İlk kez bu siteden alışveriş yapacağım.








  • Alacağınız ürüne bağlı hocam ben tek tek sipariş geçiyorum 16-20 lira vergi kesiyor ürün başına. ürünler küçük paket olduğu için böyle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.