Arkadaşlar önümüzdaki hafta içerisinde Vatan bilgisayar'dan Alienware M11x almak istiyorum.Merak ettiğim birkaç şey var :
1)Amerika'da bunların i7 ve i5'li versyonları çıktı arada fazla performans farkı var mıdır ? 2)Türkçe klavye ve Türkçe işletim sistemiyle mi geliyor ? 3)Garanti konusunda bir problem çıkmaz değil mi ? 4)http://www.onlarartikaramizda.com/ Bu linkteki M11x'le aynı değil mi ? (Çünkü bu sitedekiler Dell'in Türkiye'ye getirdiği Alienware bilgisayarlar.Vatandaki başka bir firma tarafından getirilmiş olabilir mi ? Bkz:İstanbul Bilişim.)
Bu da bilgisayarın linki:http://www.vatanbilgisayar.com/dell-m11x-b73p45-aw-m11x-core2duo-su7300-1.3ghz-4gb-500gb-11.6-hd-1024mb-gt335m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=47794
Şimdiden çok teşekkür ederim.
i5 ve i7 li model bu işlemciden kat kat iyidir bunların sınıfları farklı su işlemciler az güç tüketir o i5 i7 li sistemlerde batarya ömrü sınırlıdır diyecekken o dediklerinize baktım onlardaki işlemciler de tasarruflu işlemciler bence beklemekte fayda var
Bahsi geçen işlemciler Ultra Mobile olup, normallerine oranla %50 daha az güç tüketmekteler. Sadece işlemcinin TDP'si 18W olarak görünmekte. Normalde bu değer 35W. Tüm çipset ve diğer unsurlar hesaba katıldığında, fark ortaya çıkacaktır zaten.
Vatan'da ürünün sayfası bende bir türlü açılmadı. Fiyatı göremiyorum fakat tahminimce 3000 TL civarındadır :)
Buna o parayı vereceğinize, Acer 3820TG TimelineX alın, daha fazla performans, uzuuuun pil ömrü ve 1,8 kilogramlık ağırlığın tadını çıkarın derim.
bende alienware m11x laptop var fakat ıkı ekran kartı arası gecıs ıcın tus kombınasyonu olan fn+f6 tusuna bastıgımda gecıs olmuyor.ekran kartının drıverı yuklu hersey tam sekılde.ozellıklerı alienware m11x i5-520 4 ddr3 1" gb 335 ekran kartı
bu konu hakkında yardımcı olursanız sevınırım... sımdıden tsk ederım...
pramatist makinaya reset at tekrar dene düzelecektir bu akşam vatan daki makina da aynı sorun vardı.zaten sorunu çözmüşsündür bu saate kadar.
ama !
bu akşam vatan bilgisayara almak için gittim, fakat resmen hayal kırıklığı yaşadım ,teşhir ürününün kapak mekanizması neredeyse laçka olmuş kapak sallayınca 2-3 cm boşluk yapmış, lcd panelin arka kapağı ek yerlerinden açılmış ve malzeme kalitesi sıfır denecek kadar kötü.m15 i gördüm o da 4 kg dı hammal veriyorlarmiş yanında eşantion Biladerim sağolsun Hp tx 1000 i kullanmaya devam.zaten 90Gb SSDve win7 ultimate box almıştım ramlerde 4Gb yapmıştım..e daha ne ? millet 7200 rpm hdd ye gecemedi çoğu üretici,hatta bu gün vatan daki kamiller bile sanki yeni bir özellik gibi anlatıyorlar bende 7200 rpm i ben external hdd olarak kullanıyorum sen SSD olan kaç makina var deyince 1 diyebildi şaban,o da vaio da vardı. daha da kafamda bir makina kalmadı... topitop sevdası bitmiştir.. The End
quote:
Orijinalden alıntı: jay jay justified
Bahsi geçen işlemciler Ultra Mobile olup, normallerine oranla %50 daha az güç tüketmekteler. Sadece işlemcinin TDP'si 18W olarak görünmekte. Normalde bu değer 35W. Tüm çipset ve diğer unsurlar hesaba katıldığında, fark ortaya çıkacaktır zaten.
Vatan'da ürünün sayfası bende bir türlü açılmadı. Fiyatı göremiyorum fakat tahminimce 3000 TL civarındadır :)
Buna o parayı vereceğinize, Acer 3820TG TimelineX alın, daha fazla performans, uzuuuun pil ömrü ve 1,8 kilogramlık ağırlığın tadını çıkarın derim.
Bahsettiğin Acer'ın pil ömrü hakkında bir bilgin var mı (şu koşullarda şu kadar gibi)? Ya da belirtilen bir kaynak? 13.3" bu tip cihazların pil ömürlerini merak ediyorum da.
8 saate varan pil ömrü sunuyor. Forumda 3820TG kullanıcılarına ait bir başlık var. Orada tüm sorularının cevaplarını bulabilirsin.
8 saate varan pil ömrü sunuyor. Forumda 3820TG kullanıcılarına ait bir başlık var. Orada tüm sorularının cevaplarını bulabilirsin.
8 saat biraz abartı gibi geldi bana.
quote:
Orijinalden alıntı: Céltics
quote:
8 saat tabiki bekleme modunda en kısık ekran ayarları güç tasarrufu modunda. Normal ofis kullanımı 6 saat gibi Full parlaklık wşfş açık değeri 4 saat yazı parlaklık wifi açık internet sörf 5 saat mkv 720p full parlaklık film 3 saat
5650 ekran kartıyla 720p de grid 2 full ayarlar diğer oyunlardan bahsetmeme gerek yok heralde 1.8kg çift fan sesizlik daha birçok artı
Herhangi bir bilgisayar için durum böyledir zaten. O değer uç koşullarda sağlanır, istisnası yok bu durumun. 10 saat pil ömrü sunduğu söylenen netbookla, flash tabanlı sitelerde dolaşın, 5 saati görürse iyi. Bu iş böyle (:
quote:
Orijinalden alıntı: madmax50
quote:
Orijinalden alıntı: Céltics
quote:
8 saat tabiki bekleme modunda en kısık ekran ayarları güç tasarrufu modunda. Normal ofis kullanımı 6 saat gibi Full parlaklık wşfş açık değeri 4 saat yazı parlaklık wifi açık internet sörf 5 saat mkv 720p full parlaklık film 3 saat
5650 ekran kartıyla 720p de grid 2 full ayarlar diğer oyunlardan bahsetmeme gerek yok heralde 1.8kg çift fan sesizlik daha birçok artı
Sağol.
alienware m11x in en bilinen problemi ekranı ana govdeye baglayan menteselerin zaman icinde kırılmasıymıs, aynı zamanda bazı kullanıcılarda laptop kapandigi zaman ekranin klavyeye degdigi ve ekran uzerinde her defasinda izler kaldigi bazende cizildigi konusunda sikayette bulunmuslar. paylasmak istedim bende m11x dusunuyorum.
alienware m11x in en bilinen problemi ekranı ana govdeye baglayan menteselerin zaman icinde kırılmasıymıs, aynı zamanda bazı kullanıcılarda laptop kapandigi zaman ekranin klavyeye degdigi ve ekran uzerinde her defasinda izler kaldigi bazende cizildigi konusunda sikayette bulunmuslar. paylasmak istedim bende m11x dusunuyorum.
Benimkini menteşesinin biri açıldı,garanti yok,acaba hangi parçayı almak lazım?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme